نتایج یک نظرسنجی: نسل جدید بیت کوین را به طلا و دیگر داراییهای سنتی ترجیح میدهد
نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد علیرغم این که بیت کوین طی سه سال گذشته، فراز و فرودهای بسیاری را تجربه کرده است، اما فهم عمومی نسبت به این ارز دیجیتال بهشکل چشمگیری بهتر شده است و نسل جدید تمایل بیشتری به سرمایهگذاری در این حوزه دارند.
بر اساس گزارش کریپتوپوتیتو، این مطالعه با مقایسه دادههای نظرسنجیهای سال ۲۰۱۷ و آوریل ۲۰۲۰ (اردیبهشت ۹۹)، مشخص کرد که افراد بیشتری بیت کوین را به داراییها و مؤسسات مالی سنتی ترجیح میدهند. طبق نتایج این مطالعه، تمایل افراد پس از شیوع ویروس کرونا بیشتر نیز شده است.
شرکت تحقیقاتی توکنیست (Tokenist) این نظرسنجی را با ۵,۰۰۰ شرکتکننده در ۱۷ کشور انجام داده است. این نظرسنجی، پرسشهای مختلفی را در مورد بیت کوین، از جمله وضعیت کنونی اقتصاد در سرتاسر جهان و باور افراد در مؤسسات مالی سنتی مطرح کرد.
با مقایسه دادههای فعلی و چند مطالعه پیشین از سال ۲۰۱۷، نتایج مطالعه سال جاری، از ارتقا جایگاه بیت کوین در نظر شرکتکنندگان این نظرسنجی خبر میدهد. بهعنوان مثال، تقریبا نیمی از پاسخدهندگان ترجیح میدهند که بهجای اوراق قرضه، املاک و طلا، ۱,۰۰۰ دلار بیت کوین داشته باشند. این رقم، نسبت به سه سال گذشته، ۱۳ درصد رشد داشته است. در نمودار زیر، میزان علاقه و ترجیح افراد به داشتن بیت کوین در مقابل سایر داراییها مشخص شده است. این داراییها، از سمت چپ، به ترتیب، (۱) اوراق قرضه دولتی، (۲) سهام، (۳) املاک و (۴) طلا هستند.
همچنین، این مطالعه شرکتکنندگان را در قالب ردههای سنی مختلف دستهبندی کرد. نتایج بهدستآمده نشان داد که نسل هزاره (افرادی که بین اوایل دهه ۸۰ تا اواسط دهه ۹۰ میلادی متولد شدهاند) بیشترین علاقه را به پادشاه ارزهای دیجیتال دارند. در نتایج این نظرسنجی آمده است:
اعتماد به بیت کوین در رده سنیِ بیش از ۶۵ سال، اندکی افت کرده است. با این حال، اعتماد نسل هزاره به بیت کوین نسبت به اوراق قرضه دولتی، املاک و طلا، بهطرز چشمگیری رشد داشته است. البته، نتایج نشان میدهد که اعتماد نسبت به بازار سهام اندکی از بیت کوین بیشتر است.
گزارش دیگری از سوی شرکت خدمات مالی چارلز شواب (Charles Schwab) که سال گذشته منتشر شد، مهر تائیدی بر این نتایج است. این گزارش عنوان میکند که صندوق سرمایهگذاری بیت کوین گری اسکیل (Grayscale) پنجمین ابزار سرمایهگذاری محبوب در بین نسل هزاره است.
علاوه بر این، با مقایسه نتایج مطالعه سال ۲۰۱۷ و ۲۰۲۰، با توجه به نمودار زیر، نتایج پرسش در خصوص میزان آشنایی افراد با بیت کوین نیز، نشاندهنده افزایش چشمگیری در دانش عمومی در مورد بیت کوین بود. عبارات مشخصشده نمودار، از سمت چپ به ترتیب وضعیتهای مقابل را نشان میدهند: (۱) بیت کوین دارم/داشتهام. (۲) آشنایی خوبی دارم. (۳) تا حدی آشنا هستم. (۴) در موردش شنیدهام اما آشنا نیستم. (۵) هرگز در موردش نشنیدهام.
توکنیست همچنین از تمام شرکتکنندگان در این نظرسنجی پرسید:
آیا بیت کوین یک نوآوری مثبت در عرصه فناوریهای مالی است؟
با توجه با پاسخهای مردد و غیرقطعی نظرسنجی سال ۲۰۱۷، این پرسش از اهمیت نسبتا بالایی برخوردار بود. با این حال، این بار، بسیاری از افراد «کاملا موافق» بودند که بیت کوین تأثیری مثبت بر اقتصاد جهان دارد. در نمودار زیر، گزارهها به ترتیب از چپ، به ترتیب مقابل هستند: (۱) بسیار موافقم. (۲) تا حدی موافقم. (۳) تا حدی مخالفم. (۴) بسیار مخالفم. (۵) اصلا مطمئن نیستم.
در این گزارش آمده است:
نگرشها نسبت به بیت کوین قطعیتر و مثبتتر میشوند. در نظر ۶۰ درصد از پاسخدهندگان، بیت کوین یک نوآوری مثبت در عرصه فناوری مالی است. این میزان نسبت به سه سال پیش، ۲۷ درصد رشد داشته است.
در سال ۲۰۱۷، ۴۰ درصد از پاسخدهندگان مطمئن نبودند که آیا این فناوری را میتوان یک نوآوری مالی مثبت تلقی کرد. افزایش آگاهی و آشنایی با بیت کوین بسیاری را متقاعد کرده است که این ارز دیجیتال میتواند تأثیری مثبت داشته باشد.
نکته جالب این است که بخش اعظمی از این رشد چشمگیر در بین زنان نسل هزاره و همچنین مردان و زنان بالاتر از ۶۵ سال دیده میشود. به نظر میرسد در سال ۲۰۲۰، نسل مسنتر به شکل قابلتوجهی آگاهتر و خوشبینتر شدهاند.
یکی از پرسشهای اساسی برای هر طرفدار بیت کوینی این است که آیا بیت کوین میتواند جایگزین مؤسسات مالی سنتی، از جمله بانکها شود یا خیر. نظرسنجی سال ۲۰۲۰، این پرسش را به این شکل مطرح کرد:
اگر قرار باشد بین این دو گزینه یکی را انتخاب کنید، کدامیک قابلاعتمادتر است؟ بیت کوین یا بانکهای بزرگ؟
این مطالعه در خصوص نتایج این پرسش نوشت:
نسبت به سه سال گذشته، بیاعتمادی قابلملاحظهای نسبت به مؤسسات بانکداری سنتی دیده میشود، که بهنفع بیت کوین است. ۴۷ درصد از پاسخدهندگان، بیت کوین را به بانکهای بزرگ ترجیح میدهند. این رقم نسبت به سه سال گذشته، ۲۹ درصد رشد داشته است.
در این بخش نیز طبق انتظارات، بیشترین رشد مربوط به نسل هزاره بود. در مقابل، تنها ۷ درصد از شرکتکنندگانِ بالای ۶۵ سال، اعتماد بیشتری به بیت کوین نسبت به بانکهای بزرگ دارند. این رقم از سال ۲۰۱۷ تاکنون، کاملا ثابت مانده است.
مطالعه توکنیست بیانگر افزایش اعتماد به بیت کوین است، که بر اساس یافتههای این گزارش احتمالا ناشی از بیثباتی اخیر داراییهای بانکهای بزرگ و افزایش فعالیتهای حرفهای در حوزه بیت کوین است.
سلام، چه خوب می شد هرسال ۱۰ ارز دیجیتال دنیا از لحاظ رتبه بندی، رو تو سایتتون بررسی می کردید. نمی دونم چرا بیشتر مواقع تا بحثی در باره ارزهای مجازی در می گیرد؛ اسم بیت کوین میاد؟
با سپاس فراوان علی سلطانی از شهرستان پاکدشت