ارزش بازار: ۲.۵۷۷ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۱۷۴,۴۷۴ تومان

برقراری آتش‌بس دو هفته‌ای؛ نفت و دلار ریخت، کریپتو و طلا جهش کردند

برقراری آتش‌بس دو هفته‌ای؛ نفت و دلار ریخت، کریپتو و طلا جهش کردند

ایران و آمریکا بامداد چهارشنبه، ساعتی پیش از پایان مهلت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، توافق کردند که یک آتش‌بس دو هفته‌ای در همه جبهه‌ها برقرار و هم‌زمان تنگه هرمز برای عبور و مرور امن کشتی‌ها بازگشایی شود.

کیف پول من | هدیه ویژه
کیف پول من | هدیه ویژه
با ثبت‌نام و احراز هویت ، ۱۰۰ میلیون واحد رمز ارز دریافت کنید.
ثبت‌نام کنید

در حالی که تا لحظاتی قبل از اعلام آتش‌بس، بازارها و معامله‌گران در تب‌وتاب و التهاب بودند، به‌محض اعلام توافق میان ایران و آمریکا، واکنش مثبت بازارها آغاز شد.

سقوط بی‌سابقه قیمت نفت

پس از اعلام آتش‌بس، قیمت نفت خام با شدیدترین کاهش روزانه از زمان جنگ خلیج فارس (۱۹۹۱) مواجه شد و برنت به حدود ۹۵ دلار و WTI به کمتر از ۹۶ دلار در هر بشکه رسید.

برنت با افت ۱۳ تا ۱۴ درصدی و WTI با کاهش حدود ۱۵ درصدی، رکورد جدیدی از نوسان ثبت کردند. این سقوط مستقیماً به دلیل کاهش نگرانی‌ها از اختلال در تأمین نفت از تنگه هرمز رخ داد.

معامله‌گرانی که پیش از این به دلیل تهدیدهای ترامپ موقعیت‌های خرید سنگین گرفته بودند، حالا در حال خروج از بازار هستند. کارشناسان معتقدند اگر آتش‌بس پایدار بماند، قیمت نفت می‌تواند به سطوح پیش از جنگ (حدود ۷۰ دلار) بازگردد، اما در کوتاه‌مدت همچنان تحت تأثیر ذخایر و تقاضای جهانی خواهد بود.

کاهش قیمت دلار و تتر

در حالی که روز گذشته قیمت دلار با نزدیک شدن به پایان مهلت آمریکا از مرز ۱۶۰,۰۰۰ تومان عبور کرده بود، هم‌زمان با اعلام آتش‌بس از سوی طرف‌های درگیری، به زیر ۱۵۰,۰۰۰ تومان سقوط کرد.

قیمت تتر در کم‌ترین حالت به ۱۴۶,۰۰۰ تومان هم رسید، اما با کمی نوسان دیگر، در نهایت در کانار ۱۵۰,۰۰۰ تومان آرام گرفت. در حال حاضر قیمت تتر ۱۵۲,۵۰۰ تومان است.

رشد ناگهانی بازار کریپتو؛ عبور بیت کوین از ۷۲ هزار دلار

هم‌زمان با کاهش قیمت نفت و تضعیف دلار آمریکا در پی اعلام آتش‌بس، قیمت بیت کوین با جهشی ناگهانی به ۷۲,۵۴۰ دلار رسید و سپس با کمی اصلاح در محدود ۷۱,۵۰۰ دلار تثبیت شد.

اتریوم نیز رشد قابل توجهی را ثبت و از ۲۲۰۰ دلار عبور کرد. قیمت اتریوم در حال حاضر ۲۲۵۰ دلار است. همچنین، ارز دیجیتال ریپل با رشد حدود ۷ درصدی به ۱.۳۹ دلار رسید.

افزایش ۳ درصدی قیمت طلا؛ فلز زرد به ۴۸۲۹ دلار رسید

علی‌رغم کاهش تنش‌ها، قیمت طلا با افزایش ۳ درصدی به حدود ۴۸۲۹ دلار در هر اونس رسید و همچنان جذابیت خود به عنوان پناهگاه امن را حفظ کرد.

طلا که در ساعات اولیه به دلیل امید به آتش‌بس کمی عقب‌نشینی کرده بود، با تثبیت خبر توافق دوباره صعودی شد. نقره نیز رشد بیشتری داشت.

معامله‌گران معتقدند حتی با آتش‌بس موقت، ریسک‌های ساختاری در خاورمیانه و تورم ناشی از انرژی بالا، تقاضای طلا را حفظ خواهد کرد. تحلیل‌گران فنی سطح مقاومتی ۴۸۹۵ دلار را هدف بعدی می‌دانند، در حالی که حمایت مهم در ۴۷۲۰ دلار قرار دارد. این رشد همزمان با سقوط دلار رخ داد.

جهش بورس‌های آسیایی و اروپایی

در اروپا، قراردادهای آتی بیش از ۵ درصد جهش کردند. این رالی گسترده نتیجه کاهش ریسک ژئوپلیتیک و بازگشت سرمایه‌گذاران به دارایی‌های پرریسک بود.

شاخص MSCI آسیا-اقیانوسیه (بدون ژاپن) حدود ۴ درصد افزایش یافت و بورس‌های استرالیا، سنگاپور و شانگهای نیز سبزپوش شدند.

بازارهای سهام آسیا با این خبر، یکی از قوی‌ترین روزهای معاملاتی خود را آغاز کردند؛ شاخص نیکی ۲۲۵ ژاپن بیش از ۵ درصد و کسپی کره جنوبی حدود ۶ درصد رشد کرد و معاملات موقتاً متوقف شد.

وال‌استریت با افزایش آتی‌ها واکنش مثبت نشان داد

معاملات آتی وال‌استریت پس از اعلام آتش‌بس بیش از ۲ درصد افزایش یافت و شاخص‌های S&P ۵۰۰ و نزدک در حال جبران افت‌های اخیر هستند.

شاخص داوجونز آتی نیز حدود ۱۰۰۰ واحد (۲.۲ درصد) رشد کرد. این حرکت در حالی رخ داد که روز قبل شاخص‌ها تحت فشار مهلت ترامپ قرار داشتند. سرمایه‌گذاران حالا به داده‌های اقتصادی مانند گزارش‌های فدرال رزرو (فردا) و گزارش‌های اشتغال توجه دارند.

با کاهش ریسک انرژی، سهام بخش‌های حمل‌ونقل، مصرفی و فناوری بیشترین سود را بردند. تحلیل‌گران هشدار می‌دهند که پایداری این رالی به اجرای واقعی آتش‌بس و عدم بازگشت تنش بستگی دارد.

تأثیر آتش‌بس بر کالاهای پایه و ارزها

همزمان با جهش سهام و سقوط نفت، کالاهای پایه مانند مس رشد کردند و دلار تضعیف شد، در حالی که یوان چین به بالاترین سطح سه‌ساله رسید.

مس با افزایش تقاضای صنعتی در فضای آرامش‌یافته، به بالاترین سطح سه‌هفته اخیر رسید. ارزهای ریسکی مانند وون کره و دلار استرالیا تقویت شدند. این تحولات نشان‌دهنده بازگشت اشتهای ریسک به بازارها است.

با این حال، کارشناسان اقتصادی تأکید دارند که آتش‌بس دو هفته‌ای تنها یک «تنفس» موقت است و مذاکرات آینده می‌تواند جهت‌گیری بلندمدت قیمت‌ها را تعیین کند. بازارها همچنان به اخبار مستقیم از اسلام‌آباد حساس خواهند بود.

نظرات کاربران
۲۰۰/۰
توجه

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

ارزدیجیتال
ارزدیجیتال
دقایقی قبل
اطلاعیه مهم برای همه کاربران ارزدیجیتال با توجه به شرایط اخیر و افزایش برخی تخلفات در انجمن، لازم است چند نکته مهم به‌صورت شفاف اعلام شود. هرگونه تبلیغ، فروش یا اشتراک‌گذاری وی‌پی‌ان، کانفیگ، پروکسی، قرار دادن لینک ریفرال صرافی‌ها، یا دعوت کاربران به عضویت در کانال‌ها و گروه‌ها در پیام‌رسان‌هایی مانند بله، روبیکا و موارد مشابه، به‌طور کامل ممنوع است. در صورت مشاهده، حساب کاربری فرد متخلف به‌صورت دائمی مسدود شده و تمامی اطلاعات آن حذف خواهد شد. دلیل این برخورد جدی، جلوگیری از سوءاستفاده و کلاهبرداری از کاربران عزیز است. همچنین هرگونه توهین، فحاشی، درگیری‌های لفظی، رفتارهای غیرمحترمانه با گرایش‌های مختلف، یا دامن زدن به اختلافات قومیتی، به هیچ عنوان قابل قبول نیست و منجر به مسدود شدن حساب کاربری خواهد شد. این فضا صرفاً برای تبادل نظر، تحلیل و گفتگو درباره بازار رمزارزها ایجاد شده است. کانال‌های اختصاصی هر ارز باید فقط در ارتباط با همان ارز باشند و استفاده از آن‌ها برای تبلیغ سایر پروژه‌ها یا رمزارزها مجاز نیست. در صورتی که قصد انتشار تحلیل‌های دنباله‌دار یا مفصل را دارید، لطفاً از بخش ایجاد موضوع (تاپیک) در هاب استفاده کنید تا مطالب شما به‌صورت منظم و قابل پیگیری در اختیار سایر کاربران قرار بگیرد. هدف ما حفظ یک فضای سالم، حرفه‌ای و امن برای همه کاربران است. از همکاری شما سپاسگزاریم.
۰
نمایش بیشتر