ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۶۹ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۲۲۳ تومان

عملیات اجرایی بزرگترین فارم استخراج بیت کوین با سرمایه‌گذاری چینی‌ها در ایران آغاز شد

عملیات اجرایی بزرگترین فارم استخراج بیت کوین با سرمایه‌گذاری چینی‌ها در ایران آغاز شد

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر از آغاز عملیات اجرایی بزرگترین فارم استخراج بیت کوین به ظرفیت ۶۰ مگاوات توسط سرمایه‌گذار چینی در رفسنجان خبر داد و گفت که استخراج کننده ارزهای دیجیتال اگر بدون مجوز اقدام به استخراج بیت کوین کنند از آنها خسارت خواهیم گرفت.

مصطفی رجبی مشهدی در حاشیه ششمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی ترانسفورماتور در پاسخ به سؤال فارس که پرسید استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال به شدت از تعیین تعرفه برق صادراتی برای تولید بیت‌کوین ناراضی هستند و اعلام کردند از وزارت کشور در خصوص مصوبه دولت درخواست تجمع خواهند کرد، آیا احتمال این وجود دارد که تعرفه برق ارزهای دیجیتال کاهش یابد، گفت:

تعرفه برق صادراتی برای ایام گرم سال و پیک ۹۶۵ تومان است و برای فصول دیگر برای هر کیلووات ساعت ۴۸۰ تومان تعیین شده است. پس این مصوبه دولت است و تصور نمی‌کنم که این مصوبه تغییری در آن ایجاد شود.

وی ادامه داد:

در شرایطی که عنوان می‌شود تعرفه برق صادراتی برای رمزارزها بالاست همین الان چندین تقاضا برای تولید بیت کوین و مزرعه تولید بیت کوین وجود دارد. بنابراین هدف ما این است که تولید بیت کوین و استخراج ارزهای دیجیتال به صورت متمرکز باشد.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر با اشاره به اینکه برخی از تولید کنندگان بیت کوین از دستگاه‌های کم بازده و قدیمی استفاده می‌کنند، گفت:

مصرف انرژی این دستگاه‌ها زیاد است. اگر متقاضیان در مزرعه تولید بیت کوین این اقدامات خود را انجام دهند شامل تخفیف‌های خوبی خواهد شد.

رجبی‌مشهدی با تاکید بر اینکه در ابلاغیه وزارت نیرو آمده است که اگر مشترکینی به صورت غیرمجاز و بدون مجوز اقدام به تولید بیت کوین و استخراج رمزارزها کنند از آنها خسارت گرفته خواهد شد، اظهار داشت:

فردا در رفسنجان اولین و بزرگترین مزرعه تولید بیت کوین به میزان ۶۰ مگاوات عملیات اجرایی خود را با سرمایه‌گذاران چینی آغاز خواهد کرد.

به گفته وی در منطقه اقتصادی جلفا نیز درخواست ایجاد یک مزرعه تولید بیت کوین به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات وجود دارد.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر در پاسخ به این سؤال که ظرفیت تولید ترانسفورماتور در کشور چگونه است، گفت:

ظرفیت تولید ترانسفورماتور در کشور مناسب است و دیگر نیازی به واردات ترانسفورماتور نیست.

رجبی‌مشهدی با اشاره به اینکه در حال حاضر سالانه ۱۰ هزار مگاولت آمپر ترانسفورماتور در کشور تولید می‌شود، گفت:

صنایع دیگر نیز نیاز به ترانسفورماتور دارد و تولید کنندگان داخلی نیاز این صنایع را برآورده می‌کنند و نیاز به واردات ترانسفورماتور نیست.

به گفته وی ۹۰ درصد از ترانسفورماتورهای کشور در حال حاضر توسط شرکت‌های داخلی ساخته می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر با اشاره به اینکه ظرفیت ترانسفورماتورهای تولید شده متناسب با نقاط گرمسیر و سردسیر طراحی می‌شود و به خوبی پاسخگوی نیاز داخل است، اظهار داشت:

دیگر مثل سال‌های گذشته واردات ترانسفورماتور نداریم چرا که مقرراتی داریم که جریمه محور است و چنانچه ترانسفورماتورهای وارداتی استانداردهای ما را نداشته باشند جریمه‌های سنگینی باید بپردازند.

به گفته رجبی‌مشهدی اگر شرکتهای برق منطقه‌ای و یا برخی شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نیرو از ترانسفورماتورهای با استانداردهای پایین استفاده کنند جریمه خواهند شد.

وی افزود:‌

در حال حاضر در کشور ۴ تا ۵ شرکت ترانسفورماتورساز داریم و عمدتا وزارت نیرو به این شرکت‌ها بدهکار می‌شد اما سال قبل مطالبات آنها تسویه شد و امسال هم به صورت حواله ارزی مطالبات آنها را پرداخت کردیم.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر با اشاره به اینکه در پیک مصرف برق ما همواره محدودیت‌هایی در تامین برق داریم، گفت:

توصیه ما این است که به لحاظ کارایی و بازدهی انرژی در وضعیت مطلوبی قرار بگیریم و استانداردهای بین‌آلمللی را داشته باشیم.

رجبی‌مشهدی افزود:

صنعت برق باید بتواند از سایر منابع مالی استفاده کند چرا که منابع داخلی صرفا پاسخگوی هزینه‌های جاری و تعمیر و نگهداری می‌شود و برای توسعه باید از سایر منابع نیز مثل بانک‌ها استفاده کنیم.

وی گفت:

مصرف برق در سال ۹۸ در ساعات پیک نسبت به سال ۹۷ یک درصد رشد داشت در حالی که در دهه‌های گذشته این رشد مصرف ۵.۲ درصد بود. پس با تشویق بخش خانگی و صنایع و کشاورزی توانستیم امسال مدیریت مصرف خوبی به میزان ۳۸۷۴ مگاوات را به دست آوریم.

به گفته معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر ۸ میلیون مشترک مصرف خانگی زیر الگوی مصرف هستند و ما تلاش می‌کنیم اقدامات تشویقی را سال آینده ادامه دهیم و با استفاده از استارت آپ‌ها قصد داریم هزار مگاوات بیشتر از امسال مدیریت مصرف و کاهش مصرف برق داشته باشیم.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

19 دیدگاه
یه ماینر
یه ماینر
۴ سال قبل

یکی نیست به اینا بگه آخه m3x رو چطوری میخوان چینی ها کیلواتی 480 تومن یا 900 تومن پول بدن مگه هنده عمرا بدن چرا دروغ میبافین میدین به خورد مردم

ایمان همتی
ایمان همتی
۴ سال قبل

​​با توجه به افشای خبر فارم 175 مگاواتی چینی ها در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در مجاورت خطوط انتقال و پست برق فرو کروم رفسنجان، با توجه به بکارگیری حداقل 10000 الی 30000 دستگاه بسیارراندمان پایین Whatsminer M3 در آن فارم، اگر با توجه به مصوبه اخیر وزارت نیرو در خصوص برق ماینینگ، مبلغ هر کیلو وات برق ماینینگ را در 8 ماه غیر پیک سال 4825 ریال ( با دلار 130000 ریالی این رقم معادل 3.6 سنت به ازای هر کیلو وات در فصول غیر پیک خواهد شد. ) در نظر یگیریم، با استفاده از وب سایت های مرجع نظیر cryptocompare.com که با توجه به نرخ هش کلی و سختی شبکه و قیمت کنونی بیتکوین و مصرف برق و کارمزد استخر در آمد ماینینگ را حساب میکنند، هر دستگاه ماینر Whatsminer M3 که حداقل 2100 وات مصرف برق داشته و حداکثر 12.5 تراهش توان پردازشی دارد ماهیانه 2.2 دلار ضرر به چینی ها وارد میکرد. با این وجود صاحبان فارم هر ماه بابت 10000 دستگاه ماینر 22000 دلار ضرر استخراج بیتکوین را به صورت پول برق به وزارت نیرو پرداخت کردند.

مصرف کلی فارم ماینینگ شامل مصرف دستگاه های ماینر ( سرور ها ) + سیستم تهویه و موتور های الکتریکی و پمپ های آب و سایر تاسیسات و همچنین تلفات الکتریکی میباشد و بسیار بیشتر از مقدار فوق الذکر خواهد بود.

لذا فرضیه پرداخت پول برق مطابق با مصوبه ماینینگ و اخذ مجوز از وزارت صمت به کلی باطل بوده و تنها اداره این فارم ماینینگ ( دیتا سنتر ) با تعرفه صنعتی و کمتر از آن برای چینی ها مقدور میباشد.

Infected
Infected
۴ سال قبل

هرجور حساب میکنم خیانته

ارژنگ
ارژنگ
۴ سال قبل

این ها همه بازیه. پشت پرده پول شویی هست صد درصد. کلا 3 میلیون بیت کوین باقیه که تولیدشم سال ها طول میکشه. الان وقته فارم هست ؟ چقدر ساده هستین

میثم مرادی
میثم مرادی
۴ سال قبل
پاسخ  ارژنگ

مگه فقط بیت کوینه؟!
اتر و خیلی ارزهای دیگه هم هست

MiM
MiM
۴ سال قبل

به نظر میاد سرمایه گذاری خارجی ها در این فارم و اون فارمی که ظرفیتش 120مگاوات هست نوعی پوشش باشه برای خود دولت !
فقط توی همون یک هفته اول هزاران ماینر به بهانه های مختلف توقیف و مصادره شدن و یه جورایی من فکر میکنم؛ این ابرفارم های جدید محتوی همون وسایل امرارمعاش ماینرهای ایرانی هستن با این تفاوت که الآن بدون هزینه اولیه و تماما از بیت المال؛ همه 100% سود مال خودشون هست و ما هیچ، ما نگاه ..

علی سلطانی
علی سلطانی
۴ سال قبل

واقعا واسه من جای سواله بعضی ها چطور‌مجوز میگیرن ؟؟
الان من یه دستگاه خوب‌مثال میزنم مثلا s17 که ۵۳ تراهش میده با افت ولتاژ میگیم ۵۰
هزینه ی برقش با مالیات میشه ماهی ۷۰۰
با این وضع الان ماهی ۲ تومن میمونه
۱۵ ماه طول میکشه تا اصل پول برگرده
خرابی دستگاه ، اجاره ملک ، نگهبان و حساب‌نکردم

حالا از اول خرداد تا پایان شهریور که ۱۹۵۰ تومنه یعنی باید دستگاههارو خاموش کنی بهش اضافه‌کن
پول ۲۰ ماه طول میکشه برگرده
البته که سختی شبکه و پاداش ها که از عید نصف میشه رو حساب‌کنید
دستگاه t2t برج ۴ درامدش ماهی ۳ تومن بود الان شده ۱۵۰۰ شاید عید بشه ۱ تومن
واقعا کاشک یکم فکر کنید واسه مجوز گرفتن و زدن این کار سرمایه چند سالتون رو ب باد ندید
یا علی

بیت کوین سراب
بیت کوین سراب
۴ سال قبل

آخه این چه خبریه الان ارز دیجتیال ریزش کردن تو این هیروبیر دارن نمک رو زخمامون میپاشن

BEHZAD
BEHZAD
۴ سال قبل

میشه ایشون توضیح بدن دستگاهایی که قراره بزارن کار کنه چجوری وارد کردن؟انشالله که قاچاقی نیومدن !

فریدون قورچیان
فریدون قورچیان
۴ سال قبل

این به معنی واقعی خیانت است

شسی
شسی
۴ سال قبل

شما دیگه کی هستید !
جون های ملت رو به جرم استخراج بازداشت کردید و کلی جریمه های سنگین براشون بردید
از اون طرف سرمایه گذار چینی اوردید و بهش 60 مگاوات برق دادید !
خدا ازتون نگذره

حجت
حجت
۴ سال قبل

خیلی دوس دارم بدونم دستگاهی که چینی ها آوردن توی ایران چیه و آیا همین هزینه برق از اونها گرفته میشه ، و اینکه مگه خود ایرانیها مشکلشون چی بود که با چینی ها زدن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

آرش
آرش
۴ سال قبل
پاسخ  حجت

داداچ چینیا پول میدن تپل ،شما داری بدی پول خرج کنی تو مسیر مجوزو ، اداره برق ، شهرداری ، استان داری ، نیروی محترم انتظامی وزارت صمت ،ممت ، خمت ، ورت ، کوفت ، درد ،مرگ

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب