مقایسه رشد اینترنت و ارزهای دیجیتال؛ یک میلیارد کاربر تا سال ۲۰۲۷
اگر قرار باشد تعداد کاربران ارزهای دیجیتال با سرعتی شبیه به اینترنت رشد کند، پلتفرمها و شبکههای فعال در این حوزه تا سال ۲۰۲۷ احتمالاً ۱ میلیارد کاربر خواهند داشت. با این اوصاف آیا ظهور نسل سوم وب میتواند بر سرعت پذیرش ارزهای دیجیتال تأثیر بگذارد؟
به گزارش کریپتو اسلیت، لارک دیویس (Lark Davis)، از افراد شناختهشده در حوزه ارز دیجیتال، نموداری را در توییتر منتشر کرده است که نرخ پذیرش ارزهای دیجیتال را در سالهای مختلف نشان میدهد. با روی هم قرار دادن خطوط مربوط به پذیرش اینترنت و ارزهای دیجیتال و با درنظرگرفتن این موضوع که افزایش محبوبیت هریک از آنها از چه تاریخی آغاز شده است، نوعی همبستگی نزدیک بین رشد اینترنت و ارزهای دیجیتال دیده میشود.
اگر این روند حفظ شود، پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۲۶ یا ۲۰۲۷، فضای ارز دیجیتال ۱ میلیارد کاربر داشته باشد. این میزان ۵ برابر بیشتر از برآوردهای فعلی است که تعداد کاربران ارز دیجیتال را حدود ۲۰۰ میلیون نفر تخمین میزند.
از آنجا که ارزهای دیجیتال خود متکی به اینترنت هستند، منطقی است اینطور تصور کنیم که این دو شاخص در ادامه هم با یکدیگر همبستگی قابلتوجهی خواهند داشت؛ اما آیا با شروع گسترش نسل سوم وب (WEB3.0) نرخ پذیرش ارزهای دیجیتال دستخوش تغییر میشود؟
همچنین بخوانید: وب ۳.۰ چیست؟ چگونه بر روی نسل بعدی اینترنت سرمایهگذاری کنیم؟
مقایسه پذیرش ارزهای دیجیتال و اینترنت
اوایل سال ۲۰۲۰، ویلی وو (Willy Woo)، تحلیلگر بازار ارز دیجیتال، گفته بود که پذیرش ارزهای دیجیتال را میتوان با اینترنت مقایسه کرد. به این صورت که همه چیز بهآرامی شروع میشود؛ اما با گذشت زمان، پذیرش ارزهای دیجیتال رشدی انفجاری خواهد داشت.
وو گفته بود پذیرش گسترده ارزهای دیجیتال هنوز به این نقطه نرسیده است و عموم مردم وقوع آن را نمیبینند، چراکه انسانها از نظر ذهنی تمایل دارند اطلاعات را بهصورت خطی پردازش کنند.
این تحلیلگر گفته است:
طبیعت انسان به گونهای است که به مسائل بهصورت خطی مینگرد. بنابراین در نگاهکردن به رشدهای نمایی چندان خوب عمل نمیکنیم؛ چیزی که بیت کوین مشخصاً آن را به نمایش گذاشته است.
برآوردهای فعلی از تعداد کاربران ارز دیجیتال متفاوت است. در حالی که دیویس این رقم را ۲۰۰ میلیون یا بهعبارتی حدود ۲.۵ درصد جمعیت جهان ارزیابی میکند، شرکت تریپل-ای (Triple-A) تعداد کاربران این حوزه را ۳۰۰ میلیون نفر تخمین میزند که معادل کمتر از ۴ درصد جمعیت جهان است.
وو در پاسخ به این پرسش که چرا پذیرش گسترده ارزهای دیجیتال هنوز اتفاق نیفتاده است، گفت این سؤال مانند این است که یک کاربر در سال ۱۹۹۴ بپرسد چرا هیچکس از اینترنت استفاده نمیکند. بهعبارت دیگر پذیرش هماکنون در حال وقوع است.
نسل سوم وب تا چه اندازه مورد پذیرش قرار میگیرد؟
وب ۳.۰ که از آن با عنوان نسل بعدی اینترنت یاد میشود، کارهای زیادی برای انجامدادن دارد؛ اما باید دید این اصطلاح مبهم دقیقاً چیست و چرا برای فضای ارز دیجیتال مهم است؟
شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر فابریک ونچرز (Fabric Ventures)، در مطلبی نسل سوم وب را ابزاری برای کاربران و ماشینها برای تعامل از طریق شبکههای همتابههمتا توصیف کرده است که در آن نیازی به دخالت اشخاص ثالث نیست.
فابریک ونچرز در این پست نوشته است:
نتیجه: یک محصول محاسباتی ترکیبپذیر انسانمحور و مبتنی بر حفظ حریم خصوصی برای موج بعدی وب.
عبارت همتابههمتا نشانه درخورتوجهی برای پیبردن به جایگاه ارزهای دیجیتال و بلاک چین در نسل سوم وب است.
با آغاز جهش وب ۳.۰، نتیجه منطقی این است که اینترنت و بلاک چین کاملاً یکپارچه شوند؛ بنابراین سرعت پذیرش ارزهای دیجیتال بهشدت افزایش مییابد و به سطوحی فراتر از انتظارات ویلی وو میرسد.
این عالیه . پس جا نمونید که همین الان هم درون مسیر هستیم