ارز‌ها: ۳۲,۰۰۶
ارزش بازار: ۳.۴۴۴ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۳,۹۲۴ تومان

بررسی دلایل کاهش سهم اتریوم از بازار دیفای؛ مشکل از کجاست؟

بررسی دلایل کاهش سهم اتریوم از بازار دیفای؛ مشکل از کجاست؟

مطمئناً اتریوم برجسته‌ترین شبکه فعال در حوزه امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) است، اما اخیراً تسلط آن نسبت به قبل کم‌رنگ‌تر شده است. مشکلات مربوط به مقیاس‌پذیری، تعداد تراکنش‌های پایین و کارمزدهای سنگین از جمله دلایلی هستند که مانع پیشرفت بلاک چین اتریوم در صنعت دیفای شده‌اند.

به گزارش کریپتو اسلیت، کارشناسان مؤسسه جی‌پی‌مورگان (JPMorgan)، بزرگترین بانک آمریکا، اخیراً با انتشار مطلبی به این موضوع اشاره کرده‌اند که با ظهور پروتکل‌های مبتنی بر قراردادهای هوشمند مانند ترا (Terra)، اولنچ و سولانا، سلطه مطلق اتریوم در صنعت دیفای از بین رفته است. این پروژه‌ها بخشی از قدرت اتریوم را از آن خود کرده‌اند و این پتانسیل را دارند که در سال ۲۰۲۲ بیشتر از پیش تأثیرگذار باشند.

برای اینکه بتوانیم این موضوع را بهتر درک کنیم، این نکته را در نظر بگیرید که در ابتدای سال ۲۰۲۱، نرخ تسلط اتریوم در دیفای تقریباً ۱۰۰ درصد بود. با این حال، این رقم تا انتهای سال به حدود ۶۵ درصد رسید.

تحلیلگران جی‌پی‌مورگان به سرپرستی نیکولاس پانیگیرتزوغلو (Nikolaos Panigirtzoglou)، معتقدند که اصلی‌ترین دلیل ازدست‌رفتن سلطه اتریوم می‌تواند مشکلات مربوط به مقیاس‌پذیری شبکه باشد.

طبق گفته تحلیلگران این مؤسسه، این احتمال وجود دارد که به‌روزرسانی و بهبود شرایط مقیاس‌پذیری اتریوم برای بازپس‌گرفتن سلطه در بازار دیفای، دیر انجام شود و این ارز دیجیتال نتواند جایگاه خود را پس بگیرد.

تحلیلگران جی‌پی مورگان گفته‌اند:

در حال حاضر اتریوم برای حفظ سلطه خود در رقابت سختی قرار گرفته است. از طرفی، نتیجه این رقابت هم چندان مشخص نیست.

به‌‌خاطر مشکل مقیاس‌پذیری اتریوم، سرمایه‌های عظیمی به‌سمت بلاک چین‌های مستقل دیگری مثل ترا، اولنچ و سولانا سرازیر شده و کاربران را به استفاده از برنامه‌های فعال در این شبکه‌ها تشویق کرده است.

همچنین بخوانید: تراکنش‌های سریع و ارزان؛ راهکارهای لایه دوم اتریوم چه هستند؟

دلایل اصلی ازدست‌رفتن سلطه اتریوم در دیفای

با نگاهی گذرا به تعداد تراکنش‌های بلاک چین‌های حاضر در دیفای، متوجه می‌شویم که اتریوم به‌شدت از رقبایش عقب مانده است.

طبق داده‌های موجود، اتریوم در هر ثانیه می‌تواند ۱۵ تا ۴۵ تراکنش را پردازش کند و این در حالی است که رقبای آن مانند ترا و سولانا به‌ترتیب توانایی پردازش ۱,۰۰۰ و ۵۰,۰۰۰ تراکنش در ثانیه را دارند.

علاوه بر این، هرچقدر هم که این مسئله در بلاک چین اتریوم عادی شده باشد، هزینه گس و کارمزد تراکنش‌های این ارز دیجیتال همچنان بالاست. اتریوم سعی کرده است در طرح بهبود بلاک چین موسوم به «EIP-۱۵۵۹» این مشکل را حل کند؛ اما هزینه تراکنش رقبای آن مثل سولانا، همچنان بسیار کمتر از چیزی است که کاربران اتریوم می‌پردازند.

تحلیلگران جی‌پی‌مورگان به این نتیجه رسیده‌اند که وقتی اتریوم فرایند مقیاس‌پذیری خود را به اتمام برساند، احتمالاً از میزان فعالیت‌های درون‌شبکه‌ای راضی نخواهد بود، چراکه ممکن است کاربران آن به اکوسیستم‌های رقیب مهاجرت کرده باشند.

چندی پیش، مؤسسه خدمات مالی و بانکداری بنک آو اَمریکا (Bank of America) گفته بود که در پروتکل‌های دیفای، توکن‌های غیرمثلی (NFT) و عرصه‌های دیگر، اولنچ می‌تواند جایگزین فوق‌العاده‌ای برای اتریوم باشد. اکنون بهتر متوجه می‌شویم که منظور این مؤسسه از اظهارنظر درباره اولنچ چه بوده است. بر اساس داده‌های وب‌سایت دیفای لاما (DeFiLlama)، از آن زمان تاکنون ارزش کل سرمایه قفل‌شده در پروژه‌های فعال در بلاک چین اولنچ به بیش از ۱۱ میلیارد دلار رسیده است.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

4 دیدگاه
hamid
hamid
۲ سال قبل

اولنج و سولانا هم هر دو کاهش 10 و 11 درصدی داشتند

Amir
Amir
۲ سال قبل

فک نمیکردم هیچ وقت اینو بگم ولی کارمزد داره قبر اتر رو هم میکنه

بهزاد
بهزاد
۲ سال قبل

کاردانو با لایه ۲ هدرا و یک میلیون تراکنش در ثانیه در راه است . خیلی زود

Z.jafarian
Z.jafarian
۲ سال قبل

درست میگید

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب