علت رشد ۵۰ درصدی اتریوم در ماه جاری چه بود؟
همزمان با تولد پنجسالگی اتریوم، اتر، توکن این شبکه، طی ماه گذشته به رشدی ۵۰ درصدی دست یافته است. دو عامل اصلی چنین رشد چشمگیری، امور مالی غیرمتمرکز (دیفای) و اتریوم ۲.۰ است.
به گزارش کوین تلگراف، رشد قیمت اتر، توکن اتریوم، در ماه ژوییه (تیر) خیرهکننده بوده است. از ابتدای ماه (اواسط تیر) تاکنون، قیمت اتر در صرافی کوین بیس با صعودی ۵۰ درصدی از ۲۲۵.۵ دلار به ۳۴۰ دلار رسید. این افزایش قیمت با سالگرد راهاندازی اتریوم، اصلیترین پروتکل بلاک چین قراردادهای هوشمند، همراه شده است.
به نظر میرسد دو عامل کلیدی در جهش قیمت اتریوم نقش داشتهاند. اولین عامل، گوشهچشمی است که بازار به روند پیشرفت توسعه اتریوم ۲.۰ داشته است. دومین عامل نیز رشد انفجاری بازار امور مالی غیرمتمرکز است که تقاضا را برای اتریوم افزایش داده است.
در اواسط ژوئن (اواخر خرداد)، پلتفرم کامپاند (Compound)، روش کسب سودی به نام کِشت سود (Yield Farming) را معرفی کرد. کاربران اتریوم نیز در جهت کسب سود حداکثری، بهسوی پلتفرمهای مبتنی بر دیفای هجوم بردند تا از بیشترین مشوقهای مالی ممکن بهرهمند شوند. طبق دادههای دیفای پالس (Defipulse)، پلتفرم اطلاعات دیفای، درحالحاضر، ارزش قفلشده در پروتکلهای آوی (Aave)، بَلِنسر (Balancer) و کِروفایننس (Curve Finance)، به ترتیب برابر با ۴۸۲، ۲۹۱ و ۲۶۳ میلیون دلار است.
درنتیجه، میتوان گفت ارزش کل قفلشده در فضای دیفای به ۳.۹۴میلیارد دلار بالغ شده است. از ابتدای ماه ژوئن (اواسط خرداد)، این میزان بیش از سهبرابر رشد داشته است.
مسیر صعودی بازار دیفای میتواند بنا به دلایل مختلف، تأثیری مثبت بر اتریوم داشته باشد. مهمترین عامل تأثیرگذار، افزایش استفاده از گس (هزینه تراکنش اتریوم) است. با افزایش تراکنشهای بلاک چین اتریوم، کاربران باید هزینه تراکنش یا گس بیشتری برای انجام تراکنشهای خود پرداخت کنند.
بر اساس دادههای اتراسکن (Etherscan)، مرورگر بلاک چین اتریوم، میزان گس استفادهشده در هر روز با صعودی تا بیش از ۷۶میلیون، رکوردشکن شد. این دادهها بیانگر افزایش تقاضا برای اتر، همراه با افزایش فعالیت کاربران بلاک چین اتریوم است.
بااینحال، برخی کارشناسان نسبت به ثبات بازار دیفای تردید دارند. ویتالیک بوترین، همبنیانگذار اتریوم، روز ۲۹ ژوییه (۸ مرداد)، در پادکست آنچِیند (Unchained) گفت که روش کِشت سود پایدار نیست. او همچنین افزود:
پروژههای دیفای نمیتوانند تا ابد برای ترغیب سرمایهگذاران به ورود به اکوسیستمشان، کوین ایجاد کنند. این جریان، کوتاهمدت است و هنگامی که مشوقهای مالی از میان برداشته شود، بهراحتی شاهد بازگشت نرخ سود به صفر درصد خواهیم بود.
علاوه بر دیفای، عامل مؤثر دیگر در رشد قیمت اتر طی ششماهه اول سال ۲۰۲۰، اتریوم ۲.۰ بود. بهزبان ساده، اتریوم ۲.۰ با تغییر الگوریتم اجماع خود به اثبات سهام (Proof-of-Stake)، به کاربرانی که در حفظ شبکه اتریوم شرکت میکنند، پاداش میدهد.
درنهایت، الگوریتم اثبات سهام نیاز به ماینرها را از شبکه اتریوم حذف میکند. هدف از این کار، بهینهسازی و افزایش سرعت عملکرد شبکه است. انتظار میرود شبکه آزمایشی نهایی اتریوم ۲.۰، به نام مِدالا (Medalla)، در ماه جاری راهاندازی شود.
افری شودون (Afri Schoedon)، مسئول فورک اتریوم ۲.۰ در گیتهاب نوشت:
پیش از راهاندازی شبکه اصلی، به تعدادی شبکه آزمایشی احتیاج داریم که تا حد امکان، شرایطی مشابه شبکه اصلی داشته باشند. شبکه آزمایشی اشلسی (Schlesi) یکی از چندین گامی بود که باید در این مسیر برمیداشتیم. شبکه آزمایشی ویتی (Witti) نیز گام دیگری بود و شبکه آزمایشی آلتونا (Altona) نیز اقدام بعدی است. قرار است شبکه آزمایشی مدالا، آخرین نسخه آزمایشی پیش از راهاندازی شبکه اصلی اتریوم ۲.۰ باشد.
در همین حال، قراردادهای آتی اتریوم نیز مورد توجه معاملهگران ارزهای دیجیتال قرار گرفته است و تعداد این قراردادها به رکورد جدیدی در ماه ژوییه (تیر) دست یافته که پس از سقوط ماه مارس (اسفند) بیسابقه بوده است. احتمال دارد با نزدیکشدن به زمان راهاندازی اتریوم ۲.۰، تقاضا برای اتر نیز بیشتر شود؛ زیرا در این شبکه، کاربران با سهامگذاری کوینهای خود میتوانند پاداش دریافت کنند. رشد سریع حوزه دیفای و انتظار برای راهاندازی اتریوم ۲.۰، آینده قیمت اتر را امیدوارکنندهتر کرده است.
سلام لطفاً جواب بدید
من میخوام بلاک چین رو از پایه کامل یاد بگیرم کجا کلاس برگزار میکنن خیلی گشتم نبود