بانک مرکزی اروپا: ارزهای دیجیتال پرریسک هستند و تاثیر محسوسی بر اقتصاد ندارند
به نقل از وبسایت خبری کوین تلگراف، بانک مرکزی اروپا در گزارش ماه می اعلام کرده است که ارزهای دیجیتال تأثیر محسوسی بر اقتصاد و سیاستهای مالی ندارند. در ادامه بیشتر به اظهارات ماریو دراگی، رییس بانک مرکزی اروپا، میپردازیم:
بانک مرکزی اروپا در گزارشی تحت عنوان «داراییهای ارز دیجیتال: ارتباط ثبات مالی، سیاست مالی، پرداخت، و زیرساختهای بازار»، تأثیر احتمالی ارزهای دیجیتال بر توسعه اقتصادی و سیاستهای مالی را مورد بررسی قرار داده است.
بانک مرکزی اروپا بهطور خاص بیان کرده که اگر ارزهای دیجیتال به یک جایگزین قابل اعتماد برای پول و سپرده تبدیل شوند، احتمال وقوع چنین معیارهایی وجود دارد، اما در حال حاضر نقش پولی ندارند.
طبق اعلام این بانک، گسترش ارزهای دیجیتال همچنان محدود خواهد بود؛ از آنجایی که قیمت داراییهای دیجیتال همچنان پر نوسان باقی میماند، تنها تعداد کمی از افراد حاضر به خریدوفروش کالا و خدمات با استفاده از ارز دیجیتال خواهند بود.
با این حال، بانک مرکزی اروپا این نکته را یادآور می شود که توسعه ارزهای دیجیتال با ثبات – که ارزش آن ها با توجه به دارایی های فیزیکی یا پول های فیات تعیین می شود و یا با توجه به الگوریتمی خاص تثبیت می شود – مستلزم نظارت مستمر است، زیرا اگر ذخایر بانک های مرکزی را به عنوان ضامن مالی داشته باشند، از نوسانشان کاسته میشود.
درنهایت، بانک مرکزی اروپا استدلال میکند که «فقدان هر موسسه خاصی که از ارزش داراییهای دیجیتال محافظت کند، (مثل بانک مرکزی یا یک نهاد مالی) به چند دلیل نمیتوان از آنها بهعنوان نوعی پول استفاده کرد: نوسان قیمتی ارزهای دیجیتال مانع از استفاده از آنها بهعنوان یک ابزار ذخیره ارزش و ابزار پرداخت میشود. علاوه بر آن ممکن است استفاده از آن بهعنوان یک واحد پولی خاص را سخت کند.»
پیشازاین در ماه می، رییس بانک مرکزی اروپا، ماریو دراگی (Mario Draghi)، اظهار داشت که ارزهای دیجیتال «هنوز در حدی رشد نکردهاند که بتوانند تأثیر وسیعی در اقتصاد ما داشته باشند.»
«ارزهای دیجیتال، بیت کوین یا هر چیزی شبیه به آن، واقعاً ارز بهحساب نمیآیند – بلکه نوعی دارایی هستند. یورو، یورو است – چه امروز، چه فردا، و چه یک ماه دیگر – یورو همیشه یورو خواهد بود و بانک مرکزی اروپا هم از آن حمایت میکند. ولی پشتوانه ارز دیجیتال چه کسی است؟ بنابراین میتوانیم نتیجه بگیریم که ارزهای دیجیتال، داراییهای پر ریسکی هستند.»
فرماندار بانک فرانسه در تأیید دیدگاه بانک مرکزی اروپا راجع به ارزهای دیجیتال باثبات اظهار داشت که این بانک در حال بررسی دقیق توسعه ارزهای دیجیتال باثبات است. وی با اشاره به نکتهای برای تشخیص گسترده ارزهای دیجیتال باثبات از توکن های دیجیتال اظهار داشت که ارزهای دیجیتال باثبات «از داراییهای پرخطری نظیر بیت کوین کاملاً متفاوتاند، و میتوان بیشتر به آنها امیدوار بود.»
به نظر شما موضع بانک مرکزی اروپا چه تاثیری در پذیرش گسترده ارزهای دیجیتال خواهد داشت؟
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.