فردای مسدودسازی درگاه‌ پرداخت صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی چه خواهد شد؟

فردای مسدودسازی درگاه‌ پرداخت صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی چه خواهد شد؟

مسدودسازی درگاه پرداخت پلتفرم‌های مبادلاتی ارز دیجیتال در ایران؛ موضوعی که طی دو ماه گذشته یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در میان فعالان ارز دیجیتال در ایران بوده است و با نامه فوری رئیس‌ مجلس به بانک مرکزی در هفته اخیر، این بحث از همیشه داغ‌تر است. از طرف دیگر، معامله‌گران ایرانی ارز دیجیتال نگران سرمایه‌های خود و آینده معاملات ارز دیجیتال در ایران هستند. ارائه‌ندادن درگاه پرداخت به پلتفرم‌های معاملاتی ارز دیجیتال در ایران چه عواقبی خواهد داشت؟ فردای مسدودسازی چه خواهد شد؟ آیا همچنان امکان معامله ارزهای دیجیتال در ایران وجود خواهد داشت؟ برای پاسخ به این سوالات، به سراغ چند تن از فعالان این حوزه رفتیم.

افشار جوکار، مدیرعامل کوین نیک مارکت: شیوع قارچ‌گونه کانال‌های تلگرامی معامله ارزهای دیجیتال

فردای مسدودسازی درگاه‌ پرداخت صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی چه خواهد شد؟
افشار جوکار، مدیرعامل کوین نیک مارکت

«با این اقدام، اول از همه ترس برآمده از این خبر باعث می‌شود مردم نگران سرمایه خود شوند و آنها را به پلتفرم‌های خارجی منتقل کنند که این خودش خطر از دست دادن سرمایه را افزایش می‌دهد. اتفاق دیگری که قطعاً رخ خواهد داد رشد قارچ‌گونه کانال‌های تلگرامی جهت خرید و فروش ارزهای دیجیتال خواهد بود. به این دلیل که نیاز از بین نرفته است و همین حالا هم مشتریان زیادی از ما این سوال را می‌پرسند که در آینده چطور درآمد ترید خود را به تومان تبدیل کنیم. تلگرامی‌شدن معاملات به‌معنای افزایش کلاهبرداری و سوءاستفاده‌های بی‌حد و مرز خواهد بود که در چند سال اخیر شاهدش بودیم. طی دو سال گذشته صرافی‌های معتبر توانسته بودند با انجام احراز هویت پیشرفته جلوی این مشکل را بگیرند. این‌ها فقط تأثیرات واضح این اتفاق خواهد بود و قطعاً تأثیرات دیگری نیز وجود خواهد داشت که تازه بعد از اقدام سلبی مشخص می‌شود.»

سعید عبادتی، دبیر کارگروه تبادل انجمن بلاک چین ایران: راه پولشویی باز می‌شود

فردای مسدودسازی درگاه‌ پرداخت صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی چه خواهد شد؟
سعید عبادتی، دبیر کارگروه تبادل انجمن بلاک چین ایران

«مسدودکردن درگاه‌ها به‌طور کلی تبعات زیادی دارد که مشخص‌ترین‌شان عبارت‌اند از: زیرزمینی‌شدن فعالیت‌ها، افزایش پرونده‌های کلاهبرداری توسط فعالان جدید و ناشناخته و هجوم شاکیان به قوه قضاییه و پلیس فتا، انتقال سرمایه‌های مردم به پلتفرم‌های خارجی با خطر مسدودسازی به‌ بهانه تحریم و از همه مهم‌تر غیرشفاف‌شدن تبادلات که راه را برای پولشویی و اقدامات غیرقانونی باز می‌کند، چراکه دیگر امکان ردیابی درست وجود نخواهد داشت. همچنین کشور از نظر توسعه علمی و فنی در زمینه رمزارزها و بلاک چین عقب خواهد افتاد.»

سروش حسین‌زاده، عضو کارگروه تبادل انجمن بلاک چین ایران: فشار به دستگاه قضایی بیشتر می‌شود

«محدود کردن اکوسیستم رمزارز در ایران باعث زیرزمینی شدن مارکت، گسترش بازار تلگرامی، افزایش پرونده‌های فیشینگ و کلاهبرداری شده و فشار آن روی دستگاه قضایی و بازوی اجرایی آن پلیس فتا بیشتر می شود. حجم گردش ۲۴ ساعت گذشته بایننس ۵۰ میلیارد دلار بوده که کارمزد بایننس (سود) از این گردش معادل ۱۰۰ میلیون دلار می شود. به عبارت دیگر این شرکت که عمر سه ساله دارد سالانه به‌طور متوسط ۳۶.۵ میلیارد دلار سوددهی دارد. مقایسه کنیم درآمد میهن عزیزمان از فروش نفت طی ۲ سال آخر تحریم‌ها کمتر از ۲۰ میلیارد دلار در سال بوده و ما در اوج قیمت نفت و اوج صادرات فقط می‌توانستیم ۱۰۰ میلیارد دلار صادرات نفت داشته باشیم.»

در زمان نگارش این گزارش، برخی از پلتفرم‌های مبادلاتی ارز دیجیتال ایرانی به‌طور رسمی اعلام کرده‌اند همچنان درگاه‌های فعال دارند و هنوز مشخص نیست که بانک مرکزی چه موضعی در پیش خواهد گرفت. طبق اعلام این پلتفرم‌ها، پس از مسدودسازی درگاه‌ها هم فعالیت ادامه خواهد داشت و روش‌های جایگزینی برای این واریز وجه اعلام خواهد شد. از طرف دیگر، برخی از کارشناسان درباره احتمال برخوردهای سخت‌گیرانه هشدار می‌دهند.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

47 دیدگاه
Hamidf
Hamidf
۳ سال قبل

ترکیه هم خواست اینکارو کنه نتونست با این کار فقط دست واسطه ها زیاد میشه و یکسری سود جویی ها از ملت میشه در کل تو روند اصلیش تاثیری نداره

علی
علی
۳ سال قبل

راستش اهمیت خاصی نداره. درسته دو روز ممکنه تا راههای جایگزین خوب راه بیفته یکم سخت بشه ولی پولت دلاریه خیلی مهم نیست یکی دو روز اینور اونور. دیگه کسی دارایی دیجیتالش رو نباید تومنی حساب کنه. الان اکثر قشر جوان یه کیف پول دیجیتال دارند، نمیتونید جلو انتقال پول غیرمتمرکز بین میلیون‌ها نفر رو بگیرید. نگران اون روزی باشید که خرید و فروش کالا هم با تتر انجام بشه و کاربرد ریال کمتر و کمتر به خاطر این کارهاتون. در حالی که سیاست درست اینه راه رو تسهیل کنید که ریال کاربردش رو از دست نده.

هادی سعیدی
هادی سعیدی
۳ سال قبل
پاسخ  علی

خوب همون تتر و دلار رو از کجا باید نقد کنیم؟

Rafael
Rafael
۳ سال قبل

همونطور گ سایت های شرطبندی هنوز هستند اینام هیچ کاری نمیوتونن بکنن

محسن
محسن
۳ سال قبل

اتفاقا بهترین راه برای ایران اینه که خود بانک مرکزی به صورت گسترده وارد این بازار بشه،چون تنها بازاری که امکان تحریم نداره، و هم برای مردمش سود اوره هم برای خودش ،و اگه خوب عمل کنه سرمایه های خارجی رو هم جذب کنه(ولی متاسفانه تصمیم گیرهای مملکت همیشه چندین سال از جهان عقب هستند و بیشتر از نوک بینکی خودشون رو نمیتونند ببیند و فکر میکنند عقل کل هستند)

Ali
Ali
۳ سال قبل

پرداخت و انتقال پول فقط با درگاه پرداخت میسر نیست که، با پایا و ساتنا و کارت به کارت و ... هم امکانپذیره فقط از آنلاینی در میاد که اونم انقدر مهم نیست که باعث جلوگیری از کل فعالیت کاربران بشه.

میلاد مرادپور
میلاد مرادپور
۳ سال قبل

سلام دوستان، هیچ دولتی نتونسته جلوی تکنولوژی و پیشرف بایستد،و،،،،

mahdi80wolf
mahdi80wolf
۳ سال قبل

مسئولین با زبون خودشون میگن بیاین غیرقانونی کار کنید .کلاهبرداری کنید
فقط ایران هس که اینجوری میکنه

Jesus
Jesus
۳ سال قبل

درگاه های پرداخت صرافی های داخلی مسدود بشه، کلی راه دیگه هست. فقط دست خودشون کوتاه میشه و کاملاً به ضرر خودشونه. اساس کریپتو بر غیر متمرکز بودنشه و دولت ها عملاً هیچ غلطی نمیتونن بکنن.

Paris sabbahfar
Paris sabbahfar
۳ سال قبل

تاریخ نشون داده که هیج وقت سیاست جبر ، محدویت و فشار بر هیچ جامع ای بخصوص جامعه جوانان ایران پیروز نبوده و نخواهد بود . این کار فقط دست دلالها و کار چاق کن ها رو زیاد میکنه ، بازار سیاه و کلاهبرداری از آدمهای تازه کار ، ترویج فساد و پولشویی بدون محدودیت رو بی نهایت افزایش میده که بخ نظر میاد دوستان هم همین رو میخوان .
همه ما میدونیم که الان صرافیهای معتبری که تو این عرصه دارند فعالیت میکنند، یک دیتای شسته و روفته الان در دست دارند که با چند تا کلیک و وارد کردن کد ملی مشتریان میتونند خروجی مقدار معاملات انجام شده اعم از خرید ، فروش افراد رو در بیارند و بطور کلی با جمع آوری این دیتاها توسط هر نهادی ، قادر هستند سقف معملات هر فرد رو بدست بیارند و از این طریق کنترل بهتری روی همه موارد اشاره شده خواهند داشت .
حالا سوال اینجاست که در صورت حذف این معاملات از کانالهای موجود ، باز هم چنین امکانی برای حاکمیت فراهم هست که به این دیتاها و اطلاعات با این دقت و شفافیت برسند یا خیر؟؟؟

فکر میکنم که همه ماها اینقدر باهوش هستیم که تقریبا حدس بزنیم که چه برنامه ای پیش رو هست !!
بله هدف از بین بردن سیستم شفاف که قابلیت بررسی دقیق ورودی و خروجی ها رو داره ، بعد که شیر تو شیر شد دیکه این امکان وجود نخواهد داشت و چه شود . بیست تا سلطان هم اینطوری معرفی میشه به جامعه . این داستانها دیگه خیلی قدیمی شده یه حرکت جدید میزدند بهتر بود .

Marlowe
Marlowe
۳ سال قبل

کافی صرافی حسابشو شناسه دار کنه شما کارت به کارت میکنی شناسه واریز هم وارد میکنی به نام شما ثبت میشه
فقط دیگه آنلاین نیست صبح روز بعد حساب میشه

امین حدادیان
امین حدادیان
۳ سال قبل
پاسخ  Marlowe

یکی از راه هاش همین هست .