بررسی یک معیار: قیمت بیت کوین پایینتر از ارزش واقعی آن است
قیمت بیت کوین در عرض دو ماه گذشته با افزایشی بیش از صد در صد مواجه شده است. با این حال، یکی از معیارهای بازار حاکی از آن است که این ارز دیجیتال همچنان جا برای رشد دارد و ارزش فعلی آن کمتر از میزان واقعی است.
به گزارش کوین تلگراف، قیمت بیت کوین پس از سقوط ماه مارس (اسفند) که باعث رسیدن آن به محدوده ۳,۸۶۷ دلاری شد، با افزایشی ۱۵۰ درصدی روبهرو شده است و در حال حاضر در کانال ۹,۷۰۰ دلار در نوسان است.
رشد قیمت اخیر بیت کوین سبب شده است تا برخی از سرمایهگذاران به این نتیجهگیری برسند که پادشاه ارزهای دیجیتال در محدوده اشباع خرید قرار دارد یا ارزش فعلی آن بیشتر از ارزش حقیقیاش است. اما یکی از معیارهای شبکه بیت کوین با عنوان مضرب پیول (Puell Multiple) نشان میدهد قیمت بیت کوین قابلیت رشدِ بیشتر را دارد.
مضرب پیول از طریق تقسیم ارزش دلاریِ بیت کوینهای تولیدشده در یک روز بر میانگین متحرک سالیانه ارزش بیت کوینهای تولیدشده در یک روز بهدست میآید. بر اساس دادههای ارائهشده توسط گلاسنود (Glassnode)، این رقم در حال حاضر پایینتر از ۰.۵ قرار دارد.
وقتی که مضرب پیول در رقمی کمتر از ۰.۵ قرار داشته باشد، به این معناست که ارزش بیت کوینهایی که تازه تولید شدهاند (بر مبنای روزانه)، در مقایسه با استانداردهای تاریخی، کمتر است. دادههای تاریخی حاکی از آن است که با کمتر شدن مضرب پیول و رسیدن آن به رقمی کمتر از ۰.۵، بازارهای نزولی تمایل به اتمام چرخه خود دارند.
معمولا مضرب پیول تحت تاثیر چرخشهای قیمتی قرار میگیرد. مثلا اگر قیمت باعث کاهش ارزش دلاری میزان بیت کوینهای تولیدشده در بازه یک روزه شود، مضرب پیول نیز کاهش خواهد یافت.
تولید روزانه بیت کوین نیز به تعداد ارزهایی اشاره دارد که توسط ماینرها به اکوسیستم بیت کوین وارد میشوند. این ارزها به عنوان پاداش بلاک، به ماینرها تعلیق میگیرد. ماینرها نیز برای تامین هزینههای جاری خود، نظیر هزینههای برق و دستگاههایشان مجبور به فروش بیت کوینهایی میشوند که استخراج کردهاند.
ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که کاهش عرضه از جانب ماینرها میتواند بر روی مضرب پیول تاثیرگذار باشد؛ از همین رو میتوان کاهش اخیر در مضرب پیول را توجیه کرد.
هاوینگ یا نصف شدن پاداش استخراج را میتوان دلیل کاهش مضرب پیول و رسیدن آن به رقمی پایینتر از ۰.۵ دانست.
۱۱ می (۲۲ اردیبهشت) شاهد رخداد هاوینگ در شبکه بیت کوین بودیم. پس از رویداد هاوینگ، پاداش استخراج بیت کوین از ۱۲.۵ واحد بیت کوین به ۶.۲۵ واحد کاهش یافت. از سوی دیگر، مضرب پیول نیز بلافاصله از ۱.۱۳ به ۰.۴۱ کاهش یافت. این معیار در ۱۷ می (۲۸ اردیبهشت) به کمترین میزان خود و رقم ۰.۳۷ رسیده بود.
به بیان سادهتر، پس از هاوینگ شاهد کاهش شدید عرضه در شبکه بیت کوین بودیم و ماینرها از فروش ارزهای خود امتناع میکردند. به علاوه، برخی ماینرها که کسبوکارشان کارایی لازم را نداشت، در پی هاوینگ از شبکه بیت کوین خارج شدند و برخی دیگر نیز در حال وفق دادن خود با شرایط فعلی هستند.
میانگین هفت روزه هش ریت شبکه بیت کوین نیز از ۱۲۰ اگزا هش بر ثانیه به ۱۰۰ اگزا هش بر ثانیه رسیده است. هش ریت شبکه، میزان قدرت پردازشی ماینرهای فعال در آن را نشان میدهد.
در دو هاوینگ قبلی که به ترتیب در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ رخ داده بود نیز با رسیدن مضرب پیول به کمترین میزان خود، شاهد آغاز جهش صعودی قیمت بیت کوین بودیم.
در دومین هاوینگ بیت کوین که ماه جولای ۲۰۱۶ (مرداد ۹۵) اتفاق افتاد، مضرب پیول در عرض ۴ روز از رقم ۱.۵۹ به ۰.۷۲ رسید. اواسط ماه آگوست (مرداد) همان سال نیز شاهد رسیدن این رقم به پایینترین سطح خود (۰.۵۹) بودیم. کف قیمت ۴۵۰ دلاری بیت کوین از آن زمان تا به اینجا دیده نشده است.
در هاوینگ اول هم که ۲۸ نوامبر سال ۲۰۱۲ (۸ آذر ۹۱) اتفاق افتاد، مضرب پیول تنها در عرض دو روز از ۱.۵۷ به ۰.۷۰ سقوط کرد. سه هفته بعد شاهد رسیدن این رقم به ۰.۶۲ بودیم. کف قیمت ۱۲.۳ دلاری بیت کوین در آن زمان هم دیگر در نمودارها ظاهر نشد.
تجربه بهم گفته وقتی مقایه ای در مورد قیمت نزولی بیت هست یعنی رشد میخواد کنه و برعکس
یعنی با این مقاله شما فک کنم بیت یه ریزش داشته باشه...