بیل گیتس: اگر ساده بود، من هم بیت کوین را Short می‌کردم

بیل گیتس: اگر ساده بود، من هم بیت کوین را Short می‌کردم

در کنار اظهار نظرات جنجالی وارن بافت و چارلی مانگر، بنیان گذار مایکرسافت اخیرا سرمایه گذاری در بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال را پیرو تئوری احمق تر از من خوانده است.

نظریه احمق تر از من (Greater fool theory) یک نظریهٔ اقتصادی است که طبق آن قیمت اجناس بر اساس ارزش ذاتی آنها تعیین نشده و در عوض طبق عقاید و انتظارات غیرمنطقی بازار تعیین می‌شود. به عبارت دیگر در فرضیه احمق تر از من، فرد خریدار بدون توجه به کیفیت یک کالا آن را می خرد و امیدوار است بتواند در زمانی کوتاه آن را به خریدار دیگری بفروشد. او با این فرض قیمت یک کالا را برای خود توجیه می کند: «یک نفر احمق‌تر از من پیدا خواهد شد که حاضر است مبلغ بیشتری برای این کالا بپردازد.» ممکن است سرمایه‌گذار بعدی هم با همین تئوری اقدام به خرید کند. این‌گونه حباب‌های اقتصادی در نهایت می‌ترکند و ارزش سهام مذکور نیز به دلیل فروش یکباره و زیر قیمت به سرعت سقوط می‌کند.

بیل گیتس می گوید:

سرمایه گذاری در ارز دیجیتال به عنوان یک کلاس دارایی، در واقع چیزی را تولید نمی کند. پس نباید از آن انتظار پیشرفت داشته باشید.
اعتراف می کنم اگر این کار ساده بود، به روش کوتاه مدت روی بیت کوین سرمایه گذاری می کردم.

بیل گیتس: اگر ساده بود، من هم بیت کوین را Short می‌کردم

بیل گیتس در ادامه صحبت های خود خاطره ای را تعریف کرد. او گفت که در گذشته شخصی به عنوان هدیه تولد به او بیت کوین داده و او پس از گذشت چند سال این هدیه را فروخته است.

اواسط دسامبر گذشته قیمت بیت کوین شاهد یک افزایش قیمت قابل توجه بود، و از حدود ۲۰۰۰ دلار به بالای ۱۹۰۰۰ دلار رسید. اما امروز ارزش آن کاهش یافته و به نزدیک ۹۳۰۰ دلار رسیده است. بنابر گزارشات شرکت تحقیقات مالی Autonomous Next، از سال ۲۰۱۶ تاکنون قریب بر ۹.۸ میلیارد دلار سرمایه از راه فروش توکن های جدید و آی.سی.اوها (ICO) جذب شده است.

بیل گیتس معتقد است که میزان سفته بازی در بیت کوین و آی.سی.اوها (ICO) بالاست.

سرمایه گذاری کوتاه مدت در حوزه ارز دیجیتال ممکن است – برای نمونه در برخی از صرافی ها قراردادهای آتی و اختیار فروش بیت کوین قرارداده شده اند – اما سرمایه گذاری روی ارزهای مجازی به آسانی سرمایه گذاری روی دارایی های با ثبات تر، نظیر سهام شرکت ها نیست.

اما بیل گیتس هم مثل خیلی از منتقدان دیگر در کنار بدگویی های خود به فناوری بلاک چین امیدوار است و می گوید این فناوری کاربردها و مزایای خاص خودش را دارد.

بیل گیتس: اگر ساده بود، من هم بیت کوین را Short می‌کردم

بلاک چین تراکنش ها و تبادلات میان اشخاص را تسریع بخشیده و سابقه انجام این تراکنش ها را به طور دائمی و امن ثبت می کند و بدین ترتیب نیاز به واسطه، از جمله بانک ها حذف می شود. بیت کوین اولین نرم افزاری است که روی بلاک چین پیاده سازی شده، شرکت ها در جستجوی کاربردهای جدید بلاک چین هستند تا بتوانند از این فناوری در زمینه مدیریت زنجیره تامین، تجارت، و غیره استفاده کنند.

بیل گیتس یکی از اعضا هیئت مدیره برکشایر هاتاوی است. اخیرا وارن بافت رئیس هیئت مدیره این شرکت، و شریک قدیمی او چارلی مانگر در حضور ده ها هزار نفر پیرامون مسائل متعددی، از جمله ارزهای دیجیتال صحبت کرده اند، و طی صحبت های خود بیت کوین را بی ارزش و مسموم خوانده اند: (وارن بافت و چارلی مانگر باری دیگر بر بیت کوین تاختند)

منبع: cnbc
ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

6 دیدگاه
Hdijr
Hdijr
۴ سال قبل

شاید بعضی افراد چون به چشم کالا نگاه میکنن به بیت کوین فکر میکنن باید بیت کوین به تنهایی کاری براشون انجام بده در صورتی که این ارزش با پذیرش مردم شکل میگیره نه به تنهایی از طرفی یه فناوری هست که باید جایگزین بشه تا ارزشمند بشه از طرفی تو نظام های سرمایه داری افراد اندکی ثروت های زیادی نسبت به کل جمعیت دارن با جایگزین شدن پول جدید و بی اعتبار شدن پول قبلی این درصد ها تغییر میکنه و این ثروت بیشتر بین مردم تقسیم میشه، ثروتمند های جهان چه با خریدن و چه با نخریدن ارز دیجیتال دارایی هاشون کمتر از قبل میشه چون کسانی هستن که بیت کوینی بیشتری از اینها دارن

جمال ارزشی
جمال ارزشی
۶ سال قبل

مث اون زمینس که همه میگن منِ خر نخریدم الان شده فلان قیمت
حتی بیل گیتس هم نتونست حماقت خود در پذیرفتن ارزش سیستم و ماهیت ارزهای دیجیتال مخفی کنه.

علی
علی
۶ سال قبل

با سلام
آنچه بیل گیتس گفته بود این بود که اگر آسان بود، بیتکون را شورتسل می کرد. شورتسل فرایندی است که در آن کالا یا سهام را قرض گرفته و باز گرداندن ان را تضمین می کنند سپس ان را می فروشند تا در آینده ارزانتر بخرند. کسی که شورتسل می کند معتقد است قیمت سهام یا کالا در آینده پایینتر خواهد آمد. با این گفته در واقع ایشان می خواهد شوک روانی در بازار ایجاد کند ونظر مردم به بیتکوین را منفی کند که البته موقتا موفق هم شد و بیتکوین به زیر 9000 دلار آمد. اشخاصی مانند بیل گیتس که سرمایه های زیادی به دلار دارند، از پیشرفت بیتکوین ناراصی هستند و منافع خود را در خطر می بینند. در عدم صداقت بیل گیتس همین بس که شورتسل کردن بیتکوین بسیار هم آسان است و ایشان می تواند همین فردا این کار را بکند اما می داند که هر لحظه قیمت بیتکوین می تواند افزایش پیدا کند و ایشان با شورتسل کردن ضرر خواهد کرد. عدم صداقت او را یکی از برادران وینکلوس در توییتر به رخش کشید و گفت اگر مایل به شورتسل کردن بیتکوین هستی از طریق بازار شیکاگو و سی ام اس امکانش هست اگر مردی این گوی و این میدان!
/https://www.investopedia.com/news/winklevoss-gates-heres-how-short-bitcoin

به نطر بنده علی رغم مخالفت های سرمایه دارانی مانند ایشان و بانکداران و دولت هایی که دوستان آنها هستند بینکوین به سیر صعودی خود که در چند سال گذشته داشته ادامه خواهد داد.

میثم
میثم
۵ سال قبل
پاسخ  علی

درود بر شما من به شخصه دوست دارم سرمایه گذاری گسترده کنم در این بخش خوشال میشم اشنا شیم

علی
علی
۶ سال قبل

چقد واسشون سخته می بینند مردم عادی دارند رشد می کنند باور کنید خودشون بیت کوین صد دلاری خریدند

رضا سربلند
رضا سربلند
۶ سال قبل

یک روز میاد میگه بیت کوین روند رشد خودشو ادامه میده و کسی نمی‌تونه جلوشو بگیره حالا میاد یک چیز دیگه میگه من میگم دست های پشت پرده هست که اکثر سرمایه داران بزرگ چنین اظهار نظرهای در مورد ارزهای دیجیتال میکنند

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب