چرا دولتها بهدنبال محدودکردن ارزهای دیجیتال هستند؟ روشهای مقابله با سیستم پولی غیرمتمرکز

با بالاگرفتن بحث قانونگذاری ارزهای دیجیتال در کشورهای مختلف، نگرانی فعالان این حوزه هم روزبهروز بیشتر میشود؛ اما دولتها از قانونگذاری ارزهای دیجیتال چه هدفی را دنبال میکنند و با چه روشهایی بر فعالان این حوزه فشار وارد خواهند کرد؟
به گزارش کریپتو اسلیت، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، هفته گذشته سندی را با عنوان «تفاهمنامه امنیت ملی» امضا کرد که در آن به بحث قانونگذاری ارزهای دیجیتال اشاره شده بود. کابینه او گفته است در ادامه صنعت ارزهای دیجیتال را با هدف طراحی یک چهارچوب قانونی، بهطور کامل بررسی خواهد کرد.
نگرانی از اعمال مقررات سختگیرانهتر برای ارزهای دیجیتال، دیگر چیز تازهای نیست. این بار اما با توجه به بیشترشدن اهمیت ارزهای دیجیتال ملی (CBDC)، عدهای بر این باورند که قوانین جدید میتواند زمینه لازم را برای برخورد با پلتفرمهای غیرمتمرکز فراهم کند.
بیشتر بخوانید: پول الکترونیکی چیست؟
با درنظرگرفتن تحولات اخیر، تأثیر مقررات سختگیرانهتر، زیر ذرهبین رفتن پلتفرمها و مالیاتبستن برای معاملات ارزهای دیجیتال، چه پیامدهایی برای فعالان این حوزه خواهد داشت؟
چرا مقامات بهدنبال قانونگذاری سفتوسخت ارزهای دیجیتال هستند؟
چه با قانونگذاری ارزهای دیجیتال موافق و چه با آن مخالف باشید، قرار است مقررات جدیدی برای این حوزه در نظر گرفته شود. از نظر قانونگذاران آمریکایی، کنترل ارزهای دیجیتال برای مقابله با مجرمان فضای سایبری، بهشدت ضروری است.
در همین حال، چیزی که همهگیری ویروس کرونا در سراسر جهان سبب شد تا مردم به آن پی ببرند، این است که جنبههای پنهان یک اتفاق میتواند بیشتر از چیزی باشد که برای عموم به نمایش گذاشته میشود.
همین موضوع باعث شده است عدهای اینطور برداشت کنند که مقامات آمریکا بهسمت ازبینبردن ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز سوق پیدا کردهاند. به این فکر کنید که چرا صندوق بینالمللی پول اینقدر نگران قانونیشدن بیت کوین در السالوادور است.
این نهاد بینالمللی پیشتر ضمن تأکید بر این مسئله که بیت کوین ثبات و اعتبار مالی السالوادور را تهدید میکند، گفته بود:
استفاده از بیت کوین خطرات زیادی برای بحث ثبات، اعتبار مالی و حمایت از حقوق مصرفکنندگان دارد. علاوه بر این، میتواند احتمال افزایش بدهی را [برای این کشور] بیشتر کند.
افراد آزاداندیش، میگویند بیت کوین تهدیدی برای صندوق بینالمللی پول است؛ چراکه با برنامههای این نهاد برای اعمال فشار بر کشورهای در حال توسعه از طریق افزایش بدهی، مقابله میکند.
میتوانیم با طرح یک سؤال این موضوع را بیشتر بسط دهیم: آیا ارزهای دیجیتال انحصار پولی بانکهای مرکزی را تهدید میکنند؟ اگر اینطور باشد، یکی از راههای پیشگیری افزایش سختگیریهای نظارتی و درنظرگرفتن مالیات نامتعارف است.
همچنین بخوانید: طرح دولت برای ساماندهی ارزهای دیجیتال؛ چه محدودیتهای جدیدی اعمال میشود؟
مقابله با ارزهای دیجیتال از چه طریقی انجام میشود؟
بانک مرکزی آمریکا تاکنون در برخورد با مسئله ارزهای دیجیتال ملی، با احتیاط عمل کرده است. حدود دو هفته پیش، فدرال رزرو گزارشی را در رابطه با مزایا و معایب دلار دیجیتال منتشر کرده بود. با این حال در متن این گزارش هیچ اشارهای به راهاندازی دلار دیجیتال نشده است.
کارشناسان بنک آف اَمریکا (Bank of America strategists) اخیراً گفتهاند راهاندازی دلار دیجیتال یک تحول اجتنابناپذیر برای ارزهای الکترونیکی امروزی است. آنها انتظار دارند دلار دیجیتال در فاصله بین سالهای ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۰ عرضه شود.
بهگفته نشریه فوربز (Forbes)، با بحثی که درباره رویکارآمدن یک سیستم بانکداری جدید شکل گرفته است، منطقی به نظر میرسد که مقامات بخواهند برای مقابلهبهمثل از طریق قانونگذاریهای سفتوسخت، مزایای نگهداری از ارزهای دیجیتال را از سرمایهگذاران آن سلب کنند.
در گزارش فوربز آمده است:
اگر ایالات متحده یا هر دولت دیگری میخواهد برای حمایت از ارز دیجیتال ملی خود با بیت کوین مقابله کند، یکی از راههای آن افزایش مالیات بر معاملات ارزهای دیجیتال است.
ولادیمیر سیگنورلی (Vladimir Signorelli)، مدیر مؤسسه تحقیقاتی برتون وودز ریسرچ (Bretton Woods Research)، گفته است با توجه به اینکه بایدن این حوزه را تهدیدی برای امنیت ملی خطاب کرده، میتوان گفت این مسئله بسیار جدی گرفته شده است.
سیگنورلی میگوید:
کاری که دولت بایدن در ادامه انجام میدهد، محدودکردن فعالیتهای کوین بیس، دیگر پلتفرمهای ارز دیجیتال و استفاده از قوانین جدید برای سختترکردن کار صرافیهاست؛ خصوصاً با توجه به اینکه بایدن این حوزه را به امنیت ملی ربط داده است.
چیزی که دولت بایدن و البته سایر دولتهایی که برنامههایی مشابه دارند، لازم است بدانند، این است که سرمایه، فناوری و مردم به سمتی خواهند رفت که بهترین برخورد را با آنها میکند.
لطفا در صورت مشاهده دیدگاههای حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه با گزارش سریع آنها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.
فک نمیکنم خیلی هم از طریق مالیات و اینجور چیزا بتونن ارز دیجیتالو محدود کنن چون وقتی دنیا پیشرفت کنه ومردم و تمام فروشگاه ها و اماکن عمومی و تفریحی ب سامانه های پرداخت با ارز دیجیتال مجهز بشن دیگ ن تنها نیازی نیست ک ب پول فیات تبدیل کنی بلکه اصلا مالیاتی هم نخواهی پرداخت و دولتها فقط ترسشون از اینه البته اینم شلیک اخرشونه بعد چند سال این قوانین مزخرف منسوخ مشین و ارز دیجیتال یکه تاز دنیا خواهد شد فقط زمان لازم داره …
دنیای ارز دیجیتال هنوز اول راهه دقیقا بلاک چین رو با اینترنت مقایسه کردن .. نمیدونم شما چند سالته اوایل اینترنت رو به یاد داری یا نه اون موقع که یک عکس رو MMS میکردن مردم چه ذوقی میکردن اوایل مردم اینترنت رو به هیچ وجه فکر نمیکردن برسه به اینجا با سرعت 5G با این همه اپلیکیشن کسب کار تو دنیای اینترنت گوگل و … اوایل اینترنت خیلی خنده دار بود شاید همون موقع اینترنت هم یه تهدیدی برای خودشون میدیدن دولتها … از اینها گزشته بلاک چین هم دقیقا اول راه چون تکنولوژی بلاک چین از اینترنت هم خارقالعاده تر هستش چون برنامه های غیر متمرکز داخل پیاده میکنن .. همینطوری که تا پارسال بانک غیر متمرکز نبود الان هست صرافی غیر متمرکز نبود الان هست پلتفرم وام دهی نبود الان میتونی بری وام بگیری پولتو داخل اون پلترفم استیک کنی سود بگیری .. به گذشت زمان مطمئن باش باز هم برنامه های یا اپلیکیشن هایی به بلاک چین اضافه میشه که جلو همین تهدیدها رو بگیره یا جای خالی ها رو پر کنه نمیگم احتمال داره ها میگم قطعا اینطور خواهد شد .. اگه نابغه ای مثل ساتوشی یا ویتالیک بلاک چین رو ساختن قطعا نابغه های دیگه مشکلات جلو تر رو حل میکنن فقط کافی بود بلاک چین ساخته بشه که شد .. مثال فقط کافی بود ادیسون برق رو اختراع کنه بعد از لامپ کم مصرف اختراع میشه بعد اون کنترل از راه دور لامپ یا برق اختراع میشه .. کلا منظورم اینه که دیگه بلاک چین اختراع شده کسی نمیتونه جلوشو بگیره .. من هم مثل شما و اون بزرگان هم مثل ما میدونن که بلاک چین بدون اشکال یا عیب نیست ولی با بلاک چین های جدید اینترنت نسل ۳ اپلیکیشن های قدرتمند جدید که قطعا باز تاکید میکنم قطعا تا ۵ تا ۱۰ سال آینده چیزهایی میاد که امریکا که امریکا هستش ادم فضایی هم نتونه جلو اون پیشرفت علمی رو بگیره
سلام دوستان عزیز.
خلاصه مطلب اینکه به قول سعدی:
سندان به سرزنش نتوان کرد پایمال
سرکوبی ام زیاده کند پافشاری ام.
تکنولوژی بلاکچین و ( ارزهای دیجیتال ) که زيرمجموعه ای از این صنعت هستند، حکم همون سندانی رو دارن که هر چقدر با پتک قوانین مزخرف و دست و پاگیر دولتهای سرمایه دار سرکوب بشن، محکمتر از قبل سرجاشون می ایستند. تاریخ همیشه نشون داده که جلوی علم و تکنولوژی رو با هیچ قانونی نمیشه گرفت. در نهایت تاثیر این سختگیریها این میشه که ارزهای دیجیتال، با برنامه های قویتر ظاهر بشن و قیمتها با توجه به کاربریها، بالاتر بره و سرانجام، ناچار به تعظیم در برابر بلاکچین میشن.
موفق باشید و پایدار.
من سر تیترو خوندم باقی مطلبو نخوندم ولی جواب مشخص هست چون نباید سرمایه دار زیاد شه نمیتونن کنترل کنن اونموقع
الانم ک میبینی چین و روسیه این کارو میکنن چون کمونیسم هستن و دوس ندارن مردم پول داشته باشن ولی امریکا سرزمین فرصتها اول باید پول داشته باشی بعد قدرت واسه همین یکی مثل ترامپ شد ریس جمهور چون قدرت و پول داشت بعد صلاحیت ریس جمهوریو داشت