ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۱۷۷ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۲۲۲ تومان

دستورالعمل ضدپولشویی اتحادیه اروپا اجرا شد؛ معنای این حکم برای ارزهای دیجیتال چیست؟

دستورالعمل ضدپولشویی اتحادیه اروپا اجرا شد؛ معنای این حکم برای ارزهای دیجیتال چیست؟

پنجمین دستورالعمل ضد پولشوییِ اتحادیه اروپا (5AMLD)، روز گذشته دهم ژانویه (۲۰ دی) اجرایی شد. این مقررات در روز ۹ جولای ۲۰۱۸ به عنوان قانون تصویب شد و گفته می‌شود هدف آن تلاش برای افزایش شفافیت در تراکنش‌های مالی برای مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریست در سراسر اروپا است.

به گزارش کوین تلگراف، برای اولین بار، دستورالعمل 5AMLD قلمرو قانون‌گذاری خود را به خدمات مربوط به ارزهای دیجیتال گسترش داده است. خدماتی مانند صرافی‌های ارز رایج (فیات) – ارز مجازی یا ارائه‌دهندگان کیف پول‌ها روی بستر وب، تحت پوشش این دستورالعمل هستند. هدف این دستورالعمل شناسایی آسان افرادی است که در تراکنش‌های ارزهای دیجیتال دخیل هستند تا به گفته اتحادیه اروپا بتوان با پولشویی و تأمین مالی تروریست مبارزه کرد.

طبق یک گزاره‌برگ از دستورالعمل 5AMLD، این قانون:

  • این حقیقت که چه کسی واقعاً در پشت اشخاص حقوقی قرار دارد را شفاف خواهد کرد تا از پولشویی و تأمین مالی تروریست از طریق سازمان‌های غیرشفاف جلوگیری شود. به زبان ساده مشخص می‌کند که مالک و گرداننده حقیقی یک شرکت خاص چه کسی است.
  • از طریق اسناد ثبت‌شده در حساب بانکی متمرکز، به قانون‌گذاران مالی اروپایی دسترسی بهتری به اطلاعات می‌دهد.
  • همکاری و تبادل اطلاعات بین بازرسان ضد پولشویی را بهبود می‌بخشد و با همکاری بانک مرکزی اروپا ضوابط لازم برای برخورد با کشورهای دارای ریسک را گسترش می‌دهد و حراست‌های سطح بالایی را در مورد جابه‌جایی پول به این کشورها یا از این کشورها تضمین می‌کند.

عواقب عدم اجرا به این دستورالعمل، جریمه است. به عنوان مثال در اتریش، خدمات مربوط به ارزهای دیجیتال که به این دستورالعمل پایبند نباشند تا سقف ۲۰۰,۰۰۰ یورو جریمه خواهند شد. به همین دلیل کسب‌وکارهای حوزه ارزهای دیجیتال در صورت پرداخت جریمه نمی‌توانند مدت زیادی دوام بیاورند و مجبور به قبول آن هستند.

تاثیر این قوانین بر شرکت‌های اروپایی حوزه ارزهای دیجیتال چیست؟

شرکت‌های اروپایی حوزه ارزهای دیجیتال برای عمل به این قوانین جدید درگیر مشکلات زیادی هستند. به دلیل اجباری بودن احراز هویت از مشتریان (KYC) و رویه‌های ضد پولشوییِ گسترده، تعدادی از کسب‌وکارهای این حوزه در آستانه تعطیلی هستند.

به عنوان نمونه شرکت بریتانیایی و ارائه‌دهنده کیف پول «Bottle Pay» اعلام کرد که فعالیت‌های خود را در پایان سال ۲۰۱۹ متوقف می‌کند. در پستی وبلاگ این شرکت نوشته شده است:

از آنجایی که ما یک ارائه‌دهنده‌ی خدمات امانت‌داری کیف پول بیت کوین در بریتانیا هستیم، مجبور به پذیرش مقررات 5AMLD خواهیم بود که در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۰ اجرا می‌شود. مقدار و نوع اطلاعات شخصی اضافه‌ای که ما باید از کاربرانمان جمع‌آوری کنیم، تجربه کاربری فعلی را به‌شدت دگرگون و منفی می‌کند و ما مایل نیستیم که این را به کاربرانمان تحمیل کنیم.

تعطیلی Bottle Pay در حالی اتفاق میفتد که این شرکت در سپتامبر ۲۰۱۹ در اولین مرحله جذب سرمایه خود ۲ میلیون دلار سرمایه بدست آورد. این استارتاپ که فقط سه ماه قبل از جذب سرمایه و در ژوئن ۲۰۱۹ راه‌اندازی شده بود، خدمات پاداش‌دهی را به کاربرانش ارائه می‌داد و کاربران می‌توانستند مبالغ کوچک ارزهای دیجیتال را در رسانه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها انتقال دهند و به محتوای خوب در شبکه‌های اجتماعی پاداش پرداخت کنند.

به طور کلی به عنوان یک جمع‌بندی می‌توان گفت: اتحادیه اروپا توجه ویژه‌ای به ارزهای دیجیتال دارد و اولین مجموعه قوانین خود را برای تغییر رفتار شرکت‌های این حوزه تصویب کرده است. حالا این بستگی به شرکت‌ها دارد که مقررات جدید را بپذیرند یا با ریسک جریمه به کار خود ادامه دهند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

17 دیدگاه
ممد
ممد
۴ سال قبل

راه حل تمام این مشکلات میتونه کیف پول ها و صرافی های غیرمتمرکز باشه چون هیچ کسی روی اون ها کنترل نداره
در حال حاضر برای رها شدن از مشکلات احتمالی اینچنینی یا مشکلاتی مثل تحریم یا حتی دخالت دولت ها برای غیرقانونی اعلام کردن تمام فعالیت های مربوط به ارزهای دیجیتال میشه از کیف پول لجر نانو اس استفاده کرد چون که دنیا هم خراب بشه تا زمانی که لجر شما از بین نرفته و پیش خودتونه کلید خصوصیتون دقیقا عین طلایی که گذاشتید تو گاوصندوق محکم تحت مالکیت و کنترل خودتونه. کیف پول های دیگه ای غیر از کیف پول های سخت افزاری که کلید خصوصیتون را بهتون میدن چون همیشه وابستگی به یک شرکت متمرکز یعنی سازنده کیف پول دارن با دخالت دولت ها میتونن دچار مشکل بشن یا حتی کلا تعطیل بشن و دیگه ساپورتی نداشته باشن اما کیف پول سخت افزاری مثل لجر نانو اس حتی اگر شرکت لجر از بین هم بره هیچ مشکلی برای شما به وجود نمیاد و همچنان شما میتونید نقل و انتقالاتتون رو روی بلاکچین انجام بدین. راه حل دیگه هم اینکه که شما یک فول نود بلاکچینی مثل بیت کوین بشین که این بهترین گزینه ممکنه و تنها روشی که میتونه شما رو کنترل یا نابود کنه اینه که کل بلاکچین مثلا بیت کوین از بین بره که اینم در عمل کار دشوار و چه بسا غیرممکنی هست( البته از نظر تئوری غیرممکن نیست ولی در عمل شاید امکانش خیلی سخت باشه. مثلا اگر کل اینترنت از بین بره میتونه بیت کوین هم از بین بره).
من پیش بینیم اینه که در آینده احتمالا به خاطر سخت گیری حکومت ها و قوانین همه مجبور به استفاده از کیف پول ها و صرافی ها و اپلیکیشن های غیرمتمرکز بشن. و حتی شاید وب هم به سمت وب کاملا غیرمتمرکز حرکت کنه یعنی سرورها و دیتاسنترهای نسبت به الان غیرمتمرکزتر بشن و حتی مردمی و غیرمتمرکز به معنای واقعی باشن که این کا با رمزنگاری های پیشرفته ممکنه.

رضا
رضا
۴ سال قبل
پاسخ  ممد

البته صحبتهای شما درسته من خودم لجر دارم ولی لجر هم باید با برنامه دسکتاپ ( لجرلایو ) ارز واریز و برداشت کنی ودر هر حال وابسته به این برنامه هستی کافیه اون هم دیگه ساپورت نکنه...همین الانه اپلیکیشن موبایلش ایرانو ساپورت نمیکنه.... ولی در مورد کیف پولهای کاغذی در حال حاضر نظری ندارم هرچند اون هم وابسته به بعضی اپلیکیشن های خاصی هست که بعید نیست رو اونها هم دست بزارن...

ممد
ممد
۴ سال قبل
پاسخ  رضا

حق با شماست
به طور کلی چون کیف پول ها و اکثر صرافی ها متمرکز هستن همیشه این خطر وجود داره
تنها راه حلش رفتن به سمت غیرمتمرکز شدنه هم کیف پول ها و هم صرافی ها
البته غیرمتمرکز شدن هم تا زمانی که اینترنت همین وضعیت الان رو داشته باشه با به خطر افتادن اینترنت میتونه کاملا آسیب ببینه مگر اینکه مدلی شبیه به بلاکچین بیت کوین برای اینترنت هم اجرا بشه یا شبکه ها و نودهای کاملا مستقل ارائه دهنده خدمات اینترنت به وجود بیان که حتی با حذف یا قطع همه نودها در صورتی که یک نود تو شبکه باقی بمونه اینترنت بتونه به حیاتش ادامه بده
ما نمونه ای از خدمات انتقال اطلاعات به صورت منبع باز و غیرمتمرکز رو سال های زیادیه که تجربه کردیم و اونو به اسم های تور و اوربوت میشناسیم
شبکه های اجتماعی بدون نیاز به اینترنت هم به وجود اومدن که تمام مردم دنیا مثل شبکه بیت کوین به هم متصل میشن اما گراف اون یک گراف کامل نیست که هر یه دونه نود به تمام نودهای باقی مونده وصل باشه بلکه هر نفر به نودهای اطراف خودش که مثلا در یک محله هستن وصل میشه و این ها زنجیروار تشکیل یک شبکه جهانی رو میدن که نیاز به اینترنت نداره و هیچ کسی حتی دولت ها نمیتونن تو این شبکه دخالت یا کنترلی داشته باشن. اگر چنین شبکه ای با یک گراف کامل ایجاد بشه بدون شک میشه یک اینترنت کاملا غیرمتمرکز مثل بلاکچین بیت کوین داشت.

بیت کوین سراب
بیت کوین سراب
۴ سال قبل

اخه ارز دیجیتال نقدیگیشون پایینه اخه عددی نیستند که بخوان باهاشون پولشویی کنند به نظرم بنده زیاد وسواس نباشید

علی
علی
۴ سال قبل

کیف پول atomic چه طور

محمد آذرنیوار
محمد آذرنیوار
۴ سال قبل
پاسخ  علی

سلام هر کیف پولی که پرایوت کی روی دستگاه ذخیره کنه مشکلی نداره. این کیف پول هم همینطور.

رضا یوسفی
رضا یوسفی
۴ سال قبل

سلام من بایننس کار میکنم آیا شامل بایننس هم میشه و باید وریفای کنیم؟

محمد آذرنیوار
محمد آذرنیوار
۴ سال قبل

سلام
فعلا که چیزی نشده. به محض رسیدن هر خبر اطلاع‌رسانی می‌کنیم.
اگر مشکلی پیش بیاد به احتمال خیلی زیاد فرصت برداشت میده بایننس

جلال
جلال
۴ سال قبل

کیف پولهامون تو خطره؟؟!!!

محسن
محسن
۴ سال قبل

سلام
در مورد کیف پول کوینومی هم احتمال خطر وجود داره؟

محمد آذرنیوار
محمد آذرنیوار
۴ سال قبل
پاسخ  محسن

سلام هر کیف پولی که پرایوت کی روی دستگاه ذخیره کنه مشکلی نداره. این کیف پول هم همینطور.

Mankind Trader
Mankind Trader
۴ سال قبل

اگه قرار باشه ولت ها هم امن نباشند امکانش هست پروسه kyc رو از کاربران بخوان مثلا بلوکه کنن بگن وریفای کن بعد ماییی که ایرانی هستیم چیکار میتونیم بکنیم؟ الان ما دارایی مونو تو تراست ولت نگه میداریم تکلیف ماها چی میشه؟ ایا خطری تهدید میکنه ما رو ؟
ما بخاطر اینکه صرافی ها امن نیستن منتقل کردیم به ولت حالا اینا به ولت ها هم میخوان گیر بدن!!! پس الان بیت کوین ها مونو کجا نگه داریم؟؟ راهکاری هست ؟؟ خواهشن بگید مردم هم بدونن..ممنون

رضا
رضا
۴ سال قبل
پاسخ  Mankind Trader

بزودی تمام ولتها شامل این قوانین میشن....

محمد آذرنیوار
محمد آذرنیوار
۴ سال قبل
پاسخ  Mankind Trader

سلام
منظور از کیف پول‌ها، کیف پول‌های تحت وب هستند که پرایوت کی دست شرکته. مثل کیف پول‌های موجود در صرافی‌ها. پس کیف پول‌های معتبر خطر بلوکه شدن ندارند. تراست ولت پرایوت کی رو روی دستگاه ذخیره میکنه و شامل این قوانین نمیشه.

بیت کوین سراب
بیت کوین سراب
۴ سال قبل

کیف پول های سخت افزار شامل حالشون نمیشه?

محمد آذرنیوار
محمد آذرنیوار
۴ سال قبل

قطعا کیف پول‌های سخت‌افزاری شامل این قوانین نمیشن

رضا
رضا
۴ سال قبل

آقا محمد ممنون از مطلب شما ... بالاخره این نامردها از این کیف پولها خبر دارن امکان نداره خبر نداشته باشن چون اگه بخوان جلوی پولشویی رو بگیرن باید بیان سراغ این نوع کیف پولها و حتما در آینده به این شرکتها هم گیر میدن وگرنه خلافکارا راحت میرن سراغ این نوع ولتها و اتحادیه اروپا هم که نمیشینه قوانینش اینطور نادیده گرفته بشه... حتما کنترل خواهد کرد... به نظرم کارشناسان و نخبه های علوم دیجیتالی ایرانی باید یه کیف پول داخلی و مستقل از جهان بیرون، برای ما ایرانیها طراحی کنن ...خلاصه فک کنم ما ایرانیها در نهایت بدبخت روزگاریم... خدایا چرا...؟؟؟؟؟؟

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب