ارز‌ها: ۳۱,۷۰۹
ارزش بازار: ۳.۳۵۵ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۵۳۸ تومان

پیتزای ۵۰۰ میلیارد تومانی!

پیتزای ۵۰۰ میلیارد تومانی!

پیتزای ۵۰۰ میلیارد تومانی، دیروز، امروز و فردای ارزهای دیجیتال!

معامله کالای فیزیکی با ارز دیجیتال

درست هشت سال قبل در چنین روزی (۲۱ می ۲۰۱۰) اولین معامله‌ی کالای فیزیکی با بیت کوین انجام شد.

پیتزای 500 میلیارد تومانی!

شاید باور نکنید، فردی به نام لازلو اولین کسی بود که یک کالای فیزیکی را در ازای پرداخت بیت کوین معامله کرد. او دو پیتزا به ارزش ۲۵ دلار را به ازای پرداخت ۱۰ هزار بیت کوین دریافت کرده است، در زمان انتشار این یادداشت هر واحد بیت کوین حدودا ۸۵۰۰ دلار معامله می شود. در واقع اگر لازلو آن دو پیتزا را با بیت کوین خریداری نمی کرد و ترجیح می داد تا بیت کوین هایش را نگهداری کند امروز با رشد بیش از ۳.۴میلیون برابری دارای سرمایه ای به ارزش ۸۵ میلیون دلار بود.

دلیل رشد نجومی بیت کوین

شاید این سوال در ذهنتان بوجود آمده باشد که اگر امروز یک واحد بیت کوین بخرم می توانم انتظار رشد چند هزار برابری برای ۸ سال آینده داشته باشم؟

پیتزای 500 میلیارد تومانی!

قبل از پاسخ به این سوال باید به دلیل رشد نجومی بیت کوین بپردازیم. همان طور که می دانید بیت کوین -اولین ارز دیجیتال دنیا- در سال ۲۰۰۹ بوجود آمد و به دلیل برخورداری از قابلیت های فراوان نسبت به ارزهای رایج کشورها (نظیر انجام تراکنش با سرعت بالا ، کارمزد ناچیز، محدودیت در تعداد توزیع، غیرمتمرکز بودن و …)، خیلی سریع توسط مردم و شرکت ها بعنوان یک واحد پولی پذیرفته شد.

استقبال از ارز دیجیتال

امروزه مردم زیادی در سراسر دنیا به ارزهای دیجیتال بعنوان پول قابل معامله در مبادلات مالی روزانه اعتماد کرده اند تا جاییکه در برخی کشورهای توسعه یافته دستگاه های atm با پشتیبانی از ارزهای دیجیتالی نظیر بیت کوین را در اماکن عمومی نصب کرده اند تا زیرساخت برای انجام مبادلات مالی فراهم شده باشد، در حال حاضر شرکت های معتبر زیادی نظیر دل (DELL) ، ای‌گیفتر (eGIFTER) ، چیپ ایر (CheapAir) ، اُوِر استاک (OVERSTOCK) ، استارباکس (Starbucks) ، گیفت (Gyft) بیت کوین را برای انجام معاملات پذیرفته اند.

پیتزای 500 میلیارد تومانی!

ارزهای دیجیتال جدای از فرصتی مناسب برای سرمایه گذاری یا حداقل حفظ سرمایه با توجه به وجود تورم سالانه، می توانند در اقتصاد کشور نیز تاثیر زیادی داشته باشند. از همین رو اشاره ای می کنیم به ارز دیجیتال «پترو» که ارزدیجیتال ملی کشور ونزوئلاست و از اواخر دی ماه ۱۳۹۶ وارد بازار ارزهای دیجیتال شد.

نه به تحریم‌ها

در واقع بوجود آمدن ارز پترو نشانه ی هوش و ذکاوت نیکولاس مادورو رئیس جمهور کشور ونزوئلاست. کشوری که وقتی نام آن به گوش می رسد ذهن ها را به سمت تورم چند صد درصدی سالانه می برد، کشوری که شدیدا تحت تاثیر تحریم های بین المللی و مخصوصا آمریکا و اروپاست. پشتوانه پترو نفت خام ونزوئلا است. قرار است پترو به ارزی برای مبادلات بین المللی این کشور و حتی مبادلات روزانه مردم تبدیل بشود. در شرایط تحریمی ونزوئلا پترو بهترین گزینه برای تبادلات بین المللی است تا جایی که این کشور درخواست پرداخت پول نفت خود را با این ارز به دولت هند داده است. از طرفی ساختارهایی که حکومت ونزوئلا بوجود آورده است نشان از آن دارد که پترو بزودی مانند ارز رایج ونزوئلا در مبادلات خرد مردم استفاده خواهد شد. شاید اعلام تنها هتل ۷ ستاره کاراکاس پایتخت ونزوئلا برای انجام معاملات با ارز پترو گواهی بر این مدعا باشد.

پیتزای 500 میلیارد تومانی!

محمدرضا پور ابراهیمی

بنا بر آمار ارائه شده از رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تا اردیبهشت ۹۷ به واسطه سرمایه گذاری ایرانیان در ارزهای دیجیتال بیش از ۲.۵ میلیارد دلار ارز از کشور خارج شده است که این می تواند نشان از علاقه ایرانیان به این ارزهای جدید باشد. اما نکته اساسی اینجاست که با توجه به تحریم های مالی و بانکی آمریکا علیه ایران، بوجود آمدن ارز دیجیتال ملی می تواند یک راهکار اساسی جهت دور زدن تحریم ها باشد و مبالغ سرمایه گذاری شده توسط مردم در ارزهای دیجیتال روی ارز دیجیتال ملی سرمایه گذاری شود.

پیتزای 500 میلیارد تومانی!

محمدجواد آذری‌جهرمی

واکنش های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به ارزهای دیجیتال و خبرهای منتشر شده از وی در فضای مجازی نشان دهنده این است که عزم جدی برای ورود به این عرصه وجود دارد.

در پاسخ به سوالی که در ابتدای این یادداشت مطرح شد باید گفت، جواب خیر است. شاید نتوان رشد چند هزاربرابری بیت کوین در ۸ سال اخیر را برای ۸ سال آینده نیز متصور شد، اما با توجه به استقبال مردم از ارزهای دیجیتال و مزیت های اینگونه ارزها، به قطع می توان گفت بیت کوین رشد چند برابری از نظر استفاده  را در سالهای آینده تجربه خواهد کرد.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

3 دیدگاه
مهران راد
مهران راد
۴ سال قبل

ای بابا کریپتو رو هم میخوان اختلاص کن

محسن تقوی نیک
محسن تقوی نیک
۶ سال قبل

باسلام از مقاله تون
همونطور که نوشتید، ارزها هرماه یا شاید طبق برنامه ریزی حقوقی ها یا صاحبان بزرگ سرمایه در تایم خاصی ، بعلت خبرهای خوب و بد دولتها و بانکها به سمت مثبت یا منفی نوسان داشته باشه.
میشه انتظار کاهش رو داشت ، اما فکر کنم به کاهش فروردین 97 دیگه نرسه
ضمنا یک پاراگراف مانده به آخر ، کلمه عزم رو چرا اشتباه نوشتید !!!!!

الهام جون
الهام جون
۶ سال قبل

پس درسته که میگن بعضی وقتا جلوی شیکمتو بگیری به نفعته... کارد تو اون شیکمت بخوره خخخخ

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب