بیت کوین طلای دیجیتال و لیبرا دلار دیجیتال خواهد بود
روز سهشنبه، فیسبوک، غول شبکههای اجتماعی از وایتپیپر خود مبنی بر عرضه یک ارز دیجیتال جدید با نام لیبرا که توسط شرکتهای زیادی از جمله ویزا و پیپال حمایت میشود و از آن به عنوان پلتفرم پرداخت دیجیتال استفاده خواهند کرد، رونمایی کرد.
با نگاهی به نام دیگر شرکای این پروژه از جمله اوبر، ایبِی، اسپاتیفای میتوان دریافت که در نهایت لیبرا میتواند به عنوان روش پرداخت بر روی پلتفرمهای آنها نیز پذیرفته شود و مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش CNBC، بسیاری از متخصصان، از جمله برایان کلی (Brian Kelly)، یکی از علاقهمندان بیت کوین، این حرکت را به عنوان مهر تاییدی بر حرکت رو به جلوی ارزهای دیجیتال قلمداد میکنند.
اما کِلی، بنیانگذار و مدیرعامل BKCM و کارشناس برنامه فست مانی (Fast Money) شبکه CNBC معتقد است که تفاوتهای اساسیای بین لیبرا و ارز دیجیتالی مانند بیت کوین وجود دارد.
او روز سهشنبه در برنامه فستمانی در رابطه با این تفاوتها گفت:
تفاوت اصلی در این جاست که کاری که لیبرا میخواهد انجام دهد، ایجاد نسخه دیجیتالی دلار آمریکا، ین و یورو است. این توکن شبیه به ارز دیجیتال باثبات است، اما شما هنوز هم تمام ویژگیها و مشخصات ارز فیات را دارید. بیت کوین طلای دیجیتال است. به نظر من حتی خیلی بهتر از طلا است، اما هیچ شخص ثالث مورد اعتمادی وجود ندارد؛ و این تفاوت بزرگی است.
کِلی در ادامه سخنان خود افزود:
با وجود لیبرا، کاربران فیسبوک قادر خواهند بود دلار خود را تبدیل به توکن لیبرا کنند و ایجاد یک دفترکل قابل اعتماد برای تمام تراکنشها را به فیسبوک و شرکتهای پشتیبان آن واگذار کنند.
شما باید به فیسبوک اعتماد کنید چرا که آنها قصد دارند آن دلارها را حفظ کنند، به دنبال ایجاد یک دفترکل هستند و قرار است توکنهای شما چیز ارزشمندی شوند.
وقتی شما بیرون میروید، کالاها و خدمات را با استفاده از پلتفرم فیسبوک خریداری میکنید. همه دارند از آن استفاده میکنند. شاید اوبر به نحوی درگیر باشد. آنگاه شما میمانید و توکنهای لیبرایی که باقی مانده است.
کِلی اظهار داشت:
این اعتماد، تفاوت اساسی بین ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و لیبرا را تعیین میکند. خریداران بیت کوین نیازی به اعتماد به شخص ثالث در رابطه با دارایی و یا اطلاعات شخصی خود ندارند. در حالی که کاربران لیبرا باید به شرکتی که خیلی هم در رابطه با مسائل حفظ حریم خصوصی و اطلاعات کاربرانش خوشنام نیست، یعنی فیسبوک اعتماد کنند. مساله در رابطه با شخص ثالث مورد اعتماد است و به نظر من این حرکت انقلاب ارز دیجیتال است. شما در خدمات مالی دخالت نمیکنید.
پس وقتی شما درباره تفاوتهای بین لیبرا و چیزی شبیه بیت کوین صحبت میکنید، باید بدانید که بیت کوین نیازی به اعتماد ندارد. نیاز نیست باور کنید که کسی قرار است دفترکل را چک کند، خودتان میتوانید این کار را انجام دهید.
بنابراین، اگر لیبرا به دنبال ارائه چیزی است که کِلی آن را به عنوان «گام بعدی» پلتفرمهایی مثل پیپال میداند، ممکن است این پروژه درهای بازار ارز دیجیتال را برای مشتریان و کاربران باز کند و موقعیتی برای ورود به این عرصه باشد.
کِلی در ادامه گفت:
این یک قدم بزرگ رو به جلوست. فیسبوک به دنبال ارائه کیف پولی زیباست که همه بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. این اقدام اعتبار تکنولوژی است و مردم را درگیر میکند.
این پروژه از نظر من همانند AOL است. AOL باعث شد افراد زیادی آنلاین شوند، لیبرا نیز شما را وارد دنیای ارز دیجیتال خواهد کرد.
در پایان روز چهارشنبه، به دلیل برخی فشارهای سیاسی، سهام فیسبوک ۱ درصد کاهش داشت، اما در مجموع در طول این هفته رشد ۳ درصدی را نشان میدهد. قیمت بیت کوین نیز رشدی ۱.۴ درصدی در ۲۴ ساعت گذشته و ۱۴۰ درصدی در طول سال جاری را نشان میدهد.
نمیدونم چرا ولی اصلا حس خوبی به این کوین فیسبوک ندارم
شاید به خاطر گند کاری های زاکبرگ در راستای حریم خصوصی و امنیت یوزراست
اگه ارز دیجیتالش هم یه مشکلی داشته باشه میتونه باعث ایجاد یه تصویر ذهنی بد برای اونایی بشه که از همین طریق با دنیای ارز دیجیتال اشنا شدن که بعید میدونم تعدادشون هم کم باشه