ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۲ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۱۸۰ تومان

عرضه ETF بیت کوین در آمریکا؛ هر آنچه باید بدانید

عرضه ETF بیت کوین در آمریکا؛ هر آنچه باید بدانید

دیروز اولین صندوق قابل‌معامله در بورس بیت کوین یا همان ETF بیت کوین کار خود را آغاز کرد. عرضه این صندوق‌ها برای سرمایه‌گذاران و تحلیل‌گران بازار ارزهای دیجیتال بسیار مهم بود. چون به‌عقیده آنها، چنین محصولاتی باعث نفوذ بیشتر بیت کوین در میان سرمایه‌گذاران دانه‌درشت خواهد شد.

به گزارش «The Block»، سه‌شنبه این هفته اولین صندوق قابل معامله در بورس (ETF) بیت کوین آمریکا، سرانجام پس از ۶ سال انتظار، با نماد اختصاری «BITO» توسط شرکت پروشیرز  (ProShares) و در بازار بورس نیویورک عرضه شد.

همان طور که می‌دانید، این صندوق قابل‌معامله در بورس بر پایه قراردادهای آتی بیت کوین کار می‌کند و خبری از بیت کوین فیزیکی نیست. این نوع از صندوق‌های قابل‌معامله در بورس، با صندوق‌هایی که در آنها بیت کوین فیزیکی معامله می‌شود متفاوت است. نکته دیگری که باید به یاد داشته باشید این است که عرضه این ETFها به‌معنای آن نیست که تمام مردم می‌توانند نسبت به خرید و سرمایه‌گذاری در آنها اقدام کنند. در این مطلب قصد داریم به اصلی‌ترین سؤال‌ها پیرامون عرضه ETF بیت کوین پاسخ دهیم.

تفاوت بین ETF آنی و ETF آتی چیست؟

پیش‌تر گری گنسلر (Gary Gensler)، رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)، عنوان کرده بود که ETFهای آتی بیت کوین با ETFهای آنی این ارز دیجیتال متفاوت است؛ به‌گفته او، ETFهای آتی می‌توانند وارد بازار شوند. حالا اجازه دهید نگاهی به تفاوت‌های این دو کلاس متفاوت از صندوق‌های قابل‌معامله در بورس بیندازیم.

در ETFهای آنی، ارزش صندوق با دنبال‌کردن قیمت آنی دارایی موردنظر که در اینجا بیت کوین است، تعیین می‌شود. در سوی دیگر، یک صندوق قابل‌معامله در بورس آتی ممکن است قیمتی متفاوت از قیمت دارایی مذکور در بازارهای آنی داشته باشد و همین مسئله اختلاف قیمتی را ایجاد می‌کند که پریمیوم نام دارد. در کوتاه‌مدت این دو قیمت واگرایی دارند ولی عموماً در بلندمدت مشابه یکدیگر عمل می‌کنند.

در مورد صندوق‌های قابل‌معامله در بورس آتی، مواردی را داریم که تاریخ سررسیدشان نزدیک است و در برخی موارد تاریخ سررسید آنها بلندمدت است و این موضوع هزینه‌هایی را در پی دارد. در یک ETF آنی چنین هزینه‌ای وجود ندارد ولی سرمایه‌گذار ملزم به پرداخت کارمزدی برای نگهداری بیت کوین‌ها در یک پلتفرم امانی (کاستودی) است. صد البته این کارمزد تنها مخصوص بیت کوین است.

هر دو نوع از صندوق‌های قابل‌معامله در بورس تقاضا برای بیت کوین را بیشتر می‌کنند. در یک صندوق آنی بیت کوین را می‌توان به‌عنوان یک دارایی پایه خرید. در یک صندوق آتی، معامله‌گر عموماً ریسک موقعیت‌های خود را با خرید بیت کوین فیزیکی پوشش خواهند داد.

چرا کمیسیون بورس آمریکا ETFهای آتی را ترجیح می‌دهد؟

etf بیت کوین

خیلی‌ها تأکید می‌کنند ETFهای آتی که این کمیسیون تأیید کرده است از نوع آتی است و نباید آنها و تأثیرشان در بازار را با ETFهای آنی مقایسه کرد. SEC می‌گوید صندوق‌های قابل‌معامله در بورس آتی بهتر از صندوق‌های آنی از سرمایه‌گذاران محافظت می‌کنند.

یک ETF آتی، یعنی یک صندوق سرمایه‌گذاری با مدیریت فعال. شرکتِ عرضه‌کننده صندوق، قراردادهای آتی بیت کوین معامله می‌کند و موفقیت صندوق به سیاست‌های معاملاتی بستگی دارد.

در حال حاضر صندوق‌های قابل‌معامله در بورسِ آتی بیت کوین تنها شامل موقعیت‌های لانگ (خرید) است؛ یعنی شرکت‌هایی که مسئولیت عرضه آنها را بر عهده دارند تنها می‌توانند موقعیت‌های لانگ اتخاذ کنند و خبری از موقعیت‌های شورت (فروش) نیست. در این میان برخی شرکت‌های دیگر هم هستند که در تلاش برای صندوق‌های قابل‌معامله در بورسی هستند که تنها مخصوص موقعیت‌های شورت است. نباید فراموش کرد که این صندوق‌های هنوز موفق به کسب مجوز از سوی کمیسیون بورس آمریکا نشد‌ه‌اند.

به نظر می‌رسد کمیسیون بورس آمریکا قانون‌گذاری‌های انجام‌شده در بحث بیت کوین و بازارهای آن را هم مد نظر قرار داده؛ چراکه پلتفرم‌های معاملاتی آنی بیت کوین در سطح فدرال قانونی‌گذاری نشده‌اند و این در حالی است که قراردادهای آتی بیت کوین در بازار CME معامله می‌شوند و این بازار از سوی کمیسیون معاملاتی معاملات آتی کالای آمریکا (CFTC) مجوز گرفته است.

صندوق قابل‌معامله در بورس بیت کوین پروشیرز (ProShares) دیروز معاملات خود را آغاز کرد و احتمالاً یک صندوق دیگر هم تا هفته آینده کارش را شروع می‌کند. چیزی در حدود ۵ صندوق قابل‌معامله در بورس دیگر بیت کوین هم احتمالاً در آینده‌ای نزدیک کار خود را آغاز می‌کنند.

چه زمانی ETFهای آنی مجوز می‌گیرند؟

عرضه ETF بیت کوین در آمریکا؛ هر آنچه باید بدانید

جواب این سؤال بستگی به SEC و موفقیت صندوق‌های قابل‌معامله در بورسِ آتی بیت کوین دارد. تا به اینجا SEC هیچ واکنش مثبتی به تأیید ETFهای آنی نداده است که بتوانیم به اخذ مجوزشان امیدوار باشیم.

سوی چونگ (Sui Chung)، مدیرعامل سی‌اف بنچمارک (CF Benchmark)، که داده‌های بازار را برای قراردادهای آتی CME و ETF‌ پروشیرز تأمین می‌کند، می‌گوید راه‌اندازی صندوق‌های آتی احتمالاً مانعی برای عرضه صندوق‌های آنی نیست. او در ادامه گفت:

اگر کار این صندوق‌های قابل‌معامله در بورس خوب پیش برود و بتوانند پاسخگوی تقاضای سرمایه‌گذاران باشند، SEC می‌تواند بر سر پاسخگویی به تقاضا بحث کند و بگوید که تقاضاها پاسخ داده شده و نیازی به عرضه ETFهای آنی نیست.

تقاضا برای ETFهای آتی چقدر است؟

صندوق‌های قابل‌معامله در بورس بیت کوین دسترسی به راه‌های سرمایه‌گذاری در بیت کوین را برای بسیاری از آمریکایی‌ها تسهیل می‌کند. از آنجا که ETFها در بستری قانون‌گذاری‌شده فعالیت می‌کنند، اخذ مالیات از آنها هم به‌راحتی قابل انجام است. در واقع این صندوق‌ها نوعی ابزار سرمایه‌گذاری به حساب می‌آیند.

ولی داستان آنقدرها هم ساده نیست. چونگ می‌گوید در حال حاضر همه چیز به شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری بستگی دارد. او از نام‌هایی همچون چارلز شواب (Charles Schwab) و تی‌دی امریترید (TD Ameritrade) نام می‌برد. به‌عقیده وی ارائه ETFهای بیت کوین این شرکت به مشتریانش، تأثیر زیادی روی افزایش تقاضا خواهد داشت. او در ادامه می‌افزاید:

ممکن است حمایت کنند ولی نمی‌توان با قطعیت گفت. شاید آنها ETFهای بیت کوین را برای همه مشتریانشان ارائه نکنند و تنها اجازه دسترسی به برخی مشتریان را بدهند.

در روز اول معاملات ETF بیت کوین پروشیرز، حجم معاملات آن به حدود ۱ میلیارد دلار رسید که نشان از تقاضای بالا برای چنین ابزارهای سرمایه‌گذاری است.

حالا باید منتظر ماند و دید که در ادامه چه سرنوشتی در انتظار بیت کوین و صندوق‌های قابل‌معامله در بورس این ارز دیجیتال است.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

1 دیدگاه
آرش
آرش
۳ سال قبل

اژدها وارد میشود 💪💪💪

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب