تصمیم نهایی درباره مبادلات ارزهای دیجیتال در ایران را «کارگروه مبادلات رمزارز» خواهد گرفت

تصمیم نهایی درباره مبادلات ارزهای دیجیتال در ایران را «کارگروه مبادلات رمزارز» خواهد گرفت

کارگروه مبادلات رمزارز به دستور شورای عالی فضای مجازی و با ابلاغ معاون اول ریاست‌جمهوری به منظور ساماندهی بازار مبادلات رمزارز و برنامه‌ریزی برای ساماندهی صرافی‌های رمزارزی تشکیل شده است.

به گزارش ارزدیجیتال و به نقل از پیوست، در این کارگروه علاوه بر اینکه به وظیفه نهادهای مختلف و انجمن‌های مختلف در این حوزه پرداخته می‌شود، یکی از موضوعات دارای اهمیت در آن موضوع مدیریت ریسک خرید و فروش رمزارز خواهد بود.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با اعلام این خبر در کلاب هاوس اعلام کرد که یکی از اولین خروجی‌های مشخص این کارگروه بررسی بیشتر درگاه‌های پرداخت صرافی‌های رمزارزی است. طبق گفته مهران محرمیان در این کارگروه مقرر شده است که برای نتیجه گیری قطعی و تصمیم‌نهایی در این خصوص نظر تمامی دستگاه‌های ناظر در این زمینه گرفته شود و پس از رسیدن به جمع‌بندی مشخص اقدام به تصمیم‌گیری در خصوص درگاه‌های پرداختی مورد استفاده صرافی‌های رمزارزی شود.

در شرایطی معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی این خبر را اعلام می‌کند که رئیس کل بانک مرکزی نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد که در شرایط فعلی تا زمان مشخص نشدن نقشه راه فعالیت رمزارزها و مشخص نشدن تصمیم‌نهایی هیچ اقدام شتاب‌زده‌ای در این زمینه صورت نخواهد گرفت.

شایعه بسته‌شدن درگاه‌های پرداخت صرافی‌های رمزارزی طی روزهای ابتدایی هفته موجب شده تا بازار پلتفرم‌های فعال در این بستر تا حدودی ملتهب شود. از همین رو رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در نطقی به‌صورت شفاف و رسمی اعلام کرد که مجلس خواستار ساماندهی این بازار است نه مسدود کردن آن.

حال محرمیان گفت که در این کارگروه مقرر شده است تا موضوعات مدیریت ریسک بازار خرید و فروش رمزارز و همچنین ریسک‌های موجود در بازار به‌صورت کامل مورد بررسی قرار گیرد. او با اشاره به اینکه طرح‌هایی که هم‌اکنون از سوی بانک مرکزی تهیه شده است برای تمامی دستگاه‌های مسئول ارسال شده است تاکید کرد که در جلسه آتی این کارگروه این موضوعات به صورت دقیقی بررسی خواهد شد.

او یکی از دغدغه‌های اصلی بانک مرکزی را بررسی دقیق و همه‌جانبه موضوع دانست و افزود:

ما در این دوره زمانی تلاش کرده‌ایم تا با همکاری افراد اطلاعات لازمه در این خصوص را جمع‌آوری کنیم.

محرمیان فعالیت حوزه مبادلات رمزارز را به دو قسمت تقسیم کرد یکی از این بخش‌ها فعالانی حضور دارند که می خواهند به صورت شفاف و مجاز در این فضا فعالیت کنند. البته او تاکید کرد که قید کلمه مجاز به‌معنای قانونی بودن فعالیت آنان طبق مصوبه سال ۹۸ در خصوص رمزارزها نیست، بلکه آنها می‌خواهند شرایطی فراهم شود تا بتوانند رمزارز را عرضه کنند و ریال کاربر را دریافت کنند یا بالعکس. او ادامه داد:

البته از سوی دیگر نیز بخشی در این بازار سالم فعالیت نمی‌کنند، از همین رو برای بسیاری از شهروندان که وارد این بازار می‌شوند شناخت فعالان سالم از غیر سالم و کلاهبردارانه وجود ندارد.

او تأکید کرد:

در خصوص این وضعیت فقط بانک مرکزی به‌تنهایی نمی‌تواند تصمیم‌گیری کند بلکه بخش‌های دیگر حاکمیت و سطوح بالاتر نیز برای تصمیم‌گیری در این زمینه باید حضور داشته باشند. از همین رو کارگروه مبادلات رمزارز ذیل شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی تشکیل شده است.

طبق نظر معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی یکی از اصلی‌ترین نهادهایی که می‌تواند در این زمینه تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری کند مجلس شورای اسلامی است ما از آنها می‌خواهیم که در این زمینه اقدام به تصویب قانون کنند. البته طبیعی است که جزئیات آن قانون پس از تصویب و ابلاغ از سوی نهادهای دیگر از جمله بانک مرکزی تدوین و اجرا خواهد شد.

او با اشاره به فعالیت‌هایی که در بانک مرکزی صورت گرفته است گفت:

از شهریورماه سال ۹۹ کارگروهی در بانک مرکزی تشکیل شد و این کارگروه اقدام به تنظیم سندی برای حوزه رمزارز بر مبنای سناریونگاری کرد و بانک مرکزی نیز این سند را در اختیار مرکز ملی فضای مجازی قرار داد. طبق گفته او تشکیل کارگروه مبادله رمزارز و سایر کارگروه‌هایی که با محوریت وزارت صمت و پلیس فتا در این زمینه برگزار شده است نتایج خروجی آن سند است.

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

32 دیدگاه
علیرضا
علیرضا
2 سال و 9 ماه قبل

اقا بجای اینکه جلوی معاملات بخوای بگیر ی یه حرکتی کن یه چند تا ارز تولید کن بریز تو بازار یه چیزیت کمه از اون ماسک

علی
علی
2 سال و 9 ماه قبل

سلام . از حضار عزیز یک سوالی دارم . کسی میتونه راهنماییم کنه لطفا ؟
اگر درگاه بانکی صرافی ها مسدود بشن و ارز دیجیتال ممنوع بشه چطور میتونیم این فیلتر رو دور بزنیم و با صرافی های خارجی کار کنیم ؟ آیا صرافی های ایرانی کاملا منحل میشن ؟ و سوال آخرم اینکه ، اگر من الان ارز دیجیتال خودم رو که در صرافی ایرانی دارم داخل کیف پول سخت افزاری لجر بذارم و بعد صرافی مسدود بشه ، آیا میتونم ارز خودم رو در صرافی های خارجی به فروش برسونم ؟ من تازه اومدم . ممنونم

رضا.
رضا.
2 سال و 9 ماه قبل

خب پولای مردمو توی بورس کشیدن بالا اومدن اینجا هم یه حالی به مردم بدن

علی
علی
2 سال و 9 ماه قبل

خوب پس به سلامتی 💣💣💣

Alisaraei
Alisaraei
2 سال و 9 ماه قبل

این یکچیزیودولت بیاد همه چیز رو قانونمند کنه ودرازاش مالیات مناسبی هم تعیین کنه وضامن اجرایی برای جلوگیری از کلاه برداری هم مشخص بشه...مسدود کردن جوابگو ومناسب نیست.مقابله با ویدئو و ماهواره و فیلترینگ اینتر نت و...جواب اگه داده رمز ارز رو هم ممنوع کنید

mawlud afand
mawlud afand
2 سال و 9 ماه قبل

حالا آیندە سرمایەهای مردم چی میشە؟آیا ما باید چکار کنیم و چطور سرمایەی اندک خودمون نجات بدیم؟دوستان کمک کنید ما هم بتوانیم بە پولمون برسیم حداقل...

محمدرضا
محمدرضا
2 سال و 9 ماه قبل

بلاخره چی میشه

رسول ناصری جدا
رسول ناصری جدا
2 سال و 9 ماه قبل

من خوشحال میشوم که ایران همیشه پاینده باشه

مهدی جوکید
مهدی جوکید
2 سال و 9 ماه قبل

جدا یاد جنگ ستارگان افتادن

Mahdyar
Mahdyar
2 سال و 9 ماه قبل

مشکل آخه اینجاست که چند نفر از نمایندگان مجلس با این مقوله آشنا هستند و اطلاعات درست و فنی از این تکنولوژی دارند؟!
بعید بدونم به اندازه انگشتهای حتی یک دست هم برسه.
حالا فکر کنین نمایندگانی که شناختی از این مقوله ندارند و بخوان برای این بخش قانونگذاری کنن!!!
بعید بدونم بتونیم با قوانین شون کنار بیایم....
آخه یکی نیست بهشون بگه ما دارایی خودمون و شناخت و اطلاعاتی که داریم الان تو این دوران تحریم باعث ورود ارز به داخل کشور میشیم. بجای تسهیل و کمک کردن، سنگ انداختن تون رو کجای دلمون بزاریم؟!
فکر و ذکرشون فقط و فقط مالیات هست. کجای دنیا از کسانی که باعث تزریق و ورود ارز به کشور شون میشن، مالیات گرفتن؟!
پس اگر اینطور باشه، تمام صادر کننده ها هم باید مالیات بدن.
اینم یکی از بلایای زندگی در ایران هست...
خدایا.... واقعا چه کارت کردیم که ما رو تو ایران بدنیا آوردی؟!

مرتضی براتی
مرتضی براتی
2 سال و 9 ماه قبل
پاسخ  Mahdyar

درود برتو خدا حفظت کنه

Abbasali mokhtari
Abbasali mokhtari
2 سال و 9 ماه قبل
پاسخ  Mahdyar

البته

عشق زمرد
عشق زمرد
2 سال و 9 ماه قبل

فکر نمیکنم قانونمند سازی بازار ارز دیجیتال، مشکلی داشته باشه، یقین داشته باشید همه استقبال میکنیم از قانونمند سازی ، مگر اینکه خود مسولین قانون رو مانعی برای خودشون بدونن و بگن کلی ممنوع کنن تا غیرقانونی کار کنن.
به امید اینکه قانون حرف اول رو بزنه نه یه عده منفعت طلب، که با ممنوعیت این بازار، بهتر میتونن کار کنن.