رشد قیمت‌ ارزهای دیجیتال؛‌ نرخ بهره افزایش یافت اما نه بیش از ‌آنچه بازار انتظار داشت

رشد قیمت‌ ارزهای دیجیتال؛‌ نرخ بهره افزایش یافت اما نه بیش از ‌آنچه بازار انتظار داشت

سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال پیش از این انتظار افزایش ۰.۷۵ واحد درصدی نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا را داشتند. از همین‌رو افزایش نرخ بهره اخیر، آنان را غافل‌گیر نکرد و همین امر موجب افزایش قیمت‌ ارزهای دیجیتال شد.

به گزارش کوین دسک، روز چهارشنبه قیمت بیت کوین در معاملات ابتدایی صبح ۲ درصد افزایش یافت و پس از ‌آن‌که فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را ۰.۷۵ واحد درصد افزایش داد، میزان این افزایش را به ۱۰ درصد رساند. بیشتر اخبار مرتبط با ارزهای دیجیتال و بازارهای مالی سنتی در روز چهارشنبه حول افزایش نرخ بهره بوده که مقدار این افزایش با انتظار فعالان بازار مطابقت داشت.

نمودار نقطه‌ای (dot plot) فدرال رزرو نموداری است که پیش‌بینی هر یک از مقامات فدرال رزرو درباره نرخ بهره کلیدی کوتاه‌مدت بانک مرکزی را ثبت می‌کند. این نمودار نشان می‌دهد که تا پایان سال جاری، نرخ بهره به ۳.۵ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. فدرال رزرو در سال جاری سه جلسه دیگر در سپتامبر (شهریور ماه)، نوامبر (آبان ماه) و دسامبر (آذر ماه) در پیش دارد که در این جلسات درباره نرخ بهره تصمیم‌گیری خواهد شد.

در بازار سهام ایالات متحده نیز شاخص‌های اس‌اندپی ۵۰۰ (S&P ۵۰۰) و نزدک (Nasdaq) که بیشتر مبتنی بر سهم‌های شرکت‌های حوزه فناوری است،‌ به ترتیب ۱.۳۴ درصد و ۲.۴۴ درصد افزایش یافتند. دلیل این امر آن است که سرمایه‌گذاران از مقدار افزایش نرخ بهره راضی بودند. همچنین شاخص میانگین صنعتی داوجونز (Dow Jones Industrial Average) نیز کمتر از ۰.۵ درصد افزایش یافت.

قیمت اتریوم نیز با توجه به نرخ بهره در حدود ۱۶ درصد افزایش یافت. در همین حین، شدو فورک (shadow fork) یا به‌روزرسانی نرم‌افزار آزمایشی بلاک چین اتریوم دو روز پیش از موعد با موفقیت انجام شد. این آزمایش اتریوم را یک قدم به تغییر موردانتظارش از یک شبکه مبتنی بر اثبات کار به یک شبکه مبتنی بر اثبات سهام دوست‌دار محیط زیست، نزدیک‌تر می‌کند.

آلت کوین‌ها نیز در روز چهارشنبه وضعیت سبزی داشتند. قیمت پالیگان که روز گذشته ۱۱ درصد کاهش یافته بود، ۹.۳ درصد و قیمت سولانا ۵ درصد افزایش یافته‌اند.

افزایش نرخ بهره قابل انتظار، رشد قیمت بیت کوین را در پی داشت

در معاملات چهارشنبه پس از اعلام افزایش نرخ بهره فدرال رزرو برطبق انتظارات، قیمت بیت کوین بار دیگر به سطح قبلی بازگشت.

با توجه به افزایش ۰.۷۵ درصدی نرخ بهره، اظهارات مقامات بانک مرکزی ایالات متحده در ۴ مه (۱۴ اردیبهشت) درباره اندازه ترازنامه قابل‌توجه است.

در آن زمان فدرال رزرو گفته بود:

ما قصد داریم به‌مرور اندازه ترازنامه خود را به‌طور قابل پیش‌بینی کاهش دهیم و اجازه دهیم به‌اندازه سقف ماهانه، اصل بدهی‌های اوراق بهادار ما از ترازنامه کاسته شود.

سقف ماهانه برای اوراق خزانه ۳۰ میلیارد دلار و برای اوراق بهادار با پشتوانه وام مسکن ۱۷.۵ میلیارد دلار در نظر گرفته شده بود. یکی از تفاسیری که می‌توان از بیانیه ماه مه (اردیبهشت ماه) فدرال رزرو داشت این بود که ترازنامه فدرال رزرو هر ماه ۴۷.۵ میلیارد دلار کاهش پیدا می‌کند؛ اما نمودار زیر نشان می‌دهد که این تفسیر درست نبوده است و اندازه ترازنامه در حدود ۸.۹ تریلیون دلار باقی مانده است.

CoinDesk - Unknown
نمودار اندازه ترازنامه فدرال رزرو در طول زمان

البته باید توجه داشت که این مبلغ ۴۷.۵ میلیارد دلار یک سقف است و نه هدف و بنابراین کاهش اندازه ترازنامه زمانی رخ می‌دهد که موعد سررسید اوراق خزانه‌داری برسد و متعاقباً از ترازنامه خارج شود. سرمایه‌گذاران به اظهارات جروم پاول (Jerome Powell) رئیس فدرال رزرو آمریکا نیز در این رابطه توجه می‌کنند:

تصمیمات ما درباره ترازنامه بر پایه دو هدف به‌حداکثررساندن اشتغال و ثبات قیمت‌ها گرفته می‌شوند. در همین راستا ما آمادگی داریم که جزئیات رویکرد‌های خود را با توجه به تحولات اقتصادی و مالی پیش آمده تنظیم کنیم.

درست است که فدرال رزرو اهدافی چون ثبات قیمت و به حداکثررساندن اشتغال را پیگیری می‌کند؛ اما سرعت و نحوه دستیابی به این اهداف نیز به‌وسیله تصمیمات این نهاد مشخص می‌شود.

سیاست‌های فدرال رزرو بر دارایی‌های پرخطری مانند سهام و ارزهای دیجیتال اثرگذار است. همان‌طور که در نمودار زیر مشخص است هم‌بستگی بین شاخص‌ اس‌اندپی ۵۰۰، نزدک و قیمت بیت کوین هم‌چنان ضعیف است.

CoinDesk - Unknown
نمودار قیمت جفت ارز بیت کوین/ دلار آمریکا

از جنبه تحلیل تکنیکال نیز، افزایش قیمت بیت کوین همراه با افزایش پرقدرت شاخص RSI به ۵۶ نشان‌دهنده رشد نرخ شتاب قیمت است.

همچنین بخوانید: شاخص RSI چیست و چگونه از آن در تحلیل تکنیکال استفاده کنیم؟

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

4 دیدگاه
mehrooz sahaleh
mehrooz sahaleh
1 سال و 8 ماه قبل

ضمن تشکر از نویسنده محترم قدیمی. . دوستان در یک سری کامنت نوشتیم که معلوم نیست با بالا رفتن بهره بانکی چه اتفاقی می افتد . فقط گفتیم آماده گی برای هر سناریو یی را باید داشت . حتی نوشتیم که بزرگترین حرفه ایی ها هم به قطعیت نمیدانند . آقای پاول این اقتصاد دان بزرگ با پایین آوردن قدرت دلار DXY نگذاشت کلیه بازار ها از بازار سهام امریکا تا ... ETF های بزرگ به ضرر بروند . کاری را که در ماه جون تجربه کرده بود را نگذاشت دوباره تکرار شود . یک کار دیگر را هم انجام داد نرخ تورم را در آن شب اعلام نکرد . و در کل نگذاشت سرمایه داران سر خورده بشوند . یادتان است که گفته بودیم ممکن است ورود به دوره ریسشن ( دوره پسا تورم ) اصلا احساس نشود . از آثار قطعنامه 598 خودمان هم مثال زدیم . مثل اینکه ایالات متحده هم دارد با ظرافت هر چه تمام تر این کار را انجام میدهد . گفته بودیم که "" بیت "" این شاهکار ساتوشی دارد کم کم مانند بازار ها موازی دیگر عمل میکند . ماه پیش با بالا رفتن نرخ بهره رفت زیر حتی 19000 ولی در مدت کمی برگشت بالا . در همین دوره هم گفته بودیم اگر برود پایین در ظرف مدت کمی بر می گردد به حاشیه امن خود . اتفاقا هم از همین واژه استفاده کرده بودیم .هر چه بود و هست سرمایه گذاران ارز های دیچیتال راضی به نظر میرسند و شاید دوباره ارز های دیجیتال به اوج های بالا برسند.

rasol rasol
rasol rasol
1 سال و 8 ماه قبل

عالی بود عالی
چقدر موثرن این مقالات در رشد سواد مالی
ایکاش بقیه دوستانم بجای کل کل بچه گونه در صفحات مربوط به ارزها
اینجا بیان و استفاده کنن

اسپات تریدر
اسپات تریدر
1 سال و 8 ماه قبل

درود. از سری مقاله های کامل که هر نظری داده بشه افاضه کلام هستش. دوستانی که میاند تو کامنتا بقول خودشون تحلیل میکنند، سعی کنید کامنتی بزارید که واقعا مفید باشه نه حرف های تکراری که همه هم اطلاع دارند ازش.

mehrooz sahaleh
mehrooz sahaleh
1 سال و 8 ماه قبل

دوست عزیز ببینید اولا ضمن تایید حرفهای جنابعالی درد دل ما را باز کردید. در همین پلتفرم بارها اعلام کردیم که بالا رفتن نرخ بهره لزوما به کاهش بازار منتهی نخواهد شد . بالانس شیت را اشاره کردیم که زیر ایندکس های بالانس شیت می تواند بسیار مهم باشند . در همین افزایش نرخ بهره بعلت پایین نگهداشتن DXY یعنی قدرت دلار بازار ها .... لیکن وقتی می گوییم فقط الفاضی مانند : ما میدانیم و از غیب نگو و ..... نصیبمان میشود . ممنون برای کامنت خو بتان.