ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۱۸۷ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۴۱۱ تومان

پس از راه‌ندازی اتریوم ۲.۰، چه بلایی سر شبکه‌های لایه دوم خواهد آمد؟

پس از راه‌ندازی اتریوم ۲.۰، چه بلایی سر شبکه‌های لایه دوم خواهد آمد؟

اتریوم احتمالاً تابستان امسال بالاخره به نسخه دوم و مدل اجماع اثبات سهام به‌روزرسانی می‌شود تا مشکلات مربوط به کارمزد بالای خود را حل کند و به همین خاطر بسیاری از فعالان صنعت ارزهای دیجیتال نگران آینده شبکه‌های لایه دوم موجود هستند. با این حال، بسیاری از صاحب‌نظران تصور می‌کنند که اتریوم بعد از راه‌اندازی اتریوم ۲.۰ همچنان به این شبکه‌ها نیاز دارد.

به گزارش کریپتواسلیت، راهکارهای لایه دوم یکی از اولین راه‌حل‌هایی بودند که برای حل مشکلات شبکه اتریوم ایجاد شدند. زنجیره‌هایی مثل پالیگان (Polygon) روزانه ۳ میلیون تراکنش را پردازش می‌کنند و صدها آدرس را در خود جای داده‌اند.

حال سؤال این است که آیا شبکه‌های لایه دومی مثل آپتیمیزم (Optimism)، بوبا نتورک‌ (Boba Network)، آربیتروم وان (Arbitrum One) و پالیگان بعد از اجرای ادغام (به‌روزرسانی اتریوم به نسخه دوم) دوام می‌آورند؟ در این مطلب، بنیان‌گذاران صنعت وب ۳.۰ نظر خود را درباره انتقال اتریوم به مدل اثبات سهام که یکی از مهم‌ترین رویدادهای تاریخ ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود، توضیح داده‌اند.

راهکارهای لایه دوم؛ یک تعریف کوتاه

شبکه‌های لایه دوم وابسته به شبکه اصلی اتریوم که به آن لایه اول می‌گویند، کار می‌کنند. انواع مختلفی از پروتکل‌های لایه دوم در صنعت ارزهای دیجیتال وجود دارد. این پروتکل‌ها در پردازش تراکنش‌ها به‌نوعی مستقل عمل می‌کنند تا در هر ثانیه بتوانند تراکنش‌های بیشتری را با کارمزد کمتری تکمیل کنند. سپس، تراکنش‌های تکمیل‌شده در زمانی دیگر در بلاک چین اصلی اتریوم ثبت خواهند شد.

اگر انتقال اتریوم به مدل اجماع اثبات سهام به هدف خود برسد و کارمزدها را کاهش و حجم تراکنش‌ها را افزایش دهد، نیاز سرمایه‌گذاران به پروتکل‌های لایه دوم کاهش می‌یابد. علاوه بر این، فرایند ادغام پتانسیل این را دارد که سازوکار امنیتی شبکه اتریوم را هم بهتر کند.

ویتالیک بوترین، بنیان‌گذار اتریوم، در این باره گفته است:

فرآیند ادغام باعث می‌شود که شبکه اتریوم به کارایی بیشتری دست یابد، بهتر بتواند حملات موجود را کنترل و در صورت وقوع آنها دوباره خود را بازیابی کند.

همچنین بخوانید: تراکنش‌های سریع و ارزان؛ راهکارهای لایه دوم اتریوم چه هستند؟

سرنوشت راهکارهای لایه دوم بعد از راه‌اندازی اتریوم ۲.۰

پس از راه‌ندازی اتریوم ۲.۰، چه بلایی سر شبکه‌های لایه دوم خواهد آمد؟

افزایش کارایی اتریوم پس از به‌روزرسانی، ممکن است برای راهکارهای لایه دوم مفید باشد.

آلن چیو (Alan Chiu)، مدیرعامل و بنیان‌گذار راهکار لایه دوم بوبا نتورک، گفته است:

با کارآمدتر شدن لایه اول اتریوم، راهکارهای لایه دوم این بلاک چین علاوه بر حفظ مزایای فعلی خود بسیار کارآمدتر می‌شوند.

گفتنی است که بوبا نتورک یک راهکار لایه دوم اتریومی است که از مدل آپتیمیستیک (Optimistic) استفاده می‌کند.

هارولد هایت (Harold Hyatt)، مدیر محصول بخش دیفای (DeFi) و دائو (DAO) در شرکت تراس‌توکن (Trusttoken)، در این باره گفته است:

راهکارهای مقیاس‌پذیری مبتنی بر اتریوم با خود اتریوم مقیاس‌پذیرتر می‌شوند. در نتیجه اگر مقیاس‌پذیری اتریوم در آینده بهبود یابد (اشاره به شاردینگ)، راهکارهای لایه دوم هم مقیاس‌پذیرتر می‌شوند. اگر آپتیمیزم ۱۰ برابر سریع‌تر از لایه اول است و سرعت شبکه اتریوم بعد از شاردینگ ۱۰ برابر شود، سرعت آپتیمیزم هم ۱۰۰ برابر خواهد بود.

با بزرگ‌شدن اتریوم نیاز به لایه دوم‌ها بیشتر احساس می‌شود

احمد البلاغی، هم‌بنیان‌گذار پروتکل چندزنجیره‌ای بیکونومی (Biconomy)، توضیح داده است که حتی بعد از ادغام، برای پذیرش بیشتر اتریوم، این بلاک چین باز هم به راهکارهای مقیاس‌پذیر زیادی نیاز دارد. طبق گفته‌های او، حتی با وجود افزایش شهرت ارزهای دیجیتال از سال ۲۰۲۰ پذیرش اصلی آنها همچنان راه زیادی در پیش دارد. داده‌های موجود نیز نشان می‌دهد که در سال جاری تنها ۴ درصد از جمعیت جهان ارز دیجیتال در اختیار دارند.

با افزایش پذیرش ارزهای دیجیتال، تقاضا برای استفاده از شبکه‌هایی مثل اتریوم هم به‌طور تصاعدی افزایش می‌یابد.

پوئاپستر (Poapster)، یکی از اعضای پروتکل هاروست فایننس (Harvest Finance) که در صنعت دیفای فعال است، می‌گوید:

در آینده اتریوم به «لایه تسویه جهانی» تبدیل خواهد شد و تمام زنجیره‌های مختلف لایه دوم و سازگار با ماشین مجازی اتریوم (EVM) هم کار پردازش بیشتر تراکنش‌های کوچک‌تر را انجام خواهند داد.

در نتیجه، به نظر می‌رسد اکثر فعالان صنعت ارزهای دیجیتال معتقدند راهکارهای لایه دوم اتریوم نقش مهمی در آینده این شبکه دارند. برایان فو (Brian Fu)، یکی از بنیان‌گذاران زدکی‌لِند (zkLend)، نسبت به آینده راهکارهای لایه دوم بسیار خوش‌بین است. گفتنی است این پروتکل یک بازار پول است که از فناوری «Zero Knowledge Proof» یا اثبات «بدون دانایی» استفاده می‌کند.

فو در این باره گفته‌ است:

اکوسیستم‌های لایه دوم به نقطه عطفی برای پشتیبانی از حجم ترافیک و فعالیت شبکه اتریوم رسیده‌اند که به شکل‌گیری یک اثر شبکه‌ای حساس منجر می‌شود. همان طور که داده‌های پلتفرم تجزیه‌وتحلیل ال‌تو‌بیت (L2BEAT) نشان می‌دهد، ارزش کل سرمایه قفل‌شده در پروتکل‌های لایه دوم رشد کرده است و کاربران از قبل مهاجرت به این رول آپ‌ها را آغاز کرده‌اند.

علاوه بر این، او پیش‌بینی کرده است که در آینده شاهد پیدایش یک راهکار «فرا لایه دوم» خواهیم بود. طبق گفته‌های فو، خصوصیات و قابلیت‌های مقیاس‌پذیری فراکتال از این راهکارها پشتیبانی خواهد کرد.

فو در این باره گفته‌ است:

شبکه‌های لایه سوم فرصت فوق‌العاده‌ای برای افزایش مقیاس‌پذیری و ایجاد ارتباطات میان‌شبکه‌ای ایجاد خواهند کرد.

افزایش کاربرد برنامه‌های غیرمتمرکز با به‌روزرسانی اتریوم

پس از راه‌ندازی اتریوم ۲.۰، چه بلایی سر شبکه‌های لایه دوم خواهد آمد؟

پاف (Puff)، یکی از اعضای پلتفرم پیشرو آیرون بنک (Iron Bank)، با توجه به افزایش فرصت‌های کار روی مسئله مقیاس‌پذیری گفته است:

ادغام ما را یک قدم به ظهور شاردچین‌ها می‌کند. طبق پیش‌بینی‌های ما، با اجرای شاردینگ مقیاس‌پذیری و ظرفیت اتریوم بهبود می‌یابد و باعث کاهش هزینه‌ها و افزایش دسترسی به برنامه‌های غیرمتمرکز می‌شود.

استفاده از برنامه‌های غیرمتمرکز به‌طور مستقیم با افزایش مشارکت در شبکه یک ارز دیجیتال ارتباط دارد. یک شبکه غیرمتمرکز مقیاس‌پذیر و سریع به افراد اجازه می‌دهد تا دارایی‌ها، هویت و امور مالی خود را بدون وابستگی به نوعی کنترل متمرکز، مدیریت کنند.

تیبو پِریرد (Thibault Perréard)، استراتژیست مجموعه بای‌فراست (Bifrost)، می‌گوید در آینده این راهکارهای لایه دوم هستند که عامل اصلی بروز پتانسیل‌های اتریوم و اجرای واقعی چشم‌انداز صنعت دیفای خواهند بود؛ نه مدل اجماع اثبات سهام.

بسیاری از افراد فکر می‌کنند اجماع اثبات سهام در مقایسه با اثبات کار کمتر به محیط‌زیست آسیب می‌رساند، اما دلایل زیادی هم نشان می‌دهند که این نظر صحت ندارد. جالب این است که کریس (Chris)، هم‌بنیان‌گذار شبکه ایدن (Eden)، تصور می‌کند کار اتریوم با مدل اجماع اثبات کار احتمالاً هنوز به‌طور کامل به پایان نرسیده است.

او در این باره گفته‌ است:

پردازش اثبات‌های موردنیاز برای رول آپ‌های مبتنی بر مدل اثبات بدون دانایی (و سایر اپلیکیشن‌های zk) نیاز به محاسبات زیادی دارد. بعد از ادغام چه اتفاقی برای تجهیزات ماینینگ می‌افتد؟ قرار است این دستگاه‌ها بلااستفاده بمانند یا اینکه بازاری برای آنها ایجاد می‌شود تا ماینرها بتوانند مجدداً از پردازنده‌های گرافیکی خود برای ایمن‌کردن شبکه‌های جدید استفاده کنند؟

همچنین بخوانید: اثبات انجام کار و اثبات سهام، مفاهیم و تفاوت ها

طرفداران اجماع اثبات کار می‌گویند که شبکه‌های لایه دوم بعد از ادغام هیچ هدفی نخواهند داشت و خود اتریوم هم شکست خواهد خورد. افراد دیگری هم مثل تایلر پرکینز (Tyler Perkins)، مدیر اجرایی زدکی‌سینک (zkSync)، باور دارند ادغام بر کار پروتکل لایه‌های دوم تأثیر نمی‌گذارد.

پرکینز در این باره گفته‌‌ است:

ادغام هیچ تأثیری روی پروتکل‌های لایه دوم نخواهد گذاشت. این پروتکل‌ها بیشتر از شاردینگ که بعد از ادغام اجرا می‌شود، تأثیر می‌گیرند؛ چراکه فضای ذخیره‌سازی داده‌های در اختیار رول آپ‌ها را افزایش می‌دهد و باعث رشد چشمگیر توان عملیاتی آنها می‌شود.

اکثر افرادی که در این مطلب با آنها مصاحبه شده است، به‌طور قاطعانه از آینده راهکارهای لایه دوم حمایت کرده‌اند؛ اما وقتی فرایند ادغام در تابستان امسال اتفاق بیفتد، متوجه خواهیم شد که چه کسی پیش‌بینی درستی ارائه کرده بود.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

1 دیدگاه
یزدان
یزدان
۲ سال قبل

وقتی شبکه ای دائما باید بروز شود بدونید از حالت غیرمتمرکز حتی بصورت اندک خارج میشود و این امر خودش بزرگترین مشکل است
ببنید چرا باید بروز کنن )؟ چون شبکه مشکل داره
چرا باید لایه دوم اصاف بشه ؟ چون شبکه مشکل داره
چرا هر بیت کوین بروز نمیشه ؟ چون شبکه مشگل نداره
چزا بیت کوین را نمیتوان بروزرسانی کرد ؟ چون غیر متمرکز است
اتریوم سقوط میکنه و bnb جای اونو میگیره

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب