ارز‌ها: ۳۱,۴۲۴
ارزش بازار: ۲.۷۶۴ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۶۸,۴۷۱ تومان

آخرین وضعیت ارز دیجیتال فیس‌بوک؛ سرنوشت دییم در بازار شلوغ استیبل کوین‌ها چه می‌شود؟

آخرین وضعیت ارز دیجیتال فیس‌بوک؛ سرنوشت دییم در بازار شلوغ استیبل کوین‌ها چه می‌شود؟

فیس‌بوک ارز دیجیتال خود را در سال ۲۰۱۹ معرفی کرد، اما با گذشت بیش از ۲ سال این پروژه هنوز به اتمام نرسیده و ظاهراً قرار است در بازار شلوغ استیبل کوین‌‌ها با ارزهای پرطرفداری مانند تتر رقابت کند.

به گزارش دیکریپت، درحالی‌که فضای ارزهای دیجیتال این هفته درگیر تأیید مجوز صندوق‌های قابل‌معامله در بورس (ETF) بیت کوین و سایر اخبار مرتبط با شرکت‌های این حوزه بود، پروژه ارز دیجیتال فیس‌بوک دو نفر دیگر از توسعه‌دهندگان خود را دست داد.

ریاض فیض‌الابهوی (Riyaz Faizullabhoy) و نسیم ادکویاق (Nassim Eddequiouaq)، که هردوی آنها ۲ سال پیش از شرکت ارز دیجیتال آنکوریج (Anchorage) خارج شدند تا روی کیف پول فیس‌بوک کار کنند، به بخش ارز دیجیتال شرکت سرمایه‌گذاری آندرسن هوروویتز (Andreessen Horowitz) پیوستند. جالب اینجاست که شرکت آندرسن هوروویتز خود یکی از اعضای مؤسس انجمن دییم (Diem) یا همان لیبرا (Libera) سابق است که به‌صورت مشترک با فیس‌بوک راه‌اندازی شده بود.

احتمالاً آندرسن هوروویتز قصد دارد این افراد را به خانه بازگرداند تا از موفقیت نووی (Novi)، کیف پول ارز دیجیتال فیس‌بوک، اطمینان حاصل کند. اما نمی‌توان از آسیبی که این خبر و خروج استعدادهایی مانند این دو بر ارز دیجیتال محکوم به شکست و نیمه‌کاره فیس‌بوک وارد می‌کند، چشم‌پوشی کرد.

از اولین باری که فیس‌بوک لیبرا را در ژوئن ۲۰۱۹ (خرداد ۹۸) معرفی کرد زمان زیادی می‌گذرد. نام این ارز دیجیتال در ابتدا به‌عنوان «ارز جهانی بدون مرز» مطرح شده بود که توسط لیبرا رزرو (Libra Reserve)، «مجموعه‌ای از دارایی‌های کم‌نوسان مانند سپرده‌های بانکی، اوراق بهادار دولتی و ارز بانک‌های مرکزی معتبر» سراسر جهان پشتیبانی می‌شد.

انجمن لیبرا در ۴ ماه آغازین کار خود ۸ عضو اصلی از جمله اعضای قدرتمندی مانند پی‌ پل (PayPal)، ای‌بی (eBay)، استرایپ (Stripe) و مسترکارت (MasterCard) را از دست داد. لیبرا نام خود را دییم (Diem) گذاشت و کالیبرا (Calibra)، کیف پول ارز دیجیتال فیس‌بوک، هم نام خود را به نووی (Novi) تغییر داد. به‌گفته جف بنسون (Jeff Benson)، ارز دیجیتال دییم به‌عنوان یک استیبل کوین ساده و وابسته به دلار آمریکا، میزان جاه‌طلبی خود را کمتر کرده است. بازار ارزهای دیجیتال فعلاً تعداد زیادی از این استیبل کوین‌ها دارد که شرکت‌های بزرگی مانند سیرکل (Circle)، پاکسوس (Paxos) و بایننس آنها را عرضه کرده‌اند.

اکنون، در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ این سؤال مطرح می‌شود که آیا کسی از فیس‌بوک انتظار راه‌اندازی ارز دیجیتال دارد؟

فیس‌بوک از اینکه رسانه‌ها دییم را ارز دیجیتال فیس‌بوک، زاک باکس (Zuck Bucks)، اشاره به نام مارک زاکربرگ، یا فیس‌بوک کوین می‌نامند متنفر است، چراکه دییم فقط به فیس‌بوک مربوط نیست، بلکه مجموعه‌ای از شرکت‌ها از آن پشتیبانی می‌کنند. انجمن دییم در سوئیس مستقر است و این ارز دیجیتال قرار است به‌تدریج غیرمتمرکز شود. با این حال فیس‌بوک این پروژه را معرفی کرده و یکی از مدیران فیس‌بوک چهره اصلی آن است، در نتیجه موفقیت یا شکست این پروژه با نام فیس‌بوک گره خورده است.

جالب اینجاست که فیس‌بوک تاکنون توانسته توجه مقامات آمریکایی را به مسئله ارز دیجیتال ملی جلب کند و به همین خاطر سزاوار اعتبار است. مارک زاکربرگ، بنیان‌گذار فیس‌بوک، زمانی که در اکتبر ۲۰۱۹ (مهر ۹۸) در دفاع از پروژه لیبرا در مقابل کنگره شهادت می‌داد، از یوان دیجیتال به‌عنوان ابزاری برای فریب نمایندگان کنگره استفاده کرد. او تهدید کرد که اگر ایالات متحده در پروژه لیبرا مداخله کند، ممکن است آمریکا در زمینه پرداخت‌های دیجیتال از چین شکست بخورد. اما زاکربرگ این روز‌ها درگیر پروژه جدیدی در حوزه متاورس (Metaverse) است.

این مسئله شباهت‌هایی با واکنش معامله‌گران قدیمی ارز دیجیتال به تأییدشدن ETFهای آتی بیت کوین دارد. در حالی که بسیاری با امید افزایش قیمت به اخبار دل خوش کرده بودند، عده‌ای دیگر مفهوم ETFهای آتی بیت کوین را به‌درستی درک نکرده بودند. پرسش اصلی آنها این بود که اگر می‌خواهید در بیت کوین سرمایه‌گذاری کنید، چرا مستقیماً آن را نمی‌خرید؟

همچنین بخوانید: آیا عرضه ETFهای بیت کوین بر قیمت این ارز دیجیتال تأثیر می‌گذارد؟

این مسئله درباره ارز دیجیتال فیس‌بوک هم صدق می‌کند. اگر افراد یک استیبل کوین دلاری می‌خواهند تا با آن سرمایه خود را حفظ کنند و ارز دیجیتال خریدوفروش کنند، گزینه‌های قابل‌اعتماد بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد. یک استیبل کوین دلاری که فقط نام فیس‌بوک را یدک می‌کشد چه جذابیتی برای معامله‌گران دارد؟ به نظر می‌رسد فیس‌بوک هم این موضوع را می‌داند. فرانک چاپارو (Frank Chaparro) در گزارشی که در ماه اوت (مرداد) منتشر کرد، گفته بود که نووی در حال مذاکره با شرکت‌های سیرکل و پاکسوس است تا به‌جای همکاری با دییم با آن‌ها همکاری کند.

از سوی دیگر، فیس‌بوک دارای یک مزیت درونی غیرقابل‌انکار است و آن ۲.۹ میلیارد کاربری است که دارد. فارغ از اینکه استیبل کوین فیس‌بوک پذیرفته شود یا خیر، تعداد قابل‌توجهی از مردم جهان آن را امتحان خواهند کرد. تا سال گذشته ۳۰ میلیون آدرس حاوی بیت کوین وجود داشت. اگر فقط ۲ درصد از کاربران فیس‌بوک از طریق کیف پول نووی خود دییم خریداری کنند، این ارز دیجیتال ۵۸ میلیون کاربر خواهد داشت.

فیس‌بوک اکنون با محصولی کسل‌کننده در حال ورود به بازاری بسیار شلوغ است. دیوید مارکوس (David Marcus)، مدیر اجرایی فیس‌بوک در ماه اوت (مرداد) گفته بود که کیف پول نووی آماده عرضه به بازار است.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه