کتیزن
تا لیست شدن کتیزن:

در زمان‌های قطعی اینترنت با معاملات و ارزهای دیجیتال خود چه کنیم؟

در زمان‌های قطعی اینترنت با معاملات و ارزهای دیجیتال خود چه کنیم؟

اختصاصی ارزدیجیتال – طی چند روز گذشته دسترسی به اینترنت، از جمله برخی سرویس‌های خارجی و شبکه‌های اجتماعی، در سراسر کشور با محدودیت همراه بوده است. معامله‌گران و کاربران فضای ارزهای دیجیتال نیز که برای انجام فعالیت‌های معمول خود همواره به اینترنت و برقراری ارتباط با برخی سرویس‌های خارجی نیاز دارند، در این چند روز و بسته به شیوه اتصال‌شان به اینترنت، با محدودیت‌ها و موانعی مواجه شدند.

ازآنجاکه وضعیت اینترنت در ایران همچنان ناپایدار و غیرقابل‌پیش‌بینی به نظر می‌رسد، اگر معامله‌گر هستید یا از برنامه‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنید، لازم است چند نکته را تا زمان پایدارشدن شرایط دسترسی به اینترنت در کشور، در نظر داشته باشید.

کیف پول‌های شخصی و انجام تراکنش

اگر دارایی‌های دیجیتال شما در کیف پول‌های غیرامانی ذخیره شده است، جای نگرانی وجود ندارد. منظور از کیف پول‌های غیرامانی نرم‌افزارها یا ابزارهایی هستند که کلید خصوصی یا کلمات بازیابی (بک‌آپ) در اختیار شما قرار می‌دهند.

طبق بررسی‌ها، هنوز کیف پول مطرحی در ایران فیلتر نشده است و بنابراین در زمان دسترسی به اینترنت جهانی، امکان تراکنش وجود دارد. با این حال، بهتر است در زمان محدودیت‌های اینترنت تراکنشی با کیف پول‌های خود انجام ندهید.

اگر نیاز فوری به تراکنش پیدا کردید و دسترسی به اینترنت جهانی وجود نداشت، یکی از روش‌ها این است که می‌توانید سرور مجازی (VPS) تهیه کنید و از آن برای انجام تراکنش کمک بگیرید؛ به این صورت که در VPS به یک کیف پول مانند اکسودوس (Exodus)، مای‌اتروالت (Myetherwallet)، متامسک (Metamask) یا هر کیف پول دیگری متصل می‌شوید، بک‌‌آپ خود را در این کیف پول‌ها وارد می‌کنید و تراکنش انجام می‌دهید. پس از تراکنش هم مطمئن شوید که اطلاعاتی روی VPS‌ باقی نماند.

با معاملات خود در صرافی‌های ارز دیجیتال چه کنیم؟

معامله‌گران ایرانی ارزهای دیجیتال بسته به فعالیت در صرافی‌های داخلی و خارجی و همین طور شیوه اتصال به اینترنت، این روزها شرایط متفاوتی را در زمان‌های قطعی اینترنت تجربه می‌کنند. برای همین، در ادامه حالت‌های مختلف را به‌صورت جداگانه بررسی خواهیم کرد.

به‌طور کلی بهتر است در این روزها تا حد امکان معامله‌ای انجام ندهید و سفارش‌ها و موقعیت‌های باز در پلتفرم‌های معاملاتی را در اولین فرصت ببندید.

اگر در صرافی‌های داخلی معامله می‌کنید

صرافی‌های ایرانی ارز دیجیتال با اینکه جزو سرویس‌های داخلی محسوب می‌شوند و در زمان محدودیت‌های اینترنت هم فعال هستند، به‌دلیل غیرقابل‌‌پیش‌بینی‌بودن شرایط اینترنت در کشور، عمدتاً از کاربران خود خواسته‌اند تا جایی که ممکن است از نقل‌وانتقالات غیرضروری خودداری کرده و سفارش‌های باز و حد ضرر معاملات خود را مدیریت کنند. انجام معاملات کوتاه‌مدت و پرریسک نیز در شرایط کنونی توصیه نمی‌شود.

اگر در صرافی‌های خارجی معامله می‌کنید

معامله‌گرانی ایرانی فعال در صرافی‌های خارجی ارز دیجیتال، به‌طور معمول، برای دسترسی به این پلتفرم‌ها مجبور به تغییر آی‌پی (IP) خود هستند. دو روش متدوال برای انجام این کار نیز استفاده از وی‌پی‌ان (VPN) یا تهیه سرورهای مجازی (VPS) است.

کارشناسان استفاده از وی‌پی‌ان برای تغییر آی‌پی و دسترسی به صرافی‌های خارجی ارز دیجیتال را در شرایط کنونی توصیه نمی‌کنند؛ چراکه این ابزارها معمولاً و بسته به شیوه اتصال کاربر به اینترنت (استفاده از اینترنت همراه یا ثابت) به‌اندازه کافی پایدار نیستند. پایدارنبودن دسترسی به اینترنت هم می‌تواند ریسک انجام معاملات (خصوصاً معاملات اهرم‌دار) را در پلتفرم‌های خارجی افزایش دهد. ضمن اینکه شدیدترشدن محدودیت‌های اینترنتی در کشور در روزهای آینده یا ساعت‌های خاص، می‌تواند محتمل باشد و فعالیت این ابزارها را نیز بیش از پیش تحت‌تأثیر قرار دهد.

استفاده از سرورهای مجازی اما، در مقایسه با وی‌پی‌ان روشی نسبتاً پایدارتر، اما گران‌تر است. احتمال قطع‌شدن کامل دسترسی کاربرانی که برای معالمه در صرافی‌های خارجی از سرورهای مجازی استفاده می‌کنند نیز به‌مراتب کمتر از حالت استفاده از وی‌پی‌ان است.

استفاده از برنامه‌های غیرمتمرکز

استفاده از برنامه‌های غیرمتمرکز (DApp) در شبکه‌های بلاک چینی مختلف، نیازمند برقراری ارتباط با سرویس‌های خارج از کشور است و بسته به نحوه اتصال خود به اینترنت، ممکن است در شرایط کنونی برای تعامل با آنها مجبور به استفاده از روش‌هایی شوید که در بخش‌های قبلی به آنها اشاره شد.

بنابراین، اگر تراکنشی ضروری دارید یا نیاز است از برنامه غیرمتمرکز خاصی استفاده کنید، باید حتماً از پایداربودن دسترسی خود به اینترنت و سرویس‌های خارجی مطمئن شوید؛ در غیر این صورت ممکن است نتوانید تراکنش خود را انجام دهید یا در استفاده از برنامه‌های غیرمتمرکز با محدودیت مواجه شوید.

مراقب اپلیکیشن‌های جعلی باشید

طی چند روز گذشته و هم‌زمان با انتشار اخبار مربوط به تلاش‌های ایلان ماسک برای فراهم‌کردن امکان دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران، اپلیکیشن‌هایی جعلی در تلگرام منتشر شده است که با عنوان «برنامه دسترسی به اینترنت استارلینک» معرفی می‌شوند.

توجه داشته باشید تنها منابع قابل‌اعتماد برای دانلود یک اپلیکیشن، فروشگاه‌های رسمی مانند گوگل پلی و اپ استور یا وب‌سایت رسمی همان برنامه بوده و اپلیکیشن‌هایی که این روزها در تلگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی به‌صورت فایل منتشر شده‌اند، احتمالاً جعلی و آلوده به بدافزار هستند. ضمن اینکه کاربرد نرم‌افزار رسمی استارلینک هم صرفاً تنظیم و کنترل تجهیزات ارتباطی این سرویس است.

همچنین، در این دوران که دسترسی به گوگل‌پلی و اَپ‌استور مسدود شده است، مراقب بعضی بدافزارهایی که خودشان را VPN جا می‌زنند، باشید. چنین بدافزارهایی ممکن است دارایی‌های دیجیتال شما را هم تهدید کنند. اگر مجبور شدید فایل apk دانلود کنید، پیش از نصب بهتر است آن را در سایت‌هایی مانند virustotal.com اسکن کنید.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه