ارز‌ها: ۳۱,۴۲۰
ارزش بازار: ۲.۶ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۶۹,۳۸۱ تومان

یونی سواپ (Uniswap) چیست؟ هر آنچه که باید درمورد یونی سواپ بدانید

یونی سواپ (Uniswap) چیست؟ هر آنچه که باید درمورد یونی سواپ بدانید

صرافی‌ها یکی از عناصر مهم صنعت روبه‌رشد ارزهای دیجیتال هستند که در چند سال گذشته بیشترین نقش را در زمینه مبادلات این دارایی‌ها بر عهده داشته‌‌اند و بدون‌ وجود آنها، بخش قابل‌توجهی از تراکنش‌ها هرگز شکل نمی‌گرفت.

با این‌ حال، بزرگ‌ترین مشکل و نقد واردشده به این پلتفرم‌های مبادلاتی را می‌توان متمرکزبودن آنها توصیف کرد. به همین جهت، بسیاری از توسعه‌دهندگان به‌دنبال راهی برای رفع این مشکل‌ بوده و در نهایت توانستند مفهوم جدیدی با نام صرافی‌های غیرمتمرکز (Decentralized Exchanges) را در صنعت ارزهای دیجیتال ایجاد کنند؛ مکانی که وعده مبادلات کاملاً غیرمتمرکز را به کاربران می‌دهد.

یکی از پیشگامان این بخش که توانست تحول چشمگیری در زمینه مبادلات ارزهای دیجیتال ایجاد کند، صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ (Uniswap) است. این پلتفرم به‌دلیل نوآوری و ارائه خدمات مبادله ارزهای دیجیتال بدون نیاز به احراز هویت (KYC) و ثبت‌نام، توانست در مدت‌زمان کوتاهی به یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های غیرمتمرکز جهان تبدیل شود.

در ادامه مطلب به معرفی یونی سواپ، روند کار این پلتفرم، کیف‌ پول‌ها و همچنین آموزش کار با آن خواهیم پرداخت. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

یونی سواپ چیست؟

یونی سواپ یک صرافی غیرمتمرکز مبادله ارزهای دیجیتال است که برخلاف صرافی‌های متمرکز مانند بایننس (Binance) و کوین‌بیس (Coinbase)، شرکت یا نهاد واحدی آن را اداره نمی‌کند و نیازی نیست کاربران کلید خصوصی ارزهای خود را در اختیار صرافی قرار دهند.

لازم است یادآوری کنیم که ارائه‌نکردن کلید خصوصی به صرافی‌ها باعث می‌شود تا در صورت هک‌شدن صرافی، خطر ازدست‌رفتن و سرقت دارایی‌های دیجیتال کاربران به حداقل برسد.

پلتفرم یونی سواپ روی بلاک‌ چین اتریوم ساخته شده است؛ شبکه‌ای که از لحاظ حجم بازار در بین همه شبکه‌های بلاک چینی در جایگاه دوم قرار دارد. با توسعه صرافی یونی سواپ روی اتریوم این پلتفرم توانست با توکن‌هایی مبتنی بر استاندارد ERC-۲۰ و کیف‌ پول‌هایی مانند متامسک (MetaMask) و مای‌اتروالت (MyEtherWallet) سازگار شود.

یونی سواپ پلتفرمی منبع‌باز (OpenSource) است. این بدان معناست که هرکسی می‌تواند به کدهای ساخت این پلتفرم دسترسی داشته باشد و علاوه بر بازبینی آنها، در صورت نیاز یک صرافی غیرمتمرکز مشابه راه‌اندازی کند.

یکی دیگر از مواردی که موجب جذب سریع مخاطب و محبوبیت یونی سواپ شد، رایگان‌بودن فرایند معرفی و لیست‌کردن توکن‌های جدید در این صرافی است. به‌طور کلی، برای لیست‌شدن توکن جدید در صرافی‌های متمرکز، باید هزینه زیادی به این صرافی‌ها پرداخت شود تا زمینه معرفی و عرضه این دارایی‌های جدید را فراهم کنند.

تاریخچه یونی سواپ

پلتفرم غیرمتمرکز یونی سواپ را هیدن آدامز (Hayden Adams)، مهندس مکانیک و کارمند سابق شرکت زیمنس، در سال ۲۰۱۸ ساخت. این صرافی به‌منظور حل برخی از بزرگ‌ترین مشکلات مربوط به صرافی‌های ارزهای دیجیتال مانند متمرکزبودن و کمبود نقدینگی توسعه یافت. یکی از راهکارهای موفق این صرافی برای موضوع نقدینگی، ارائه پروتکل نقدینگی خودکار (Automated Liquidity Protocol) بود.

یونی سواپ (Uniswap) چیست؟ هر آنچه که باید در مورد یونی سواپ بدانید

پس از موفقیت چشمگیر و درخواست کاربران برای اضافه‌شدن گزینه‌ها و سرویس‌های بیشتر، نسخه دوم یونی سواپ (Uniswap V۲) در اردیبهشت ۱۳۹۹ راه‌اندازی شد. در نسخه دوم یونی سواپ کاربران می‌توانستند تمامی دارایی‌های دیجیتال مبتنی بر بلاک چین اتریوم را به‌صورت مستقیم با یکدیگر مبادله کنند؛ بنابراین نیازی نبود که استخر نقدینگی اتریوم به‌عنوان واسطه مورداستفاده قرار بگیرد.

تا پیش از راه‌اندازی یونی سواپ امکان مبادله مستقیم یک توکن ERC-20 با یک توکن ERC-20 دیگر یا به‌عبارتی سواپ‌کردن (Swap) توکن‌ها وجود نداشت و تنها راه، تبدیل آنها به اتر و سپس خرید توکن موردنظر بود.

به‌ این‌ ترتیب امکان تبدیل دو توکن با استاندارد ERC-20 به یکدیگر به‌صورت مستقیم فراهم شد. این ویژگی به کاهش تعداد تراکنش‌ها و کارمزد نقل‌وانتقال کمک فراوانی کرد. علاوه بر این، چنین کاری باعث شد تا ترافیک بلاک‌ چین اتریوم و تراکنش‌های تأییدشده نیز کمتر شود.

نسخه سوم یونی سواپ (Uniswap V۳) هم در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ راه‌اندازی شد. بهینه‌سازی عملکرد، کنترل بیشتر روی کارمزدها و گزینه‌های بیشتر در ارتباط با دسترسی‌های استخرهای نقدینگی تغییراتی است که در این نسخه گنجانده شد.

یونی سواپ چگونه کار می‌کند؟

یونی سواپ (Uniswap) چیست؟ هر آنچه که باید در مورد یونی سواپ بدانید

این پلتفرم محبوب توانست معماری سنتی مبادلات ارزهای دیجیتال را پشت سر گذاشته و مفهوم دفتر سفارشات (Order Book) را به‌کلی دگرگون کند.

به‌طور کلی یونی سواپ بر اساس دو قرارداد هوشمند کار می‌کند: قرارداد اکسچنج (Exchange) و قرارداد فکتوری (Factory). این دو قرارداد در واقع نرم‌افزارهای کامپیوتری خودکاری هستند که با رعایت شرایط خاص از سوی کاربران می‌توانند عملکردهای مختلفی را ارائه دهند.

به‌عنوان مثال، قرارداد هوشمند فکتوری برای اضافه‌شدن توکن‌های جدید به صرافی مورد‌استفاده قرار می‌گیرد، در حالی‌ که می‌توان از قرارداد هوشمند اکسچنج برای مبادله توکن‌ها استفاده کرد. کاربران می‌توانند با استفاده از این ویژگی هرگونه توکن مبتنی بر استاندارد ERC-20 را بدون‌ نیاز به دفتر سفارشات با یکدیگر مبادله کنند. به‌عبارت‌ دیگر، این پروتکل نیاز به واسطه‌ها را از بین می‌برد، در برابر سانسور مقاوم است و امنیت بالاتری نسبت به پلتفرم‌های متمرکز دارد.

با استفاده از این سیستم، خریدار یا فروشنده مجبور نیست منتظر پیداشدن سوی دیگر معامله باشد. در عوض، آنها می‌توانند هرگونه تبادلی را به‌صورت لحظه‌ای و با قیمت مشخص انجام دهند، به‌شرطی که نقدینگی کافی در استخر موردنظر وجود داشته باشد.

البته باید به این موضوع اشاره کنیم که که این ویژگی پس از به‌روزرسانی و عرضه نسخه دوم پلتفرم یونی سواپ امکان‌پذیر شد.

پروتکل نقدینگی خودکار و استخرها

شاید این سؤال برایتان ایجاد شود که بدون وجود دفتر سفارشات، چگونه تراکنش‌های ارزهای دیجیتال شکل می‌گیرند؟ جواب این سؤال چندان پیچیده نیست. یونی سواپ بر اساس مدلی کار می‌کند که شامل تأمین‌کنندگانی است که موجودی استخرهای نقدینگی را فراهم می‌کنند. این سیستم همچنین یک مکانیسم قیمت‌گذاری غیرمتمرکز را به‌وجود آورده که موجب تغییر در دفتر سفارشات شده است.

هر جفت‌ارز در یونی‌سواپ، استخر نقدینگی اختصاصی خود را دارد. هرکسی می‌تواند با واریزکردن مقدار معادل از هر دو توکن در استخر نقدینگی، تبدیل به یک تأمین‌کننده نقدینگی شود.

در ازای این کار، به آنها توکن نقدینگی (Liquidity Pool Token) داده می‌شود؛ توکنی که نشان‌دهنده سهم نقدینگی آنها در استخر است. هر زمان که سرمایه‌گذار یا تأمین‌کننده نقدینگی تمایل داشته باشد، می‌تواند توکن‌های خود را با بازگرداندن توکن‌های LP برداشت کند.

به‌عنوان مثال، اگر شما ده هزار دلار به یک استخر نقدینگی اختصاص داده‌اید که در آن صد هزار دلار سرمایه ذخیره‌‌شده است، در ازای تأمین ۱۰ درصد از نقدینگی آن استخر یک توکن دریافت خواهید کرد.

یونی سواپ برای هر معامله‌ای که روی پلتفرمش انجام می‌شود ۰.۳ درصد کارمزد ثابت از کاربران دریافت‌کرده و به‌طور خودکار این کارمزد را به ذخایر نقدینگی تزریق می‌کند.

تعیین قیمت توکن در یونی سواپ

یکی دیگر از تفاوت‌های مهم این سیستم با صرافی‌های متمرکز، نحوه تعیین قیمت هر دارایی دیجیتال است. به‌جای سیستم دفتر سفارشات که در آن قیمت هر دارایی دیجیتال را بالاترین قیمت پیشنهادی خریدار و پایین‌ترین قیمت پیشنهادی فروشنده تعیین می‌کند، یونی سواپ از یک سیستم بازارساز خودکار (AMM) استفاده می‌کند.

بازارساز خودکار همان‌ طور که از نامش پیداست (بازارساز + خودکار)، یک الگوریتم ریاضی است که برای معاملات بی‌واسطه در صرافی‌های غیرمتمرکز، بازار ایجاد می‌کند. در اینجا منظور از بازار، شرایطی است که باید مهیا شود تا یک معامله انجام گیرد. این الگوریتم به‌صورت خودکار و با استفاده از مکانیسم عرضه‌وتقاضا، قیمت دارایی‌ها را تعیین کرده و به کاربران اجازه می‌دهد بدون ثبت سفارش خریدوفروش و حتی بدون نیاز به شخص ثالث، معاملات خود را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: بازارساز خودکار (AMM) چیست؟ آشنایی با قلب تپنده صرافی‌های غیرمتمرکز

این روش جایگزین، برای تنظیم قیمت یک توکن بر اساس عرضه‌وتقاضای موجود از یک معادله ریاضی ساده بهره می‌برد.

معادله تعیین قیمت هر توکن عبارت است از: X ضربدر Y برابر است با K.

در این معادله مقدار توکن A برابر X و مقدار توکن B برابر Y است. K عددی است که باید همواره مقدارش در استخر ثابت باشد.

برای روشن‌ترشدن این موضوع به این مثال توجه کنید:

فرض کنید فردی می‌خواهد با استفاده از استخر لینک/اتریوم (LINK/ETH) در یونی سواپ، توکن‌های LINK خود را با اتر مبادله کند. اگر این فرد تعداد زیادی لینک به استخر اضافه کند، نسبت این ارز به اتریوم در این استخر افزایش می‌یابد.

با توجه به فرمولی که به آن اشاره کردیم و عدد K که باید همواره ثابت بماند، با افزایش قیمت اتر، قیمت LINK در استخر کاهش می‌یابد. هرچه لینک بیشتری وارد استخر شود، این فرد اتر کمتری دریافت می‌کند؛ چراکه قیمت آن افزایش‌ یافته است.

به‌طورکلی می‌توان گفت که در این روش با در نظرگرفتن نسبت تعداد توکنی که در استخر وجود دارد، قیمت توکن‌ها افزایش یا کاهش می‌یابد.

این بدان معناست که صرافی‌های غیرمتمرکز قیمت‌ توکن‌ها را از بازار نمی‌گیرند، بلکه بر اساس تعادل استخرها، قیمت‌ را تعیین می‌کنند. اگر تعادل استخر به هم بخورد، قیمت توکن‌ها نیز تغییر خواهد کرد.

البته در واقعیت حجم نقدینگی موجود استخرها بسیار بزرگ بوده و تغییرات قیمت‌ نیز بسیار ناچیز است.

آربیتراژ در یونی سواپ

یونی سواپ (Uniswap) چیست؟ هر آنچه که باید در مورد یونی سواپ بدانید

آربیتراژ در علم اقتصاد و دارایی به‌معنای یافتن فرصت و استفاده از تفاوت قیمت بین دو یا چند بازار برای کسب سود است. سود آربیتراژی زمانی به‌دست می‌آید که یک کالا در دو بازار مختلف با قیمت‌های متفاوتی عرضه شوند. در این حالت معامله‌گرها می‌توانند با خرید کالا از بازارهایی که قیمت در آنها پایین است و فروش در بازارهای دیگر، کسب سود کنند. این روش در بازار ارزهای دیجیتال به‌ویژه صرافی‌های غیرمتمرکز بسیار کاربردی است.

به‌عنوان مثال اگر قیمت هر واحد بیت کوین در صرافی A به‌طور متوسط ۴۵ هزار و ۵۰۰ دلار و در صرافی B ۴۵ هزار و ۴۵۰ دلار باشد، معامله‌گرهای آربیتراژ می‌توانند با خرید حجم زیادی بیت کوین از صرافی A و فروش آن در صرافی B به سود چشمگیری برسند.

معامله‌گرهایی که از اختلاف قیمت ارزهای دیجیتال در دو یا چند بازار استفاده می‌کنند، از اجزای مهم اکوسیستم صرافی‌های غیرمتمرکز به‌شمار می‌روند.

از‌آنجا که مبادلات بزرگ باعث برهم‌زدن تعادل در استخر‌ها و کاهش یا افزایش قیمت توکن‌ها می‌شوند، مبادله‌گران آربیتراژ می‌توانند توکن‌هایی را پیدا کنند که با قیمت بالاتر یا پایین‌تر از متوسط ​​قیمت بازار معامله می‌شوند.

معامله‌گرها تا زمانی که قیمت با سایر صرافی‌های دیگر تطابق یابد می‌توانند به خرید‌و‌فروش ادامه دهند. این ارتباط نانوشته اما هماهنگ میان سیستم بازارسازهای خودکار و مبادله‌گران آربیتراژ، همان وسیله‌ای است که قیمت توکنی مانند یونی سواپ را با سایر بازارهای مبادلاتی مطابقت می‌دهد.

توکن UNI

یونی سواپ (Uniswap) چیست؟ هر آنچه که باید در مورد یونی سواپ بدانید

پس از سال‌ها فعالیت موفق در مسیر تمرکززدایی تراکنش‌های ارزهای دیجیتال، صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ توکن‌های حاکمیتی خود را با نماد UNI معرفی کرد تا به جامعه طرف‌داران و فعالان حوزه صرافی‌های غیرمتمرکز امکان مالکیت بخشی از این پلتفرم را بدهد.

دارندگان توکن‌های یونی را می‌توان به نوعی سهام‌دار صرافی یونی سواپ توصیف کرد که اجازه مشارکت در روند تصمیم‌گیری در رابطه با تغییرات کلیدی پروتکل و طرح‌های توسعه این مجموعه را در اختیار دارند. در آینده نه‌چندان دور تیم توسعه‌دهنده یونی سواپ از روند تصمیم‌گیری کنار می‌رود و فقط دارندگان توکن UNI اجازه تصمیم‌گیری در رابطه با آینده این پروتکل را خواهند داشت.

این توکن‌ برای اولین بار در سپتامبر ۲۰۲۰ (شهریور ۱۳۹۹) عرضه شد و یونی سواپ برای توزیع آن از یک شیوه جدید ایردراپ (Airdrop) استفاده کرد. این پلتفرم در آن زمان به‌تمامی آدرس‌های اتریوم که از یونی سواپ استفاده کرده بودند ۴۰۰ توکن یونی ارسال کرد (در آن زمان این مقدار توکن حدود ۱,۴۰۰ دلار ارزش داشت). بیش از ۲۵ هزار آدرس اتریوم توکن‌های ارسالی UNI را دریافت کردند.

بازخورد مثبت و استقبال زیاد کاربران از این ایردراپ باعث شد تا از آن زمان به بعد از این روش محبوب برای پاداش‌دادن به کاربران در عرصه دیفای استفاده شود.

بیشتر بخوانید: چگونه در ایردراپ‌ها شرکت کنیم

قیمت یونی

پس از موفقیت‌های چشمگیر صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ، توکن‌های UNI شاهد تغییرات قیمت زیادی بودند. از عوامل تأثیرگذار بر قیمت لحظه‌ای این توکن‌ها می‌توان به مواردی همچون توسعه‌ و پیشرفت این شبکه و افزایش کاربرد توکن‌های یونی سواپ اشاره کرد.

محبوبیت صرافی یونی سواپ در کنار افزایش میزان استفاده از توکن‌های UNI باعث شد تا مجموع سرمایه در گردش این توکن افزایش‌ یافته و بتواند در وب‌سایت کوین‌مارکت‌کپ به جایگاه بالایی برسد. با توجه به نیرومندبودن پروژه یونی سواپ و برنامه‌هایی که این پروژه برای آینده دارد، می‌توان روند مثبتی برای قیمت ارز یونی در آینده متصور شد. یونی سواپ در زمان نگارش این مقاله جایگاه بیست‌و‌چهارم را در میان صد ارز دیجیتال برتر به‌ خود اختصاص داده است.

همان‌ طور که گفته شد، یونی سواپ بر اساس تعداد کاربرانی که شرایط شرکت در ایردراپ این صرافی را داشتند، ۴۰۰ واحد یونی را میان کاربران خود توزیع کرد. این توکن کار خود را با قیمت ۰.۳ دلار در ازای هر واحد UNI در صرافی بایننس آغاز کرد و به‌سرعت توانست به سطوح بالاتر از ۱ دلار برسد.

البته روند افزایش قیمت توکن‌های UNI همین‌جا به پایان نرسید و برای چندین ساعت، هر واحد توکن یونی سواپ بین ۲ دلار تا ۴ دلار معامله می‌شد. این تغییرات صعودی در عرض کم‌تر از ۲۴ ساعت دو برابر شد و قیمت هر واحد توکن یونی به ۸.۷۵ دلار رسید.

ازآنجاکه هر کاربر ۴۰۰ واحد یونی دریافت کرده بود، با توجه به قرارگرفتن قیمت یونی سواپ در محدوده ۴ دلار، مجموع ارزش این ایردراپ برای هر آدرس در ساعات اولیه تا بیش از ۱,۵۰۰ دلار تخمین زده می‌شد. در صورتی‌ که کاربران پس از دریافت توکن‌ها اقدام به فروش نکرده و تنها یک روز صبر می‌کردند، مجموع ارزش دارایی دریافت‌شده به‌واسطه ایردراپ یونی سواپ آنها به ۳,۵۰۰ دلار می‌رسید!

بر همین اساس، ایردراپ یونی سواپ را می‌توان یکی از باارزش‌ترین ایردراپ‌ها در بازار ارزهای دیجیتال توصیف کرد.

در سال ۲۰۲۰ قیمت یونی سواپ تقریباً ثابت بود و تغییرات آن از یک روند خنثی تبعیت کرد. بالاترین قیمت UNI در این سال حدود ۸.۷۵ دلار و پایین‌ترین قیمت نیز در محدود ۱.۶۹ دلار به ثبت رسید.

این روند تغییرات قیمت در سال ۲۰۲۱ دگرگون شد و توکن‌ یونی توانست رشد بیشتری را تجربه کند. در هفته‌های ابتدایی سال ۲۰۲۱ ارزش هر واحد توکن UNI به حدود ۴۸ دلار رسیده بود، هرچند که پس از ثبت این رکورد تاریخی بازار دچار اُفت ارزش شد و هر واحد یونی به قیمت ۸.۷۶ دلار رسید.

کیف پول‌های یونی سواپ

همان طور که در بخش‌های ابتدایی این مقاله توضیح داده‌ شد، یونی سواپ روی بلاک‌ چین اتریوم ساخته‌ شده است؛ بنابراین تمامی کیف‌ پول‌های اتریوم که قابلیت پشتیبانی از توکن‌های ERC-20 را داشته باشند، می‌توانند به‌عنوان کیف‌ پول یونی سواپ استفاده شوند.

یونی سواپ (Uniswap) چیست؟ هر آنچه که باید در مورد یونی سواپ بدانید

برخی از بهترین کیف‌ پول‌های شبکه اتریوم که می‌توان از آنها برای نگهداری توکن یونی استفاده کرد عبارت‌اند از:

  • تراست والت (Trust Wallet)
  • اتمیک والت (Atomic Wallet)
  • مای‌اتر‌والت (MyEtherWallet)
  • متامسک (Metamask)
  • والت کانکت (WalletConnect)
  • کوین‌بیس والت (Coinbase Wallet)
  • پورتیس (Portis)

آموزش استفاده از یونی سواپ

به‌واسطه صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ شما قادر خواهید بود تا اتریوم و هزاران توکن مبتنی بر این شبکه بلاک‌ چینی محبوب را با یکدیگر مبادله کنید. کار با صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ نسبتاً آسان است و برای استفاده از خدمات مبادلاتی آن نیازی به تأیید هویت و یا گذراندن مراحل خاصی نیست.

در ابتدا شما به یک کیف‌ پول اتریوم و مقداری اتر برای پرداخت کارمزد تراکنش‌ها نیاز دارید. علاوه بر اتر، شما باید استیبل کوین موردنظر خود را در این کیف‌ پول نگهداری کنید.

از آنجا که کار با کیف پول متامسک ساده است، برای آشنایی بیشتر با سازوکار تبادلات ارزهای دیجیتال در یونی سواپ از این کیف‌ پول استفاده‌ می‌کنیم.

در گام اول به‌سراغ وب‌سایت رسمی یونی سواپ با آدرس app.uniswap.org می‌رویم. در این مرحله با صفحه‌ای مانند تصویر زیر مواجه می‌شوید. در این قدم باید روی گزینه «اتصال کیف‌ پول» (Connect Wallet) کلیک کنید.

صفحه اصلی یونی سواپ
روی گزینه «Connect Wallet» کلیک کنید

در پنجره بازشده از شما خواسته می‌شود تا کیف‌ پول موردنظرتان را برای اتصال به حساب یونی سواپ انتخاب کنید. روی کیف‌ پول متامسک کلیک کنید.

کیف‌پول‌های قابل اتصال
کیف‌ پول مورد نظر خود را انتخاب کنید.

اکنون رمز عبور تعیین‌شده برای کیف‌ پول متامسک را وارد کرده و سپس روی گزینه «Unlock» کلیک کنید.

تیتر یونی سواپ (Uniswap) چیست؟ هر آنچه که باید در مورد یونی سواپ بدانید
رمز عبور کیف‌ پول را وارد کنید.
تیتر یونی سواپ (Uniswap) چیست؟ هر آنچه که باید در مورد یونی سواپ بدانید
انتخاب یکی از حساب‌ها

در نهایت روی گزینه «اتصال» (Connect) کلیک‌ کنید تا کیف‌ پول متامسک به حساب یونی سواپ شما متصل شود.

تیتر یونی سواپ (Uniswap) چیست؟ هر آنچه که باید در مورد یونی سواپ بدانید
روی گزینه «Connect» کلیک کنید

اکنون که کیف‌ پول متامسک با موفقیت به حساب یونی سواپ متصل شد، می‌توانید ارزهای دیجیتال مختلف را مبادله کنید. توجه داشته باشید در قسمت پایین منوی سفارش، اطلاعاتی مانند مقدار توکن دریافتی و کارمزد تراکنش نمایش داده می‌شود. در صورتی‌ که با ارقام نشان داده‌شده موافق هستید، کافی است روی گزینه «مبادله» (Swap) کلیک کنید.

آموزش خرید یونی

برای خرید توکن‌های یونی مانند همه ارزهای دیجیتال دیگر، باید به سایت یک صرافی ارز دیجیتال مراجعه کنید. اگر ساکن ایران هستید برای خرید توکن UNI می‌توانید از یکی از دو روش زیر استفاده کنید:

  • خرید مستقیم از سایت‌های ایرانی با ریال و کارت‌ بانکی؛
  • خرید اتریوم یا تتر از سایت‌های ایرانی با ریال و کارت‌ بانکی و سپس تبدیل آن به UNI در صرافی‌های خارجی مانند کوین‌بیس و بایننس.

خرید از صرافی‌های ایرانی

یونی سواپ (Uniswap) چیست؟ هر آنچه که باید در مورد یونی سواپ بدانید

اگر می‌خواهید از صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی مستقیماً توکن یونی سواپ بخرید، می‌توانید با جست‌وجو در گوگل آنها را پیدا کرده و پس از ثبت‌نام و احراز هویت، به‌طور مستقیم با کارت بانکی خود این فرایند را انجام دهید.

اگر همین حالا عبارت‌هایی مانند «خرید یونی» را در گوگل جست‌وجو کنید، با ده‌ها صرافی ارز دیجیتال ایرانی مواجه می‌شوید که در آنها امکان خریدوفروش ارزهای دیجیتال به‌طور مستقیم با کارت بانکی وجود دارد. البته باید مراقب باشید که در هنگام پیداکردن صرافی‌های ایرانی در دام کلاهبرداران نیفتید.

معمولاً وب‌سایت‌های صفحه اول گوگل همگی معتبر هستند و شاید تنها در قیمت و کیفیت خدمات کمی متفاوت عمل کنند. مثلاً یک صرافی می‌تواند نسبت به سایرین نقدشوندگی بالاتری داشته یا از پشتیبانی بهتری برخوردار باشد. با این حال، حتماً قبل از ثبت‌نام در یک صرافی، از اعتبار آن مطمئن شوید.

خرید از صرافی‌های خارجی

یونی سواپ (Uniswap) چیست؟ هر آنچه که باید در مورد یونی سواپ بدانید

از آنجا که ممکن است بسیاری از صرافی‌های ایرانی یونی سواپ را در فهرست ارزهای خود نداشته باشند و یا هزینه تمام‌شده خرید در این سایت‌ها بالا باشد، برخی سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند از روش دوم استفاده کنند؛ یعنی خرید اتریوم یا تتر از سایت‌های داخلی و سپس تبدیل آن به توکن‌های یونی در صرافی‌های خارجی ارز دیجیتال.

توجه داشته باشید که صرافی‌های بین‌المللی به‌دلیل تحریم‌ها، به کاربران ساکن ایران اجازه فعالیت نمی‌دهند و ریسک مسدودشدن حساب وجود دارد. با این حال، برخی از کاربران ایرانی در حال حاضر از صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی استفاده می‌کنند که البته برای این کار آی‌پی (IP) خود را با استفاده از VPN به یک کشور اروپایی یا آمریکایی تغییر می‌دهند.

با استفاده از این لینک می‌توانید فهرست صرافی‌های خارجی را که از UNI پشتیبانی می‌کنند مشاهده کنید.

سؤالات متداول

یونی سواپ چیست؟

یونی سواپ یک صرافی غیرمتمرکز است که روی بلاک‌ چین اتریوم ساخته‌شده و می‌توان به‌وسیله این صرافی تمامی توکن‌های ERC-20 را با یکدیگر مبادله کرد.

چطور می‌توان در صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ ثبت‌نام کرد؟

برای معامله ارزهای دیجیتال در صرافی یونی سواپ نیازی به ثبت‌نام یا احراز هویت نیست و تنها با اتصال کیف‌ پول به این صرافی، می‌توانید ارزهای دیجیتال خود را مبادله کنید.

کارمزد تراکنش‌های یونی سواپ چقدر است؟

کارمزد درنظرگرفته‌شده برای تبدیل توکن‌های مختلف به اتریوم در این صرافی ۰.۳ درصد است که باید با اتریوم پرداخت شود. همچنین کارمزد در نظر گرفته‌شده برای معامله توکن‌های ERC-20 به توکن‌های دیگر نیز ۰.۳ درصد است.

جمع‌بندی

در این مقاله علاوه بر معرفی محبوب‌ترین صرافی غیرمتمرکز صنعت ارزهای دیجیتال یعنی یونی سواپ، تاریخچه به‌روزرسانی‌های بزرگ، چگونگی تعیین قیمت، و کیف‌ پول‌های آن را نیز بررسی کردیم.

نباید فراموش کرد که صرافی‌های ارز دیجیتال یکی از اصلی‌ترین دلایل رشد این صنعت نوپا هستند؛ چراکه با ارائه خدمات مختلف به کاربران و امکان تبدیل سریع این دارایی‌ها توانستند برخی از مسائل را حل‌ کرده و امکان دسترسی عمومی به این بازار را فراهم کنند.

با این‌ حال، صرافی‌های غیرمتمرکز توانستند خود را به‌عنوان نسل جدید صرافی‌ها معرفی کنند و برخی از بزرگ‌ترین مشکلات از‌ جمله تمرکز قدرت، وجود واسطه و نیاز به خریدار و فروشنده را حذف کنند.

در این میان یونی سواپ به‌عنوان یکی از پیشگامان این بخش، تحول چشمگیری در زمینهٔ مبادلات ارزهای دیجیتال ایجاد کرده و در مدت‌ کوتاهی به یکی از بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین صرافی‌های غیرمتمرکز تبدیل شده است.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

4 دیدگاه
Dariush Ashuri
Dariush Ashuri
۱ سال قبل

فکر کنم در مثالی که برای <b>b:آربیتراژ زدید، اشتباهی رخ داده.<b>

فرهادامینی
فرهادامینی
۲ سال قبل

من که صد تا خریدم ببینیم چی میشه

احد امیری
احد امیری
۲ سال قبل

عالی بود عالی

AMS
AMS
۲ سال قبل

از ارسال مطالب مفید و ارزشمند شما سپاسگزارم، لطفا در خصوص اسمارتچین هم مطلب بگذارید . خیلی ممنون