لاکسون چیست؟ آیا لاکسون (LAXSSON) کلاهبرداری است؟
با موفقیت ارزهای دیجیتال و افزایش طرفداران آن، بسیاری از افراد تمایل دارند تا وارد دنیای بلاک چینها شده و سرمایهگذاری کنند. این موضوع باعث شده است بسیاری از اشخاص سودجو بهدنبال راهی برای کلاهبرداری باشند. یکی از پلتفرمهایی که این سرمایهگذاران را مورد هدف قرار میدهد، لاکسون (Laxsson) است که فعالیت خود را از طریق وبسایت لاکسون انجام میدهد.
تناقضات در فعالیتهای این شرکت نشان میدهد که لاکسون کلاهبرداری است و قصد دارد با ایجاد یک طرح پیچیده، افرادی را که تجربه کافی ندارند، به دام اندازد. در ادامه بررسی میکنیم که لاکسون چیست و با زنگ خطرهای کار با پلتفرم آن آشنا میشویم.
لاکسون چیست؟
لاکسون (Laxsson) پروژهای فعال در دنیای ارزهای دیجیتال است که با وعده سودهای زیاد و تضمینی کاربران را به ثبتنام در پلتفرم خود ترغیب میکند؛ اما شیوه کار آن کاملاً مشابه طرحهای پانزی است. در یک کلام، لاکسون پروژهای کلاهبرداری محسوب میشود. این پلتفرم با وعده سود نجومی کاربران را مجاب به انتقال سرمایه میکند؛ اما نهتنها سودی در کار نیست، بلکه امکان برداشت دارایی اولیه هم وجود ندارد.
این توضیح تنها خلاصهای از پروژه لاکسون بود. بااینحال، اگر همچنان قصد دارید بدانید که لاکسون چیست و چگونه کاربران را تشویق به انتقال سرمایه میکند، در ادامه مطلب همراه ما باشید.
اگر اطلاعات موجود در وبسایت لاکسون را بخوانید، متوجه میشوید که این شرکت خود را یک پلتفرم پیشرو در زمینه هوش مصنوعی معرفی کرده است و در سال ۲۰۱۶ در نیویورک تأسیس شده است. مخاطبان این شرکت افرادی هستند که به فکر سرمایهگذاری و معامله با سود بالا هستند.
لاکسون ادعا میکند که هدف اصلی آن ارائه راهحلهای مفید و سودآور به معاملهگران و افرادی است که برای تحقق اهداف مالی به کمک احتیاج دارند. این کار از طریق فناوری هوش مصنوعی مانند یادگیری ماشین انجام میشود تا باعث بهبود کارایی سرمایهگذاری شود.
تمامی این ادعاها مبنیبر اینکه یک شرکت پیشرفته و موفق است باعث شد این پلتفرم مورد توجه بسیاری از افراد قرار بگیرد؛ اما براساس تحقیقات دقیقی که درباره این شرکت انجام شده است، لاکسون از شیوههای فریبنده برای جذب سرمایهگذاران استفاده میکند.
حقیقت این است که لاکسون در حال اجرای یک طرح پانزی یا هرمی پیچیده است. طرح پانزی یک نوع سرمایهگذاری از طریق روشهای کلاهبرداری است که در آن برای جذب سرمایهگذاران وعده سود زیاد داده میشود.
بیشتر بخوانید: طرح پانزی و هرمی چیست؟ سرمایهگذاری پانزی و هرمی چه تفاوتی با هم دارند؟
بررسی عمیق فعالیتهایی که لاکسون انجام میدهد نتایج بسیار نگرانکنندهای به همراه دارد. هیچگونه نظارتی روی خدماتی که لاکسون ارائه میدهد انجام داده نشده است. به همین خاطر، یک طرح ناشناس توانسته است بسیاری از سرمایهگذاران را فریب بدهد.
بهمنظور جلوگیری از سواستفاده از اعتماد شما توسط این پلتفرم، نگاهی به آن چه در ادامه درباره لاکسون نوشته شده بیندازید و درمورد روشهای شناسایی طرح پانزی آگاه باشید.
کسب درآمد از لاکسون چگونه است؟
لاکسون ادعا میکند که از طریق اضافهشدن به پروژههای شرکت میتوان به درآمد کلان رسید و این کار توسط یک پلتفرم هوش مصنوعی که به کمک معاملهگران میآید، انجام میشود. در واقع لاکسون از افراد میخواهد تا سرمایه خود را در شرکت ثبت کنند و سرمایهگذاران جدید را به پروژه معرفی کنند. به همین دلیل است که میگوییم کل این پروژه یک طرح پانزی است.
مانند همه طرحهای هرمی، از پول سرمایهگذاران جدید برای پرداخت سود سرمایهگذاران قدیمی استفاده میشود و زمانی که سرمایهگذار جدیدی وارد این پروژه نشود، طرح پانزی فرو میریزد و سرمایهگذاران قدیمی نیز پول خود را از دست میدهند.
در طرحهای پانزی ابتدا شرکتها سعی در جذب افراد مختلف دارند. به همین خاطر، به بسیاری سرمایهگذاران وعده سودهای کلان و بدون ریسک میدهند. کمی بعد از عضو شدن در این طرحها، معمولاً برای جلب اعتماد اولیه، سودهای واقعی برای افراد پرداخت میشود.
این سودها از طریق سرمایه افراد جدیدی که وارد طرح میشوند تأمین میشود. هنگامی که سرمایهگذاران سود دریافت میکنند، خوشحال میشوند و سرمایه بیشتری وارد طرح میکنند. این موضوع عامل اصلی رشد طرح پانزی است که حتی باعث جذب افراد بیشتر به طرح میشود.
باید اشاره کنیم که در اغلب موارد طرحهای پانزی با شکست مواجه میشوند؛ چراکه در نهایت سرمایهگذار جدید به آنها نمیپیوندد و طرح فرو میریزد. در این شرایط سرمایهگذاران قدیمی نیز نمیتوانند پول خود را خارج کنند و آن را از دست میدهند.
آیا لاکسون کلاهبرداری یا پانزی است؟ دلایل کلاهبرداری بودن لاکسون
بلی. لاکسون بدون شک یک طرح کلاهبرداری است که سعی در جذب سرمایه افراد دارد و با توجه به ویژگیهایی که تا به امروز از خود نشان داده است، ثابت کرده که یک طرح پانزی است.
یکی از ویژگیهای مشترک این پروژه با طرح پانزی، دادن وعده با سود بالا و ریسک کم است. همانطور که میدانید این موضوع یکی از ویژگیهای اصلی طرح پانزی برای جذب سرمایهگذاران است.
همچنین یکی دیگر از شاخصههای اصلی این طرح، تأکید زیاد بر جذب اعضای جدید است، که میتواند نقش اساسی در حفظ پول در سیستم داشته باشد. لاکسون نیز برای جذب اعضای جدید، قول پاداش و کمیسیون به اعضای قدیمی شرکت را میدهد که این موضوع نیز میتواند یکی دیگر از نشانههای پانزی بودن لاکسون باشد.
لاکسون بهشدت بر فناوری هوش مصنوعی خود تأکید میکند. این موضوع میتواند یکی از بزرگترین چالشهای این شرکت باشد؛ زیرا تمرکز زیاد بر هوش مصنوعی احتمال شکست در صورت عدم موفقیت در تحلیلهای هوش مصنوعی و ارائه بازده وعدهدادهشده را دارد.
مهمترین زنگ خطرهای لاکسون چیست
لاکسون ادعا میکند که یک نهاد ثبت شده و معتبر در ایالات متحده است که دارای مجوز ثبت کسب و کار خدمات پولی (MSB) از شبکه مقابله با جرایم مالی (FinCEN)، تحت نظارت وزارت خزانهداری ایالات متحده است. نام لاکسون در سایت FinCEN ثبت شده است؛ اما باید به این نکته توجه کنیم که این یک تایید دولتی نیست و نمیتوان به راحتی به آن اعتماد کرد.
لیستی از فعالیتهای این شرکت در سایت FinCEN ثبت شده است که شامل صدور حواله و چکهای مسافرتی است. در این لیست هیچ اشارهای به سرمایهگذاری، تجارت و هوش مصنوعی نشده است که این موضوع نشاندهنده عدم تطابق با فعالیتهایی است که لاکسون در وبسایت خود اعلام کرده است. همچنین تاریخ ثبت نام این شرکت در سایت FinCEN سال ۲۰۲۲ است که با ادعای لاکسون مبنی بر شروع فعالیت از سال ۲۰۱۶ مغایرت دارد.
آدرس لاکسون
آدرسی که برای لاکسون ثبت شده است دفتر یک شرکت نیست، بلکه یک ملک مسکونی در نیویورک است. این شرکت با مسئولیتهای محدود ثبت شده است و تنها با ۲۰۰ دلار کار خود را شروع کرده است.
گفته شده است که صاحب لاکسون شخصی به نام دارن جیمز (Darren James) است که تا به حال هیچ تصویری از این فرد منتشر نشده و همچنین اطلاعات هویتی او ثبت نشده است.
کانال یوتیوب لاکسون
به احتمال زیاد کانال یوتیوب لاکسون که حدود ۱.۱۶ میلیون عضو دارد، دارای دنبالکنندگان ساختگی است. همچنین باید به این نکته توجه کرد که قدیمیترین ویدیو این کانال مربوط به تاریخ ۲۰۲۲ است. این همان تاریخی است که لاکسون فعالیت خود را شروع کرده است.
هیچکدام از کارمندان این شرکت در ویدیوها حضور ندارند. کارمندان لاکسون تمایلی به نشاندادن تصویر خود در ویدیوها ندارند. این موضوع میتواند ما را نسبتبه این شرکت مشکوکتر کند.
افرادی که در ویدیوهای تبلیغاتی لاکسون حضور داشتند، بازیگران و مدلهایی هستند که در بازارهای بینالمللی مربوط به خدمات فریلنسینگ مانند فایور (Fiverr) در دسترس هستند. آنها با دریافت هزینه، متنها را در مقابل دوربین میخوانند. هیچکدام از این افراد ارتباطی با لاکسون ندارند.
گروه تلگرام لاکسون
وجود یک گروه تلگرامی ناشناس، لاکسون را بیشتر مشکوک کرده است. در این گروه هیچیک از افراد از تصاویر واقعی خود استفاده نمیکنند و با نامهای مستعار فعالیت میکنند.
مخاطبان مورد هدف لاکسون
بررسیها از طریق گوگل ترندز (Google Trends) نشان میدهد که افرادی که بیشتر فریب فعالیتهای لاکسون را خوردهاند، مردم ایران و غنا بودهاند. این شرکت با استفاده از تبلیغات فریبنده خود و رویدادهای خیریه در محلههای فقیرنشین، سرمایه مردم را از بین بردهاند.
لاکسون از طریق صاحبان ناشناس و اعتبار گمراهکننده توانست طرح پانزی خود را بهخوبی اجرا کند و بسیاری از سرمایهگذاران را فریب دهد. برای این کار از جذابیتهای فناوری پیشرفته مانند هوش مصنوعی استفاده کرده است. تاریخ تأسیس نادرست، استفاده از بازیگران در تبلیغات و تمرکز بر جمعیت آسیبپذیر در مناطق فقیرنشین، همگی میتوانند کلاهبداری شرکت لاکسون را تأیید کنند.
ما به همه سرمایهگذاران پیشنهاد میکنیم که قبل از پیوستن به شرکتهایی مانند لاکسون، درباره ثبت دولتی شرکتها و اطلاعات هویتی اعضای آنها مطمئن شوند. همچنین توصیه میشود بههیچوجه فریب تبلیغات گسترده در شبکههای اجتماعی مختلف را نخورند.
چگونه از طرحهای پانزی دوری کنیم؟
اگر تمایل به سرمایهگذاری مطمئن دارید و فردی به شما پیشنهاد معامله با سود بالا را میدهد، بهتر است احتیاط کنید. امکان دارد که شما وارد یک طرح پانزی شوید که سرمایه بسیاری از افراد در آن از بین رفته است.
همانطور که اشاره شد، در یک طرح ساده پانزی، افراد وعده سودهای کلان و بازدهی فوقالعاده خوب را میدهند. در واقع این شرکتها از پول سرمایهگذاران جدید برای پرداخت تعهدات خود به سرمایهگذاران قدیم استفاده میکنند. این طرح تا مدتی به بقای خود ادامه میدهد و پس از مدتی پول کافی برای سوددهی ندارد و فرو میریزد.
بیشتر بخوانید: خطرات فضای ارزهای دیجیتال: هک، کلاهبرداری، حمله، و سوءاستفاده چه تفاوتی باهم دارند؟
موارد زیر را برای دوری از طرحهای پانزی در نظر بگیرید:
- همیشه مشکوک باشید
- به پیشنهادات ناخواسته شک کنید
- اطلاعات شرکت را بررسی کنید
- از ثبت شرکت مطمئن شوید
- فرایند سرمایهگذاری شرکت را درک کنید
- از مشاوران مالی کمک بگیرید
همیشه مشکوک باشید
اگر شخصی سعی میکند شما را به یک سرمایهگذاری با سود زیاد و ریسک کم دعوت کند، ممکن است این سرمایهگذاری یک پروژه کلاهبرداری باشد. برای مثال برنارد میداف (Bernard Madoff)، بزرگترین کلاهبردار مالی جهان، سود ۱ تا ۱.۵ درصد را برای سرمایهگذاران خود فراهم میکرد. بنابراین اگر سود حاصل از این سرمایهگذاری بیش از حد عادی باشد، بهتر است کمی محتاط باشید.
به پیشنهادات ناخواسته شک کنید
اگر فردی بهطور غیرمنتظره با شما تماس گرفت و از شما دعوت به سرمایهگذاری کرد، باید به پانزیبودن طرح آن شک کنید. بسیاری از افرادی که در طرحهای پانزی مورد هدف قرار میگیرند، افراد مسن و بازنشستگان هستند.
اطلاعات شرکت را بررسی کنید
اگر شخصی به شما پیشنهاد سرمایهگذاری داد، در مورد شرکت از طریق سازمانهای تنظیم مقررات تحقیق کنید. توجه داشته باشید که نباید هیچگونه اطلاعات منفی در بررسی خود پیدا کنید.
از ثبت شرکت مطمئن شوید
طرحهای پانزی اغلب سرمایهگذاریهای ثبت نشده هستند. پس اگر پیشنهادی دریافت کردید که شامل یک طرح ثبت نشده بود، ابتدا از شخصی که شما را به سرمایهگذاری دعوت کرده است بپرسید که دلیل ثبتنشدن پروژه چیست.
فرایند سرمایهگذاری شرکت را درک کنید
هرگز سرمایه خود را به شرکتی که فرایندهای سرمایهگذاری آن را درک نمیکنید ندهید. منابع آنلاین زیادی وجود دارد که به شما کمک میکند تا فرصتها را بر اساس ریسک و سود ارزیابی کنید. اشخاصی که به سؤالات شما پاسخ نمیدهند یا سعی میکنند استراتژیهای سرمایهگذاری را مخفی و پیچیده نشان دهد، مشکوک هستند.
از مشاوران مالی کمک بگیرید
برای انجام تحقیقات درباره اعتبار شرکتها و افراد، از یک فرد با سابقه در زمینه مشاوره مالی کمک بگیرید. افرادی که دارای گواهینامه از انجمنهای برنامهریزی مالی هستند میتوانند در انتخاب درست و سرمایهگذاری مناسب به شما کمک کنند.
جمع بندی
در این مطلب تلاش کردیم بررسی کنیم که لاکسون چیست و دلیل افزایش محبوبیت اخیر آن چه بوده است. در پایان باید اشاره کنیم که طرحهای پانزی مانند لاکسون کلاهبرداریهای خطرناکی هستند که با وعدههای زیاد سرمایهگذاران را به دام میاندازند.
این طرحها در نهایت با فروپاشی و از بین رفتن سرمایه شما همراه هستند. بنابراین، قبل از سرمایهگذاری، تحقیقات لازم را انجام دهید. به دنبال علائم هشداردهنده مانند سود کلان، عدم شفافیت و تاکید بر جذب سرمایهگذار جدید باشید.
سلام آیا Paicoo را میشناسید ؟
آیا Paicoo مانند Laxsson کلاهبرداری است؟