ارز‌ها: ۳۱,۷۰۹
ارزش بازار: ۳.۳۵۴ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۴۲۶ تومان

اکو اسمارت و بنک آو ترون؛ پروژه‌های کلاهبرداری جدید

اکو اسمارت و بنک آو ترون؛ پروژه‌های کلاهبرداری جدید

اکو اسمارت (Eco Smart)، یک طرح کلاهبرداری با برچسب «قرارداد هوشمند ترون» است که با ادعای جذب سرمایه برای ایجاد توکن «ECS»، از کاربرانِ خود ارز دیجیتال ترون دریافت می‌کند. بنک آو ترون (‌Bank of Tron) نیز پروژه‌‌ای کاملاً مشابه با اندکی تغییرات در پلن‌ها و درصد سود است. سازوکار و فعالیت هر دوی این پروژه‌های کلاهبرداری، از طریق جذب افراد با روش هرمی است و شباهت بسیار زیادی با طرح‌های کلاهبرداری پانزی دارد.

جذابیت ارزهای دیجیتال برای مردم و فقدان آگاهی کافی در سطح جامعه، فرصت را برای کلاهبرداران فراهم کرده است تا با ایجاد پروژه‌های کلاهبرداری که هیچ فعالیت مفیدی در آن‌ها صورت نمی‌گیرد و هیچ پشتوانه علمی ندارند، به سود برسند. در ماه‌های اخیر این پروژه‌ها بیشتر از گذشته گسترش پیدا کرده‌اند. دابل‌ وی، دگ کوین و پای نتورک تعدادی از این پروژه‌ها هستند، حالا اکو اسمارت و بنک آو ترون نیز به جمع این پروژه‌ها پیوسته‌اند. در ادامه، با بررسی این دو پروژه با ارزدیجیتال همراه باشید.

سوء‌استفاده از نام قراردادهای هوشمند برای کلاهبرداری

همان‌طور که در پست مربوط به طرح کلاهبرداری دابل وی هم گفته شد، این روزها نام «قرارداد هوشمند» به ابزاری برای کلاهبرداری تبدیل شده است. این پروژه‌ها سعی دارند تا با این روش، خود را از دیگر پروژه‌های کلاهبرداری متمایز کنند.

این حقیقت که قرارداد هوشمند یک نوآوری فوق‌العاده است، دلیل نمی‌شود که از آن برای مقاصد کلاهبرداری استفاده نشود. در کلاهبرداری بودن یک طرح، ابزار اهمیت ندارد. چه از یک شرکت صوری استفاده شود، چه از یک سایت و چه از یک قرارداد هوشمند، یک طرح کلاهبرداری از نظر ذاتی همیشه کلاهبرداری است و فقط با شکل‌های مختلف خودش را نشان می‌دهد.

هر کسی می‌تواند با پرداخت هزینه‌ای بسیار کم (حتی گاهی اوقات کمتر از ۱۰۰ دلار) یک قرارداد هوشمند بسازد، اما نمی‌توان گفت که این قرارداد هوشمند سالم است و کاربرد واقعی دارد. به‌عنوان مثال، شما می‌توانید با کمتر از ۲۰۰ هزارتومان یک وب‌سایت بسازید. ماهیت سایت شما با ماهیت سایت آمازون یکی است و هر دو لقب وب‌سایت را یدک می‌کشند. اما آیا ارزش وب‌سایت شما با ارزش وب‌سایت چند صد میلیارد دلاری آمازون برابر است؟

در حال حاضر بیش از ۱ میلیون قرارداد هوشمند ثبت شده است و ایجاد قرارداد هوشمند خیلی کار سختی نیست.

بنابراین، قرارداد هوشمند برای کلاهبرداران فقط یک ابزار است تا با استفاده از ناآگاهی مردم درباره این نوآوری، بتوانند افراد بیشتری را جذب سیستم کنند.

اکو اسمارت چیست؟

اکو اسمارت ادعا می‌کند یک قرارداد هوشمند بر بستر ترون است. در این طرح هر فرد با سرمایه‌گذاری حداقل ۵,۰۰۰ ترون در این پروژه مشارکت می‌کند. توسعه‌دهندگان ادعا می‌کنند که از این مبالغِ سرمایه‌گذاری‌شده، برای توسعه توکنی به نام ECS استفاده خواهد شد. طبق ادعای کاملاً دروغ این طرح، کاربرد این توکن در پرداخت‌های مربوط به بازی‌های کامپیوتری، ربات‌های تحلیل تکنیکال بازارهای مالی و صرافی‌های غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال خواهد بود.

همان‌طور که گفته شد، هر فرد برای مشارکت در این پروژه، حداقل باید ۵,۰۰۰ ترون در قرارداد هوشمند سرمایه‌گذاری کند. مشابه تمام پروژه‌های کلاهبرداری دیگر، در این طرح هم گفته شده است هرچه مبلغ سرمایه‌گذاری شده بیشتر باشد، سود دریافتی نیز بیشتر خواهد بود. هیچ سقفی برای میزان سرمایه‌گذاری در این پروژه مشخص نشده است.

نحوه توزیع سود

اکو اسمارت از فرایند ریفرال یا دعوت از دیگران برای گسترش جامعه خود استفاده می‌کند. هر کاربر به‌ازای جذب زیرمجموعه، بخشی از آورده‌ی عضو جدید را به عنوان پورسانت دریافت می‌کند. اگر اعضای زیرمجموعه این کاربر نیز اعضای دیگری را وارد شبکه کنند، کاربر از آورده آنها نیز سود خواهد گرفت، اما میزان این سود نسبت به سطح اول کمتر خواهد بود.

اکو اسمارت یک پروژه هرمی ۱۵-سطحی است. به این معنی که ادعا می‌شود هر کاربر با زیرمجموعه‌گیری تا سطح پانزدهم، از ورود افراد جدید سود خواهد گرفت. هر چه فاصله فرد تازه‌وارد با رأس هرم بیشتر می‌شود، پورسانت دریافتی فردی که در رأس است، کمتر خواهد شد. در جدول زیر، میزان پورسانت دریافتی به ازای هر یک از سطوح آورده شده است.

سطحپورسانت (درصد)سطحپورسانت (درصد)سطحپورسانت (درصد)
۱۹۶۴۱۱۱
۲۸۷۳۱۲۱
۳۷۸۲۱۳۱
۴۶۹۱۱۴۰.۵
۵۵۱۰۱۱۵۰.۵

هر کاربر فقط می‌تواند ۳ زیرمجموعه داشته باشد و آن سه کاربر نیز می‌توانند ۳ زیرمجموعه داشته باشند. این روند تا سطح پانزدهم ادامه می‌یابد.

البته تمام کاربران اکو اسمارت نمی‌توانند از تمام این ۱۵ سطح استفاده کنند. در سیستم اکو اسمارت، کاربران به سه دسته تقسیم می‌شوند. کاربرانی که بیش از ۵,۰۰۰ ترون سرمایه‌گذاری کرده‌اند جزو پلن ۱، آن‌هایی که بیش از ۱۰,۰۰۰ ترون سرمایه‌گذاری کرده‌اند جزو پلن ۲ و افرادی که ۲۰,۰۰۰ ترون یا بیشتر سرمایه‌گذاری کرده‌اند، جزو پلن ۳ محسوب می‌شوند.

کسانی که جزو پلن ۱ هستند فقط می‌توانند از ۵ سطح استفاده کنند. کسانی هم که جزو پلن‌های ۲ و ۳ هستند، به ترتیب می‌توانند از ۱۰ و ۱۵ سطح استفاده کنند. نکته جالب توجه این است که برای پر کردن تمام این ۱۵ سطح (۳ نفر به ازای هر نفر)، به بیش از ۱۴,۳۴۸,۰۰۰ عضو نیاز است!

اما علاوه بر جذب عضو، اکو اسمارت روش دومی نیز برای سوددهی به کاربران دارد. در این روش، کل افراد موجود در شبکه به سه دسته یا استخر تقسیم می‌شوند.

استخر عمومی: تمام افرادی که در این پروژه شرکت می‌کنند، حتی اگر زیرمجموعه‌ای نداشته باشند، جزو این استخر خواهند بود. پرداختی‌ها در این استخر به‌صورت هفتگی انجام می‌شود؛ به این صورت که ۱۰ درصد از مجموع سرمایه‌ای که در آن هفته توسط کاربران تازه‌وارد اکو اسمارت به شبکه وارد می‌شود، بین اعضای استخر عمومی توزیع خواهد شد.

استخر میانی: این استخر مخصوص کسانی است که سه سطح از زیرمجموعه‌های خود را تکمیل کرده باشند؛ یعنی کاربری که سه زیرمجموعه دارد و آن سه نفر نیز هر کدام سه زیرمجموعه و آن نه نفر نیز هر کدام سه زیرمجموعه دیگر داشته باشند. پرداختی این استخر به‌صورت ماهانه انجام می‌شود؛ هر ماه ۷ درصد از سرمایه جدید وارد شده به سیستم بین کاربران استخر میانی توزیع می‌شود. اعضای این استخر، جزو استخر عمومی نیز هستند و از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند.

استخر بازنشستگی: کسانی که ۶ سطح خود را به‌طور کامل تکمیل کنند، در این استخر قرار خواهند گرفت و علاوه بر بهره‌مندی از مزایای دو استخر قبلی، ۳ درصد از کل سرمایه جدید وارد شده به سیستم نیز بین آن‌ها توزیع خواهد شد.

چرا اکو اسمارت کلاهبرداری است؟

این پروژه نیز مانند تمام طرح‌های پانزی دیگر از سیستم زیرمجموعه‌گیری برای سوددهی به سرشاخه‌ها استفاده می‌کند. هیچ فعالیت اقتصادی یا سرمایه‌گذاری مولدی وجود ندارد. البته نداشتن فعالیت اقتصادی مولد، ویژگی تمام پروژه‌های پانزی است، با این تفاوت که سایر پروژه‌ها حداقل ادعا می‌کنند که سود کاربران را با سرمایه‌گذاری و انجام فعالیت مولد تأمین می‌کنند؛ اما در این پروژه به وضوح ذکر شده است که سود کاربران، از سرمایه افراد تازه‌وارد تأمین خواهد شد!

این پروژه برخلاف پروژه‌های مشابهی مانند دابل وی، ظاهر تروتمیزتری دارد و به خوبی بزک شده است. کارهای گرافیکی انجام‌‎گرفته در دو وب‌سایت اکو اسمارت و توکن ECS در سطح بالایی قرار دارد؛ اما پروژه خالی از محتواست. هیچ وایت‌پیپری در هیچ‌کدام از این دو وب‌سایت دیده نمی‌شود.

مثل تمام پروژه‌های پانزی دیگر، در اکو اسمارت نیز سود افرادی که زودتر وارد شبکه شده‌اند، از سرمایه کاربران جدیدتر پرداخت شده و کاربران جدید متضرر خواهند شد. اما در وب‌سایت این پروژه، ادعا شده است ازآنجاکه این پروژه یک قرارداد هوشمند است، امکان برداشت مبالغ از این قرارداد هوشمند برای شخص یا اشخاص توسعه‌دهنده وجود ندارد. اما سؤال اینجاست که اگر برداشت سرمایه‌ها امکان‌پذیر نیست، چگونه از این مبالغ برای توسعه توکن ECS استفاده خواهد شد؟

همچنین کاربرانی که وارد می‌شوند هیچ راه فراری از پروژه ندارند.

شما هرگز قادر نخواهید بود اصل مبالغی را که در قالب ترون در این پروژه سرمایه‌گذاری کرده‌اید بازپس بگیرید.

اکو اسمارت و بنک آو ترون؛ پروژه‌های کلاهبرداری پانزی جدید
قسمت سوالات پرتکرار سایت رسمی؛‌ شما نمی‌تواند پول خود را پس بگیرید

بنک آو ترون؛ طرحی مشابه با اکو اسمارت

بنک آو ترون نیز از لحاظ ساختاری کاملا مشابه با اکو اسمارت است. در این پروژه، کاربران می‌توانند با حداقل ۱۰ ترون سرمایه‌گذاری کنند. چهار پلن مختلف برای این سرمایه‌گذاری وجود دارد؛ پلن‌های الماس، پلاتینیوم، طلا و برنز.

در طرح الماس، هر کاربر روزانه به اندازه ۳.۷ درصد از سرمایه خود، سود می‌گیرد. این سود تا ابد ادامه خواهد داشت و این یعنی دریافتی شما از این طرح بی‌نهایت خواهد بود!

در پلن‌های پلاتینیوم، طلا و برنز هر کاربر در هر روز به ترتیب به اندازه ۴.۷، ۵.۷ و ۶.۷ درصد از سرمایه خود، سود خواهد گرفت. هر کدام از این طرح‌ها به ترتیب به‌مدت ۴۵، ۲۵ و ۱۸ روز ادامه خواهند داشت.

علاوه بر این، سودی نیز برای دعوت از دیگران پرداخت می‌شود. این سود نیز برای سه سطح مختلف به ترتیب ۵، ۲ و ۰.۵ درصد است.

در پروژه بنک آو ترون نیز فعالیت مفید خاصی صورت نمی‌گیرد. ماهیت علمی و فنی آن مشخص نیست؛ چراکه هیچ وایت‌پیپر و نقشه راهی وجود ندارد.

جمع‌بندی: مشارکت در این پروژه‌ها = خالی کردن جیب افراد ناآگاه

بقای سیستم‌های هرمی و پانزی و ادامه سودآوری این طرح‌ها به ورود افراد جدید بستگی دارد، بدون این‌که هیچ فعالیت اقتصادی انجام یا ارزشی ایجاد شود.

در حقیقت و از دیدگاه کلان، در صورت مشارکت در این طرح شما باید پول را از جیب فرد دیگری خارج کنید و به جیب خودتان بریزید تا به‌قول تبلیغ‌کنندگان طرح سودآوری داشته باشید و این در تمام کشورهای دنیا و تمام حوزه‌های قضایی مصداق بارز کلاهبرداری است.

در طرح‌های پانزی عده بسیار کمی سود می‌کنند، اما اغلب افراد مشارکت‌کننده در نهایت با ضرر سیستم را ترک می‌کنند و سرنوشت خود سیستم چیزی جز فروپاشی نخواهد بود.

هر دو پروژه اکو اسمارت و بنک آو ترون کلاهبرداری هستند که در آن‌ها سود کاربران قدیمی از سرمایه کاربران جدید تأمین می‌شود.

از مهم‌ترین ویژگی‌های چنین پروژه‌هایی، دادن وعده سود‌های نجومی، نداشتن محتوای علمی و فنی، عدم وجود نقشه راه و استفاده از روش هرمی و ویروسی است. هر دو پروژه‌‌ای که در این مقاله بررسی شدند، تمام این ویژگی‌‌ها را دارند و اساس کار آنها، استفاده از ناآگاهی کاربران برای فریب دادن آن‌هاست.

به یاد داشته باشید که هرگونه تبلیغ و مشارکت در طرح‌های کلاهبرداری و پانزی که با اسم قراردادهای هوشمند معرفی می‌شوند، جرم است و حتی ممکن است کسی که در این طرح‌ها دارایی خود را از دست داده، مجرم شناخته شده و به جریمه مالی و زندان محکوم شود.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

149 دیدگاه
محمدی۱۰۲۳۵
محمدی۱۰۲۳۵
۱ سال قبل

ظاهرا که خیلی از ماجرا عقبی..الان اکو اسمارت برا خودش قولی شده...و تو بایننس هم ثبت شده..حداقل محتوای مطالبت رو به روز کن.

Crypto.trader
Crypto.trader
۱ سال قبل

یه لطفی کن مجید جان این تحلیل و مقاله ت رو آپدیت کن بانک او ترون کلاهبردار بود ولی اکو اسمارت نه داداش کلاهبردار نبود
اکو اسمارت الان با پروژه ی متیک polygan شریک تجاری شده تا ماه دیگه توکنش هم که اسمش ECG هست بر بستر بلاکچین متیک توی بایننس لیست میشه گفتم بهت بگم بعدا نگی نگفتید به ما آپدیت کنیم خودمون رو یاعلی مدد...

امید کاکی
امید کاکی
۲ سال قبل

خریدار توکن ecs و ecg هستم

Crypto.trader
Crypto.trader
۱ سال قبل

توی بایننس داره کارای لیستینگش انجام میشه تا اوایل فروردین میتونی از خود بایننس خریداری کنی توی ایردراپش هم میتونی شرکت کنی

پدرام
پدرام
۲ سال قبل

بعد عضو جدید میاری ترون جایزه میگیری این ترون هایی که گرفتی رو مگه نمیتونی خرج کنی؟ یا مثلا گفتا رودن اگه عضوی هم نیاری بازم سود میگیری . ترون میگیری . این ترون رو نمیشه ترج کرد مگه؟

ممد ممدی
ممد ممدی
۳ سال قبل

حالا که عرضه شد💰👌🚀

اشکبوس آزادی
اشکبوس آزادی
۳ سال قبل

چ فایده وقتی نمیتونی بفروشیش

محمد میرزاییان
محمد میرزاییان
۳ سال قبل

برای فروش و انتقال باید تو ولت ترون لینک پرو بهecgتبدیل بشه😇

جلیل
جلیل
۴ سال قبل

سلام لطفاً در مورد جی آی بی هم توضیح بدین میگن بانک هست و مجوز داره

Nadiya
Nadiya
۴ سال قبل

با سلام یه سوال داشتم میشه لطفا راهنمایی کنین چطور میشه قرارداد اکو اسمارت رو از کیف پول پاک کرد

مهدی
مهدی
۴ سال قبل

لطفا در مورد SALECHAIN هم بگید

حمید مظلومی
حمید مظلومی
۴ سال قبل

خب سایت بانک آو ترون هم دیگه واریزی نداره (نمیشه برداشت کرد سود رو)

تورج آرام
تورج آرام
۴ سال قبل

پروژه بانک اوف ترون کلاهبرداری بود و الان سایت سود نمی دهد و قطع شده وخیلی را بدبخت کرد آی کاش از رسانه ها مختلف مردم را آگاه میکردید متشکرم

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب