ارز‌ها: ۳۱,۷۰۹
ارزش بازار: ۳.۳۶۵ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۶۶۹ تومان

چنگال اندروز چیست و چگونه با آن معامله کنیم؟

چنگال اندروز چیست و چگونه با آن معامله کنیم؟

اگر از طرفداران معامله با تکنیک‌های ترسیم کانال هستید، مطمئناً این مقاله نظر شما را جلب خواهد کرد. بیشتر معامله‌گران با مبانی ترسیم و معامله با ساختار اصلی کانال‌ها آشنا هستند. با این حال، در این مطلب با کمک مقاله‌ای از وب‌سایت «Forex Training Group» سعی داریم تا با استفاده از سیستم معاملاتی چنگال اندروز به توضیح مفاهیم پیشرفته‌تر حول معاملات با کانال‌ها بپردازیم.

چنگال اندروز چیست؟

چنگال اندروز (Andrew’s Pitchfork) که بعضاً از آن تحت عنوان مطالعات خطوط میانی (Median Lines) یاد می‌شود، یکی از روش‌های کاربردی و ترسیمی در تحلیل تکنیکال بازارهای مالی است. این ابزار که به نام معامله‌گر مشهور آلن اچ اندروز نام‌گذاری شده است، روشی بسیار محبوب و کاربردی در بین معامله‌گران است و برای ایجاد فرصت‌های سودآور و بهره بردن از نوسانات در بازارهای مالی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

این ابزار در گروه مطالعات کانال‌های قیمتی قرار می‌گیرد؛ چراکه ساختار چنگال در واقع از دو خط موازی و یک خط میانی ​​در وسط این دو (همانند خط میدچنل کانال) تشکیل شده است. به ‌این‌ ترتیب، ابزار ترسیم اندروز دارای سه سطح موازی است که فاصله خط‌هایی که به‌صورت دوبه‌دو کنار یکدیگرند، برابر است و برای سنجش رفتار قیمت طی روند جاری یا در یک روند جدید استفاده می‌شود. اندرو معتقد بود که خطوط روند کلاسیک در تحلیل کاربرد بسزایی ندارند، در حالی که خطوطی که از نقاط و پیوت‌های بیشتری می‌گذرند و قیمت، تماس یا واکنش بیشتری با آنها دارد، بسیار کاربردی‌تر هستند. بنابراین بر مبنای این خط که به‌عنوان خط میانی از آن یاد می‌شود، باید همه‌ی نوسانات و واکنش‌های قیمت را در بین دو خط اصلی کانال‌ موردتوجه قرار داد.

پیوت چیست و چگونه در نمودار شناسایی می‌شود؟

قبل از ورود به مباحث چنگال لازم است با مفهوم پیوت (Pivot) آشنا شویم. در تعریفی ساده می‌توان گفت که پیوت‌ها نقاطی هستند که قیمت در آن‌ها تغییر جهت می‌دهد یا به عبارتی، در این نقاط روند صعودی به نزولی و برعکس تبدیل می‌شود. در گذشته با این نقاط تحت عنوان سقف‌ یا کف‌ها آشنا شدیم. این نقاط به راحتی و با کسب کمی تجربه، در نمودار قیمت شناسایی می‌شوند.

پیوت‎‌ها به‌طور کلی در دو دسته‌ی پیوت‌های اصلی (ماژور) و فرعی (مینور) قرار می‌گیرند. پیوت‌های مینور نقاط برگشتی هستند که قیمت در آنها بازگشت کوچک‌تر و محدودتری دارد. نوسانات در این پیوت‌ها به‌طور نسبی کوچک‌تر بوده و به عبارتی ایستگاه‌های کوتاه‌مدت در روند اصلی هستند. در مقابل، پیوت‌های ماژور نقاط برگشتی اصلی در نمودار هستند که موجب تغییر روند اصلی قیمت می‌شوند و آنها را تحت عنوان سقف و کف‌های اصلی در نمودار مشاهده می‌کنیم. نکته‌ اینجاست که در ترسیم خطوط روند یا الگوها، استفاده از پیوت‌های اصلی به اعتبار تحلیل می‌افزاید.

آموزش جامع معامله با چنگال اندروز (Andrew’s Pitchfork) و خط میانی (Median Lines)
نمونه‌هایی از پیوت‌های اصلی (ماژور) و فرعی (مینور) در نمودار قیمت بیت کوین به تتر

انواع پیوت‌ها را در نمودار معمولاً به‌صورت چشمی و پس از کسب کمی تجربه می‌توان یافت؛ اما استفاده از ابزارهایی مانند اندیکاتور «زیگ زاگ» (Zig Zag) یا «AO» نیز به روند پیدا کردن آن‌ها در نمودار کمک می‌کند. به‌صورت کلی، اندیکاتور Zig Zag با تشخیص روندهای اصلی و فرعی (موج‌های قیمت)، سطوح حمایت یا مقاومت و به‌طور کلی نقاط چرخش و پیوت‌ها را نمایان می‌کند. اندیکاتور AO نیز با نوسان بین دو فاز مثبت و منفی، به شناسایی پیوت‌های ماژور در هر فاز کمک می‌کند. در شکل زیر، با استفاده از هر دو اندیکاتور به شناسایی پیوت‌ها در نوسانات اخیر قیمت بیت کوین پرداخته‌ایم؛ اما شما می‌توانید از هر کدام از آن‌ها به‌طور جداگانه نیز استفاده کنید.

چنگال اندروز چیست و چگونه با آن معامله کنیم؟
شناسایی پیوت‌های ماژور در نمودار قیمت بیت کوین به تتر با استفاده از دو اندیکاتور Zig Zag و AO

با تبدیل خطوط روند سبز به قرمز در اندیکاتور Zig Zag، پیوت‌های ماژور شناسایی می‌شوند. تغییر فاز در اندیکاتور AO نیز نشان از وجود پیوت‌های ماژور در هر یک دارد.

یک پیوت مینور در تایم فریم روزانه ممکن است به‌شکل پیوتی ماژور در تایم‌فریم یک‌ساعته ظاهر شود. بنابراین، انتخاب تایم‌فریم قبل از ورود به معاملات یک اصل ضروری به شمار می‌آید.

نحوه ترسیم چنگال اندروز

ترسیم چنگال بر روی نمودار نیاز به کمی مهارت دارد. اما جای نگرانی نیست؛ زیرا با رعایت چهارچوب ترسیم و کسب تجربه، در نهایت این مهارت به دست خواهد آمد. در بعضی موارد، ترسیم مناسب چنگال نیازمند کمی آزمون و خطا است تا به نحوی رضایت‌بخش با عملکرد قیمت مطابقت داشته باشد. اگر قيمت نسبت به سطوح چنگال واکنش مناسب نشان دهد، در اين صورت به تأیید اعتبار آن كمك خواهد کرد. بنابراین می‌توان گفت كه اعتبار چنگال با تعداد و ميزان برخوردها و واکنش‌های قيمت به سطوح آن سنجيده می‌شود.

گام اول: انتخاب ۳ نقطه‌ی اولیه چنگال اندروز

قبل از ترسیم چنگال، ابتدا معامله‌گر باید توانایی شناسایی روند موجود یا در حال شکل‌گیری را داشته باشد. به نمودار زیر توجه کنید:

آموزش جامع معامله با چنگال اندروز (Andrew’s Pitchfork) و خط میانی (Median Lines)
انتخاب ۳ نقطه‌ی مرجع و اولیه‌ی چنگال اندروز

در این نمودار شاهد روند صعودی قیمت هستید. برای ترسیم چنگال به سه نقطه‌ی مرجع (پیوت) از این روند نیاز داریم که با اعداد ۱، ۲ و ۳ یا حروف B ،A و C نام‌گذاری می‌شوند. این سه نقطه به‌صورت دو کف و یک سقف در روند صعودی (کف، سقف و کف) یا دو سقف و یک کف در روند نزولی (سقف، کف و سقف) هستند.

گام دوم: رسم خط میانی

اولین کاری که باید هنگام ترسیم چنگال انجام دهید، ایجاد یک خط مستقیم بین نقطه‌ی ۲ و نقطه‌ی ۳ است. این دو نقطه را با یک خط مستقیم به هم وصل کنید، سپس نقطه میانی این خط را مشخص کنید. به شکل زیر توجه کنید:

آموزش جامع معامله با چنگال اندروز (Andrew’s Pitchfork) و خط میانی (Median Lines)
ترسیم یک خط مستقیم بین نقاط ۲ و ۳ و مشخص کردن وسط این خط

خط آبی، خطی مستقیم بین نقاط ۲ و ۳ است و علامت سیاه نقطه‌ای در وسط این خط را نشان می‌دهد. پس از مشخص شدن این نقطه، نوبت به ترسیم خط میانی (Median Line) می‌رسد. با متصل کردن نقطه‌ی ۱ به این نقطه و ادامه دادن آن، خط میانی بر روی نمودار ترسیم می‌شود.

آموزش جامع معامله با چنگال اندروز (Andrew’s Pitchfork) و خط میانی (Median Lines)
رسم خط میانی چنگال اندروز

گام سوم: تکمیل چنگال اندروز

تا این مرحله نیمی از چنگال را در نمودار مشاهده می‌کنیم. اکنون وقت تکمیل آن است. برای انجام این کار کافی است از هر دو نقطه‌ی ۲ و ۳، دو خط موازی با خط میانی کشیده و آن را امتداد دهید. شکل نهایی به دست آمده به‌صورت زیر خواهد بود:

آموزش جامع معامله با چنگال اندروز (Andrew’s Pitchfork) و خط میانی (Median Lines)
تکمیل چنگال اندروز با ترسیم خطوط موازی با خط میانی از نقاط ۲ و ۳

اکنون چنگال اندرو با موفقیت بر روی نمودار ترسیم شده است. خط وسط تحت عنوان خط میانی و دو خط موازی دیگر به‌عنوان کانال چنگال به حساب می‌آیند. اعتبار ساختار چنگال با میزان و کیفیت واکنش‌ قیمت به خطوط چنگال سنجیده می‌شود. هر چقدر واکنش‌ها بیشتر و پرقدرت‌تر باشند، اعتبار چنگال نیز بیشتر خواهد شد. محل‌ واکنش‌های قیمت به سطوح چنگال را در شکل زیر مشاهده می‌کنید.

چنگال اندروز چیست و چگونه با آن معامله کنیم؟
واکنش قیمت به سطوح مختلف چنگال

پیکان‌های مشکی نقاطی را نشان می‌دهند که قیمت خطوط چنگال را لمس می‌کند و سپس به سرعت در جهت مخالف واکنش نشان می‌دهد. همان‌طور که مشاهده می‌کنید، بیش از ۱۰ نقطه وجود دارد که قیمت در سطح چنگال حمایت شده یا به مقاومت برخورد کرده است.

ابزار ترسیم چنگال اندروز

اگرچه در این آموزش به‌صورت قدم‌به‌قدم در مورد چگونگی ترسیم چنگال اندروز در نمودار بحث کردیم؛ اما خبر خوب این است که ابزار ترسیم آن در اکثر پلتفرم‌های معاملاتی مانند تریدینگ ویو (Trading view) گنجانده شده است. بنابراین نیازی به ترسیم خطوط به‌صورت دستی وجود ندارد. به هر حال همیشه درک مفهوم این مطالعات ارزشمند خواهد بود؛ چراکه به معامله‌گر لایه‌های عمیق‌تری از دانش نسبت به اجزای آن را می‌دهد و درک سازوکار آن را آسان‌تر می‌کند.

اگر پلتفرم موردنظر شما ابزار ترسیم چنگال را در خود گنجانده است، کافی است به سادگی ابزار«Andrew’s Pitchfork» را از کتابخانه‌ی اندیکاتور انتخاب کنید. در مقاله‌ی «آموزش کامل تریدینگ‌ویو (Tradingview) و استفاده از ابزارها»، نحوه‌ی اضافه کردن این ابزار را در این پلتفرم محبوب تحلیلی توضیح داده‌ایم.

پس از انتخاب ابزار باید سه نقطه‌ی مرجع را مطابق توضیحات شناسایی کنید. به ترتیب با کلیک کردن بر روی هر یک از این سه نقطه، چنگال به‌طور خودکار بر روی نمودار قیمت ترسیم خواهد شد.

اصول معامله با چنگال اندروز

استراتژی‌های معاملاتی بسیاری بر مبنای چنگال اندروز وجود دارد که همه‌ی آنها از اصول و قوانین اصلی چنگال مشتق می‌شوند. برای درک بهتر و ساده‌تر فقط کافی است اصول زیر را به خاطر بسپارید:

  1. قیمت در اکثر اوقات (۸۰ درصد مواقع) به سمت خط میانی چنگال حرکت کرده و آن را لمس می‌نماید. (مهم‌ترین اصل)
  2. قیمت در اکثر اوقات پس از رسیدن و لمس خط میانی تغییر جهت می‌دهد یا به عبارتی پیوت می‌سازد.
  3. گاهی اوقات قیمت تمایل به لمس چندباره‌ی خط میانی و نوسان در نزدیکی آن را دارد.
  4. هنگامی که قیمت موفق به لمس کردن خط میانی نشود (۲۰ درصد مواقع) و قبل از رسیدن به خط میانی تغییر جهت دهد، امکان حرکت سریع و پرقدرت قیمت تا نقطه‌ی ۳ وجود خواهد داشت.
  5. هنگامی که قیمت خط میانی را می‌شکند، به‌احتمال زیاد قبل از ادامه‌ی مسیر بار دیگر به این خط بازگشت (Pullback) خواهد کرد.

نحوه‌ی معامله پس از شکست چنگال اندروز توسط قیمت

یکی از استراتژی‌های محبوب معامله با چنگال اندروز، معامله در هنگام خروج قیمت از چنگال (Break Out) است. این روش یک استراتژی معامله در خلاف روند است، به صورتی که وقتی قیمت در خلاف روند از چنگال خارج می‌شود، سیگنال ورود به معامله‌ای در خلاف جهت روند صادر می‌کند. در واقع هنگامی که قیمت، چنگال را در جهتی مخالف روند آن می‌شکند، در احساسات بازار تغییر ایجاد می‌شود و ممکن است روند معکوس شود.

برای معامله در چرخش و معکوس شدن قیمت‌ها، ابتدا باید با مراحل اجرای این استراتژی آشنا شویم. در زیر نگاهی به مراحل معامله پس از شکست چنگال توسط قیمت در چرخش روند صعودی به نزولی می‌اندازیم.

  1. در ابتدا باید شکست چنگال توسط قیمت تشخیص داده شود. پس از شناسایی شکست نیز نباید به سرعت وارد معاملات شد؛ بلکه باید منتظر تأیید باشید.
  2. در اکثر مواقع قیمت پس از شکست چنگال، کف جدیدی در زیر چنگال ایجاد خواهد کرد.
  3. در این مرحله احتمالاً قیمت برای تست کردن مقاومت خط کف چنگال، این سطح را دوباره خواهد دید.
  4. در نهایت پس از دیده شدن دوباره‌ی سطح مقاومت کف چنگال، قیمت به‌احتمال زیاد تا کفی که پس از شکست ساخته است، پایین خواهد آمد. با ریزش قیمت به زیر این کف، سیگنال تأیید صادر خواهد شد و معامله‌گر می‌تواند وارد معامله‌ فروش ‌شود.

حد ضرر معامله در بالای سقفی که قیمت پس از شکستن چنگال به آن بازگشت کرده است، قرار داده می‌شود. تعیین حد سود معاملات در این استراتژی نیز می‌تواند کاملاً مبتنی بر حرکات قیمت باشد. در ساده‌ترین روش، می‌توان در سطوح حمایت‌ (یا مقاومت) سود معاملات را ذخیره کرد. از الگوهای قیمتی یا حتی الگوهای کندل استیک‌ (شمع‌ها) و روش‌های مشابه نیز می‌توان برای ذخیره‌‌ی سود معاملات استفاده کرد.

چنگال تصویر قبل را در نظر بگیرید، با اعمال قوانین معاملاتی بالا بار دیگر به آن نگاه می‌اندازیم. نمودار زیر چهار مرحله‌ی موردنیاز را برای تأیید معکوس شدن روند با استفاده از چنگال اندرو نشان می‌دهد.

آموزش جامع معامله با چنگال اندروز (Andrew’s Pitchfork) و خط میانی (Median Lines)
نمونه‌ای از نحوه‌ی معامله پس از شکست چنگال اندروز توسط قیمت

در گام اول، شکست چنگال توسط قیمت را شناسایی می‌کنیم. قیمت در گام دوم کفی در زیر چنگال تشکیل می‌دهد. در گام سوم قیمت به سطح شکسته شده‌ی چنگال برمی‌گردد و آن را به‌عنوان مقاومت آزمایش می‌کند. در نهایت و در گام چهارم قیمت روندی نزولی در پیش گرفته و به زیر کف قبلی حرکت می‌کند. هنگامی که معکوس شدن روند در این چهار مرحله تأیید شد، معامله‌گر با قرار دادن حد ضرر در بالای سقف تشکیل‌شده در گام سوم، وارد معامله‌ی فروش می‌شود. در این مثال، پس از سیگنال تأیید در نقطه‌ی ۴، شاهد افت قابل‌توجه قیمت هستیم. در معاملات خرید نیز رویه به‌صورت مشابه ولی معکوس مثال بالا خواهد بود.

نکته: اولین هدف قیمتی که پس از شکست چنگال اندروز توسط قیمت مدنظر قرار می‌گیرد، خط ماشه‌ی چنگال (Trigger Line) خواهد بود. خط ماشه خطی است نقطه‌ی ۱ را به ۲ یا ۳ متصل می‌کند. هدف دوم حرکت قیمت به‌اندازه‌ی فاصله‌ی بین خط میانی تا یکی از سطوح در بالا یا پایین چنگال خواهد بود. هدف نهایی قیمت به‌اندازه‌ی دو برابر این فاصله (دقیقاً به‌اندازه‌ی عرض چنگال) و پس از نفوذ قیمت به بالا یا پایین سطح قبل تعریف می‌شود.

آموزش جامع معامله با چنگال اندروز (Andrew’s Pitchfork) و خط میانی (Median Lines)
چنگال اندروز در نمودار قیمت بیت کوین به تتر در تایم‌فریم روزانه

در تصویر بالا، چنگال ترسیم‌شده در نمودار قیمت بیت کوین به تتر را در تایم‌فریم روزانه مشاهده کنید. در ابتدا قیمت پس از شکست چنگال تا خط ماشه حرکت کرده، سپس در شکست این خط موفق نبوده و بار دیگر به داخل چنگال بازگشت کرده است. در ادامه قیمت با شکست خط کف چنگال، در ابتدا تا اولین هدف قیمتی (خط ماشه) و در مراحل بعد به‌اندازه‌ی عرض چنگال ریزش داشته است. در نهایت با ریزش قیمت به زیر کفی که درباره‌ی آن در این بخش صحبت کردیم، سیگنال تأیید معکوس شدن روند صادر شده است.

نحوه‌ی معامله با توجه به حرکات قیمت در داخل چنگال اندروز

با کمی دقت در حرکات قیمت در یک چنگال معتبر احتمالاً متوجه شده‌اید که قیمت در داخل چنگال به‌طور مرتب خط میانه را شکسته و از سطوح بالا و پایین (خطوط سقف و کف چنگال) جهش می‌کند. در واقع این حرکات همان چیزی هستند که اعتبار چنگال را تأیید می‌کنند. بنابراین سطوح داخلی یک چنگال معتبر به‌عنوان حمایت و مقاومت در برابر حرکات قیمت عمل می‌کنند. در ادامه نگاهی دقیق‌تر به قوانین اساسی برای معامله داخل چنگال اندروز خواهیم داشت:

  1. وقتی قیمت از بالای سطوح مختلف چنگال به سمت پایین حرکت کرده و به آنها برخورد می‌کند، موقعیت خرید به وجود خواهد آمد.
  2. وقتی قیمت از پایین سطوح مختلف چنگال به سمت بالا حرکت کرده و به آنها برخورد می‌کند، موقعیت فروش به وجود خواهد آمد.
  3. حد ضرر معاملات به دو صورت تنظیم می‌شود:
    • اگر با جهش قیمت از سطحی از چنگال که پایین‌تر از قیمت است وارد معامله‌ی خرید می‌شوید، حد ضرر در زیر کفی تنظیم می‌شود که پس از جهش ایجاد شده است.
    • در مقابل اگر با ریزش قیمت از سطحی از چنگال که بالاتر از قیمت است وارد معامله‌ی فروش می‌شوید، حد ضرر در بالای سقفی تنظیم می‌شود که پس از ریزش ایجاد شده است.
  4. موقعیت‌های خود را تا تحقق دو شرط زیر باز بگذارید.
    • تا زمانی که قیمت به سطح مخالف چنگال برسد.
    • تا زمانی که قیمت خط میانی را در خلاف جهت جهش اولیه بشکند.

حال با بررسی یک مثال ببینیم که مجموعه‌ی این قواعد چگونه معاملات را شکل می‌دهند:

چنگال اندروز چیست و چگونه با آن معامله کنیم؟
نمونه‌ای صعودی از نحوه‌ی معامله با توجه به حرکات قیمت در داخل چنگال اندروز

نمودار بالا، چنگال اندروز را در روند صعودی نشان می‌دهد. نقاط ۱، ۲ و ۳ سه نقطه‌ی مرجع (کف، سقف و کف) تشكيل‌دهنده‌ی این چنگال هستند. آنالیز چنگال را از کف قیمتی ۱ که نقطه‌ی چرخش اولیه قیمت است، شروع می‌کنیم. قیمت پس از جهش از این کف، تا جایی افزایش می‌یابد که سقف ۲ را ساخته و متعاقباً با ریزش بعدی خود، در نهایت کف قیمتی ۳ را تشکیل می‌دهد.

با داشتن این سه نقطه قادر به ترسیم چنگال هستیم. در اینجا معامله‌گر می‌تواند در نقطه‌ی ۳ به فکر باز کردن موقعیت خرید باشد یا منتظر جهش دوباره از سطح چنگال باشد. این جهش ثانویه به‌عنوان تأییدیه‌ای برای اعتبار چنگال عمل ‌می‌کند. همان‌طور که می بینید قیمت پس از آن افزایش می یابد و در ادامه خط میانی را می‌شکند که نشان از روند صعودی نسبتاً قوی است. پس از شکست، قیمت به سطح بالایی (سقف) چنگال می‌رسد. این برخورد می‌تواند به‌عنوان سیگنالی برای خروج از موقعیت خرید تلقی شود.

البته در این شرایط ممکن است برخی از معامله‌گران از معاملات سودده خود خارج نشوند. استدلال این دسته به این صورت است که قیمت برای تست کردن خط میانی به این سطح حمایتی برخورد کرده و دوباره حرکت صعودی خود را از سر خواهد گرفت. بنابراین معامله‌گرانی که ترجیح می‌دهند بیشتر در معاملات خود باقی بمانند، برای خروج از آن‌ها به تحلیل واکنش قیمت به خط میانی روی می‌آورند. در این سناریو خط میانی توسط قیمت شکسته شده است که به‌عنوان سیگنال خروج از معاملات خرید محسوب می‌شود. قیمت پس از شکست سطح میانی، سطح پایینی (کف) چنگال را می‌شكند و روند نزولی قيمت تأييد می‌شود. به نمونه‌ای از چنگال نزولی در تصویر زیر توجه کنید:

آموزش جامع معامله با چنگال اندروز (Andrew’s Pitchfork) و خط میانی (Median Lines)
نمونه‌ای نزولی از نحوه‌ی معامله با توجه به حرکات قیمت در داخل چنگال اندروز

با شروع این دوره می‌بینیم که قیمت روند نزولی در پیش گرفته است. بنابراین، ابزار چنگال نیز با در نظر گفتن سه نقطه‌ی ۱، ۲ و ۳ (سقف،کف و سقف) روی نمودار و با شیب نزولی ترسیم می‌شود. توجه داشته باشید كه قیمت قبل از نقاط ۲ و ۳، با واکنش به خط میانی، سه سقف ایجاد کرده است. این حرکات یک سرنخ اولیه برای ترسیم چنگال اندروز به ما می‌دهد. از ریزش قیمت در نقطه‌ی ۳ نیز می‌توان برای ورود به معاملات فروش استفاده کرد.

در ادامه قیمت به سرعت کاهش یافته و با شکست خط میانی خود را به کف چنگال می‌رساند. در اینجا شکست خط میانی نشان‌دهنده‌ی قدرت روند نزولی است. همچنین توجه داشته باشید که قیمت سه کف دیگر در سطح پایینی چنگال (کف) ساخته و به سرعت جهت حرکت را معکوس کرده است. اولین سیگنال خروج از این معاملات فروش، زمانی است که سطح پایینی چنگال لمس می‌شود. نوع دوم سیگنال خروج از معامله زمانی اتفاق می‌افتد که قیمت خط ميانی را به سمت بالا می‌شکند.

قیمت پس از شکستن خط میانی همچنان به سمت بالا حرکت می کند تا جایی که سطح فوقانی چنگال را نیز قطع کند. این به معنی معکوس شدن روند نزولی و ایجاد فرصت خرید است. همان‌طور که می‌بینیم، قیمت با شکست چنگال روند صعودی در پيش گرفته است.

یکی از دلایلی که معامله با چنگال اندروز را محبوب و کاربردی می‌کند این است که ساختار این ابزار سطوح حمایت و مقاومت پنهانی را که به‌طور معمول قابل تشخیص نیستند، در نمودار نشان می‌دهد. به این ترتیب معامله‌گرانی که با پرایس اکشن معامله‌ می‌کنند، با گنجاندن این نوع تحلیل در استراتژی معاملاتی خود قادر به درک عمیق‌تری از رفتار قیمت خواهند بود.

ویژگی‌های یک چنگال ایده‌آل

به هر مقدار که چنگال ترسیم‌شده بر روی نمودار یک یا چند مورد از ویژگی‌های زیر را داشته باشد، دارای اعتبار بیشتری خواهد بود:

  • خط میانی آن بیشترین تعداد واکنش قیمت را در گذشته دارا باشد.
  • نقطه‌ی ۳ از لحاظ قیمتی حتماً باید بین دو نقطه‌ی اول و دوم باشد. در غیر این صورت، شکل ترسیمی یک کانال رگرسیونی روند بوده است.
  • شیب چنگال نباید بیش‌تر از ۶۰ درجه باشد. با استفاده از ابزار Trend Angle در پلتفرم تریدینگ ویو و ابزارهای مشابه سنجش زاویه‌ی روند، قادر به تأیید زاویه‌ی چنگال (زاویه‌ی خط میانی) خواهید بود. برای ترسیم این زاویه، نمودار قیمتی باید در حالت یک‌به‌یک باشد. برای یک‌به‌یک کردن در تریدینگ‌ویو می‌توانید از گزینه «auto» استفاده کنید.
  • چنگال تمام داده‎‌های قیمتی بین دو بازه‌ی شروع و پایان را شامل شود. به عبارتی داده‌های پرت و خارج از محدوده‌ی چنگال نداشته باشیم.

جمع‌بندی

چنگال اندروز یک ابزار تکنیکال و ترسیمی بر روی نمودار است که در دسته‌ی کانال‌های قیمتی قرار می‌گیرد. این ابزار از سه خط موازی تشکیل شده است، دو خط بالا و پایین (سقف و کف) و خط میانی که در وسط این دو خط و به موازات آن‌ها حرکت ‌می‌کند.

برای ترسیم چنگال اندروز در نمودار، باید مراحل زیر را اجرا کنید. این مراحل مربوط به معامله در روند صعودی هستند، بنابراین در روند نزولی به‌صورت مشابه ولی معکوس خواهند بود.

  • روند غالب یا روند نوظهور را شناسایی کنید.
  • پایین‌ترین نقطه‌ی شروع روند (کف) را انتخاب کرده و آن را با عدد ۱ علامت‌گذاری کنید.
  • یک سقف قیمتی بعد از نقطه‌ی ۱ انتخاب کرده و آن را با عدد ۲ علامت‌گذاری کنید.
  • بعد از این دو نقطه، یک کف قیمتی دیگر را انتخاب کرده و آن را با عدد ۳ علامت‌گذاری کنید.
  • نقاط ۲ و ۳ را با یک خط مستقیم به هم متصل کنید و وسط این خط را نشانه‌گذاری کنید.
  • خط میانی چنگال را ترسیم کنید. این خط با وصل کردن نقطه‌ی ۱ به وسط خط واصل دو نقطه‌ی ۲ و ۳ ترسیم می‌شود.
  • از هر کدام از دو نقطه‌ی ۲ و ۳، دو خط به موازات خط میانی ترسیم کنید. در این صورت خط بالا و پایین چنگال را خواهید داشت.
  • با انجام مراحل بالا، در نهایت سه خط موازی با فاصله‌‌ی یکسان از یکدیگر خواهید داشت. این مجموعه چنگال اندروز شما بر روی نمودار خواهد بود.
  • اعتبار چنگال را با تعداد و قدرت واکنش‌های قیمت به سطوح آن بسنجید.
  • اگر قیمت به سطوح چنگال واکنش مناسب و کافی نشان نداده است، نقاط ۲ و ۳ را تغییر دهید.
  • کلیه‌ی قوانین بالا برای روندهای نزولی نیز قابل استفاده است. در روند صعودی انتخاب نقاط ۱، ۲ و ۳ به‌صورت کف، سقف و کف و در روند نزولی به‌صورت سقف، کف و سقف است.

اکثر پلتفرم‌های تحلیلی و معاملاتی ابزار ترسیم چنگال اندروز را در خود گنجانده‌اند و تنها کافی است تا سه نقطه‌ی مرجع را در نمودار مشخص کنید و نرم‌افزار به‌صورت خودکار چنگال را ترسیم خواهد کرد.

یکی از راه‌های کسب سود با استفاده از تجزیه و تحلیل چنگال اندروز، شناسایی شکست‌ها (Break Out) است. در شرایط فرضی در یک روند صعودی با مشاهده‌ی موارد زیر، می‌توانید وارد معامله‌ی فروش (Short) در معاملات مارجین شوید:

  • قیمت سطح پایین چنگال را بشکند.
  • قیمت پس از کاهش به زیر این سطح چرخش کرده و یک کف قيمتی در زیر آن ایجاد می‌کند.
  • قیمت پس از چرخش بار دیگر افزایش می‌یابد و سطح پایین چنگال را که اکنون برای آن مقاومت محسوب می‌شود، تست می‌کند یا به عبارتی می‌بیند.
  • در مرحله‌ی بعد قیمت به زیر کف مذکور نزول کرده و تأییدیه لازم برای ورود به معامله را صادر می‌کند.
  • حد ضرر معامله کمی بالاتر از مقاومت زیر کف چنگال تنظیم می‌شود.
  • با بهره بردن از قوانین پرایس اکشن می‌توانید حد سود معاملات و نقاط خروج را پیدا کنید.

روش دیگر معامله با چنگال، جابه‌جایی و حرکت قیمت درون آن و بین سطوح داخلی به‌صورت زیر است:

  • با جهش قیمت از سطوح پایین چنگال وارد معامله‌ی خرید شوید.
  • با سقوط قیمت از سطوح بالای چنگال وارد معامله‌ی فروش شوید.
  • با جهش قیمت از سطوح مختلف چنگال، حد ضرر معاملات را در بالا یا پایین آن‌ها قرار دهید.
  • موقعیت‌های خود را تا زمانی که قیمت به سطح مخالف چنگال برسد یا خط میانی را در خلاف جهت جهش اولیه بشکند، باز نگه دارید.

شما همچنین می‌توانید با شرکت در دوره اطلس ارزدیجیتال، به‌صورت ویدیویی و با پشتیبانی اساتید مجرب، آموزش معامله با چنگال اندروز را یاد بگیرید. بخشی از آموزش چنگال اندروز در دوره اطلس ارزدیجیتال پلاس:

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

29 دیدگاه
حسام
حسام
۳ سال قبل

سلام امیرجان. ممنونم بابت توضیحات کاملت. واقعا جامع بود. لذت بردم. دست گلت درد نکنه. خدا قوت

امیرمحمد غلامی
امیرمحمد غلامی
۳ سال قبل
پاسخ  حسام

زنده باشی حسام عزیز، کامنت‌های شما عزیزان برای بنده قوت قلب بسیار بزرگیه. امیدوارم از مقاله‌ها استفاده کنی و در معاملات برات سودآور باشند.

الهام
الهام
۳ سال قبل

واقعا ممنون از آموزشتون دستتون درد نکنه .من متاتریدر تحلیل میکنم خودش ابرازشو داره فقط برای تشخیص درست پیووت من اول زیگ زاک و میارم رو چارت بعد چنگال . قبلا به من گفتن برای زیگ زاک باید دادههاشو دو برابر کنم در مورد چنگال یعنی 24.10.6 درسته ؟

امیرمحمد غلامی
امیرمحمد غلامی
۳ سال قبل
پاسخ  الهام

سلام به شما ممنون از نظرتون
بله با این کاری که میکنید به‌اصطلاح نویز نمودار گرفته میشه یعنی پیوت‌های به مراتب ماژورتری بهتون نشون داده میشه و پیوتهای مینور کمتری براتون نمایش داده میشه

حامد تاج احمدی
حامد تاج احمدی
۴ سال قبل

با سلام وخسته نباشید و تشکر از آموزش جامع و روان :
سوالی داشتم , اگه کندل قیمت خودش رو به خط میانی برسونه (قانون اول) , اینکه سه کندل بعدی بالای خط میانی باشد این اطمینان رو ایجاد میکند که قصد داره خودش را به MLH بالای چنگال برسونه؟
واگر نه چطور میشه تشخیص داد که قصد بازگشت به MLH پااین چنگال رادارد

حقیقت
حقیقت
۴ سال قبل

تشکر از مطلبتون برای من که ناشنوا هستم خیلی کاربردی بود اموزشتون .باز هم سپاس فراوان

امیرمحمد غلامی
امیرمحمد غلامی
۴ سال قبل
پاسخ  حقیقت

با عرض سلام و روز بخیر به شما
ازتون ممنونم، نظرتون برای بنده بهترین دلگرمی بود که طی این سالیان دریافت کردم...رضایت کاربران عزیزی مثل شما برای بنده مایه ی مباهات هست
موفق و سربلند باشید

رضا مقصودی
رضا مقصودی
۴ سال قبل

خیلی مفید بود
و هم چنین توی کامنتها هم کلی مطالب عالی بیان شد
سپاس از شما

امير
امير
۴ سال قبل

بسيار عالي
سپاس از شما جناب غلامي عزيز.
راستش من هميشه با تعيين نقاط پيوت در نمودار مشكل داشتم و خيلي مواقع به همين دليل، نميتونستم نمودار رو به خوبي تفسير كنم.
اين مقاله شما خيلي به من كمك كرد.
مرسي از شما.
منتظر مقالات بعديتون هستم .

امیرمحمد غلامی
امیرمحمد غلامی
۴ سال قبل
پاسخ  امير

ممنون امیر جان
مطمئنم یکم دیگه پیوتها رو با این دوتا اندیکاتور پیدا کنی بعدش دیگه بهشون نیاز هم نخواهی داشت
موفق باشی

امید گلستانی
امید گلستانی
۴ سال قبل

ممنون آقای غلامی عزیز مثل همیشه عالی.
اگه میشه یه مقاله هم در خصوص گن بزارید ممنون میشم

امیرمحمد غلامی
امیرمحمد غلامی
۴ سال قبل

حتماً امید جان گن یکی از سرفصلای مهمه که تو برنامه‌ی آموزشی حتماً براتون در نظر خواهیم گرفت

Saleh
Saleh
۴ سال قبل

واقا این مطلبتون عالی بود.❤?

امیرمحمد غلامی
امیرمحمد غلامی
۴ سال قبل
پاسخ  Saleh

امیدوارم برات مفید واقع بشه صالح جان

غلام اکبری
غلام اکبری
۴ سال قبل

سلام آقای غلامی خسته نباشید

ببخشید میخواستم اگه واستون مقدور هست یه کتاب خوب در زمینه تحلیل بازار به خصوص بازار کریپتو معرفی کنید
اگه کتابی باشه که به طور خاص به یه نوع سیستم معاملاتی پرداخته باشه که تو بازار کریپتو لبه خوبی داشته باشه که بهتر البته کتابهایی که ترجمه شده باشن...

من تو زمینه روانشناسی خیلی خوب کار کردم و چندین کتاب خوندم ولی تو زمینه تحلیل بازار یه کم مشکل دارم ممنون میشم راهنمایی کنید
کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی هم چندین بار کلشو با دقت خوندم یعنی پایه تکنیکال رو هم دارم ولی در داشتن یه لبه خوب یعنی یه سیستم معاملاتی که تو زمینه کریپتو لبه خوبی داشته باشه کار نکردم ممنون میشم کتابی معرفی کنید که این موارد رو داشته باشه...
البته شما استاد هستید ولی اگه در زمینه روانشناسی سوالی داشتین درخدمتم

امیرمحمد غلامی
امیرمحمد غلامی
۴ سال قبل

سلام غلام جان
اولاً که از کتاب خوبی برای شروع استفاده کردی و پایه محکمی رو انتخاب کردی
ثانیاْ به نظر بنده هر منبعی در تکنیکال واقعاْ ارزش مطالعه داره...اگر قصد فعالیت تو بازار رو دارید باید پیوسته مطالعه کنید، تحلیل دیگران رو مشاهده کنید، فیلم‌های آموزشی ببینید و از همه مهم‌تر در طی روز چارت ببینید و مطالعاتتون رو در اون امتحان کنید
تکنیکال علم گسترده‌ای هست و اول ببینید که چه روشی رو می‌پسندید...ممکنه این روش تحلیل کلاسیک، موج‌های الیوت، تحلیل با اندیکاتورهای مختلف و پرایس اکشن یا غیره باشه...پیشنهاد میکنم اول روش مورد علاقتون رو پیدا کنید و جزوه‌های اون روش رو در سایت‌های مرجع تحلیل داخلی پیدا کنید و شروع کنید به خوندن...پیشنهاد بنده دروس آقای سم سیدن در مبحث پرایس اکشن هست..
اتفاقاْ به روانشناسی خیلی علاقه‌مندم ممنون میشم کتاب مبانی بهم معرفی کنی

غلام اکبری
غلام اکبری
۴ سال قبل

سلام ممنون از راهنماییتون...
احتمالا خودتون کلی مطلب و pdf خوندین و کلی تجربه روانشناسی تو بازار دارید واسه درکشون اول کتاب آقای روث بارونز روزولت رو بخونید این کتاب هر کدوم از موانع روانشناسی رو میگه و سعی میکنه واسشون راهکار بده که به نظر بنده راهکارهاشون خیلی مفید نیستن این کتاب که خوندین بعد کتاب معامله گر منظم رو بخونید از آقای مارک داگلاس این کتاب هم خوبه و پیش نیازی هست واسه کتاب بعدی
کتاب معامله گر منظم یه کم حوصله میخواهد خوندنش حوصله کنید بخونیدش....
و در آخر کتاب دوم آقای مارک داگلاس
trading in the zone
رو بخونید این کتاب خیلی عالی نوشته شده هم از نظر حجم و هم از نظر محتوا و واقعا راهکار عملی بهتون میده و بهتون یاد میده که باید چه طور فکر کنید که مثل یک رباط عمل کنید و تمام احساسات و عوامل روانی رو کنترل کنید
این کتاب اینقدر خوب نوشته شده که هی دوست دارید بخونیدش
کتابهای دیگه که خوندم زیاد جالب نیستن و در حد همون pdfهایی که کلی تو کانالها وجود داره هست و راهکار عملی برای غلبه بر روانشناسی رو بهتون نمیده
اگه سوالی داشتین در خدمتم

حسین راشدی
حسین راشدی
۴ سال قبل

<b>b:سلام خداییش عالی بود امروز توی مظنه گذاشتم و کلی سود کردم مررررسیی فوق العاده بود<b>...

امیرمحمد غلامی
امیرمحمد غلامی
۴ سال قبل

سلام حسین جان اول تشکر کنم بابت نظرت... دلگرمیه واقعا و به ما انرژی میده و اضافه کنم که استراتژی چنگال فوقالعادس و اگر دنبالش کنید و همینجور که تستش کردید بازهم جلو برید قطعا هم بهتر دستتون میاد هم تو معاملات موفق تر خواهید بود

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب