کتیزن
تا لیست شدن کتیزن:

۹۶ درصد تراکنش‌های دیفای روی اتریوم انجام می‌شود

۹۶ درصد تراکنش‌های دیفای روی اتریوم انجام می‌شود

گزارش دپ‌رادار (DappRadar) از سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که تقریباً تمامی حجم تراکنش‌ها در حوزه دیفای به شبکه اتریوم تعلق دارد.

به گزارش دیکریپت، گزارش جدیدی حاکی از آن است که تقریباً همه تراکنش‌های امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای در بستر اتریوم انجام می‌شود.

دپ‌رادار، سایت فعال در زمینه ارزیابی و رهگیری اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (دپ)، گزارش جدیدی را منتشر کرده که نشان می‌دهد در سه‌ماهه سوم سال جاری میلادی، حجم تراکنش‌ها در حوزه دیفای با افزایشی ۱۱۳ میلیارد دلاری نسبت به سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۰ به ۱۲۵ میلیارد دلار رسیده است. آن‌طور که پیداست، ۹۶ درصد از کل حجم این تراکنش‌ها در بلاک چین اتریوم انجام می‌شود.

علاوه بر این، دپ‌رادار در گزارش خود آورده است که کل ارزش مبالغ سپرده‌گذاری‌شده در قراردادهای هوشمند اتریوم از آستانه ۱۰ میلیارد دلار عبور کرده است. در این میان، پروتکل‌های یونی‌سواپ (Uniswap)، میکردائو (MakerDAO) و کرو (Curve) از نظر جذب سرمایه‌های کاربران، پیشتاز هستند. در حال حاضر نیز ارزش کل سپرده‌های کاربران در قراردادهای هوشمند دیفای برابر با ۱۰.۸۲ میلیارد دلار است. پیش‌تر در ماه ژوئن (خرداد)، ارزش کل سپرده‌ها چیزی در حدود ۱ میلیارد دلار بود.

تمامی این آمار و ارقام نشان می‌دهد که اتریوم، یکه‌تاز بازار دیفای است. اگرچه بلاک چین‌های دیگری نیز در تلاش‌اند تا از بازار دیفای، سهمی را به خود اختصاص دهند، اما با اتریوم، فاصله بسیار زیادی دارند.

علاوه بر این، از نظر کیف پول‌های فعال روزانه نیز اتریوم با آمار بیش از ۵۷ درصدی، پیش‌قراول بازار است. این در حالی است که میزان کیف پول‌های فعال روزانه ترون و ایاس (EOS) به‌ترتیب به ۳۵ و ۵ درصد رسیده است. گفتنی است داده‌های دپ‌رادار نشان می‌دهد که در روز گذشته، ۱۷ هزار کیف پول فعال وجود داشته است.

در بخش دیگری از گزارش دپ‌رادار آمده است که پروتکل‌های یونی‌سواپ، سوشی‌سواپ (Sushiswap)، بلنسر (Balancer) و کامپاند (Compound) از جمله فعال‌ترین پروتکل‌ها در بلاک چین اتریوم هستند و ۵۶ درصد از کیف پول‌های فعال اتریوم به آنها اختصاص دارد.

بلاک چین EOS نیز در سه‌ماهه سوم با رشد آمار فعالیت خود مواجه شده است و پروتکل‌های تعریف‌شده روی آن از جمله دیفای‌باکس (Defibox)، دی‌ام‌دی فایننس (Dmd.Finance) و دیفایز نتورک (DeFis Network) در آن بیش از ۴,۳۰۰ کیف پول فعال روزانه تولید کرده‌اند.

شماری از دپ‌های ترون نیز از جمله جاست (JUST)، زیتر فایننس (Zethyr Finance)، سان (Sun) و شارک‌ترون (SharkTron) در سه‌ماهه سوم سال جاری میلادی، ۳۲,۰۰۰ کیف پول فعال روزانه ساخته‌اند.

اما چه دلیلی در ورای افزایش جهش‌وار اقبال کاربران به حوزه دیفای در سه‌ماهه سوم وجود دارد؟ در پاسخ به این سؤال می‌توان گفت که پدیده کشت سود می‌تواند یکی از دلایل عمده باشد. درواقع در کشت سود، پروتکل‌ها برای قدردانی از وفاداری کاربران آغازین خود، توکن‌هایی را در قالب پاداش به آنها اعطا می‌کنند.

در گزارش دپ‌رادار نیز آمده است که بخش چشم‌گیری از آغاز روند رشد انفجارگونه کشت سود به پروتکل وام‌دهی غیرمتمرکز کامپاند بازمی‌گردد. گفتنی است تنها در نیمه نخست ماه ژوئن، حجم معاملات در این پروتکل به ۴ میلیارد دلار رسید.

در ادامه اما آنچه به سرازیرشدن میلیاردها دلار سرمایه به بازار دیفای انجامید، افزایش اقبال به صرافی‌های غیرمتمرکز یونی‌سواپ و سوشی‌سواپ بود. تنها در ماه سپتامبر (شهریور)، ۶۰ درصد از کل حجم تراکنش‌های دیفای به پروتکل یونی‌سواپ اختصاص داشت.

داده‌های دپ‌رادار نشان می‌دهد که دپ‌های دیفای توانسته‌اند در سه‌ماه سوم سال جاری میلادی به درآمد کلانی دست پیدا کنند (چیزی در حدود ۵۹ میلیون دلار). گفتنی است بخش عمده‌ای از این درآمد (حدوداً ۳۳ میلیون دلار) نصیب پروتکل یونی‌سواپ شده است.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

1 دیدگاه
saeed
saeed
۳ سال قبل

به نظرم ترون و ایاس رشدشون زیادتره چون کارمزدکم و سرعت شبکشون زیاده
و نسبت به اتریوم رشدی نکرده دیفایشون