سومین نشست ارزهای دیجیتال با موضوع بررسی مسائل فرعی فقهی رمزارز برگزار شد

سومین نشست ارزهای دیجیتال با موضوع بررسی مسائل فرعی فقهی رمزارز برگزار شد

سومین نشست ارزهای دیجیتال با موضوع کار بررسی مسائل فرعی فقهی رمزارز با حضور اساتید حوزه و دانشگاه و رئیس هیات مدیره انجمن بلاکچین ایران و از متخصصان بیت کوین در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد.

به گزارش ارزدیجیتال و به نقل از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی، در این نشست به بحث پیرامون هزینه و فایده استخراج بیت کوین توسط مهندس سپهر محمدی رئیس هیات مدیره انجمن بلاکچین ایران و مهندس ملک لی پرداخته شد.

در این نشست که برخی اعضای شورای فقهی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس حضور داشتند، واژه “مال و مصادیق آن در فقه ” مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین سید عباس موسویان از اعضای شورای فقهی مرکز، کارکرد مال در عرف عامه را مورد واکاوی قرار دادند و مال حقیقی را از توهم مال جدا کرد.

نظر حجت الاسلام والمسلمین سید عباس موسویان درباره کارکرد مال در عرف عامه

وی سه سنخ مال شامل “مالی که ارزش مصرفی و استعمالی دارد که پاسخگوی نیازی از نیازهای انسان است”، “مال اعتباری که فرد معتبر یا نهاد معتبری آن را اعتبار می‌نماید و بر اساس آن معامله صورت می پذیرد”، “مال اعتباری که به صورت خود جوش از سوی مردم جهت رفع نیازهای عمومی خود اعتبار می‌کنند.” را از یکدیگر تفکیک کرد و گفت: این نوع اعتبار به تدریج مورد توافق عموم مال محسوب می شود.

بحث اصلی دکتر موسویان این بود که ارزهای دیجیتال در هیچ سنخی از این سه سنخ نمیگنجد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر یوسفی از دیگر اعضای جلسه “مال” را از نحوه انتزاع عرف عقلا نسبت به یک شیء دانست.

وی بیان داشت:

مال نامیدن اشیاء و اقبال عمومی مردم نسبت به اشیاء و … در ید قدرت شارع نیست بلکه شارع مقدس تنها میتواند معامله و مبادله برخی مالها را ممنوع اعلام نماید.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر نظری بین پول اعتباری و اعتبار پولی قائل به تفکیک بودند و به یکی از چالش های مهم ارزهای دیجیتال پرداخت و گفت:

با توجه به بدهی آمریکا به سایر کشورها چنانچه رمزارز فراگیر شود و مقبولیت عامه پیدا کند امکان تسویه بدهی به واسطه بیت کوین وجود خواهد داشت. در این صورت اگر تسویه بدهی صورت پذیرد و شبکه از حالت عدم تمرکز به واسطه عدم اطلاع اعضا به شبکه متمرکز تبدیل گردد بازیگران این حوزه ممکن است سرمایه خود را یک شبه از دست بدهند.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر معصومی نیا به بررسی اقضا و لا اقتضا بودن ارزهای دیجیتال پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر توسلی همچنین با اشاره به بررسی مفهوم عین اعتباری و تفاوت امور اعتباری و امور تکوینی، انواع اعتبار را از یکدیگر قابل تفکیک دانست.

در اینجا اعتبار به مفهوم credit نیست. به معنای جعل فلسفی است و جعل در لغت به معنای قرار دادن و خلق کردن است و در اصطلاح فلسفه، اعطای واقعیت به شیئی است که واقعیت، ذاتی آن نباشد.

در پایان مهندس سپهر محمدی رئیس هیات مدیره انجمن بلاکچین ایران به بررسی اعتبار شبکه بلاک چین پرداخت و بیان کرد:

اولا بیت کوین استفاده های فراوانی دارد از جمله تسهیل پرداخت و ثانیا معتبِر را می توانیم شبکه بلاکچین بدانیم.

این نشست که با دبیری حجت الاسلام والمسلمین دکتر حبیبیان از اعضای کارگروه اقتصادی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد، حجج اسلام و المسلمین علوی فریدنی، سید عباس مرتضی محمدی، سید عباس موسویان، مجید رضایی، معصومی نیا، دکتر یوسفی، فلاح، دکتر منصوری، حسین کفشگر و سعید کریمی نیز حضور داشتند و به بحث و بررسی پیرامون ماهیت ارزهای دیجیتال پرداخته شد.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

3 دیدگاه
مجید
مجید
۵ سال قبل

من یادمه سال 1380 وزیر مخابرات در تلویزیون در جواب سوال خبرنگار که در مورد اینترنت سوال کرد که وزیر محترم اعلام کرد اینترنت طبق نظر علما حرام است و ما باید جلوی ترویج اون رو بگیریم !! کاش خبرنگاران یه طوری بتونن فیلم اون صحبت های وزیر رو از آرشیو بیرون بیارن و پخش کنن

سید حسین موسوی
سید حسین موسوی
۵ سال قبل

خوب؟ نتیجه؟

حسین قلمبر
حسین قلمبر
۵ سال قبل

فقط دید گاه های منفی رو گفتید اولا غابلیت متمرکز شدن و از بین رفتن اموال مردم رد نداره با اینکه دلار این امکان رو داره ثانیا جنسش از نوع اعتبار و عرف مردم دقیقا مانند ارز خای جهانی با این تفاوت که اونها هیچ پشتوانه ای ندارن ولی ارز های دیجیتال پشتوانش مردم هستن