ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۱۷۵ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۶۵۷ تومان

آموزش تحلیل تکنیکال؛ مقیاس نمودار و حجم معاملات – بخش سوم

آموزش تحلیل تکنیکال؛ مقیاس نمودار و حجم معاملات – بخش سوم

نمودارهای قیمتی شامل محور افقی زمان و محور عمودی قیمت‌ هستند. تاریخچه قیمتی نمایش داده شده در این نمودارها به صورت خام و بدون تغییر است. مقیاس استفاده شده در نمودارهای خطی بصورت پیش‌فرض خطی است.

برای اینکه خطی بودن نمودار را بهتر متوجه شوید، فاصله بین ۱۰۰ تا ۱,۰۰۰ دلار (۹۰۰ دلار) در نمودار خطی ۱۰ برابر فاصله بین ۱۰ تا ۱۰۰ دلار (۹۰ دلار) نمایش داده‌ می‌شود اما این قضیه در نمودارهای لگاریتمی (نام دقیق‌تر این نمودارها نیمه لگاریتمی است چراکه تنها یک محور آن به‌صورت لگاریتمی نمایش داده می‌شود اما به خاطر یک اشتباه رایج لگاریتمی خوانده می‌شوند) به صورت دیگری است. برای درک بهتر این موضوع به نمودار زیر نگاه کنید:

آموزش تحلیل تکنیکال؛ مقیاس نمودار و حجم معاملات – بخش سوم
نمودار قیمتی بیت کوین از ژوئن ۲۰۱۶ که به صورت خطی نمایش داده شده است

در این نمودار تغییرات بین کمترین قیمت (۵۷۰ دلار) و بیشترین قیمت (۱۹,۸۹۱ دلار) در مقیاس خطی نمایش داده شده و با توجه به اختلاف قیمتی زیاد بین این دو قیمت، نمایش تغییرات در قیمت‌های زیر ۱,۰۰۰ دلار با نمودار خطی بسیار مشکل است.

اما با استفاده از نمودارهای لگاریتمی و تغییر مقیاس محور عمودی از خطی به لگاریتمی می‌توان این تغییرات را واضح‌تر از قبل مشاهده کرد. در نمودارهای لگاریتمی از درصد تغییر بین قیمت‌ها به جای تغییرات قیمت استفاده می‌شود؛ به این معنا که فاصله بین قیمت‌های ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار با فاصله قیمت‌های ۵ تا ۱۰ دلار برابر است، چرا که در هر دو مورد قیمت دوبرابر شده است. در یک نمودار لگاریتمی استاندارد، اعداد ۰.۱ , ۱ , ۱۰ , ۱۰۰ , ۱۰۰۰ , ۱۰,۰۰۰ و … نمایش داده می‌شوند. واضح است که با قائل شدن فاصله مساوی بین اعداد ۱ و ۱۰ و اعداد ۱۰۰۰ و ۱۰,۰۰۰ تغییرات کوچکتر نیز قابل مشاهده خواهند بود.

آموزش تحلیل تکنیکال؛ مقیاس نمودار و حجم معاملات – بخش سوم
نمودار قیمتی بیت کوین از ژوئن ۲۰۱۶ که به صورت لگاریتمی نمایش داده شده است. کاملاً واضح است که تغییرات قیمت در بازه‌ی کمتر از ۱,۰۰۰ دلار را در این نمودار بسیار بهتر از نمودار خطی می‌توان مشاهده کرد

حجم معاملات

حجم معاملات در واقع تعداد سهام یا ارزهای دیجیتال معامله شده را نشان می‌دهد که آن را می‌توان از قسمت Indicators یا با فشردن دکمه / در تریدینگ‌ویو به نمودار اضافه کرد. هر چقدر حجم معاملات در یک تایم‌فریم بیشتر باشد، طول میله‌ای که حجم را نشان می‌دهد نیز بیشتر خواهد بود. خط نارنجی که بر روی شکل نشان داده شده است، در واقع میانگین متحرک حجم معاملات در یک بازه زمانی (معمولا ۲۰روزه) را نشان می‌دهد. با مفهوم میانگین متحرک در بخش‌های بعدی بیشتر آشنا خواهید شد.

آموزش تحلیل تکنیکال؛ مقیاس نمودار و حجم معاملات – بخش سوم
نحوه افزودن حجم معاملات به نمودار در تریدینگ ویو

حجم معاملات و قیمت دو پارامتری هستند که همه تحلیل‌های تکنیکال و سیستم‌های معاملاتی بر اساس این دو به وجود آمده‌اند. رنگ میله‌هایی که حجم معاملات را در هر تایم‌فریم نشان می‌دهند با توجه به اینکه آن کندل به‌صورت نزولی بسته شده یا صعودی، به رنگ قرمز یا سبز خواهد بود. یکی از کاربردهای حجم معاملات، تایید شکست‌های مقاومتی (Breakout) و حمایتی (Breakdown) است که درصورت مشاهده حجم بالای معاملات در جهت روند موردنظر این تایید صورت می‌گیرد.

آموزش تحلیل تکنیکال؛ مقیاس نمودار و حجم معاملات – بخش سوم

بخش چهارم آموزش تحلیل تکنیکال؛ روند

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

5 دیدگاه
مهدی خسروی
مهدی خسروی
۲ سال قبل

من یه هفته ای میشه مطالعه روی بیت کوینو شروع کردم و یک ساتوشی رو خوندم ولی هنوز هیچ چیز خاصی از تحلیل تکنیکال نمی‌دونم.
اگه یه منبع کامل و خوب برای این تحلیل معرفی کنید عالی میشه

ابوالفضل طاهری نجیب
ابوالفضل طاهری نجیب
۲ سال قبل

اصلا چیزی متوجه نمیشیم حالا خوبه فهمیدیم که نباید پول بدیم کلاس ثبت‌نام کنیم چون اونجام همین چرندیاتو تحویلمون میدن و میگن برو به سلامت و تمام پولتو به فنا بده تا شاید چیزی یادبگیری😡😡😡

alfa
alfa
۴ سال قبل

چطور میشه میانگین متحرک حجم رو نمایش داد.ممنون از توضیحاتتون

farbod
farbod
۴ سال قبل

ممنون از شما
فقط میشه یه توضیح راجع به شکست مقاومتی و حمایتی بدین؟ و اینکه داخل تریدینگ ویو وقتی از قسمت indicators گزینه ی volume رو انتخاب میکنم دوتا عدد بالا سم چ\ صفحه ظاهر میشه(مثلا 78.4k) اینا چی هستن؟

نیما ملک پور
نیما ملک پور
۴ سال قبل
پاسخ  farbod

مسئله Breakout و Breakdown در بخش 5 و 6 کامل توضیح داده شده
همینطور اعدادی که شاخص حجم نشون میدن یکیش مربوط به میانگین حجم با دوره 20 هستش و اون یکی تعداد کوین‌های معامله شده/ یا معادل دلاری رو بسته به شاخص مورد نظر نشون میده

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب