محققان با استخراج دوباره بلاکهای بیت کوین بهدنبال فاش کردن راز ساتوشی هستند
شواهد نشان میدهد ساتوشی ناکاموتو تنها از یک دستگاه کامپیوتر شخصی برای استخراج ۱.۱ میلیون بیت کوین استفاده کرده است.
به گزارش کوین تلگراف، سرخیو درمین لرنر (Sergio Dermain Lerner)، پژوهشگری که بهدلیل فعالیتهایش در حوزه کاوش الگوهای استخراج بیت کوینهای اولیه، نامش بر سر زبانها افتاده است، بهتازگی اقدام به بررسی دوباره بلاکهای استخراجشده از سوی ساتوشی ناکاموتو کرده است.
لرنر آخرین یافتههای خود را در اختیار رسانهها قرار داده است. گفتنی است تحقیقات او بر مبنای الگوی نامنظم کمارزشترین بایت یا LSB عدد نانس بلاک انجام میشود.
پیشتر نیز در اواخر ماه ژوئن (اوایل تیر)، لرنر با انتشار یادداشتی در وبلاگ خود، از نتایج یکی از پژوهشهای مبتکرانه خود پرده برداشته بود. گفتنی است لرنر از سال ۲۰۱۳ کار آغاز این پروژه پژوهشی را کلید زده بود. در این پژوهش، لرنر دریافته که ساتوشی بنا به دلایلی نامعلوم، کار استخراج را در پنج دقیقه نخست از فاصله زمانی میان پردازش دو بلاک متوقف کرده است. دیگر محققان نیز اقدام به واکاوی و بسط نتایج پژوهشی لرنر کردهاند. از جمله تکمیکس (TechMiX) نشان داده است که میتوان تمامی بلاکهای استخراجشده از سوی ساتوشی را بر اساس توزیع بسامد مقدار کمارزشترین بایت عدد نانس، در پنج گروه دستهبندی کرد.
گفتنی است عدد نانس با هر تلاش جدید برای حل معمای پیچیده ریاضی استخراج، افزایش مییابد. آنطور که پیداست، دستگاههای استخراج ساتوشی از کل محدوده دسترسپذیر عدد نانس استفاده نکرده و تنها بر بازه محدودی از این عدد متمرکز بوده است. تحقیقات لرنر نیز با صحهگذاشتن بر این امر تأیید میکند که ساتوشی بهجای استفاده از تمامی گسترده نانس از کاهش پلهای مقدار آن استفاده کرده است:
بازاستخراج بلاکهای اولیه نشان از گرایشی قوی در الگوی استخراج پاتوشی برای انتخابهای نانسهای بالاتر در زمان پایش نانس داخلی دارد. این گرایش قوی، بیانگر آن است که نانس، بهطور تدریجی کاهش پیدا کرده است؛ کاری که با آنچه نسخه شماره ۱.۰ نرمافزار کلاینت بیت کوین انجام میدهد، در تناقض است.
گفتنی است بلاکهای اولیهای که توسط ساتوشی استخراج شدهاند از الگویی به نام الگوی پاتوشی (Patoshi pattern) تبعیت میکنند. نبودِ چنین الگویی به این معنا است که این بلاکها بهدست ساتوشی استخراج نشدهاند.
با این یافته میتوان به نتایج جالب توجهی دست یافت. نتایجی که شاید بحث بر سر نوع دستگاههای استفادهشده از سوی ناکاموتو را خاتمه دهد:
هنگام تجزیهوتحلیل دو زیربازه در کنار هم، نابرابریِ نانس کاهش مییابد و این نشان میدهد که الگوی پاتوشی بهطور موازی در حال پایش ۵ زیربازه بوده، اما هر زیربازه بهطور داخلی و سلسلهوار پایش شده است. این یافته با نظریاتی که میگویند پاتوشی، اولین فارم استخراج را با استقرار ۵۰ کامپیوتر مستقل پیادهسازی کرده در تناقض است. درعوض، این یافته از نظریهای پشتیبانی میکند که مدعی است پاتوشی فقط از قابلیت چندریسمانی (Multithreading) در یک پردازندهی پیشرفته استفاده کرده است.
گفتنی است چندریسمانی یا چندریسگی، قابلیت یک برنامه در تقسیمشدن به چند ریسه (زیربرنامه) است که میتوانند جداگانه و در عین حال همزمان در رایانه اجرا شوند.
اگر یافتههای تحقیقاتی لرنر درست از آب دربیاید، فرضیهای که مدعی است ناکاموتو یک نفر بوده و نه یک گروه، تقویت میشود. علاوه بر این، این یافتهها خط بطلانی بر داعیه کریگ رایت میکشد. گفتنی است رایت، یکی از خالقان خودخوانده بیت کوین است و بارها ادعا کرده که از دهها کامپیوتر برای استخراج بلاکهای اولیه استفاده کرده است.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.