ارز‌ها: ۳۲,۷۵۵
ارزش بازار: ۳.۵۷۸ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۸۰,۹۴۹ تومان

نشست رسانه‌ای صرافی‌ها پیرو مسدود شدن درگاه‌ها + پوشش تمامی صحبت‌ها

نشست رسانه‌ای صرافی‌ها پیرو مسدود شدن درگاه‌ها + پوشش تمامی صحبت‌ها

پس از آنکه در روزهای گذشته، درگاه‌های پرداخت صرافی‌ها و پلتفرم‌های ارزهای دیجیتال ایرانی به دستور بانک مرکزی به طور کامل مسدود شد، گفت‌وگوهای زیادی پیرامون این تصمیم بحث برانگیز ایجاد شده است. در همین حال، امروز دوشنبه دهم دی ماه، نشست خبری «سکوهای تبادل رمزارز» پیرو مسدودی درگاه‌های پرداخت صرافی‌های ارزهای دیجیتال به میزبانی اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. در این نشست جمعی از فعالان حوزه ارزهای دیجیتال و همچنین مدیران صرافی‌ها و پلتفرم‌های ایرانی ارزهای دیجیتال حضور داشتند.

در ادامه نگاهی به سخنان و اظهارات شرکت‌کنندگان در این نشست خبری در خصوص مسئله مسدودی درگاه‌های پرداخت صرافی‌ها و دیگر مباحث مرتبط خواهیم داشت. به گفته برگزارکنندگان، هدف از این نشست خبری بررسی آخرین تحولات مربوط به محدودیت خدمات پرداخت و تأثیر آن بر فعالیت سکوهای تبادل ارزهای دیجیتال است.

انسداد درگاه صرافی‌ها بازارهای زیرزمینی را داغ می‌کند

به گزارش خبرگزاری ایسنا، در این نشست رضا قربانی، عضو هئیت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران ضمن اشاره به اینکه کسب و کارهای حوزه ارزهای دیجیتال در سال‌های پایانی دهه ۹۰ فعالیت خود را آغاز کردند و فعالیت آنها به رسمیت شناخته شد که برخی از آنها امروز تا چند میلیون کاربر دارند، گفت:

در سال‌های گذشته اکوسیستم ارزهای دیجیتال ایران، موضوع تنظیم گری در این حوزه را دنبال کرده است و مهم‌ترین خواسته از جانب حاکمیت و بانک مرکزی بر جلوگیری از پولشویی و خالی فروشی بوده که اکوسیستم ارزهای دیجیتال تمام تلاش خود را برای تحقق این موضوع انجام داده است.

قربانی افزود:

از آنجایی که در سال‌های اخیر دنیای دیجیتال رشد سریعی داشته، فضای اکوسیستم ارز دیجیتال در کشورهای همجوار رشد سریعی را تجربه کرده است. اما از روز پنج شنبه هفته گذشته به صورت ناگهانی درگاه پرداخت صرافی‌های ارز دیجیتال مسدود شد و هنوز به طور کاملا واضح و رسمی دلیل انسداد این صرافی‌ها اعلام نشده است.

این عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران تاکید کرد که خواسته امروز صرافی‌ها به صورت واضح، باز شدن حساب صرافی‌های ارز دیجیتال است. او خاطرنشان کرد که اگر این اتفاق (انسداد درگاه‌های پرداخت) تداوم داشته باشد بی شک بستر معاملات زیرمینی ارزهای دیجیتال گسترده خواهد شد.

بستن درگاه‌ها بازار سیاه را قوی می‌کند

به گزارش راه پرداخت، نیما قاضی، رئیس انجمن تجارت الکترونیک نیز در این جلسه ضمن تاکید بر اینکه امروز به خاطر تصمیمات ناگهانی، بساط بسیاری از بازارهای سیاه و زیرزمینی شکل گرفته است، عنوان کرد:

اگر قرار باشد بازاری که به صورت رسمی فعالیت می‌کند محدود شود، فضای معاملات ریز زمینی و غیر شفاف بیشتر می‌شود که متاسفانه قابل کنترل و مدیریت نخواهد بود. متاسفانه نهادهای تنطیم‌گر در سال‌های اخیر قوانین مشخصی را در برخی حوزه‌ها تدوین نکرده و ناگهان به صورت یک طرفه برخی محدودیت‌ها را اتخاذ می‌کنند در حالی که بجای ایجاد محدودیت نیازمند تدوین مقررات شفاف و به هنگام هستیم.

قاضی در ادامه اظهار داشت که انتظار بر این است که هرچه سریع‌تر این درگاه‌ها باز شود و دولت دلیل این تصمیم‌گیری را بیان کند و افزود:

این تصمیمات ناگهانی باعث شکل‌گیری بازارهای سیاه و زیرزمینی است و در کشور ما همه چیز را می‌توان خرید. بستن درگاه کسب‌وکارهایی که به‌صورت رسمی کار می‌کنند، نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه بازار سیاه را تقویت می‌کند.

حداقل انتظار این است که برای چنین تصمیمی توضیح بشنویم

فرزین فردیس، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران در این نشست خبری گفت که وظیفه من این است که سخنان دوستان را به افراد دیگر منتقل کنم و کمک خود را در قالب نامه‌نگاری و جلسات مختلف پیگیری کنم. او در ادامه افزود:

حداقل انتظار ما این است که برای چنین تصمیمی توضیح و دلیل بشنویم. ما مشکل عجیبی را نمی‌دیدیم که بخواهد آسیبی توسط این کسب‌وکارها به اقتصاد کشور وارد شود. خواسته ما این بود که روزبه‌روز وضعیت معیشت و اقتصاد مردم بهبود پیدا کند. اگر قرار است برای آینده هم این مشکلات ایجاد نشود، باید تعامل وجود داشته باشد. امیدواریم بتوانیم جلوی چنین اتفاقاتی را بگیریم.

اگر مشکلی وجود دارد، باید با گفت‌وگو حل شود

طبق گزارش راه پپرداخت، مازیار نوربخش، رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران نیز اظهار داشت که به‌نوبه خود دغدغه‌های بانک مرکزی را پیگیری کردم؛ اما من هم اطلاعات زیادی ندارم و به نظر می‌رسد دغدغه اصلی فعلی کنترل نرخ ارز است. او در ادامه گفت که ظاهراً بانک مرکزی در این سال‌ها کنترل اسکناس را یاد گرفته اما از آنجا که کنترلی روی تتر ندارد، باعث ایجاد این نگرانی شده است.

نوربخش عنوان کرد:

براساس قانون کسب‌وکار، هر بخشنامه‌ای که قرار است ارائه شود باید حداقل ۱۵ روز قبل اعلام شود. اما بانک مرکزی به این موضوع تمکین نمی‌کند. مسائل زیادی از طریق گفت‌وگو حل می‌شود. اگر مشکلاتی وجود دارد، باید با گفت‌وگو با بخش خصوصی حل شود. اما در حالی که این اتفاق نمی‌افتد ما باید بر اساس حدس و گمان پیش برویم.

بانک مرکزی نه تعامل می‌کند، نه توضیحی می‌دهد

به گزارش زومیت، مهدی فاطمیان، رئیس انجمن فین‌تک، در ادامه این نشست در جمع فعالان حوزه ارزهای دیجیتال گفت:

از چند سال قبل اتفاقاتی آغاز شد و صرافی‌های ارزهای دیجیتال متهم شدند که نرخ دلار را بالا می‌برند. ما در انجمن فین‌تک پیشنهاد دادیم که اگر صرافی‌ها دارند چنین کاری می‌کنند، پس اجازه داده شود که شرکت‌های صادراتی ارز را از طریق این صرافی‌‌ها تامین کنند تا نرخ ارز کنترل شود. بعد از این پیشنهاد، اتهام پولشویی به صرافی‌ها زده شد.

او همچنین در خصوص علت مسدودسازی اینگونه توضیح داد که طبق گفته‌های شفاهی و نه اعلام رسمی بانک مرکزی، بالا رفتن نرخ ارز دلیل مسدودسازی اخیر بوده است و تحلیل ما این است که باید اطلاع‌رسانی انجام می‌شد. فاطمیان افزود:

مسئولان می‌توانستند با ما تعامل کنند و از ما بخواهند به کنترل این موضوع و حل آن کمک کنیم. اماهیچ تعاملی ندارند و در مورد این مسائل به ما اطلاع‌رسانی هم نمی‌کنند. ما فعالان این حوزه هم به دنبال رشد اقتصاد دیجیتال و افزایش تولید ناخالص داخلی کمک می‌کنیم و این برخوردهای سلبی با ما درست نیست.

به گفته او، باید شفافیت در تعامل اتفاق بیفتد، نه این که با مسدودسازی‌ها فعالان و کسب‌وکارها را به این نتیجه برسانیم که این‌جا، جای کار کردن نیست.

به فعالیت‌های مرکز ملی فضای مجازی امیدوارم

به گزارش راه پرداخت، امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در این نشست خبری گفت:

بانک مرکزی تنظیم‌گر بخشی است و این موضوع را نمی‌توان انکار کرد؛ اما می‌توانیم مطالبه‌گر باشیم که این حوزه تعیین تکلیف شود. حتی اگر کاری قرار است ممنوع شود باید اعلام کنند و برای آن دلیل بیاورند. بلاتکلیفی آسیب‌زا است و این موضوع ادامه دارد.

کلاهدوزان در ادامه افزود که امیدواریم این تعیین تکلیف زودتر اتفاق بیفتد و من به فعالیت‌های مرکز ملی فضای مجازی امیدوارم. وی افزود:

بانک مرکزی باید یک موضع‌گیری رسمی داشته باشد و علت خود را بیان کند. شاید مشکل قابل حل باشد اما اکنون این مسدودسازی توجیهی ندارد. ما در مرکز توسعه تجارت پیگیر هستیم که شفاف‌سازی در مورد این قضیه انجام شود.

خلا کار کارشناسی در حوزه ارزهای دیجیتال وجود دارد

عباس آشتیانی، رئیس کمیسیون بلاک چین سازمان نصر نیز در این جلسه گفت که پیشگامی برای تنظیم‌گری این حوزه از سوی بخش خصوصی از سال ۹۶ جاری بوده است و اولین پیش نویس سندها توسط فعالان بخش خصوصی داده می‌شد. آشتیانی در ادامه خاطرنشان کرد:

بانک مرکزی یکی از تنظیم‌گران بخشی مهم حوزه پولی بانکی کشور است. دغدغه‌هایی مثل پولشویی و کنترل ارز دارد، اما اینکه کار کارشناسی و گزارش مکتوب درباره این موضوع داشته باشیم یک خلا بسیار بزرگ است. زمانی که متر و سنجه‌ای برای تصمیم‌گیران وجود نداشته باشد، ضعف بزرگی است.

وقتی چهار روز شریان اصلی کسب‌وکارها را می‌بندیم، آنها را می‌کُشیم

به گزارش راه پرداخت، در ادامه این نشست صالح خواجه‌دلویی، نایب‌رئیس کمیسیون رمزارز انجمن فین‌تک عنوان کرد که قدامی نبوده که ما برای آن شفاف‌سازی انجام ندهیم و همیشه سعی کردیم برای رفع این دغدغه‌ها پیشنهاد ارائه کنیم. او با بیان اینکه ما در حال خودتنظیم‌گری هستیم، زیرا کاربران برای ما بسیار بارزش هستند، در ادامه به تصمیم بانک مرکزی اشاره کرد و گفت:

زمانی که چهار روز شریان اصلی کسب‌وکارها را می‌بندیم، آنها را می‌کشیم. شورای ملی تأمین مالی این صلاحیت را دارد که به این حوزه ورود کند و باید پاسخگو‌ باشند. نمونه تنظیم‌گری بانک مرکزی که علاقه زیادی به این کار داشت را اکنون مشاهده می‌کنیم. بانک مرکزی به صورت ناگهانی و بدون هیچ اطلاع‌رسانی درگاه‌ صرافی‌ها را بسته است. چنین اتفاقاتی فقط باعث مهاجرت کاربران می‌شود.

مدیرعامل اوکی اکسچنج: نگاه مسئولان به بازار تتر نیازمند بازنگری است

هادی حمامی، مدیرعامل صرافی اوکی اکسچنج نیز به تصمیم اخیر بانک مرکزی در خصوص بستن درگاه پرداخت صرافی‌ها واکنش نشان داده و گفته است که روندهای گذشته به‌خوبی نشان داده‌اند که قطع دسترسی به نیازهای جامعه، هرگز راه‌حل مناسبی برای کنترل بازارهای مالی نبوده است و افزایش قیمت ارز نشان‌دهنده تقاضایی است که عرضه موجود در بازار توان پاسخگویی به آن را ندارد و نیازمند مدیریت هوشمندانه است. حمامی در ادامه افزود:

در شرایط فعلی که کشور با کمبود منابع ارزی مواجه است، نگاه مسئولان به بازار تتر به‌عنوان عامل افزایش قیمت ارز، نیازمند بازنگری است. استفاده از تتر و سایر ارزهای دیجیتال می‌تواند بخشی از این نیاز را تأمین کند و به دلیل سهولت در نقدینگی، از افزایش تقاضای مازاد جلوگیری نماید. در حال حاضر، بازار ارزهای دیجیتال در ایران به بلوغ نسبی رسیده و بخش عمده‌ای از نیاز مردم از طریق این بازار با معامله با یکدیگر تأمین می‌شود. اگر این روند متوقف شود، تقاضای برآورده‌نشده مجدداً به سمت بازارهای دلار حرکت خواهد کرد و پیامدهای جبران‌ناپذیری به همراه خواهد داشت.

به باور مدیرعامل صرافی ارزهای دیجیتال اوکی اکسچنج، دسترسی به این بازار نه‌تنها می‌تواند از شدت فشار بر بازار غیررسمی دلار بکاهد، بلکه در بلندمدت به تعادل بازار ارز کمک شایانی خواهد کرد. او در ادامه تاکید کرد تصور اینکه با قطع دسترسی به این بازار، مردم از تبدیل ریال به دلار صرف‌نظر خواهند کرد، کاملاً اشتباه است و افزود:

تجربه‌های گذشته به‌وضوح نشان داده‌اند که چنین اقداماتی تنها باعث شکل‌گیری راه‌های جایگزین و افزایش مشکلات می‌شود. راهکار اصلی، مدیریت علمی و منطقی بازار و پاسخگویی به نیازهای واقعی جامعه است، نه محدودیت‌های غیرکارآمد.

حمامی ضمن اشاره به اینکه در نهایت، مدیریت بازارهای مالی نیازمند رویکردی علمی، منطقی و مبتنی بر واقعیت‌های اقتصادی جامعه است، اظهار داشت:

به جای اتخاذ سیاست‌های محدودکننده که در گذشته کارایی خود را از دست داده‌اند، باید به دنبال ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا و بهره‌گیری از ابزارهای نوین مالی مانند ارزهای دیجیتال بود. چنین رویکردی می‌تواند ضمن کاهش فشار بر بازار غیررسمی ارز، نیازهای واقعی جامعه را به شیوه‌ای پایدار برطرف کند و از بروز پیامدهای منفی اقتصادی جلوگیری نماید. تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه و آینده‌نگرانه کلید ایجاد ثبات در بازارهای مالی و تقویت اعتماد عمومی خواهد بود.

باید با کسب‌وکارهای ارز دیجیتال مانند سایر صنایع رفتار شود

امیرحسین مردانی، بنیان‌گذار بیت‌پین نیز در این نشست خبری ضمن تاکید بر این امر که هیچ فعال اقتصادی دوست ندارد نرخ ارز در کشور پرتلاطم باشد اذعان داشت که فعالان صنعت ارزهای دیجیتال دغدغه بانک مرکزی را متوجه شده‌اند. مردانی در ادامه افزود:

این بی‌ثباتی باعث کاهش امنیت اقتصادی و کسب‌وکارهای ما می‌شود. مسئله‌ای که وجود دارد نوع حکمرانی است. بانک مرکزی در صنایع دیگر مثل پتروشمی و فولاد، جلسه‌ای برای موضوع ارز می‌گذارد و تعامل می‌کند. در این سمت نیز بیش از ۳۰۰ کسب‌وکار وجود دارند که تکنولوژی توسعه داده‌اند. پس ما با کسب‌وکارهای جدی روبه‌رو هستیم.

امیرحسین مردانی همچنین به تفاوت در نحوه تعامل و برخورد با کسب‌وکارهای مرتبط با ارزهای دیجیتال اشاره کرد و اظهار داشت:

حکمرانی درست این است که تعامل صورت بگیرد و مانند سایر صنایع با ما برخورد شود. این مدل حکمرانی باعث شده تعداد زیادی از افراد این کسب‌وکارها تقریبا بی‌کار شوند. با این تصمیم، یک صنعت تقریبا ۴ روز است که تعطیل شده است. ما درخواست داریم متوجه شوند این اتفاق افتاده است. در فضایی که از همه طرف در این کشور فشار وجود دارد، چهار روز است که کسب‌وکارها نمی‌توانند به درستی کار کنند.

نمی‌توان بازار تتر را مسئول نرخ ارز کشور دانست

امیرحسین راد، مدیرعامل نوبیتکس در این نشست خبری گفت که اکوسیستم ارزهای دیجیتال تقابلی با بانک مرکزی ندارد و اگر مسئله‌ای است ما از تعامل شفاف با بانک مرکزی استقبال می‌کنیم. او گفت:

مهم‌ترین وظیفه بانک مرکزی حفظ ارزش پول ملی است. هیچ کسب‌وکاری قصد ندارد در نقش‌آفرینی بانک مرکزی خللی وارد کند. رسیدن به این هدف می‌توانست بسیار بهتر اتفاق بیفتد. نقد ما این است که اگر با ما مطرح می‌شد می‌توانست کمک کند کسب‌وکارها آن را مدیریت کنند. این تصمیم باعث آسیب به کسب‌وکار شده اما یک بار برای همیشه به دوستان ثابت شد نرخ تتر روی بازار ارز تاثیرگذار نیست. شما نمی‌توانید بک بازار کوچک را مسئول نرخ ارز کشور بدانید. امیدواریم نتیجه و‌ مسئولیت این تصمیم پذیرفته شود.

راد همچنین اذعان داشت که این تصمیم بانک مرکزی شاید از نظر خودش در کوتاه‌مدت به کنترل موضوعات کمک کرده باشد، اما در بلندمدت آسیب‌های جدی وارد می‌کند. به عقیده وی، آسیب به این بخش خصوصی فقط آسیب به کسب‌وکار نیست و برای دولت هم آسیب‌زا خواهد بود و امیدواریم اعتماد از دست رفته کاربران دوباره بازگردد.

اجازه دهید روی کسب‌وکار و کاربرانمان تعصب داشته باشیم

احسان قاضی‌زاده، مدیرعامل بیتمکس نیز در این نشست عنوان کرد:

مقام معظم رهبری فرمودند هر کسی مردم را ناامید کند، مجرم است. این سخن بسیار درستی است و من امیدوارم باعث ناامیدی مردم نشویم.

او در ادامه ضمن تاکید بر اینکه هیچ‌گونه تقابلی با بانک‌ مرکزی نداریم و تاریخچه اکوسیستم تبادل نشان داده همیشه دست تعامل به سمت حاکمیت دراز بوده است، افزود:

قطعاً تصور ما این است که بدنه بانک مرکزی از یکسری متخصص و کارشناس تشکیل شده است که می‌خواهند فضای اقتصادی کشور را بهبود دهند. اما باید ببینیم استراتژی بانک مرکزی چیست. بعد از اینکه درگاه‌ها بسته شد چه اتفاقی قرار است بیفتد. این کار بانک مرکزی حتی بی‌ارزش کردن درگاه ۷۸۰۰ بود. ما انتظار داریم بانک مرکزی اجازه دهد این اکوسیستم دچار دودستگی شود. ما یکسری فعال حوزه اقتصاد دیجیتال هستیم که در کشور ماندیم و کار می‌کنیم اما اجازه دهید روی کسب‌وکار و کاربرانمان تعصب داشته باشیم.

روزانه بیش از ۱۰۰ هزار بار از درگاه‌ها واریز صورت می‌گرفت

طبق گزارش راه پرداخت، محمد حکیمی، مدیرعامل رمزینکس نیز گفت:

ابعاد این داستان هنوز مشخص نشده است. روزانه بیش از ۱۰۰ هزار بار از درگاه‌ها واریز صورت می‌گرفت. شرکت‌هایی وجود دارند که دارایی خود را به صورت دارایی دیجیتال نگهداری کرده‌اند. چنین مسائلی باعث بروز مشکلات می‌شود.

دیدگاه کلی دیگر مدیران و حاضران

به گزارش ایسنا، برخی دیگر از فعالان حوزه تجارت الکترونیک نیز در این جلسه اظهار کردند که هر زمانی که محدودیتی در حوزه صرافی‌های ارزهای دیجیتال ایجاد می‌شود موضوع پولشویی مطرح می‌شود و متاسفانه هیچ اطلاع رسانی رسمی یا اعلام موضع رسمی صورت نمی‌گیرد. این در حالی است که دست تعامل این صنف به سمت نهادها همیشه دراز بوده است. 

به عقیده فعالان و صاحبان صرافی‌ها، زمانی که مسدود شدن درگاه رخ می‌دهد باید بدانیم که قرار است چه اتفاقی رخ دهد. انتظار فعالان این صنف این است که بتوانند داده‌های شفاف دریافت کنند تا بتوانند آن را به کاربران این حوزه ارائه دهند، چراکه این حوزه نقش مهمی در اقتصاد دارد، مالیات می‌دهد و به رشد اقتصادی کمک می‌کند. همچنین در شرایط محدودیت تحریمی بستر مبادلات تجاری کشور را فراهم می‌کند و نیازمند تعامل بیشتر با نهادهای تنظیم گر هستند. 

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

4 دیدگاه
کاربر تازه‌وارد
کاربر تازه‌وارد
۲ هفته قبل

آقای رئیس بانک مرکزی ما ازاین راه داریم نان خانوادمونو درمیاریم پس با این مسخره بازیا باعث بدبختی ما نشو اگه دراین باره تخصص نداری استفا بده خودتو راحت کن وبیخودی دست تو جیب مردم نکن

کاربر تازه‌وارد
کاربر تازه‌وارد
۲ هفته قبل

بانک مرکزی با این اقدام خودسرانه هم اعصاب مارو خورد می‌کنه هم نون خودشو آجر می‌کنه.مگه ن اینکه از هر واریز کارمزد دریافت میکنی دیگه دردت چیه.تو ک ضعف داری دلارو کنترل کنی تقصیر ارز صرافی چیه.فقط بلدید ی سنگی رو بندازید چاه.بس کنین بزارین مردم بدرد خودشون چاره کنند

Reza
Reza
۲ هفته قبل

بجایه حل مسئله صورت مسئله رو پاک کردید باز کنید صرافی هارو بعد بورس نوبت صرافیه..

ساتوشیران
ساتوشیران
۲ هفته قبل

به به ملت بیدار باش کسایی که دلار خریدن هست گوش بزنگ ریزش باشید اتفاق مصدودی صرافی های رمز ارزی فقط و فقط یک دلیل داره پر کردن خزانه اون هم به زور خخخخ

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب