چرا درگاه‌های پرداخت صرافی‌ها دوباره مسدود شد؟

چرا درگاه‌های پرداخت صرافی‌ها دوباره مسدود شد؟

در حالی که کمتر از ۲ هفته از مسدود شدن غیرمنتظره حساب صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی توسط بانک مرکزی گذشته است، از شب گذشته برخی از صرافی‌های ارزهای دیجیتال برای بار دیگر با محدودیت و عدم امکان انجام پرداخت و تسویه حساب با مشتریان خود روبه‌رو شده‌اند. با این حال، برخلاف دفعه قبل که همه صرافی‌های داخلی با مسدودشدن حساب‌های خود روبه‌رو شده بودند، این بار تنها چند صرافی با اختلال در عملکرد مواجه شده‌اند و این محدودیت‌ها نیز بر حساب‌های آنها اعمال نشده و به علت مسدودشدن سرویس‌های پرداخت‌یاراست.

بیشتر بخوانید: اقدام غافلگیرکننده بانک مرکزی ایران: حساب صرافی‌های ارز دیجیتال مسدود شد

یکشنبه شب تعدادی از کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی از بروز اختلال و عدم امکان برداشت ریالی از صرافی‌های داخلی خبر داده بودند که پس از دقایقی چند صرافی ارز دیجیتال داخلی با انتشار اطلاعیه‌هایی از محدودیت‌ و توقف خدمات تسویه پرداخت‌یارها از سوی بانک مرکزی خبر دادند و گفتند که علت اختلال در تسویه و برداشت ریالی از صرافی‌ها بسته شدن، مسدود شدن وب‌سرویس پرداخت‌یارها بوده است.

در نتیجه این وضعیت، امکان انجام خدمات تسویه ریالی برای کاربران از طریق ساتنا، پایا یا به‌صورت آنی برای برداشت انجام‌پذیر نیست و تنها امکان واریز برای مشتریان وجود دارد.

در نتیجه، از همان ابتدا مشخص شد که ماهیت این اتفاق با بسته شدن حساب صرافی‌ها در ۲ هفته پیش کاملاً متفاوت است و هدف این اقدام صرافی‌های ارز دیجیتال نبوده‌اند، بلکه برخی سرویس‌های پرداخت‌یار هدف بانک مرکزی قرار گرفته‌اند. همزمان با انتشار اخبار این محدودیت‌ها، فعالان حوزه ارزهای دیجیتال و کاربران یا مدیران صرافی‌های دیگری مانند اوکی‌اکسچنج که با هیچ مشکل و محدودیتی مواجه نشده‌اند، اعلام کردند که هیچ چالشی در زمینه تسویه حساب و انتقال وجوه ندارند و محدودیت تازه‌ای علیه آنان اعمال نشده است.

محدودیت خدمات‌دهی برای پرداخت‌یارها

گفتنی است که تا اینجا، سرویس‌های پرداخت‌یاری تومن و جیبیت در کانال‌های تلگرامی خود از غیرفعال شدن سرویس‌های تسویه و انتقال وجه خود خبر داده‌اند اما درباره علت آن چیزی نگفته‌اند و بانک مرکزی نیز تا زمان تنظیم این گزارش اطلاعیه و اعلام رسمی در این خصوص نداشته است.

درگاه پرداخت صرافی ها مسدود شد
اطلاعیه کانال‌های تلگرامی پرداخت‌یارها

مطابق شنیده‌ها، بانک مرکزی در نامه‌ای به بانک‌ها دستور قطع سرویس این پرداخت‌یارها را داده و همین امر باعث اختلال در سرویس صرافی‌های ارزهای دیجیتال شده است. سرویس پرداخت‌یاری جیبیت همچنین در اطلاعیه دیگری از اختلال در تمام سرویس‌های استعلام بانکی خود خبر داده است.

مدیرعامل «تومن» در گفت‌وگو با وب‌سایت پیوست با اعلام خبر محدودیت‌ها اظهار داشته است که علت این قطعی را نمی‌دانند و با پایان گرفتن ساعت کار اداری دلیل این تصمیم بانک مرکزی برای آنها مشخص نیست. هادی علوی همچنین افزود که بانک مرکزی هیچ اطلاعی در این خصوص به آنها نداده‌ و نامه را مستقیم به شبکه بانکی زده است و این پرداخت‌یارها به دلیل قطعی سرویس از این محدودیت‌ها مطلع شده‌اند.

طبق گفته مدیرعامل تومن فقط ۲۰ درصد فعالیت آنها در حوزه ارزهای دیجیتال است و سایر کسب و کارها نیز از این تصمیم بانک مرکزی آسیب دیده اند و عملاً تمام سرویس‌های آنها قطع شده‌است. علوی تاکید کرد که تاکنون تقریباً ۵ صرافی ارزهای دیجیتال مشتری آنها هستند که با این تصمیم بانک مرکزی آنها نیز آسیب دیدند. او همچنین در پایان گفته است:

ما در حال پیگیری از بانک مرکزی هستیم تا علت این تصمیم را مطلع شویم.

نتیجه گیری: آیا باید نگران باشیم؟

با بررسی وضعیت موجود، نکته لازم به ذکر و کلیدی در این میان، آنجاست که تنها صرافی‌های ارز دیجیتالی که از این پرداخت‌یارها استفاده می‌کنند، در نتیجه محدودیت‌های بانکی با مشکل مواجه نشده‌اند و سایر کسب‌وکارهایی که از این سرویس‌ها استفاده می‌کنند نیز وضعیت مشابهی دارند. به این ترتیب، مشخص است که هدف این محدودیت‌ها، صرفاً صرافی‌های ارزهای دیجیتال نبوده‌اند و پرداخت‌یارهای مشخصی هدف محدودیت‌ها در شبکه بانکی قرار داشته‌اند.

چرا درگاه‌های پرداخت صرافی‌ها دوباره مسدود شد؟

در نتیجه، سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال در ایران و کاربران صرافی‌های ایرانی نیازی نیست که از محدودیت‌های پیش آمده نگران باشند. باید توجه اساساً هدف این محدودیت‌ها، صرافی‌ها و کاربران ارزهای دیجیتال نبوده‌اند، بلکه به دلیل به وجود آمدن مشکل برای سرویس‌های پرداختی که با تعداد محدودی از صرافی‌ها همکاری می‌کنند، درگاه‌های پرداخت، تسویه و برداشت کسب‌وکارهای ارزهای دیجیتال دچار اختلال شده‌اند.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه