کتیزن
تا لیست شدن کتیزن:

قراردادهای آتی اتریوم در مسیر پذیرفته شدن توسط قانون‌ گذاران

قراردادهای آتی اتریوم در مسیر پذیرفته شدن توسط قانون‌ گذاران

یک مقام ارشد در گفتگو با کوین‌دسک اظهار داشت که کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده (CFTC) به دنبال تایید قرارداد آتی اتریوم است. گفتنی است که این قرارداد تمامی شرایط جهت پذیرفته شدن را داراست.

این کمیسیون که بر روی بازار مشتقات آمریکا نظارت می‌کند، پیش از این در اواخر سال ۲۰۱۷ به دو بازار مرتبط با قراردادهای آتی بیت کوین یعنی گروه بورس بازرگانی و کالای شیکاگو (CME) و بورس اختیار معامله شیکاگو (CBOE) اجازه فعالیت در زمینه قراردادهای آتی را داده بود.

هم‌اکنون به گفته یک مقام رسمی، این نهاد تنظیم‌کننده مقررات، محصول مالی مشابهی برای اتر، دومین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار، در نظر گرفته است.

مقامات رسمی معمولا تصمیماتشان را در پذیرش محصولات مالی جدید عمومی نمی‌کنند اما این مقام رسمی که نمی‌خواست نامش فاش شود، در این رابطه اعلام کرد:

به نظرم تا زمانی که تحت نظارت ما قرار گیرند، مشکلی با مشتقات اتر وجود نخواهد داشت.

این مقام رسمی توضیح داد:

ما اطلاعیه‌های برجسته‌ای در این باره نمی‌زنیم، بلکه کار ما نگاه کردن به برنامه‌ها قبل از هر چیزی است.

او در ادامه گفت:

یک بورس مشتقات پیش ما می‌آید و می‌گوید که می‌خواهیم فلان محصول را به بازار خود اضافه کنیم. اگر آن‌‌ها با محصولاتی پیش ما بیایند که تمام ملزومات ما را رعایت کرده باشد، به نظرم شانس خوبی دارند تا توسط ایالات متحده پذیرفته شوند.

هرچند وی در این باره اعلام کرد که CFTC تنها به برنامه‌هایی که پیش رو قانون‌گذار قرار گرفته باشد، پاسخ خواهد داد و ایده‌ای درباره آن‌ها مطرح نمی‌کند.

قراردادهای آتی اتریوم در مسیر پذیرفته شدن توسط قانون‌ گذاران

درصورت پذیرفته شدن قراردادهای آتی اتریوم، یک محصول مالی قانون‌گذاری شده دروازه‌های بازار اتر را به سوی سرمایه‌گذاران نهادی گسترده‌ای باز خواهد کرد.

جان تودارو، پژوهشگر ارز دیجیتال در شرکت ارائه دهنده نرم‌افزار مالی تریدبلاک، در این باره گفت:

بسیاری از این ابزارهای مالی اجازه خرید ارز دیجیتال مربوط به آن را نمی‌دهند. قراردادهای آتی تسویه نقدی به جای ارتباط داشتن با ارز دیجیتال مربوطه، با پول‌های فیات سروکار دارند و به صندوق‌های پوششی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشابه این امکان را می‌دهند که بدون نگرانی از دردسرهای نگهداری، وارد سرمایه‌گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال شوند.

تودارو اظهار داشت که در بلندمدت یک بازار آتی تحت نظارت از سوی CFTC می‌تواند موجب اطمینان بین نهادهای قانون‌گذاری مانند SEC برای تایید ETF شود. وجود یک صندوق قابل معامله در بورس برای اتریوم موجب می‌شود نقدینگی بازار اتر بیش از پیش افزایش یابد.

این پژوهشگر، افزایش سرمایه‌گذاری‌های نهادی را به جلب اعتماد سرمایه‌گذاران خرد نسبت به اتر مرتبط دانست.

قراردادهای آتی یبت کوین CME و CBOE در زمان راه‌‌اندازی خود با واکنش‌های مثبتی روبرو شدند. از طرفی تعداد مشتریانی که قصد سفارش قراردادهای CBOE را داشتند به حدی زیادی بود که سایت آن از دسترس خارج شد. همچنین عده‌‌ای معرفی قراردادهای آتی بیت کوین را در آن برهه زمانی دلیل خیزش آن به سمت قیمت تاریخی ۲۰ هزار دلاری‌اش عنوان کردند.

استدلال گروهی دیگر چنین بود که قراردادهای آتی به قیمت بیت کوین لطمه می‌زنند و سبب کاهش آن می‌شوند. هرچند تودارو اذعان داشت که شاید زمان معرفی این نوع قراردادها با رسیدن بیت کوین به نقطه اوج خود و سپس با کاهش ارزش بیت کوین مصادف شده و ارتباطی بین آن‌ها وجود نداشته باشد.

فرایند یادگیری کمیسیون

کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده اولین بار در ماه دسامبر توجه خود را نسبت به اتریوم هویدا ساخت. در آن زمان، نهاد قانون‌گذار درخواست اطلاعات بیشتری از اتریوم کرد و سوالاتی درباره دومین ارز دیجیتال برتر، بازار آن و همچنین فناوری بنیادینش پرسید.

طیف این سوالات از پرسش درباره سازوکار اثبات سهام گرفته (سازوکاری که اتریوم قصد منتقل شدن به آن را دارد) تا نحوه حسابرسی درباره سپرده‌های اتر بود.

همچنین این کمیسیون به صراحت درباره تاثیر معرفی قراردادهای مشتقه بر روی این ارز دیجیتال سوال کرد.

جرج پولن (George Pullen)، اقتصاددان ارشد از بخش نظارت بر بازار CFTC در گفتگو با کوین‌دسک در اواخر ماه مارس اظهار داشت که «درخواست اطلاعات» برای آشنایی با خطرات بازار و صنعت ارزهای دیجیتال، سازوکار آن و همچنین موارد استفاده اتر بود.

قراردادهای آتی اتریوم در مسیر پذیرفته شدن توسط قانون‌ گذاران

جرج پولن

او با بیان اینکه CFTC به دنبال مقایسه اتر با بیت کوین بود، توضیح داد:

پس از مطالعه وایت‌پیپر‌های عمومی و منابع ابتدایی درباره ارزهای مجازی، بیت کوین و قراردادهای هوشمند مشخص بود که این اطلاعات کافی به نظر نمی‌رسد و به یادگیری بیشتری نیاز داریم.

به گفته این مقام رسمی، درخواست اطلاعات از سوی CFTC به قانون‌گذار کمک می‌کند تا مشکلاتی که احتمال دارد پیرامون فضای اتر پیش آید را درک کند. همچنین رابطه بهتری با جامعه ارزهای دیجیتال در مقیاس گسترده برقرار کند.

پولن در ادامه گفت:

این برای ما مسئله مهمی است که برای پیشرفت و توسعه تنوع فناوری‌ها، بازارها و تفاوت‌های جوامع را درک کنیم. اگر تنها به صدای خودمان یا صداهای بلندی که در کسب‌وکارها وجود دارند و یا صدای سیاستمداران از واشنگتن گوش فرا دهیم، امکان دارد از تصویر بزرگتر غافل شویم.

مجموعاً ۳۵ دیدگاه درباره درخواست اطلاعات CFTC توسط شرکت‌های معاملاتی مانند چمبرز آف دیجیتال کامرس، کوین‌سنتر و استارتاپ‌هایی مانند بلاک چین ال‌ال‌سی و سیرکل، کوین‌بیس و افرادی مانند کریگ رایت و غیره ثبت شد.

کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده یا حداقل مدیر آن یعنی کریستوفر جیانکارلو در جامعه کریپتو چهره محبوبی است؛ بطوریکه که برخی لقب «کریپتو ددی» را به خاطر قانون‌گذاری‌هایش به او داده‌اند.

ربودن قدرت

پذیرفتن قراردادهای آتی اتر علاوه بر باز کردن مسیر به روی محصولات مشتقه برای سرمایه‌گذاران، می‌تواند نظارت CFTC را بر روی بازار نقدی اصلی به همراه داشته باشد.

بر همین اساس، اریس‌اکس (ErisX) که پلتفرم معاملات دارایی‌های دیجیتال و قراردادهای آتی است و در نظر دارد قراردادهای آتی بیت کوین، بیت کوین کش، لایت کوین و اتریوم را پس از مجوز گرفتن ارائه دهد، معتقد است که تنظیم مقررات برای قراردادهای آتی می‌تواند نظارت CFTC را بر روی بازار نقدی آن نیز افزایش دهد.

قراردادهای آتی اتریوم در مسیر پذیرفته شدن توسط قانون‌ گذاران

توماس چیپاس، مدیرعامل این پلتفرم در پاسخ به درخواست اطلاعات CFTC نوشت:

قراردادهای آتی که قیمت تسویه آن‌ها در ایالات متحده توسط بازار نقدی با تسویه فیزیکی تعیین می‌شود، شاید CFTC را قادر سازد تا بر روی بازار نقدی آن نیز برای جلوگیری از کلاهبرداری و دستکاری نظارت کند.

کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده همین حالا هم تا حدودی بازار نقدی اتر را پایش می‌کند، هرچند این اختیار به صورت محدود است.

آنه ترمین (Anne Termine) که قراردادهای آتی و بخش مشتقات را در کاوینگتون اند برلینگ هدایت می‌کند و پیش از این در CFTC نیز مشغول به کار بوده است، در گفتگو با کوین‌دسک گفت که این نهاد قانون‌گذار پیش‌تر به صراحت ارزهای دیجیتال را یک کالا قلمداد کرده‌اند.

ترمین در این باره گفت:

کمیسیون نظارت محدودی بر روی بازار نقدی ارزهای دیجیتال دارد؛ به خصوص زمان مواجهه با دستکاری یا کلاهبرداری در بازارهای نقدی تا اقداماتی در این باره انجام دهد.

خانم داوین کیم که مدیر ارشد سیاست‌گذاری‌های یک گروه حقوقی مرتبط با شرکت‌های بلاک چینی است، در این باره اشاره کرد که اقدامات CFTC درباره دستکاری‌ها و کلاهبرداری‌های بازار نقدی ارز دیجیتال تنها می‌تواند، پس از وقوع آن‌ها صورت گیرد و این کمیسیون نظارتی بر روی نحوه انجام معاملات درون صرافی‌ها ندارد.

همچنین به گفته او هر چیزی که نتوان آن را یک اوراق بهادار تلقی کرد، عموما به عنوان یک کالا شناخته می‌شود.

این سوال که آیا اتر یک اوراق بهادار است، هنوز به طور رسمی پاسخ داده نشده است. اما مقامات رسمی در SEC به اوراق بهادار نبودن اتر باور دارند. ویلیام هینمن، از مقامات رسمی SEC در کنفرانسی در سال ۲۰۱۸ اظهار داشت که اتر را به عنوان یک اوراق بهادار نمی‌بیند.

قراردادهای آتی اتریوم در مسیر پذیرفته شدن توسط قانون‌ گذاران

گفته‌های این مقام رسمی توسط رئیس SEC در ماه مارس تایید شد. جی کلیتون در نامه‌ای به هینمن نوشت که با تحلیل او موافق است و یک دارایی دیجیتال نباید اوراق بهادار تلقی شود؛ هر چند او در این نامه هیچ اشاره‌ای به اتریوم نکرد.

معرفی یک قرارداد آتی به معنی افزایش حوزه نظارتی CFTC درباره موارد کلاهبرداری و دستکاری خواهد بود. این قراردادها باید در بورس‌های قرارداد آتی قانون‌گذاری‌شده‌ای مبادله شوند و این به معنی نظارت مستقیم کمیسیون بر روی بازار خواهد بود.

ترمین در انتها نتیجه‌ گرفت:

مفهوم یک جامعه گستر‌ده‌تر در نظارت بهبودیافته CFTC [بر روی اتر] و جلوه قانونی گرفتن آن خلاصه می‌شود.

منبع: coindesk
ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

2 دیدگاه
علی
علی
۵ سال قبل

ممنون ، با توجه که ریسک افراد گردن خودشون هست ، احتمال میدید که خیلی گرون بشه ؟

نیما ملک پور
نیما ملک پور
۵ سال قبل
پاسخ  علی

اخبار اتریوم در چند ماه اخیر بیشترش مثبت بوده، ضمن اینکه سوالات سرمایه‌گذاریتون رو در استک هم می‌تونید مطرح کنید !