نظر مکاتب سیاسی مختلف درباره ارزهای دیجیتال چیست؟
در حالی که برخی ارزهای دیجیتال را جدا از سیاست میدانند، عدهای دیگر با مطرح کردن اینکه هدف ارزهای دیجیتال سیاست پولی بانکهای مرکزی است، آن را به سیاست ربط میدهند.
در واقع بسیاری از کسانی که در اوایل پیدایش بیت کوین از آن استفاده میکردند، به آرمانهای انقلابی این ارز دیجیتال دل بسته بودند. در ابتدا رابطهی محکمی بین آزادیخواهان فردی (Libertarian) و ارزهای دیجیتال وجود داشت.
این تحقیق که توسط کویندسک انجام شده است، رابطه بین دیدگاههای سیاسی و ارزهای دیجیتال را نشان میدهد. یکی از سوالهایی که در این تحقیق با آن برخورد خواهید کرد، جناح سیاسی جوامع ارزهای دیجیتال است. با اینکه کریپتو به عنوان یک فناوری مطرح است، اما نتایج به دست آمده جالب توجه میباشد.
این تحقیق بین ۱۲۰۰ جامعه ارزهای دیجیتال انجام شد و نتایج به این صورت بود: ۸ درصد جوامع بصورت آنارکو کاپیتالیسم (آنارشیسم بازار آزاد)، ۲۴ درصد لیبرتارین، ۲۱ درصد محافظهکار، ۹ درصد میانهرو، ۲۷ درصد لیبرال، ۹ درصد سوسیالیست و ۳ درصد هیچانگار (منظور افرادی است که تمایلی به هیچگونه تغییری ندارند) بودند. با توجه به این نتایج لیبرالها بزرگترین دسته را تشکیل میدهند اما جالب است که مجموع آزادیخواهان فردی و آنارکو کاپیتالیسم، ۵ درصد بیشتر از آنها خواهد شد.
این تصویر دیدگاههای سیاسی مختلف افراد جوامع ارزهای دیجیتال را به خوبی نشان میدهد.
برای مثال، لیبرتارینها کمی منطقیتر از آنارکو کاپیتالیستها عمل میکنند. (برای مثال آنها با وجود دولت محدود مشکلی ندارند و خواستار نبود کلی دولت نیستند اما خواستهی آنارکو کاپیتالیستها حذف دولت است.)
پس از ترکیب دستهبندیها به دو دسته راستگرا و چپگرا، مشاهده شد که ۵۲ درصد جامعه ارزهای دیجیتال راستگرا و ۴۵ درصد چپگرا هستند. با وجود این نتایج که نشان میدهد اکثریت این جوامع را افراد راستگرا تشکیل میدهند، شاید این نتیجهای نبود که انتظارش را داشتید.
با توجه به خواستگاه و شهرت ارزهای دیجیتال اینکه چپگرایان این جمعیت نسبتا کم را نسبت به راستگرایان تشکیل دهند، تعجبآور است. دو دلیل برای توجیه این پدیده وجود دارد: گذشت زمان و قبایل فکری در ارزهای دیجیتال.
زمان:
اگر عاقلانه فکر کنیم، تنها نیروی محرک اولیه ارزهای دیجیتال را لیبرتارینها به وجود آوردند و ارزهای دیجیتال در ابتدا با این جماعت شناخته میشد. با افزایش قیمتها و فراگیر شدن کلمه بیت کوین، بسیاری به سمت این حوزه گرایش پیدا کردند، بدون اینکه دیدگاه سیاسی محکمی داشته باشند.
در یکی از نتایج تحقیق قبلی که انجام شد، ۵۵ درصد افراد فعال در زمینه کریپتو از سال ۲۰۱۷ وارد این حوزه شدند. ممکن است که این افراد برخی دیدگاههای سیاسی هم داشته باشند اما اغلب به دلیل کسب سود در این حوزه به سمت آن متمایل شدند.
قبیلههای فکری کریپتو (Coin Tribalism):
ایدئولوژیهای موجود در حوزه ارزهای دیجیتال طیف گستردهای را شامل میشوند. نتایج تحقیق به ما نشان داد که رشد برخی ایدههای خاص در بعضی از ارزهای دیجیتال خاص دیده میشود. بیت کوین به عنوان ارز دیجیتالی که بیانگر اکثریت جامعه ارزهای دیجیتال است، طیف گستردهای از مردم را شامل شده و دیدگاه سیاسی خاص و متمرکزی در آن دیده نمیشود.
به عنوان مثال اتریوم به نظر میرسد بیشترین افراد چپگرا (۵۵ درصد) و در طرف مقابل دَش بیشترین افراد راستگرا (۷۸ درصد) را در جامعه خود دارند. اکثریت جامعه ریپل را افراد میانهرو تشکیل داده در حالیکه در مونرو طیف میانهرو و حدوسطی تقریبا وجود ندارد و بیشتر دیدگاههای افراطی است که در آن دیده میشود، بطوریکه آنارکو کاپیتالیستها با میزان تصاحب ۳۶ درصد از جامعه مونرو در آن به چشم میخورند.
تفسیر اطلاعات
نظر برخی از رهبران فکری ارزهای دیجیتال در ادامه آمده است.
سانتیاگو سیری، موسس DemocracyEarth نظرش را به عنوان یک چپگرا اینگونه بیان کرد:
مشاهده این ایدئولوژیهای سیاسی در جوامع ارزهای دیجیتال بسیار جالب است، اما به نظرم به یک دیدگاه طیفی جدیدی در این حوزه نیازمندیم: طرفداران ارز دیجیتال واحد و حکمران بر تمام بازار و طرفداران بازار آزاد مملو از توکنهای مختلف.
ایوان لیلیگویست به عنوان توسعهدهنده و میزبان برنامه Ivan on Tech نظرش را به عنوان یک میانهرو اینگونه عنوان کرد:
مردمی که در ابتدا با ارزهای دیجیتال همراه بودند، تفکراتی متمایل به آنارکو کاپیتالیسم و لیبرتارینیسم داشتند اما با جهش قیمتی بیت کوین و کل بازار ارزهای دیجیتال در سال اخیر، بسیاری از مردم با دیدگاههای مختلف جذب این حوزه شدند.
همچنین مرد بیت کوینی که با تصویر زیر معروف شد، به عنوان یک راستگرا گفت:
تعجب آور نیست که ارزهای دیجیتال با رهبریت متمرکز، شامل افراد چپگرا و سوسیالیست است.
کریس دروسی، یک شخصیت کریپتویی نامآشنا و قدیمی که میزبان پادکست «بیت کوین سانسور نشده» نیز هست، سوالات بسیاری درباره این موضوع مطرح کرد.
بعد از مطالعه تحقیق انجام شده، ایشان نظر داد:
انتخابات سال ۲۰۱۶ بر روی جمعیت جامعه بلاک چین تاثیرات مهمی گذاشت. بیت کوین در اوایل یک حرکت محافظهکارانه از سمت لیبرتارینها و دوستداران طلا بود. همچنین ظهور بلاک چین اتریوم، نوید بلاک چینهای مترقی را در این حوزه داد. انتخابات سال ۲۰۱۶ شکافی در جامعه ایجاد کرد. آزادیخواهان فردی در جستوجو برای استقلال و قواعد محافظهکارانه، آرزوهای خود را در بیت کوین، دَش و بیت کوین کش یافتند. چپگرایان نیز علایق خود را در ارزهای دیجیتال در راهحلهایی برای ساختار حکومتی و سرمایهگذاری جمعی پیدا کردند.
راستگرایان که پیشگامان اولیه ارزهای دیجیتال بودند، چپگرایان را در حال مهاجرت به تکنولوژیشان میبینند. با نفوذ بیشتر این تکنولوژی این روند ادامه خواهد یافت و تعداد راستگرایان در ارزهای دیجیتال و به خصوص افراد افراطی کاهش خواهد یافت.
در نهایت افرادی که به خاطر پول و کسب سود جذب این حوزه غیرمتمرکز شدند، شاید باعث شوند که سیلیکون ولی به سمت ساخت برنامههایی با مورد هدف قراردادن مصرفکنندگان برود، وال استریت از اطلاعات آنها استفاده کند و یا حتی واشنگتن تنها چهره سیاستهای پولی خود را عوض کند.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.