طرح گسترش صنعت استخراج ارزهای دیجیتال در ایران به مجلس رفت؛ تعرفه صنعتی برای برق و گاز ماینینگ

طرح گسترش صنعت استخراج ارزهای دیجیتال در ایران به مجلس رفت؛ تعرفه صنعتی برای برق و گاز ماینینگ

بر اساس طرحی تازه که به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است، دولت موظف است برای استخراج ارزهای دیجیتال در داخل کشور با شرایط خاصی برق و گاز با تعرفه صنعتی اختصاص دهد. تا به اینجا، این طرح به امضای ۲۳ نماینده مجلس رسیده است.

به گزارش ارزدیجیتال، کمیسیون رمز ارز و بلاکچین نظام صنفی رایانه‌ای کشور، این طرح را از طریق نماینده شیراز به مجلس شورای اسلامی برده است و طبق گفته یک منبع آگاه، تا به اینجا ۲۳ نماینده موافقت خود را با آن اعلام کرده‌اند.

در این سند، از ارزهای دیجیتال به‌عنوان محصولی استراتژیک یاد شده است که «تحریم ناپذیر» است و می‌توان از استخراج آنها برای کاهش وابستگی به صادرات نفت و کاهش تأثیرات تحریم‌های «ظالمانه» استفاده کرد. ایجاد بیش از ۱۰,۰۰۰ فرصت شغلی، رفع محرومیت در مناطق محروم، توسعه زیرساخت‌های نیروگاهی و افزایش توان تولید برق و کمک به حل مشکل کمبود برق در ساعات پیک مصرف از جمله مزایایی است که در این سند به آنها اشاره شده است.

با تصویب نهایی این طرح متقاضیان می‌توانند در مناطق منتخب که توسط وزارت نیرو تعیین می‌شود، اقدام به احداث نیروگاه با تعرفه گاز یارانه‌ای کنند.

کلیات این طرح به شرح زیر است:

«ماده ۱- دولت مکلف است در طرح‌های موضوع ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید در زمینه نفت، گاز و برق، برای جبران اصل و سود سرمایه‌گذاری، حسب درخواست سرمایه‌گذار، به ایشان پرداخت ارزی و یا ریالی داشته و یا در پایانه‌های صادراتی به آنها نفت خام تحویل داده و یا در نقاطی از کشور که شبکه‌های موجود اجازه انتقال را خواهد داد، به سرمایه‌گذار گاز و یا برق واگذار نماید. انتخاب نحوه مصرف گاز و برق از جمله استفاده در تولید رمزارز و یا فروش در بازار داخلی در اختیار سرمایه‌گذار می‌باشد. قیمت گاز، قیمت صنعتی (تحویلی به پتروشیمی‌ها به عنوان خوراک) و قیمت برق، قیمت تحویلی به بخش صنعت می‌باشد.

ماده ۲- کلیه صنعتگران دارای مجوز استخراج رمزارز جهت بهره مندی از حامل‌های انرژی (برق و گاز) با نرخ صنعتی مکلفند تمام درآمد ناشی از تولید محصول خود را مطابق دستورالعمل‌های بانک مرکزی در سامانه نیما و یا سایر سامانه‌های معرفی شده بانک مرکزی عرضه نموده و یا براساس دستورالعمل‌های موجود صرف واردات مواد اولیه، ماشین آلات، تجهیزات و یا کالا‌های اساسی نمایند. میزان برق و یا گاز یارانه ای تحویل شده متناسب با ارز وارد شده به سامانه و یا واردات خواهد بود. نظارت بر این فرآیند برابر دستورالعمل مصوب وزارت صمت و بانک مرکزی با مشورت اتاق بازرگانی ظرف یک ماه تنظیم و ابلاغ می‌شود.

ماده ۳- برای تامین بخشی از برق مورد نیاز در ساعات اوج مصرف برق در طول سال، وزارت نیرو مکلف است به متقاضیان رمز ارز در نقاط مورد نظر وزارتخانه، مجوز احداث نیروگاه صادر و با صدور تاییدیه برای تحویل گاز یارانه ای، برق این نیروگاه‌ها را در ساعات اوج مصرف به قیمت مصوب خریداری نماید. وزارت نیرو برای خرید برق این نیروگاه‌ها در ساعات غیر اوج مصرف تعهدی نخواهد داشت.

ماده ۴- الف- وزارت نفت مکلف است به ازاء رمزارز تولید و مبادله شده توسط برق تولیدی نیروگاه‌های متصل به شبکه در تولید رمزارز در سامانه نیما و یا سامانه‌های دیگر تحت نظارت بانک مرکزی، گاز مورد نیاز را به قیمت گاز تحویلی به عنوان خوراک پتروشیمی‌ها تحویل نماید. قیمت گاز مصرفی مازاد بر ارز مبادله شده، معادل کمترین قیمت گاز صادراتی است.

ب- وزارت نیرو مکلف است به ازاء ارز تولید و مبادله شده، برق تحویلی را به قیمت صنعتی محاسبه و مازاد بر آن را معادل کمترین قیمت برق صادراتی محاسبه و وصول نماید.

ماده ۵- استفاده از ساز و کار انرژی و قرارداد‌های دو جانبه بین تولیدکنندگان برق و فعالین صنعت استخراج رمز ارز برای فروش و انتقال برق با استفاده از ترانزیت برق در شبکه سراسری با رعایت مقررات حاکم بر آن امکانپذیر است.

ماده ۶- تامین حامل‌های انرژی (برق و گاز) متقاضیان صنعت استخراج رمز ارز تابع رویه‌های موجود در کشور در ساعات غیر اوج مصرف برق و گاز، مشابه سایر صنایع با تعرفه صنعتی برق و گاز (قیمت گاز به عنوان خوراک پتروشیمی ها) محاسبه و وصول می‌شود. تامین برق و گاز از شبکه سراسری با رعایت ضوابط فنی و قراردادی موجود و با موافقت سازمان‌های مربوطه امکانپذیر است.

تبصره ۱- دولت مکلف است قیمت گاز تحویلی به نیروگاه‌هایی را که صرفا برای تامین برق رمزارز احداث شده و یا نیروگاه‌های موجودی که صرفا مبادرت به تولید رمز ارز میکنند را در ساعات اوج مصرف گاز و برق معادل کمترین قیمت گاز صادراتی و در بقیه ساعات معادل قیمت صنعتی گاز محاسبه و دریافت کند. دولت مکلف است قیمت گاز تحویلی به نیروگاه‌‌های موضوع این تبصره در شعاع ۲۵۰ کیلومتری پالایشگاه‌های گاز را با ده درصد و در شعاع دویست و پنجاه کیلومتری تا پانصد کیلومتری با پنج درصد تخفیف نسبت به کمترین قیمت گاز صادراتی، محاسبه و دریافت کند.

تبصره ۲- دولت مکلف است قیمت برق واحد‌های تولید رمز ارز را در ساعات اوج مصرف برق معادل حداقل قیمت صادراتی برق محاسبه و دریافت کند.

تبصره ۳- کلیه نیروگاه‌های کوچک مقیاس (تولید پراکنده) متصل به شبکه سراسری که متعهد به تامین برق در ساعات اوج مصرف هستند امکان اخذ مجوز و احداث مزارع استخراج رمز ارز را با تعرفه گاز صنعتی دارند. تعرفه گاز نیروگاه‌های غیرمتصل به شبکه سراسری معادل کمترین نرخ گاز صادراتی است. کلیه نیروگاه‌های موجود (با شرط افزایش ظرفیت تولید و یا راندمان) و نیروگاه‌های جدیدالتاسیس (با شرط اتصال به شبکه سراسری)، مشروط به تامین برق در ساعات اوج مصرف، می‌توانند برابر شرایط این قانون از تعرفه گاز صنعتی بهره مند گردند.

تبصره ۴- نیروگاه‌های فعال در صنعت استخراج رمز ارز و متقاضی استفاده از گاز با تعرفه صنعتی با رعایت ضوابط ابلاغی وزارت نیرو مکلف به اتصال به شبکه سراسری برق بوده و در صورت ابلاغ و درخواست وزارت نیرو مبنی بر تزریق و تحویل بخشی از ظرفیت برق تولید شده در دوره اوج مصرف به شبکه سراسری با قیمت خرید و رعایت بند ت ماده ۴۸ قانون برنامه ششم توسعه می‌باشند.

ماده ۷- به‌منظور صرفه جویی در انرژی، وزارت صمت مکلف است با تایید سازمان استاندارد، لیست دستگاه‌های تولید رمز ارز مجاز و دارای اصالت‌ و کیفیت کافی را مشخص و اعلام کند.

ماده ۸- الزام تولیدکنندگان رمز ارز به استقرار در شهرک‌های صنعتی و یا مناطق ویژه اقتصادی فاقد وجاهت قانونی است.»

سید امید علوی، فعال حوزه ارزهای دیجیتال و عضو کمیسیون رمز و بلاک چین نصر، به ارز دیجیتال گفت که هدف از ارائه این طرح، «نجات صنعت ماینینگ در ایران» است. او گفت:

کمیسیون رمز ارز و بلاکچین نظام صنفی رایانه ای کشور در جهت عادلانه کردن نرخ حامل های انرژی صنعت ماینینگ عزم خود را جزم کرده و در نظر دارد با ارائه راهکاری به نفع این صنعت و کشور فعالیت در این حوزه را از رکود و نابود نجات دهد.

او در ادامه افزود:

از طرفی دیگر، آقای دکتر قادری نماینده محترم مردم شیراز در مجلس یازدهم با مشورت کمیسیون در این بحران ارزی با ارائه «طرح تامین ارز با استفاده از جهش تولید صنعت استخراج رمزارز» آغاز کننده عملیاتی این تغییر بزرگ در مجلس هستند.

علوی در پایان ضمن اشاره به «۲.۵ میلیون واحد بیت کوین» باقی‌مانده، عنوان کرد که کمیسیون تمام تلاش خود را می‌کند تا ایران از این ثروت بی‌نصیب نماند. او همچنین از تمام فعالان این صنعت خواست تا به این نظام صنفی کمک کنند.

دریافت سند طرح

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

12 دیدگاه
صادق
صادق
۳ سال قبل

به نظر من ما جای دیگه مردیم ما را انداختن جهنم .من مجوز ماینینگ دارم پدری لزم در اوردن که اصلا پشیمون شدم چرا این کار را کردم

احسان
احسان
۳ سال قبل

هرچی دربیاریو باید بدی دولت?بعد دون میریزن کمکم میخان

XYZ
XYZ
۳ سال قبل

سلام

امیدوارم هرچه سریعتر به نتیجه برسه

متاسفانه وزارت نیرو که واقعا نسبت به صنعت
ماینینگ بیخیال بود و نمی خواستند رشد کنه

حداقل با تصویب این طرح از هدر رفت مخزن مشترک پارس جنوبی و حیف و میل آن توسط قطر جلوگیری می کنند

یه تعداد ایرانی هم تو این اوضاع اقتصادی شاغل می شوند.

رضاا
رضاا
۳ سال قبل

تا بیاد اعلام وصول شه بره تو کمیسیون تخصصی بررسی شه اونجا به رای گذاشته بشه بعد فوریتش به رای گذاشته بشه بعد تایید شه بره شورای نگهبان بعد برسه دست دولت بخواد آیین نامه ها و دستورالعمل های اجراییش تصویب شه بعدش ابلاغ شه تا هاوینگ بعدی طول میکشه

علی امیری
علی امیری
۳ سال قبل

عزيزان نماينده های مجلس خودتون رو فراموش نکنيد.

اتر خان
اتر خان
۳ سال قبل

تایید کن تمام زندگی خون دل خوردیم .

اتر خان
اتر خان
۳ سال قبل

خداوکلیلی بعد از 5 سال استخراج و به گند کشیدن سرمایه مون .
تا هنوز که هنوز ه استخراج میکنم چون از طلا هم با ارزش تره .( چیزی که مردم سمتش هجوم میبرن )

Tahamed
Tahamed
۳ سال قبل

دیر کردین،خیلیییبی دیر

مجتبی
مجتبی
۳ سال قبل

امدی جانم به قربانت ولی حالا چرا .....

امير
امير
۳ سال قبل

طرح عالی ایه امیدوارم تصویب بشه