ابراز نگرانی آمریکا از همکاری چینیها با کارتلهای مواد مخدر مکزیکی برای پولشویی با ارزهای دیجیتال
نهادهای مجری قانون در ایالات متحده، در زمینه افزایش استفاده کارتلهای مواد مخدر و سایر گروههای تبهکار سازمانیافته فراملیتی از کانالهای چینی برای پولشویی ابراز نگرانی کردهاند.
بر اساس گزارش آسیاتایمز (Asia Times)، این مسئله همزمان با افزایش صادرات مواد و عناصر شیمیایی استفاده شده در ساخت مواد مخدر، از چین به آمریکا مطرح شده است. یکی از مقامات ارشد آژانس مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده (DEA) بهنام «پُل نریم» اظهار داشت که افزایش قابل توجه تعداد افرادی که در آسیا اقدام به پولشویی میکنند مورد توجه این آژانس قرار گرفته است. وی افزود:
به نظر میسد که قسمتی از دلیل تغییر جهت کارتلهای مواد مخدر به سمت کسانی که در آسیا و چین به پولشویی میپردازند، این است که سطح روابط عادی با چین بخاطر حجم زیاد تجارتهای قانونی و غیرقانونی و واردات مواد شیمیایی از این کشور، افزایش یافته است. استفاده از کارگزاران و دلالان پول آسیایی، روند پولشویی را آسانتر کرده و خرید مواد شیمیایی و ترکیبات مورد استفاده در تولید مواد مخدری که در خیابانها فروخته میشوند را تسهیل کرده است.
پیچیدگی رو به رشد
در گزارشی که چند هفته پیش توسط آژانس مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده منتشر شد، عنوان شده است که طی هشت سال گذشته کاهش ثابتی در میزان وجوه مصادره شده در سراسر ایالات متحده، به ثبت رسیده و این مسئله میتواند به این معنی باشد که روشهای محرمانهتری برای جریان غیرقانونی پول، بهکار گرفته شده است.
آژانس مبارزه با مواد مخدر آمریکا به صراحت اعلام کرده است که سیستمهای بانکی زیرزمینی در چین (CUBS) کانالهایی کلیدی برای پولشویی هستند. این آژانس اشاره کرد که کارگزاران مالی CUBS، به منظور انجام پولشویی برای قاچاقچیان مواد مخدر و کمک به شهروندان چینی که مایل به انتقال پولی بیش ۵۰ هزار دلار هستند که سقف تعیین شده سالیانه برای حجم مجاز ارسالی به خارج از کشور بوده، به بیت کوین روی آوردهاند. آژانس مبارزه با مواد مخدر آمریکا در این مورد گفت:
کارگزاران CUBS، بیت کوینهای خود را در ازای پول بدست آمده از فروش مواد مخدر در آمریکا، استرالیا و اروپا، به قاچاقچیان مواد مخدر میفروشند. سپس با پول حاصل از فروش مواد مخدر، از شهروندان چینی بیت کوین خریده و از آنها برای انتقال وجوه شهروندان به خارج از این کشور، استفاده میکنند.
کارگزاران چینی برای جلوگیری از تشخیص و ردیابی، این معاملات را معمولاً در صرافیهایی که در خارج از این کشور قرار داشته و سیاستهای شناخت مشتری و مبارزه با پولشویی ضعیفی دارند، انجام میدهند.
مشکل چندنهادی
علاوه بر آژانس مبارزه با مواد مخدر، وزارت امنیت کشور ایالات متحده آمریکا نیز سازمانهای بزهکار فراملیتی چینی را مسئول افزایش استفاده از ارزهای دیجیتال به عنوان روشی برای پولشویی دانست. این اظهارات در یکی از جلسات کنگره در اوایل ماه جاری، بیان شد.
در حالی که ممکن است استفاده از ارزهای دیجیتال برای پولشویی مزایایی داشته باشد اما گستره استفاده از آنها محدود است زیرا به استثنای ارزهای غیرقابل ردیابی مانند مونرو و زیکش، تراکنشها شفاف بوده و از طریق بلاک چینهای مربوطه قابل مشاهده هستند.
در مقیاس جهانی، حجم پولی که از طریق پولشویی به گردش میافتد در حدود ۲ تریلیون دلار تخمین زده میشود و استفاده از ارزهای دیجیتال برای پولشویی در مقایسه با کانالهای دیگر، ناچیز است.
بله ارزی که غیرقابل رهگیری و نامتمرکز باشه همین جور استفاده ازش میشه و انتظار دیگه ای نمیره