گزارش نشست بررسی مفاهیم اولیه حوزه ارزهای رمزنگاری شده ، بلاک چین و کارکردهای آن در محل اتاق بازرگانی تهران
گزارش حضور خانه معدن ايران در نشست «بررسی مفاهیم اولیه حوزه ارزهای رمزنگاری شده ، بلاک چین و کارکردهای آن»در محل اتاق بازرگانی تهران
در این نشست که در روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، جناب آقای دکتر محمدعلی مداح علی عضو هیئت علمی دانشکده برق دانشگاه شریف، جناب آقای دکتر احمدیان مدیر کل نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و هم چنین جناب آقای دکتر فقیهی دبیر ستاد توسعه ICT معاونت علمی ریاست جمهوری به ایراد سخن پرداختند.
در ابتدای نشست جناب آقای دکتر مداح علی عضو هیئت علمی دانشگاه شریف مقدمه ای از چگونگی کارکرد بلاک چین ارائه کدند. ایشان عنوان کردند که :
با محدود کردن و ممنوعیت ارزهای دیجیتال نمیتوان از ورود این تکنولوژی به کشور جلوگیری کرد و اضافه کردند که در ارزهای دیجیتال، واسطه گری بانک در جابجایی پول حذف می گردد. هم چنین در این سیستم، افراد با هویت مجازی و با یک کد معرف شناخته می شوند تا با هویت واقعی.
در ادامه این نشست جناب آقای دکتر فقیهی دبیر ستاد ICT معاونت علمی ریاست جمهوری بخشی از موانع ایجاد نوآوری و امکان استفاده از ارزهای دیجیتال در کشور را برشمردند که از آن جمله می توان به : لختی نهادی به خصوص در بخش دولتی، قوانین و مقررات غلط و تهدیدهای نادیدنی اشاره کرد.
ایشان نیز عنوان کردند که :
قطعا با وضع قوانین ممنوعیت و بر اساس تجربه دیگر کشورها، نمیتوان بر فراگیر شدن استفاده از ارزهای دیجیتال در کشور مانع ایجاد کرد. سایر کشورها بجای وضع قوانین ممنوعیت، سعی در مدیریت این تکنولوژی و ایجاد بسترهای ملی برای آن دارند. به طور مثال در تمامی فرودگاه های کشور ترکیه، دستگاه های خودپرداز تبدیل واحدهای ارزی دیجیتال مانند بیت کوین به واحد پول این کشور وجود دارد و یا در کشور مالزی، واحدهای پول دیجیتال ملی ایجاد گردیده اند.
در ادامه جناب آقای دکتر احمدیان مدیر کل نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از مزایای اسفاده از تکنولوژی بلاک چین در نظام مالی کشور سخن گفتند. به عقیده ایشان :
در کشورما نیز میبایست هرچه سریعتر استارتاپ های این حوزه شکل گرفته و بجای ایجاد قوانین دست و پاگیر در فضای کسب و کار کشور، به فکر استفاده از این ابزارها در جهت رشد و توسعه کشور بود.
نظر دکتر رضا شیرازی عضو کمیته استارتاپ های معدنی خانه معدن ایران و مشاور مرکز کسب و کارهای معدنی خانه معدن ایران درباره ارزهای رمزنگاری شده:
همانطور که در گذشته ادارات پست سعی در حذف ایمیل از چرخه ابزارهای کاری انسان ها داشتند، اما نتواستند این ابزار آنلاین را حذف کنند و در عوض سیاست ها و استراتژی های خود را با این ابزارهای نو تطابق دادند، نظلام بانکی در دنیا و در کشور ما نیز میبایست خود را با ابزار ارز دیجیتال وفق دهد.
دیگر دوران استفاده صرف از بانک ها برای جابجایی پول گذشته است. در کشور ما نیز یکی از دغدغه های مسئولین بانکی کشور، این است که در صورت شکست معاملات ارزهای دیجیتال، مردم دلیل این شکست را بانک مرکزی بدانند و مانند ورشکستگی موسسات مالی میبایست پاسخگو باشد، در حالی که به مانند کسانی که در بازار خرید و فروش دلار شکست خورده اند، مسئول شکست به طور کامل سوداگری خود این افراد بوده است و کسی بانک مرکزی را مقصر آن نخواهد دانست.
مخاطب بخشنامه اخیر بانک مرکزی بانک ها ، موسسات مالی و صرافی بوده اند و اشخاص دیگر می توانند از آن برای مبادلات خود استفاده کنند. اما مشکلی که وجود دارد این است که در این مبادلات در نقطه ای میبایست ارز دیجیتال به ارز واقعی تبدیل شود، در حالی که مصوبه اخیر بانک مرکزی عملا راه را بر این کار بسته است.
رضا شیرازی کارشناس حوزه تجارت الکترونیک معتقد است که :
پاک کردن صورت مسئله نمی تواند راه حل باشد، در تمامی دنیا پولشویی با ارزهای رایج کشورها اتفاق میفتد.در ضمن قاچاق با ارزهای غیردیجیتال نیز انجام می شود در نتیجه با برچسب زدن به ارزهای دیجیتال، نمی توان از فشار جبری فناوری ها کاست.
با سلام و تشکر بابت مطلب ارسالی، به اطلاع میرساند این نشست در اتاق بازرگانی ایران برگزار گردیده بود که در تیتر خبر به اشتباه اتاق تهران ذکر شده است. خواهشمند است تصحیح بفرمایید.