ارز‌ها: ۳۲,۰۰۶
ارزش بازار: ۳.۴۰۹ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۳,۵۷۲ تومان

به کارگیری ابزار بیت کوین در مراکز پولی و مالی ممنوع شد/ معنای این حکم چیست؟

به کارگیری ابزار بیت کوین در مراکز پولی و مالی ممنوع شد/ معنای این حکم چیست؟

به کارگیری ابزار بیت کوین (bitcoin) و سایر ارزهای مجازی در تمام مراکز پولی و مالی کشور رسما ممنوع اعلام شد.

به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، در جلسه سی ام شورای عالی مبارزه با پولشویی در تاریخ ۹ دی ماه ۱۳۹۶، به کارگیری ابزار بیت کوین(bitcoin) و سایر ارزهای مجازی در تمام مراکز پولی و مالی کشور ممنوع اعلام شد.

از آنجایی که انواع ارزهای مجازی از این قابلیت برخوردار هستند که به ابزاری برای پولشویی و تامین مالی تروریسم و به طور کل، جابه‌جایی منابع پولی مجرمان بدل شوند، حوزه نظارت بانک مرکزی برای پیشگیری از وقوع جرائم از طریق ارزهای مجازی، موضوع ممنوعیت به کارگیری ارزهای مجازی را به بانک ها ابلاغ کرده است.

از این رو، با توجه به اهمیت موضوع، تمام شعب و واحدهای تابعه بانک ها و موسسات اعتباری و صرافی ها باید از انجام هر گونه خرید و فروش ارزهای مذکور و یا انجام هر گونه اقدامی که به تسهیل و یا ترویج ارزهای یاد شده بینجامد، به طور جد اجتناب کنند. همچنین لازم به ذکر است با متخلفین، برابر قوانین و مقررات مربوط برخورد خواهد شد.‏

این حکم به چه معناست؟

به کارگیری ابزار بیت کوین در مراکز پولی و مالی ممنوع شد/ معنای این حکم چیست؟

طبق این اطلاعیه هرگونه استفاده و خرید و فروش بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در بانک‌ها، موسسات مالی و صرافی‌های دارای مجوز بانک مرکزی رسما ممنوع اعلام شد. این ممنوعیت از گذشته نیز وجود داشت اما برای آن بخشنامه رسمی صادر نشده بود.

براساس این حکم، صرافی‌های زیر نظر بانک مرکزی از خرید و فروش بیت کوین به صورت رسمی منع شده اند اما مبادله گران آزاد ارزها در ایران از نظر بانک مرکزی صرافی محسوب نمی‌شوند.

مانع یا پیش زمینه‌ای برای فعالیت گسترده؟

این خبر درحالی اعلام شد که از چندی پیش بانک‌ها و موسسات مالی، علاقه ی خود را برای ورود به این حوزه اعلام کرده بودند.

به کارگیری ابزار بیت کوین در مراکز پولی و مالی ممنوع شد/ معنای این حکم چیست؟

پس از پست توییتری وزیر ارتباطات مبنی بر آمادگی ورود دولت به حوزه بلاک چین، پست بانک ایران رسما فراخوانی برای جذب متخصصین به منظور طراحی یک ارز دیجیتال منتشر کرده است.

پست بانک ایران در نظر دارد با همکاری فعالان و نخبگان حوزه ارزهای دیجیتال مبتنی بر زنجیره بلوکی، نسبت به طراحی و راه اندازی زیست بوم ارزهای دیجیتالی در کشور اقدام نماید.
براین اساس؛ از تمامی اشخاص حقیقی و یا حقوقی و نخبگان که در ارتباط با ابعاد فنی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، فقهی و طراحی مدل‌های کارکردی، فناورانه مربوط به ارزهای دیجیتال دارای سوابق تحقیقی و یا اجرائی هستند دعوت بعمل می‌آید اطلاعات و درخواست همکاری خود را در چهاربخش ذیل ارسال نمایند.

همچنین خبرهای ضد و نقیض زیادی از آمادگی بانک ملت برای ارائه اولین محصول مبتنی بر بلاک چین منتشر شده بود که در حاشیه هفتمین همایش بانکداری الکترونیکی به آن اشاره شد.

اطلاعیه ای که امروز در سایت روابط عمومی بانک مرکزی منتشر شد، به نوعی نخستین بخشنامه رسمی در فضای بیت کوین و ارزهای دیجیتال است که از سوی بانک مرکزی صادر شده است. با توجه به اینکه وزیر ارتباطات بارها بر ورود به فضای بلاک چین تاکید کرده بود، باید دید که آیا این تصمیم بانک مرکزی مانعی برای این هدف ایجاد می‌کند یا این تصمیم یک پیش زمینه برای شروع فعالیت‌ها بوده است.

درمان پول‌شویی یا از دست رفتن فرصت‌ها؟

به کارگیری ابزار بیت کوین در مراکز پولی و مالی ممنوع شد/ معنای این حکم چیست؟

طبق اطلاعیه منتشر شده، شورای عالی مبارزه با پولشویی بانک مرکزی، این تصمیم را در جهت مبارزه با پول‌شویی اتخاذ کرده است. این درحالی است که پول‌شویی با ارزهای دیجیتال برای مجرمان یکی از سخت ترین راه هاست و راه‌های بهتری برای آن‌ها وجود دارد مانند :

  • استفاده از مؤسسه های مالی و اعتباری
  • صورت حساب های جعلی
  • سرمایه گذاری در املاک و مستغلات
  • خرید و فروش آثار هنری
  • سرمایه گذاری در خرید سهام
  • سرمایه گذاری در مشاغل زیان دیده
  • ایجاد سازمان های خیریه
  • شرکت های چند ملیتی بین المللی

همچنین تراکنش‌های بیت کوین و بسیاری از ارزهای دیجیتال قابل رهگیری هستند و تاکنون در کشورهای توسعه یافته مانند ژاپن، پول‌شویی در این حوزه به خوبی کنترل شده است.

طبق آمار پلیس ژاپن در سال ۲۰۱۷، در رابطه با پول‌شویی با ارزهای سنتی ۳۴۷,۰۰۰ پرونده از بانک‌ها، ۱۵,۴۰۰ پرونده از شرکت‌های ارائه دهنده کارت‌های اعتباری و ۱۳,۳۰۰ از اتحادیه‌های مالی و اعتباری به دادسرا گزارش شده است. در سال ۲۰۱۷ جمعاً حدود ۴۰۰,۰۰۰ گزارش پول‌شویی با ارزهای رایج، توسط پلیس بررسی شده است. در حالی که از آوریل تا دسامبر ۲۰۱۷، صرافی‌های ارزهای دیجیتال، تنها ۶۶۹ مورد مشکوک به پول‌شویی را گزارش داده‌اند.

از سوی دیگر علاوه بر اینکه این راه برای جلوگیری از پول‌شویی مناسب نیست، کف ترازوی فرصت‌های ارزهای دیجیتال، مخصوصا برای کشور ایران که زیر فشار تحریم‌های ظالمانه قراردارد، به تهدید‌های آن سنگینی می‌کند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

21 دیدگاه
bad
bad
۶ سال قبل

ترس عدم کنترل حکومت بر مردم باعث چنین تصمیمی شده

مرتضی
مرتضی
۶ سال قبل

ممنون که درست اطلاع رسانی میکنیدمثل بقیه سایتها تحلیلهای سرخودی جودادن به حرفاتون اضافه نمیکنیددرست فقط بانکها موسسات مالی صرافی فیزیکی دارای مجوزمنع شدن ربطی به بقیه نداره

danial
danial
۶ سال قبل

سلام جناب آذرنیوار، ببخشید من چندجا این سوال رو پرسیدم، اطلاع درید که سایت hashflare برای برداشت نیاز به احراز هویت داره یا خیر؟ ممنون میشم جواب بدید.

حامد زال
حامد زال
۶ سال قبل

بنازم مسئولین مملکت رو . انصافا حواسشون به همه چی هست . ماشالله بهشون . به نظر من تمام کسایی که توی مرزهای پهناور میهن اسلامیمون تو کار ارز دیجیتال هستند موظف هستن هر ماه مقداری از سودشون رو کنار بذارن تا برای خرید اسپند درجه یک جهت جلوگیری از چشم نخوردن مسئولین دولت هزینه بشه .
نمیدونم این بیسوادی تا کجا میخواد بره . آخه بهتر از ارز دیجیتال برا دور زدن تحریم چی میخوای ؟

امین
امین
۶ سال قبل

سلام
اقای آذرنیوار حتما می دونید که بانک مرکزی ایران هنوز به fatf نپیوسته در این مورد لطفا یه مقاله بنویسن

وقتی بانک مرکزی ایران بگه کریپتوکارنسی برای پولشویی من یا اون ضرب المثلی میفتم که چلوصافی به افتابه می گه سوراخ داری

امیر
امیر
۶ سال قبل

به نظرم دولت می خواد جلوی خارج شدن سرمایه ها از ایران رو بگیره، چه به صورت دلار یا ارزهای دیگه از جمله ارزهای دیجیتالی. این حکم به نظرم به زودی شامل سایت های ایرانی خواهد شد که ارزهای دیجیتالی رو خرید و فروش می کنند و این سایت ها تعطیل می شوند.

هادی زارعی
هادی زارعی
۶ سال قبل

با وجود صرافی های نفر به نفر مثل localbitcoins.com و صرافی های غیر متمرکز که در آینده بیشتر از آنها خواهیم دید و شنید، ممنوعیت تبادل ارزهای دیجیتال فقط بر روی کاغذ ممکنه اتفاق بیوفته!

محمد رازقي
محمد رازقي
۶ سال قبل

مرسي پس بيشتر ميخريم

اشکان
اشکان
۶ سال قبل

واقعا چقد بدبختیم ،عقل و منطق چی پس؟ نظر مراجع چیه اخه؟ خداییش باید یه جهان چهارم مخصوص ایران بگن که روی همه جهان سومیا رو هم سفید کرده

شاهین
شاهین
۶ سال قبل

منع کردن بانک ها و صرافی های رسمی تحت نظارت بانک مرکزی از مبادلات کریپتوکارنسی مشکلی نداره، چون سابقاً هم فعالیتی تو این حوزه نداشتن که بخوان بهش پایان بدن. ولی هرگز نمیتونن مردم رو منع کنن. اول اینکه هرکس اختیار دارایی خودش رو داره، و دوم اینکه با توجه به ماهیت غیرمتمرکز کریپتوکارنسی ها همچین محدودیت هایی عملاً بی معناست.

متاسفانه مسئولان کشور به جای اینکه بخوان از فرصت هایی که ارزهای دیجیتال برای مقابله با تحریم های اقتصادی فراهم کرده بهره ببرن به دلایل واهی مقابل این فناوری نو جبهه گرفتن. دولت چه بخواد چه نخواد فعالان این عرصه به کارشون ادامه میدن. در هر صورت هیچ قدرت حاکمی نمیتونه مقابل پیشرفت دانش و فناوری رو بگیره و دیر یا زود چاره ای جز کنار اومدن ندارن.

سعید
سعید
۶ سال قبل
پاسخ  شاهین

هم بخاطر خروج ارزه،هم اینکه کمتر از دنیای بیرون بفهمیمو پول بیشتری دستمونو بگیره که هیچ مالیاتی ندیم که هیچ جلوی پول خوری که بانکا میکنندو میگیریم با ارز دیجیتال به خاطر همین مخالفند

عبدالرضا علی پور
عبدالرضا علی پور
۵ سال قبل
پاسخ  سعید

سالم ترین سیستمی که میتونه دست مفت خوری رو تو دنیا کوتاه کنه همون سیستم اولیه دادو ستد کالا به کالا هست اونطوری دیگه نمیتونی 4 تا سیم بندازی دو ر سر و کلت و پول د ربیاری باید یه چیزی تولید کنی و کار کنی تا از گرسنگی نمیری

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب