وضعیت بازار؛ ترس، بلاتکلیفی و نبود قطعیت

وضعیت بازار؛ ترس، بلاتکلیفی و نبود قطعیت

پس از انتشار خبر ممنوعیت کامل ارزهای دیجیتال در چین و سقوط قیمت‌ها، بازار اکنون کمی آرام گرفته است. با این حال کارشناسان انتظار دارند که نوسانات قیمت در روزهای آینده هم ادامه داشته باشد.

به گزارش کوین دسک، خبر ممنوع‌شدن معاملات ارزهای دیجیتال در چین با افزایش فشار فروش در بازار همراه بود و اکنون بیت کوین بالای حمایت ۴۰,۰۰۰ دلار وارد فاز تثبیت قیمت شده است. قیمت بیت کوین در هفت روز گذشته حدود ۱۳ درصد کاهش یافته و اتریوم در بازه زمانی مشابه سقوطی ۱۹ درصدی داشته است. با توجه به فشار نهادهای نظارتی سراسر جهان، تحلیل‌گران انتظار دارند که نوسانات قیمت همچنان ادامه داشته باشد.

توکن‌های مربوط به صرافی‌های ارز دیجیتال، به‌ویژه آنهایی که میان کاربران چینی محبوبیت دارند، روز جمعه با قیمت‌های پایینی فروخته شدند. روز جمعه قیمت توکن صرافی هوبی (Huobi) حدود ۲۳ درصد کاهش‌ یافت و توکن صرافی اف‌تی‌ایکس (FTX) هم با سقوطی ۱۲ درصدی مواجه شد.

جیمز باترفیل (James Butterfill)، استراتژیست سرمایه‌گذاری در کوین شیرز (CoinShares)، روز جمعه در لینکدین (LinkedIn) خود نوشت:

حدود ۱۰ درصد حجم کل بیت کوین‌های جهان مربوط به صرافی‌های اوکی اکس (OKEX) و هوبی است. مقررات چین این مقدار را از ۳۰ درصد سال ۲۰۱۹ [به ۱۰ درصد در سال جاری] کاهش داده است.

باترفیل می‌گوید اخبار ممنوعیت معاملات در چین که روز جمعه منتشر شد، نباید روی قیمت ارزهای دیجیتال تأثیر زیادی داشته باشد.

با‌ این‌ حال همچنان برخی از تحلیل‌گران بر اهمیت قانون‌گذاری‌های چین تأکید دارند. سایمون پیترز (Simon Peters)، تحلیل‌گر ای تورو (eToro)، گفته است:

در اقدامی سریع یک‌هفتم از جمعیت جهان به‌طور رسمی از بازار ارزهای دیجیتال کنار گذاشته‌ شدند. تاکنون ارزهای دیجیتال به خوبی در چین شناخته‌ شده بودند و همین موضوع حذف کامل آنها را به یک رویداد مهم تبدیل می‌کند.

فشار نهادهای نظارتی چیز جدیدی برای بازار ارزهای دیجیتال نیست. تحلیل‌گران و معامله‌گران همچنان پیگیر ممنوعیت‌های دولتی هستند. این اتفاقات معمولاً در زمان ناپایداری بازار رخ می‌دهد.

شرکت مشاوره سرمایه‌گذاری فاند استرات (FundStrat) در گزارش روز جمعه خود نوشت:

این اولین باری نیست که چنین اطلاعیه‌ای از [سوی مقامات] چینی صادر می‌شود، اقدامات تحمیلی مشابهی در سال ۲۰۱۳ و سپس به‌دنبال رونق بازار عرضه اولیه ارزهای دیجیتال (ICO) در سال ۲۰۱۷ صورت گرفته بود.

ممنوعیت ارزهای دیجیتال در چین

بانک مرکزی چین اواخر هفته گذشته فهرستی از فعالیت‌های ممنوعه را منتشر کرد که پیش از این برخی از آنها در خلأ قانونی قرار داشتند. کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی این کشور هم برنامه‌ای را برای توقف کامل فعالیت‌های مرتبط با استخراج تدوین کرده است.

این اطلاعیه بانک‌ها و سایر مؤسسات مالی را از ارائه خدمات مرتبط با ارزهای دیجیتال منع کرده است. علاوه بر این، نهادهای نظارتی قصد دارند سازوکاری برای هشدار زودهنگام و توقف هیاهوی موجود در معاملات و استخراج ارزهای دیجیتال منتشر کنند.

به‌گفته نهادهای نظارتی این کشور، استخراج ارزهای دیجیتال یک صنعت «منسوخ» تلقی می‌شود. به پروژه‌های جدید مجوز داده نمی‌شود و برای پروژه‌های فعلی هم زمانی در نظر گرفته شده است تا کار خود را متوقف کنند.

برخی از کارشناسان معتقدند که اقدام اخیر چین برای ممنوع‌کردن کامل ارزهای دیجیتال، شدیدترین اقدام آنها بود.

همچنین بخوانید: دشمنی ۱۲ ساله چین و بیت کوین؛ این کشور نزدیک به ۲۰ بار تلاش کرده تا بیت کوین را بکشد

خروج ماینرها از چین

ماینرهای ارز دیجیتال طی یک ماه گذشته از چین خارج شده‌اند. نمودار زیر مهاجرت این استخراج‌کنندگان را به قزاقستان، ایالات متحده، آرژانتین و سایر کشورها نشان می‌دهد.

وضعیت بازار؛ ترس، بلاتکلیفی و نبود قطعیت
نمودار سهم کشورهای مختلف از هش ریت شبکه بیت کوین

فاند استرات گفته است:

قزاقستان یکی از کشورهایی بود که از دشمنی دیرینه چین با ارزهای دیجیتال بیشترین بهره‌برداری را کرد. قزاقستان با هزینه تقریبی ۰.۰۳ تا ۰.۰۴ دلار به ازای هر کیلو وات ساعت (بسته به قیمت دلار در این کشور) در میان ارزان‌ترین کشورهای جهان از نظر تعرفه برق مصرفی قرار دارد.

حمایت کلیدی قیمت اتریوم

اتریوم که دومین ارز دیجیتال برتر بازار است، روز جمعه حمایت ۳٬۰۰۰ دلاری خود را شکست. این ارز دیجیتال دو روز پیش سقوطی ۸ درصدی را تجربه کرد، در حالی‌ که بیت کوین در بازه زمانی مشابه حدود ۵ درصد کاهش قیمت داشت.

خریداران باید قیمت را بالای میانگین متحرک (MA) ۱۰۰ روزه و در سطح ۲,۷۳۵ دلار حمایت کنند تا روند صعودی که از ماه ژوییه (تیر) آغاز‌ شده بود دوباره از سر گرفته شود. اگر این سطح شکسته شود خریداران نباید اجازه دهند که قیمت به زیر ۲,۶۰۰ دلار برسد، چراکه در این صورت بخش اعظمی از موقعیت‌های معاملاتی لانگ (خرید) لیکویید می‌شود.

وضعیت بازار؛ ترس، بلاتکلیفی و نبود قطعیت
نمودار قیمت اتریوم (نمای ۱ روزه بازار اتریوم/ دلار)

اگر اتریوم نتواند سطح حمایتی خود را حفظ کند ممکن است قیمت تا ۲٬۰۰۰ دلار هم سقوط کند، هرچند که با در نظر گرفتن نشانه‌های اشباع فروش در نمودار، ‌خریداران کوتاه‌مدت می‌توانند فعال باقی بمانند.

نمودار زیر نشان می‌دهد که در هفته گذشته حجم معاملات اتریوم در صرافی کوین بیس از بیت کوین پیشی گرفته است.

وضعیت بازار؛ ترس، بلاتکلیفی و نبود قطعیت
مقایسه حجم معاملات ارزهای دیجیتال در صرافی کوین بیس

کوین بیس روز جمعه در خبرنامه‌ای خطاب به مشتریان سازمانی خود، به ارزهای دیجیتال سولانا، کاردانو و الگورند (Algorand) اشاره کرد و گفت:

سولانا قاطعانه در رتبه سوم [بازار] قرار گرفته است، کاردانو همچنان سهم مهمی در حجم کلی دارد و الگورند مشابه هفته قبل عمل کرده است.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

2 دیدگاه
ajayramin
ajayramin
۲ سال قبل

اين گونه نباشه همه كه بازار هميشه سبزه