دشمنی ۱۲ ساله چین و بیت کوین؛ این کشور نزدیک به ۲۰ بار تلاش کرده تا بیت کوین را بکشد

دشمنی ۱۲ ساله چین و بیت کوین؛ این کشور نزدیک به ۲۰ بار تلاش کرده تا بیت کوین را بکشد

از سال ۲۰۰۹، چین و هنگ‌کنگ، شمشیرشان را برای بیت کوین از رو بسته‌اند. در طول این سال‌ها، در بسیاری از مواقعی که سقوط قیمت بیت کوین باعث ترس، بلاتکلیفی و تردید شد، ردپای چین را می‌شد پیدا کرد.

به گزارش کوین تلگراف، روز گذشته قیمت بیت کوین با سقوطی ۵ درصدی همراه شد؛ این سقوط پس از آن اتفاق افتاد که بانک مرکزی چین تمام تراکنش‌های مرتبط با این ارزها را غیرقانونی اعلام کرد. این در حالی است که طی ۱۲ سال اخیر، چین نقشی عمده در ۱۹ مورد ترس، بلاتکلیفی و تردیدهایی داشته است که معامله‌گران را نگران کرده بود.

۲۰۰۹: چین برای اولین بار ارزهای مجازی را ممنوع کرد

۱- قانون‌گذاران چینی هیچ زمانی از طرفداران ارزهای دیجیتال نبوده‌اند. سال ۲۰۰۹ و زمانی که فناوری بلاک چین و ارزهای دیجیتال در روزهای ابتدایی خود قرار داشت، وزارت فرهنگ و وزارت تجارت چین، استفاده از ارزهای مجازی برای معاملات کالا را ممنوع اعلام کردند. در آن زمان به‌طور خاص از بیت کوین اسمی برده نشده بود. این کار را می‌توان سنگ بنای قانون‌گذاری‌های سخت‌گیرانه در چین در ارتباط با ارزهای دیجیتال دانست.

۲۰۱۳: بیت کوین به‌طور خاص ممنوع اعلام شد

۲- در سال ۲۰۱۳، بانک مرکزی چین، مؤسسات مالی را از انجام تراکنش‌ها با ارزهای دیجیتال منع کرد. این بانک ارزهای دیجیتال را «بدون معنای واقعی» توصیف کرد. پس از انتشار این خبر، قیمت بیت کوین ۱,۰۰۰ دلار کاهش یافت. در آن زمان بی‌تی‌سی چاینا (BTCC)، بیشترین سهم در معاملات بیت کوین را در اختیار داشت. شایان ذکر است که کمی بعد، قیمت بیت کوین احیا شد.

۲۰۱۴: تهدیدهای توخالی

سال ۲۰۱۴ به ما یاد داد که اخبار غیرواقعی از ممنوعیت قانون‌گذاران چینی و بانک مرکزی این کشور، به اندازه اخبار واقعی، روی بازار تأثیر می‌گذارد.

۳- در ماه مارس آن سال، وب‌سایت سینا ویبو (Sina Weibo) ادعا کرد که بانک مرکزی چین به‌دنبال مسدودسازی تراکنش‌های بیت کوین و این کار را طی یک ماه عملی خواهد کرد. با وجود این که کمی بعد مشخص شد این خبر صحت ندارد، ولی باز هم قیمت بیت کوین سقوط کرد.

۴- تقریباً همزمان با این خبر، صرافی FXBTC که در چین فعالیت می‌کرد، عنوان کرد که به‌دلیل تهدیدهای قانون‌گذاران در ارتباط با توقف فعالیت‌هایش، درهای صرافی را به روی کاربران خواهد بست. این دو خبر در سال ۲۰۱۴، باعث شد که قیمت بیت کوین از ۷۰۹ دلار به ۳۴۶ دلار برسد.

کمی بعد در اواخر ماه مه آن سال، قیمت بیت کوین بار دیگر به بالای ۶۰۰ دلار بازگشت.

۲۰۱۶: هک صرافی‌های چینی

۵- صرافی هنگ‌کنگی بیت فینکس (Bitfinex)، قربانی یکی از بزرگترین هک‌های تاریخ ارزهای دیجیتال شد. طی این حمله، هکرها چیزی در حدود ۱۱۹,۷۵۶ واحد بیت کوین را از این صرافی سرقت کردند که در زمان نگارش این خبر ارزشی معادل ۵ میلیارد دلار دارند. مراجع قضایی همچنان در حال ره‌گیری برخی از این بیت کوین‌های سرقتی هستند. در آن زمان، انتشار خبر هک بیت فینکس باعث سقوط ۱۰ درصدی قیمت بیت کوین طی دو روز شد.

۲۰۱۷: دو ممنوعیت در یک ماه

۶ و ۷:‌ در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۷، دولت چین به‌صورت رسمی صرافی‌ها را از ارائه خدمات در داخل این کشور منع کرد. بانک مرکزی چین هم اعلام کرد که شهروندان این کشور اجازه شرکت در عرضه‌های اولیه سکه (ICO) را ندارند.

سه ماه طول کشید که قیمت بیت کوین از ۴,۰۰۰ دلار به اوج ۲۰,۰۰۰ دلاری خود برسد.

۸ و ۹: قیمت بیت کوین در یک روند صعودی قدرتمند قرار داشت که خبر بسته‌شدن صرافی BTCC منتشر شد. گفته می‌شد که دلیل توقف فعالیت این صرافی محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های دولتی از سوی چین باشد. بانک مرکزی چین ادعا می‌کرد که دیوارهای بیت کوین روزی فرو خواهد ریخت. شایان ذکر است که این صرافی همچنان فعال است.

بیت کوین با وجود این اخبار همچنان روند احیای خود را حفظ کرد و در برخی بازه‌ها شاهد اصلاح‌های جزئی بودیم.  

۲۰۱۸: اخبار منفی

۱۰- اخباری که ژانویه آن سال منتشر شد، حاکی از آن بود که چینی‌ها مسئول سقوط بزرگ بازار هستند.

۱۱- در این زمان، بسیاری معتقدند بودند که انتشار اخباری مبنی بر اعمال محدودیت‌ها دولت چین در بحث استخراج ارزهای دیجیتال، عامل اصلی سقوط بازار است. اواسط فوریه، قیمت بیت کوین با سقوطی بیش از ۶۵ درصد، به ۶,۸۵۲ دلار رسید.

صد البته این سقوط هم دوام چندانی نداشت و تا پایان همان ماه، بیت کوین موفق شد بار دیگر به بالای ۱۱,۰۰۰ دلار برسد.

۲۰۱۹: دوباره ترس، بلاتکلیفی و تردید

دشمنی ۱۲ ساله چین و بیت کوین؛ این کشور نزدیک به ۲۰ بار تلاش کرده تا بیت کوین را بکشد

۱۲- قیمت بیت کوین آوریل آن سال با اصلاحی جزئی روبه‌رو شد. به‌گفته کارشناسان، پیش‌نویس لایحه توسعه و اصلاح چین که در آن قرار بود استخراج ارزهای دیجیتال ممنوع شود، دلیل اصلی این اصلاح بوده است.

۱۳- کمی بعد، بانک مرکزی چین عنوان کرد که در صورت کشف معاملات ارزهای دیجیتال، فوراً آن را متوقف خواهد کرد.

پس از انتشار این اخبار، قیمت بیت کوین سقوطی اندک را تجربه کرد، ولی کمی بعد شاهد احیا و پیشروی به‌سوی اوج تاریخی تازه بودیم.

۲۰۲۰: حمام خون و انگشت اتهام به‌سمت چین

۱۴- حمام خونی که ماه مارس سال ۲۰۲۰ شاهد آن بودیم، باعث شد که قیمت بسیاری از ارزهای دیجیتال سقوط کند. در آن زمان شیوع کرونا تازه قوت گرفته بود. این در حالی است که کارشناسان می‌گویند فروش بیت کوین‌های ماینرهای چینی عامل اصلی این کاهش قیمت بود.

۱۵- نوامبر ۲۰۲۰ دولت هنگ‌کنگ اعلام کرد که در نظر دارد معاملات خرد ارزهای دیجیتال را ممنوع کند. این کشور دلیل این اقدام را مبارزه با پول‌شویی عنوان کرده بود.

اولین سال شیوع کرونا با شکسته‌شدن رکورد ۲۰,۰۰۰ دلاری برای بیت کوین به پایان رسید. این اولین بار طی ۳ سال پیش از آن بود که بیت کوین به بالای ۲۰,۰۰۰ دلار می‌رسید. کمی بعد شاهد ثبت اوج تاریخی تازه در ۳۰,۰۰۰ دلار بودیم.

بیشتر بخوانید: محدودیت‌های چین در ارتباط با ارزهای دیجیتال چه زمانی تمام می‌شود؟

۲۰۲۰: همچنان چین مقصر است

۱۶- ماه مه ۲۰۲۰ (اردیبهشت) انجمن ملی امور مالی اینترنتی چین، انجمن بانکداری این کشور و انجمن پرداخت چین، طی بیانیه‌ای نسبت به سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال و خطرات احتمالی این قبیل سرمایه‌گذاری‌ها هشدار دادند.

۱۷- یک ماه بعد، بانک مرکزی چین به بانک‌های چینی و ارائه‌دهندگان خدمات پرداخت موبایلی این کشور دستور داد که از ارائه خدمات به مشتریانی که با ارزهای دیجیتال سر و کار دارند، خودداری کنند.

۱۸- ماه ژوئن (خرداد)، مقامات چینی استخراج ارزهای دیجیتال در کشور را ممنوع اعلام کردند. این خبر باعث شد تا ماینرها از چین به دیگر نقاط جهان مهاجرت کنند.

۱۹- دیروز، بار دیگر بانک مرکزی چین طی دستوری، تراکنش‌های ارزهای دیجیتال در این کشور را ممنوع اعلام کرد.

شکست پشت شکست

با احتساب ممنوعیت‌های روز جمعه، دولت‌های چین و هنگ‌کنگ، ۱۱ بار به‌طور مستقیم نسبت به تهدید به ممنوعیت یا اجرای ممنوعیت در قبال ارزهای دیجیتال، صرافی‌ها و ماینرها اقدام کرده‌اند. در موارد دیگر، اخبار غیرواقعی و هک‌ها باعث شده‌اند تا قیمت بیت کوین سقوط کند. از سال ۲۰۰۹، بارها چین عامل اصلی ترس، بلاتکلیفی و نبود قطعیت در بازار بوده است.

داده‌های بازار نشان می‌دهد که طی ۲۴ ساعت، قیمت بیت کوین ۲ درصد از ارزش خود را از دست داده است. در حال حاضر نیز هر واحد بیت کوین در محدوده ۴۲,۰۰۰ دلار معامله می‌شود.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

7 دیدگاه
iman
iman
۳ سال قبل

اینقدر مخالفت کن ببینیم کجا رو میگیری ..

Ali
Ali
۳ سال قبل

این کارو میکنه که ارز دیجیتال خودشو فرو کنه به مردم در حالیکه جواب عکس خواهد داد. چین برای اولین بار داره از یک فناوری عقب میوفته و به امریکا خواهد باخت در این زمینه.

Habib tafazoli
Habib tafazoli
۳ سال قبل

ضمن تشکر از نویسنده باید بگم اطلاعات غلط زیادی در تحلیل آورده شده . برای نمونه در سال 2013 قیمت بیتکوین اضلا 1000دلار نبوده که بخواد با ریزش به 1000برسه. ازین موارد چندین عدد بود که امیدوارم این نقد باعث بشه در تحلیل ها دقت وظرافت بیشتری بخرج بدهند

hosseinian
hosseinian
۳ سال قبل

من موندم تو این که مثلا مردم نشستن چین بگه بیت کوین عخه بده مردم هجوم ببرن با ضرر بفروشن که چی گیرشون بیاد؟ مگه اینی که تو ولتشونه سرمایه شون نیس
مگه بیت کوین نیومده کشورا مستبد مثل چین نتونن زندگی ما رو کنترل کنن مگه فلسفه بیت کوین دشمن کمونیس ت نیس؟
پس اینا که با این حرفا میفروشن کیا هستن وقتی میدونن فردا نه هفته بعد قیمت از این بیشتره

سیاوس
سیاوس
۳ سال قبل

موج و انقلاب صنعتی جدید دیگری که کشور ها با آن روبرو شده اند فناوری دیجیتال از هر نوعی است و هر کشوری اگر خود را با آن تطبیق ندهد دچار اضمحلال و فرسودگی اقتصادی و عقب ماندگی صنعتشان خواهد شد و چین یکی از شکست خرده ها خواهد شد اگر نتواند خود را با فناوری جدید تطبیق دهد

مهدی بدری بلقان
مهدی بدری بلقان
۳ سال قبل

نه چین نه هیچ دولتی کاری نمی تونه انجام بده. چون این مردم هستن که با کیف پول هاشون می تونن دارایی بین هم انتقال بدن

کارگر بدبخت
کارگر بدبخت
۳ سال قبل

چین لعنتی، عمدا شل کن سفت کن میکنند تا بتونند در کف خرید کنند و در اوج بفروشند، خود دولت چین هم ارز دیجیتال داره، قوانین هم که دست خودشه، قبل از اینکه ممنوع کنه میفروشند، بعد از ممنوعیت که قیمتها میریزه دوباره میخرند در کف ، بعد قوانین ممنوعیت رو شل میکنند تا دوباره قیمتها بره بالا و این داستان ادامه داره
با اینکار پول زیادی از سراسر دنیا به چین وارد میشه، بدون زحمت، با گذاشتن و برداشتن ممنوعیت خرید و فروش ارز دیجیتال در چین