جیکوین هش؛ طرحی خلاقانه برای آشنا شدن با پروژههای کلاهبرداری
گاهی اوقات هشدار مستقیم درباره پروژههای کلاهبرداری و طرحهای پانزی مؤثر واقع نمیشود و انگیزههای مالی برانگیخته از ادعاهای دروغین مطرحشده در آنها به حدی است که چشم قربانیان را به روی حقایق میبندد. در این میان جای خالی ایدههای خلاقانهای که عموم مردم را با پروژههای کلاهبرداری آشنا کند احساس میشود. جیکوین (Jcoin) یکی از همین ایدههاست که اخیرا با هدف آشناسازی مردم با زیر و بم کلاهبرداریهای حوزه بلاک چین و ارزهای دیجیتال ایجاد شده است.
در نگاه اول و پس از ورود به سایت جیکوین با عبارات متداول پروژههای کلاهبرداری مانند «استخراج ابری بیت کوین» و «درآمد ارزی بدون ریسک» مواجه میشویم که دست کم انگیزه ثبتنام در این سیستم را برای کاربر به وجود میآورد. اغراق طنزآمیز جیکوین در توصیف ویژگیهای سامانه استخراج ابری بیت کوین، رعایت اغلب مشخصات سایتهای اسکم مانند واریزها، دیدگاههای تقلبی، آمار دروغین و دیدگاهی که از چندین برابر شدن ارزش جیکوین در آینده خبر میدهد، آن را به نقیضه جالبی از سایتهای کلاهبرداری تبدیل کرده است.
با گشتوگذار در وبسایت جی کوین میتوان متوجه شد که سازنده آن نسبت به برخی از طرحهای پانزی وسواس بیشتری به خرج داده و محتوای صفحات مختلف از جمله قوانین و مقررات یا بلاگ آن را خالی نگذاشته است تا مخاطب درباره اعتبار وبسایت تردید کند.
پس از طی مراحل ثبتنام که تنها با دریافت نام و نام خانوادگی و در کسری از ثانیه انجام میگیرد، وارد حساب کاربری خود میشوید که در ظاهر میتوان مبلغی را بهعنوان سرمایهگذاری در حساب خود واریز کرد. اما هدف از ساخت چنین سایتی در این مرحله و پس از نمایش پیام زیر مشخص میشود.
جیکوین طرح خلاقانهای است که میتوانید با معرفی آن به افرادی که به سرمایهگذاری بر روی چنین پروژههایی اصرار میورزند، آنها را از انجام این کار باز دارید. گاهی اوقات وارد شدن از در طنز و معرفی چنین پروژههایی به زبان خودشان میتواند تأثیر بیشتری نسبت به هشدار مستقیم داشته باشد که به نظر میرسد محمد جرجندی، مدیر وب آموز و فردی که جیکوین هش را راهاندازی کرده، این نکته را در نظر داشته است.
با این حال همزمان با پیشرفت حوزه بلاک چین و ارزهای دیجیتال، دست اندرکاران طرحهای پانزی نیز از اصطلاحات و نوآوریهای جدید این حوزه بهره میبرند و کلاهبرداریهای خود را از سطوح ابتدایی WCX و PM7 به مرحله قراردادهای هوشمند و اوراکلها هم رساندهاند. اما همچنان ویژگیهای مشترکی در تمامی این پروژهها وجود دارند که کاربران با اطلاع از آنها دیگر به سادگی در دام کلاهبرداران نمیافتند.
ما که نفهمیدیم بالاخره کلاهبرداری یا نه
درست توصیح بدین