مرکز پژوهش‌های مجلس: استخراج ارز دیجیتال درآمد یک میلیارد یورویی برای کشور به همراه می‌آورد؛ تعرفه برق ماینینگ به ۳۰۰ تومان کاهش یابد

مرکز پژوهش‌های مجلس: استخراج ارز دیجیتال درآمد یک میلیارد یورویی برای کشور به همراه می‌آورد؛ تعرفه برق ماینینگ به ۳۰۰ تومان کاهش یابد

مرکز پژوهش‌های مجلس در تازه‌ترین گزارش خود پیش‌بینی کرده است که دولت می‌تواند با تسهیل فعالیت استخراج ارز دیجیتال، از این صنعت درآمد یک میلیارد یورویی داشته باشد. این مرکز برای تحقق این هدف پیشنهاد داده است که تعرفه برق استخراج ارز دیجیتال (ماینینگ) به سقف ۳۰۰ تومان به ازای هر کیلووات کاهش یابد.

به گزارش ارزدیجیتال، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارش تازه خود تحت عنوان «بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور ۳۱. بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات» لایحه بودجه سال ۹۹ در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات را مورد بررسی قرار داده و پیشنهاد‌های خود را برای اصلاح تبصره‌های مربوط به بخش فاوا ارائه کرده است.

در بخشی از این گزارش آمده است که اگر «مقررات لازم برای تسهيل سرمایه‌گذاری در زمينه استخراج رمزارزهای انرژی‌بر و اخذ ماليات از آن تدوین شود،» درآمدهای دولت در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات افزایش چشم‌گیر خواهد داشت.

در صفحه ۱۴ و ۱۵ این گزارش ضمن اشاره به درآمد یک میلیارد یورویی استخراج برای دولت نوشته شده است:

استخراج رمزارز بازاری پویاست که درآمد سالانه پنج میلیارد و دویست و بیست میلیون یورو از آن قابل کسب است. ظرفیت تولید برق بلااستفاده ایران در ۹ ماه از سال به ۲۰ هزار مگاوات می رسد و استفاده درست از ظرفیت شبکه برق ایران می تواند درآمدی یک میلیارد یورویی را به ایران وارد کند. پیشرفت سریع فناوری استخراج، سودآوری تجهیزات قدیمی را روز به روز کاهش می دهد و از طرف دیگر رقابت در کسب سهم بیشتر از بازار می تواند موجب کاهش سود بازیگران شود. در مصوبه ۱۳۹۸/۵/۱۳ هیئت وزیران علاوه بر اینکه قیمت برق بدون ملاحظات فصلی تعیین شده و به حدی این تعرفه بالا تعیین شده است که مخاطره استفاده غیرقانونی از ظرفیت برق را منطقی می کند و از سوی دیگر به دلیل عدم تعیین یک مقدار مشخص محاسبه سود و زیان برای مشارکت در این بازار را دشوار کرده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در انتها پیشنهاد خود مبنی بر حل مشکلات حوزه ماینینگ را این گونه بیان می‌کند:

وزارت نيرو مكلف است برای دارندگان پروانه استخراج رمزارز از وزارت صنعت و معدن و تجارت كه شاخص كارآمدی انرژی تجهيزات آنها در ۶ ماهه اول سال كمتر از ۱۰۰ ژول بر تراهش و در ۶ ماهه دوم سال كمتر از ۷۰ ژول بر تراهش باشد، خدمات برق مطمئن فراهم كند. قيمت برق مصرفی برای استخراج رمزارز در ماه‌های غيراوج مصرف و برای تجهيزات با شاخص كارآمدی تعيين شده در سقف سه هزار ریال بر كيلووات ساعت تعيين می‌شود. وزارت نيرو می‌تواند در ماه‌های اوج مصرف برق و حداكثر به مدت سه ماه از سال از تأمين برق برای واحدهای صنعتی استخراج رمزارز خودداری كند. همچنين شركت گاز مكلف است گاز مورد نياز جهت خودتوليد برق واحدهای صنعتی استخراج رمزارز كه تجهيزات مورد استفاده آنها با شاخص كارآمدی تعيين شده منطبق است را با تعرفه گاز صنعتی تأمين كند.

پس از تصویب مصوبه هیات وزیران در ۱۳ مرداد ۹۸، استخراج ارز دیجیتال به عنوان یک صنعت قانونی و مجاز شناخته شد.

با این حال، استخراج‌کنندگان ارز دیجیتال نسبت به برخی بندهای مصوبه، به خصوص بند تعرفه برق که با نرخ صادراتی محاسبه می‌شد، اعتراض کردند.

یکی از استخراج‌کنندگان که نخواست نامش فاش شود، به ارزدیجیتال گفت:

وقتی استخراج صنعت است، پس برق آن هم باید صنعتی باشد. این صنعت برای کشور بسیار سودآور است و صادراتی بودن تعرفه برق آن ظلم به فعالین اقتصادی کشور است و این خلاف توصیه‌های رهبری است.

از زمان تصویب مصوبه ماینینگ تا به امروز، انجمن بلاک چین ایران به نمایندگی از استخراج‌کنندگان ارز دیجیتال، از تمام راه‌های قانونی برای اصلاح این مصوبه اقدام کرده است.

حالا باید دید که مجلس و دولت نسبت به پیشنهاد اخیر مرکز پژوهش‌های مجلس چه واکنشی نشان می‌دهند. استخراج‌کنندگان انتظار دارند که دلایل عدم تسهیل فعالیت در حوزه ماینینگ شفاف شود.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

4 دیدگاه
علی امیری
علی امیری
۴ سال قبل

وزير نيرو بايد با موضوع ماينينگ (استخراج ارز ديجيتال) مشابه ساير صنايع صادراتی (فولاد، معدن، مس، خودرو، سيمان، غذایی و خوراکی) و ساير صنايع غير صادراتی برخورد کنه و بهش برق صنعتی بده. نه برق با هر تعرفه ديگه ای.

مرتضی
مرتضی
۴ سال قبل

راحت میتونن بجای اینکه برقو صادر کنند با قیمت ۷۰ همونو به مردم بدن که ازش برای استخراج ارز دیجیتال استفاده کنند اینجوری نیازی به یارانه هم نیست خود مردم کسب درآمد راه میندازن

آقای کریپتو
آقای کریپتو
۴ سال قبل

علم روانشناسی می گه: هر وقت از کسی خواسته ای داشتی و مردد بودی که شاید قبول نکنه، ابتدا یک خواسته بزرگتر را مطرح کن، زمانی که مخالفت کرد مذاکره کن، برای ختم مذاکره خواسته اصلی را که کوچکتر است مطرح کن.

تعرفه برق صادراتی کیلوواتی ۷۰ تومان است.
تعرفه برق تجاری کیلوواتی ۲۵۰ تومان.
تعرفه برق کیلواتی ۳۰۰ تومان برای کار صنعتی و ماینینگ زیاد تفاوتی با ۹۰۰ تومانی ندارد چون همچنان میل به استفاده از انشعاب غیرقانونی در این تعرفه وجود دارد. از همون ا‌ول هم می خواستن ۳۰۰ بذارن اومدن گفتن ۹۰۰ صادراتی تا مردم به ۳۰۰ راضی بشن.

محسن خرمی
محسن خرمی
۴ سال قبل

والا ۳۰۰ هم زیاده چرا تعرفه صنعتی نباشه ؟