صرافی هوبی مکانیزم قطع مدار را برای محدود کردن ضرر اجرا کرد
پلتفرم معاملاتی مشتقات (قراردادهای آتی و اختیار) متعلق به صرافی هوبی (Huobi)، از یک ویژگی جدید به نام «لیکوئیدِ بخش به بخش» رونمایی کرد که هدف آن محدود کردن ضرر معاملات است.
به گزارش کوین تلگراف، نوسانات ناگهانی بازار مانند چیزی که هفته پیش شاهدش بودیم، میتواند موجب شود که قراردادهای دارای اهرم (لورج) بالا، خیلی سریع لیکوئید شوند که به عبارتی تمام سرمایه معاملهگر از بین میرود.
طبق بیانیه پلتفرم هوبی، زمانی که بازار دچار نوسانات شدید میشود، مکانیزم جدید لیکوئید شدن در این پلتفرم فعال میشود و تأثیر نوسانات را بر معاملهگران کم میکند تا مانع از ضرر شدید شود.
در میان ترس ناشی از ویروس کرونا و بلاتکلیفی در بازارهای سهام و ارز دیجیتال، طی هفتههای اخیر قیمتها دچار نوسانات شدید شدهاند. بین روزهای ۱۲ الی ۱۳ مارس (۲۲ الی ۲۳ اسفند)، قیمت بیت کوین بیش از ۵۰ درصد کاهش پیدا کرد.
طی این سقوط شدید، پلتفرم بیتمکس که بزرگترین پلتفرم معاملاتی قراردادهای آتی بیت کوین است، در یک ساعت حدود نیم میلیارد دلار لیکوئید را به ثبت رساند. همچنین این صرافی برای چند ساعت غیرفعال شد که طبق گفته بیتمکس به دلیل حمله دیداس (DDoS) بوده است.
پلتفرم هوبی هم در چند ساعت سقوط قیمت بیت کوین، شاهد حدود ۲۷ میلیون دلار لیکوئید بود.
معاملهگران در پلتفرمهای قرارداد آتی یا اختیار میتوانند از اهرم استفاده کنند و با چند برابر سرمایه اولیه خود معامله انجام دهند. اما سرمایه اولیه آنها به عنوان وثیقه نگهداری میشود و زمانی که ضررشان با میزان وثیقه برابر میشود، صرافی تمام سرمایه اولیه را به جای ضرر بر میدارد. ویژگی جدید هوبی قصد دارد تا جلوی از بین رفتن یکباره تمام سرمایه معاملهگر را بگیرد.
مکانیزم جدید لیکوئید شدن در هوبی، امکان لیکوئید جزئی را برای معاملهگران فراهم میکند. این مکانیزیم به جای لیکوئید کردن یکجا، به تدریج موقعیت (پوزیشن) کاربر را کاهش میدهد. در بیانیه هوبی نوشته شده است:
با این مکانیزم جدید، سیستم به طور خودکار در چند قدم شروع به لیکوئید کردن موقعیتهای کاربر میکند، تا زمانی که ضریب مارجین به بالای صفر برسد. همچنین فرایند لیکوئید شدن شامل قطع مدار هم میشود که در زمان تشخیص انحراف زیاد و غیرعادی بین قیمت لیکوئید شدن و قیمت بازار، لیکوئید شدن را متوقف میکند.
هوبی اعلام کرد که ویژگی جدید روی تمام داراییها و تمام اهرمهای این صرافی اعمال میشود.
مشابه چنین مکانیزمی سالهاست که در بازارهای بورس مورد استفاده قرار میگیرد و با رسیدن نوسانات به حد خاصی، معاملات متوقف میشود.
یعنی اگر از اهرم استفاده شود در نوسان قیمت قبل از این که تمام سرمایه کاربر از بین برود اهرم را به صورت خودکار کاهش میده؟
درسته؟ میشه پاسخ دهید