ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۴۴ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۵۳۵ تومان

چگونه در جریان سقوط قیمت ارزهای دیجیتال احساسی رفتار نکنیم؟

چگونه در جریان سقوط قیمت ارزهای دیجیتال احساسی رفتار نکنیم؟

بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال هفته‌های سختی را پشت‌ سر می‌گذارند. قیمت بیت کوین در ۳۰ روز گذشته بیش از ۱۸ درصد کاهش یافته و آن‌طور که از داده‌های بازار پیداست، روند ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال پس از رسیدن به اوج خود در ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان ۹۹)، تا به امروز همواره نزولی بوده است. رسیدن قیمت برخی از توکن‌های غیرمثلی (NFT) به کف‌های تاریخی هم از جمله‌ نشانه‌های ضعف در بازار است.

برای تعداد بسیار زیادی از تازه‌واردهای بازار ارز دیجیتال، این اتفاق می‌تواند شبیه تجربه‌ای جدید باشد. در دو سال گذشته شاهد رشد باورنکردنی تعداد کاربران صرافی‌هایی مانند کوین بیس بودیم. در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۰، تعداد کل کاربرانی که در این صرافی احراز هویت کرده‌اند به ۳۷ میلیون نفر رسید. تا سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۱ این رقم به ۶۸ میلیون کاربر افزایش یافت و نهایتاً در سه‌ماهه سوم همان سال آمار ۷۳ میلیون عضو تأییدشده اعلام شد.

با توجه به این داده‌ها می‌توان گفت در این مدت ده‌ها میلیون سرمایه‌گذار جدید وارد بازار ارز دیجیتال شده‌اند که تاکنون هیچ‌یک از آنها یک بازار نزولی واقعی را تجربه نکرده‌اند. هنوز نمی‌توان قاطعانه گفت که با یک بازار نزولی تمام‌عیار مواجه هستیم و به‌ همین خاطر است که به تازه‌‌واردهای بازار توصیه می‌شود آمادگی روانی برای هر اتفاقی را داشته باشند.

مطلبی که در ادامه می‌خوانید، یادداشتی از دیوید موریس (David Morris)، یکی از نویسندگان مطرح وب‌سایت کوین دسک است. او در این نوشته احساسات معامله‌گران را پس از سقوط قیمت‌ها زیر ذره‌بین برده و راهکارهایی هم برای مقابله با رفتاری‌های احساسی پس از سقوط قیمت‌ها ارائه کرده است.

به‌دنبال نقاط ورود مناسب بگردید

چگونه در جریان سقوط قیمت ارزهای دیجیتال احساسی رفتار نکنیم؟

بیایید کمی شفاف‌تر به این قضیه نگاه کنیم. سقوط بیت کوین به ۴۰,۰۰۰ دلار برای کسی که مدت زیادی با این فضا درگیر بوده، به این معنی نیست که دنیا دیگر به آخر رسیده است. بیت کوین تنها یک‌سال پیش، در ژانویه ۲۰۲۱ (دی ۹۹)، برای اولین‌ بار توانست این قیمت را تجربه کند. قیمت در ماه ژوییه (تیر) به زیر این سطح سقوط کرد و حتی برای مدت کوتاهی به کمتر از ۳۰,۰۰۰ دلار رسید. در بازه زمانی طولانی‌تر، کاهش ۳۸ درصدی فعلی بیت کوین از اوج قیمتی ماه نوامبر (آبان)، جایی در فهرست عمیق‌ترین سقوط‌های قیمتی این ارز دیجیتال ندارد. برای مثال، در سال ۲۰۱۸ قیمت بیت کوین تنها در عرض چند هفته ۸۴ درصد سقوط کرد.

به‌طور خلاصه، کسانی که در اوج بیت کوین خریده‌اند، طبیعتاً در حال حاضر کمی ناراحت هستند، اما بسیاری از دیگر سرمایه‌گذاران بیت کوین، آنهایی که به‌دنبال نقاط ورود مناسب برای انباشت واحدهای جدید بودند، همچنان در سود به سر می‌برند.

این شاید مهم‌ترین درس برای سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال باشد. از آنجا که این دارایی‌ها به‌راحتی در دسترس هستند و قابلیت نقدشوندگی بالایی دارند، همیشه تحت‌تأثیر تغییر احساسات سرمایه‌گذاران در معرض نوسانات بزرگ و سریع قرار می‌گیرند؛ اتفاقی که معمولاً به سقوط قیمت‌ها منجر می‌شود.

توصیه‌ای که در ادامه می‌خوانید، اظهارنظری ماندگار از وارن بافت (Warren Buffett)، سرمایه‌گذار و کارآفرین موفق آمریکایی، در رابطه با بازار سهام است که البته درباره ارزهای دیجیتال بیشتر صدق می‌کند.

وقتی دیگران حریص به نظر می‌رسند، باید بترسید و زمانی که دیگران می‌ترسند، باید حریص باشید.

تحولات مهمی که می‌توانند روند را معکوس کنند

آخرین ریزش شدید قیمت بیت کوین به ماه ژوییه (تیر) باز می‌گردد؛ زمانی که بازار سقوطی ۵۰ درصدی را تجربه کرد. با اینکه بیت کوین توانست خیلی خوب خود را از این مخمصه نجات دهد، تحولات مهمی مانند پذیرش بیت کوین در السالوادور و اضافه‌شدن پرداخت‌های بیت کوینی به توییتر، در سریع‌ترشدن روند بازیابی قیمت این ارز دیجیتال تأثیرگذار بودند. ممکن است شرایط کلی بازار بیشتر متمایل به ادامه روند نزولی باشد؛ اما اتفاقی مشابه تحولات گذشته می‌تواند روند فعلی را معکوس کند.

از سوی دیگر، تصمیم بانک مرکزی آمریکا برای محدودکردن عرضه پول در سال جاری، روی قیمت‌ها تأثیر می‌گذارد و اجازه نمی‌دهد که بیت کوین به‌عنوان یک «دارایی ضدتورمی» عمل کند؛ اتفاقی که احتمالاً بودجه استارتاپ‌های فعال در حوزه ارز دیجیتال و سایر سرمایه‌گذاری‌های پرریسک را محدودتر از قبل خواهد کرد.

ماهیت بازار همواره تا حدی قابل پیش‌بینی است

چگونه در جریان سقوط قیمت ارزهای دیجیتال احساسی رفتار نکنیم؟

آنچه به‌ نظر می‌رسد در ادامه هم دست‌نخورده باقی بماند، ماهیت دوره‌ای پذیرش و علاقه به ارزهای دیجیتال و همچنین روند بازار است. این الگو در یک دهه گذشته عمدتاً برقرار بوده است. هر رونق ناگهانی در بازار ارزهای دیجیتال، جریان عظیم و جدیدی از معامله‌گران فصلی و سرمایه‌گذاران خطرپذیر را جذب می‌کند که بسیاری از آنها درک مبهمی از این فناوری و دلایل اهمیت آن دارند. بسیاری از این سرمایه‌گذاران تازه‌وارد با اوج‌گیری بازار مغلوب احساس «ترس از دست‌دادن» یا فومو (FOMO) می‌شوند.

این سرمایه‌گذاران گاهی اوقات هم زرنگی می‌کنند و توکن‌هایی می‌خرند که بنیان‌گذاران‌شان آنها را به‌عنوان «بیت کوین بعدی» معرفی کرده‌اند؛ اما بعدها مشخص می‌شود که آن توکن‌ها بی‌ارزش هستند و خریدشان تصمیم درستی نبوده است. خصوصاً در چرخه کنونی، واگرایی بین عملکرد قیمتی ارزهای دیجیتال بیشتر از قبل شده و اختلاف بین یک معامله خوب با یک انتخاب بد هم بسیار چشمگیرتر از گذشته است.

همچنین بخوانید: ۱۵ روش برای کنترل احساسات و وسواس‌های فکری در طول ترید

بعد از شکست بازی را رها نکنید

برخی از کسانی که دچار ضرر می‌شوند، مثل خیلی از همین تازه‌واردهای بازار ارز دیجیتال که اکنون خود را شکست‌خورده می‌بینند، اغلب سرمایه خود را برمی‌دارند و با دلخوری به‌ خانه باز می‌گردند. با این حال تعداد زیادی از آنها می‌مانند، از اشتباه‌های خود درس می‌گیرند و در نهایت عمیق‌تر و متعهدتر از قبل بازار را دنبال می‌کنند. آنها که به‌تازگی مجهز به سلاح پرقدرت «ادراک» شده‌اند، دفعه بعدی که نوسانات قیمت توجه عموم را به خود جلب کرد، عضوی از یک تیم قوی‌تر خواهند بود. بدیهی است که این چرخه نمی‌تواند برای همیشه ادامه داشته باشد. در نهایت ارزهای دیجیتال، به‌ویژه بیت کوین، به قیمتی منطقی‌تر می‌رسند و روند بازار باثبات‌تر از گذشته می‌شود. شاید این قیمت منطقی برای بیت کوین در حال حاضر چیزی حدود ۵۰,۰۰۰ دلار باشد؛ چیزی که قبلاً هم اتفاق افتاده است.

ورود ایده‌های نو، تعامل و پذیرش ارزهای دیجیتال خصوصاً از جانب دولت‌ها، بدون تأثیرگرفتن از نوسانات قیمت، احتمالاً همچنان قابل‌توجه باقی خواهد ماند. این موضوع در کنار میلیون‌ها تن از افراد جدیدی که درباره کاربردها و حتی توسعه سیستم‌ ارزهای دیجیتال آموزش می‌بینند، پایه‌‌هایی قدرتمند برای دور بعدی جنب‌وجوش و رشد بازار خواهد ساخت؛ چه سه ماه طول بکشد، چه سه سال. در حال حاضر هر دو این سناریوها امکان‌پذیر هستند، پس بهتر است سبد سرمایه‌گذاری و انتظارات خود را بر این اساس تنظیم کنید.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

18 دیدگاه
میثم شاه حیدری
میثم شاه حیدری
۲ سال قبل

همه چیز تکرار میشه صبر کنین قدیمیا میدونن چی میگم .

Saeed
Saeed
۲ سال قبل

دوستاندبخدا سرمایه 1400000000من شده شاید 400ت چون نگاه نمیکنم ولی منتظر میمونم برگرده و بر میگرده ناراحت هستم نمیگم ناراحت نیستم ولی مطمئنم که بازار سروقتش برمیگرده هیچ چیز به اندازه سلامتی ارزش نداره
اگه زمانی خیلی به روح روانتون فشاربیارید وغصه بخورید وخدای نکرده سکته کنید شبی میانگین 8میلیون تومن هزینه بیمارستان در نظر بگیرید دریک بیمارستان معمولی در این بازار نزولی وخراب
پس پیشنهادم این هست که حدقل برای مدتی پرتفوی رو چک نکنید وحرص غصه نخورید ارامش داشته باشید سلامت باشید بازار فراز نشیب زیاد داره با نادیده گرفتن وچک نکردن این ارزها برای مدتی ارزوی سلامتی برا تک تکتون دارم به فکر انده خودتون وفرزندانتون باشید
پرسود باشید

میثم شاه حیدری
میثم شاه حیدری
۲ سال قبل
پاسخ  Saeed

دقیقا این جمله ذو بخاطر داشته باش همه چیز تکرار میشود... گرفتی چی میگم

IQ signal
IQ signal
۲ سال قبل

Nftapent میتونه در این سال به یه دلار برسه

ميلاد علينژاد
ميلاد علينژاد
۲ سال قبل

کی میره بالا

Dr.jazini
Dr.jazini
۲ سال قبل

سلام دوستان من از۹۵توبازارم عزیزان همانگونه که درمعاملات ارزها سود پنجاه شصت چهلو.....میبرید طبیعیه ریزشهاشم سهمگین باشه الان حدودچهل درصد بیت ریخته وباتوجه به سابقش اصلا اتفاق عجیبی نیست بخدا دلم نمیاد شماها ضررکنیدمن وقتی ایرانیها سود کنند لذت میبرم ‌والله که طبیعیه فقط مقاومت کنید میدونم برا همه راحت نیست باتوجه به شرایط مملکتمون ولی تضمین میدهم این ارز جوری سعودکنه که متعجب شید کاش توانسته باشم این مهم راانتقال بدهم پرسودوشادباشید

Hosin
Hosin
۲ سال قبل

👍👍👍

ناشناس
ناشناس
۲ سال قبل

در بازار بورس و رمز ارزها. ترس و طمع باعث می شود سرمایه مان را از دست بدهیم

هولد هولد
هولد هولد
۲ سال قبل

ادمین تایید را نمیزنی ها

هولد هولد
هولد هولد
۲ سال قبل

پر ارزش ممنون از روشنگریتون

عبدالرحمان
عبدالرحمان
۲ سال قبل

ممنون خ مفید بود

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب