دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همدان: ماینر کالای قاچاق نیست
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان همدان گفت: دستگاههای استخراج ارز دیجیتال قاچاق محسوب نمیشوند.
به گزارش ارزدیجیتال و به نقل از روزنامه همدان پیام، با اینکه استخراج ارز دیجیتال در ایران با مصوبه هیأت وزیران قانونی شد اما هنوز استخراجکنندگان بیتکوین نگران برخوردهای نیروی انتظامی در مواجه با دستگاههای ماینر هستند. این در حالی است که بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت و مأموران شرکت برق استان باید فعالیتهای صنعتی مجاز و غیرمجاز و استفاده درست از برق را رصد کنند و با فعالیتهای غیرمجاز برخورد قانونی داشته باشند.
در شرایط فعلی که مردم دچار مشکل اقتصادی هستند و ارز نیز به سختی وارد کشور میشود، همه دستگاههای دولتی و مردم باید دست به دست هم بدهند تا کسب و کارهایی که به ضرر مردم و اقتصاد نیست نه تنها تعطیل نشوند بلکه رو به توسعه بروند. اما اکنون برخی موانع موجب شده تا کسب و کارهایی مانند استخراج ارز دیجیتال تعطیل شود و فعالان آن را با نگرانیهای متعددی مواجه کند.
استخراج و خرید و فروش انواع ارز دیجیتال ارز وارد کشور میکند و از آنجا که از چند ماه گذشته مجوز استخراج ارز دیجیتال در کشور توسط سازمان صنعت و معدن هر استانی صادر میشود، دستگاههای مختلف نیز باید همکاریهای لازم را داشته باشند و مانع فعالیت اقتصادی استخراجکنندگان بیتکوین نشوند، اما در حال حاضر برخی برخوردها، بدبینیهایی برای مردم به وجود آورده و به علاوه مانع ارزآوری از این طریق، به کشور شدهاند.
در استان همدان تاکنون ۷ مجوز استخراج برای متقاضیان صادر شده است، اما به خاطر درآمد ناچیز و نگرانیهای موجود از برخورد نیروی انتظامی هنوز نتوانستهاند فعالیت خود را آغاز کنند. آنطور که در مصوبه آمده، به ازای هر کیلووات برق مصرفی برای دستگاههای ماینر ۹۵۰ تومان است و با احتساب دلار حدود ۱۳ هزار تومانی درآمد حاصل از استخراج بیت کوین از ۲۰ دستگاه معمولی شاید به اندازه درآمد یک کارگر با حقوق قانون کار نباشد. با اینکه فعالان این عرصه در صورت فعالیت باید تخصص لازم را داشته باشند و شبانهروز برای آن تلاش کنند، اما با این حال موانع زیادی پیش پای آنها است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان در این باره به مصوبه هیأت وزیران استناد کرد و به ایرنا گفت:
اجازه فعالیت به متقاضیان در ۲ مرحله داده میشود؛ بدین صورت که در مرحله نخست مجوز لازم صادر و پس از فراهم آوردن شرایطی همچون مکان و تجهیزات لازم و تأمین برق، پروانه بهرهبرداری به کاربران داده میشود.
حمیدرضا متین با بیان اینکه برق مصرفی این تجهیزات به ازای هر کیلووات ۸۳۰ تومان محاسبه میشود تأکید کرد:
بسیاری از استفادهکنندگان برای فرار از هزینههای برق دستگاههای استخراج ارز دیجیتال یا همان «ماینر» را در اماکن متروکه صنعتی و کشاورزی نصب و بهرهبرداری میکنند که این شیوه جرم محسوب شده و تحت پیگرد قانونی قرار میگیرد.
به گفته او طبق نامه وزارت صنعت، معدن و تجارت که در اواخر آذرماه سال جاری صادر شد ثبت سفارش واردات دستگاههای استخراج ارزهای دیجیتال با ارز حاصل از صادرات نیز مجاز است.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان همدان هم با صراحت اعلام کرد:
دستگاههای استخراج ارز دیجیتال جزو کالاهای قاچاق محسوب نمیشود و اگر توسط عوامل انتظامی کشف و ضبط میشود دلایل دیگری دارد که رایجترین آنها استفاده از برق غیرمجاز و آغاز این فعالیت بدون دریافت مجوز و پروانه بهرهبرداری است.
حبیب مومیوند گفت:
بسیاری از افراد که بیشترشان قشر جوان و جویای شغل و شهرت هستند با قرض و وام، سرمایه جفتوجور کرده و دستگاههای ارز دیجیتال خریداری و به شیوه غیرقانونی در دامداریها و سولههای صنعتی متروکه شروع به کار میکنند. اما غافل از اینکه شیوه اختفا و پنهانکاری این افراد خیلی زود لو رفته و توسط عوامل انتظامی دستگاهها کشف و ضبط و با تشکیل پرونده قضایی، به این افراد انگ متخلف زده و مجازات میشوند.
مومیوند تأکید کرد:
این افراد خاطی افزون بر از دست دادن سرمایه خود، متحمل پرداخت جریمههای سنگین میشوند تا درس عبرتی برای دیگران باشند که میخواهند قانون را دور بزنند.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز توصیه کرد:
استخراج ارز دیجیتال به روش غیرقانونی برای آنها شغل نمیشود و با توجه به تعرفه کنونی برق، فعالیت در این عرصه به صرفه نیست.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.