پیشبینی عجیب هال فینی در سال ۲۰۰۹: بیت کوین ۱۰ میلیون دلاری امکانپذیر است!
طی این سالها که از عرضه بیت کوین میگذرد، افراد زیادی جایگاه و قیمت بیت کوین پس از جایگزین شدن آن با سرویسهای مالی سنتی را پیشبینی کردهاند. بدیهی است اگر بخش عمدهای از سرمایه جهانی وارد بازار بیت کوین شود، قیمت آن سر به فلک خواهد کشید. در ادامه به پیشبینی برخی از این افراد مانند هال فینی، خواهیم پرداخت.
هال فینی اولین کاربر شبکه بیت کوین پس از ساتوشی ناکاموتو بود و نخستین تراکنش را از او دریافت کرد. نکته جالب اینجاست که تنها چند روز پس از انتشار بیت کوین، وی به این مسئله فکر میکرد که اگر حجم بازار بیت کوین به اندازه تمامی ثروتهای موجود در دنیا برسد، چه قیمتی انتظار بیت کوین را میکشد. او در ایمیلی به ساتوشی نوشته است:
طبق برآوردهای من تمامی ثروت دنیا چیزی در حدود ۱۰۰ الی ۳۰۰ تریلیون دلار است. با احتساب محدودیت ۲۱ میلیونی برای سکههای بیت کوین، قیمت هر کدام از آنها ۱۰ میلیون دلار خواهد بود.
پس امکان ایجاد سکهها با هزینه پردازش چند سنت فرصت خیلی خوبی است، چون در آینده احتمالا هر سنت از این هزینه ۱۰۰ میلیون برابر ارزش داشته باشد. حتی اگر شانس موفقیت بیت کوین خیلی هم پایین باشد، آیا میتواند ۱ در برابر ۱۰۰ میلیون باشد؟
در روزهای اول تولد بیت کوین، امکان استخراج بیت کوین با یک رایانه خانگی وجود داشت. اینکه رایانه خود را چند روز به حال خود رها کنید تا سکههای دیجیتال بیارزشی استخراج کند، در روزهای اول چندان قانع کننده نبود. با در نظر گرفتن این مسئله، میتوان گفت فینی استدلال خوبی انجام داده است. افرادی که سال ۲۰۰۹ بیت کوین استخراج کردهاند، در حال حاضر سودهای هنگفتی به جیب زدهاند.
هال فینی ۵ سال پیش و در چنین روزی با فروش بیت کوینهایی که در همان روزهای ابتدایی استخراج کرده بود، تصمیم به منجمدکردن بدن خود گرفت. او که در سالهای انتهایی زندگیاش با بیماری ALS دست و پنجه نرم میکرد، هماکنون در محفظهای از نیتروژن مایع در دمای منفی ۱۹۵ درجه سلسیوس منتظر آیندهای است که امکان بیدار کردن او را داشته باشد.
عنصر کمیابی
یکی از جذابترین ویژگیهای بیت کوین کمیاب بودن آن است. بر خلاف ارزهای فیات که دولتها هرگاه که بخواهند آنها را چاپ میکنند، بیت کوین محدودیت عرضه ۲۱ میلیون سکه دارد و این میزان را نمیتوان تغییر داد. در اظهاراتی تازهتر در خصوص کمیاب بودن بیت کوین و اهمیت آن، «چارلی شرم» (Charlie Shrem) نوشته است:
بیت کوینهای در گردش خیلی کم هستند! کمی کمتر از ۱۸ میلیون سکه. فکرش را بکنید که این تعداد چقدر کم است. آنقدری نیست که به هر شهروند قاهره فقط یک بیت کوین هم برسد.
تنها چیزی که لازم دارید یک بیت کوین است و این یک بیت کوین میتواند زندگی شما را عوض کند.
چانگپنگ ژائو، مدیرعامل بایننس، نیز در خصوص این مسئله صحبتهایی در توییتر خود داشته است. بسیاری از افراد بر این عقیدهاند که ارزهای دیجیتال میتوانند بزرگترین انتقال ثروت در تاریخ را صورت دهند. کسانی که امروز ارزهای دیجیتال نگه میدارند، میتوانند یک درصد جمعیت ثروتمند فردا باشند.
اگر یک بیت کوین داشته باشید، از لحاظ ریاضی جزو ۰.۳ درصد از افراد ثروتمند دنیا خواهید بود. (۲۱ میلیون بیت کوین تقسیم بر ۷ میلیارد جمعیت جهان)
شاید این پیشبینیها تا حدودی عجیب و غریب به نظر برسند اما امکان وقوع آنها وجود دارد. اگر بیت کوین به ارز شماره یک جهان بدل شود، تمام سیستمهای مالی دنیا را تغییر خواهد داد و به مردم در سرتاسر دنیا این امکان را میدهد تا کمی از آزادیهای اقتصادی خود را پس بگیرند.
آرزوها باید بزرگ باشه