تا سال ۲۰۳۰ نرخ پذیرش بیت کوین به ۱۰ درصد خواهد رسید

تا سال ۲۰۳۰ نرخ پذیرش بیت کوین به ۱۰ درصد خواهد رسید

پیش‌بینی‌های اخیر حاکی از آن است که نرخ پذیرش بیت کوین تا ۸ سال دیگر به ۱۰ درصد خواهد رسید. بیت کوین نیز مانند اینترنت و رسانه‌های اجتماعی از اثر شبکه‌ای سود می‌برد. اثر شبکه‌ای در بیت کوین یعنی هر چه پذیرش بیت کوین بیشتر شود،‌ ارزش و انگیزه افراد جدید برای استفاده از آن بیشتر خواهد شد.

به گزارش کوین تلگراف، فناوری بیت کوین می‌تواند سریع‌تر از فناوری‌های تحول‌آفرین گذشته مثل خودروها و انرژی الکتریکی، جهان‌شمول شده و مورد پذیرش مردم قرار بگیرد.

در گزارشی که بلاک‌ور اینتلیجنس (Blockware Intelligence) دیروز منتشر کرد، ۹ فناوری‌ تحول‌آفرین از جمله خودرو، برق، تلفن هوشمند، اینترنت و شبکه‌های اجتماعی و نمودارهای پذیرش آنان از سال ۲۰۰۹ تاکنون مورد بررسی قرار گرفته است.

پذیرش همه فناوری‌های تحول‌آفرین از یک الگوی منحنی «S» مانند نمایی پیروی می‌کنند؛ اما فناوری‌های جدید مبتنی بر شبکه بسیار سریع‌تر از انتظار بازار، مورد پذیرش عموم مردم قرار می‌گیرند.

براساس معیاری به نام جمع تجمعی رشد خالص (Cumulative Sum of Net Entities Growth) و پیش‌بینی نرخ رشد ترکیبی سالیانه بیت کوین (CAGR) که ۶۰ درصد فرض شد، پیش‌بینی می‌شود که پذیرش جهانی بیت‌کوین در سال ۲۰۳۰ میلادی از ۱۰ درصد بیشتر شود.

تا سال ۲۰۳۰ نرخ پذیرش بیت کوین به ۱۰ درصد خواهد رسید
نمودار پیش‌بینی پذیرش بیت کوین بر اساس سال‌های مختلف

قابل ذکر است که فارغ از نحوه محاسبه، شرکت منتشرکننده این گزارش یک شرکت استخراج بیت کوین و ایجاد زیرساخت‌های بلاک چینی است، در نتیجه ممکن است نسبت به پذیرش بیت کوین خوش‌بین باشد.

تا سال ۲۰۳۰ نرخ پذیرش بیت کوین به ۱۰ درصد خواهد رسید
نمودار مقایسه پذیرش فناوری‌های تحول آفرین

بر اساس اطلاعات این گزارش پذیرش بیت کوین سریع‌تر از بسیاری از فناوری‌های تحول‌آفرین دیگر به اشباع می‌رسد. از جمله دلایل این امر آن است که کاربران برای پذیرش این فناوری انگیزه‌های مالی داشته، همچنین محیط کلان نیز آماده این پذیرش است. می‌توان وجود اینترنت را نیز دیگر عامل پذیرش سریع‌تر بیت کوین دانست.

در این گزارش آمده است که:

از دیدگاه مصرف‌کننده، فناوری‌های گذشته راحتی یا بازدهی بهتر را به ارمغان می‌آوردند. استفاده از اتومبیل سرعتی بیشتر از اسب و کالسکه را فراهم می‌آورد. استفاده از تلفن همراه نیز شما را برای برقراری تماس از تلفن ثابت بی‌نیاز می‌کند.

با این حال استفاده از بیت کوین، از آن‌جا که منافع مالی را نیز تأمین می‌کند، بر اساس نظریه بازی‌ها، بهترین پاسخ برای همه اقشار خواهد بود.

مثل اینترنت، تلفن‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی، بیت کوین نیز از اثر شبکه‌ای بهره می‌برد. برای درک اثر شبکه‌ای فکر کنید که اگر شما تنها کاربر توییتر بودید، هم‌چنان از آن استفاده می‌کردید؟ مسلم است که رشد تعداد کاربران، استفاده از این فناوری‌ها را ارزشمند‌تر و پذیرش آنان را تسریع می‌کند.

با این حال، در این گزارش تأکید شده است که مدل مورد استفاده برای پیش‌بینی نرخ پذیرش بیت کوین، در این مرحله هم‌چنان مفهومی است و از این مدل نباید جهت مشاوره سرمایه‌گذاری یا به‌عنوان ابزار معامله‌گری استفاده کرد.

با این‌حال در گزارش این عبارت نیز درباره پیش‌بینی قیمت بیت کوین آمده است:

روند کلی روشن است. به‌احتمال زیاد پذیرش جهانی بیت کوین در آینده به‌طور قابل‌توجهی رشد کرده و در نتیجه آن، قیمت این ارز دیجیتال نیز افزایش یابد.

نرخ پذیرش ارزهای دیجیتال در چند سال اخیر رشد قابل‌توجهی داشته است. بر اساس آمار تریپل‌ای (TripleA)، درگاه پرداخت جهانی ارزهای دیجیتال، در سال میلادی گذشته، نرخ پذیرش ارزهای دیجیتال با ۳۰۰ میلیون کاربر در سراسر جهان به طور متوسط به ۳.۹ درصد رسید.

همچنین بنا به داده‌های پلتفرم داده‌های بلاک چینی چین‌آنالیسیس (Chainanalysis) از ژوئیه ۲۰۲۰ (تیر ماه ۱۳۹۹) تا ژوئن ۲۰۲۱ (خرداد ۱۴۰۰) نرخ پذیرش جهانی بیت کوین ۸۸۱ درصد افزایش یافت. از بین ۱۵۴ کشور مورد بررسی، ویتنام دارای بالاترین نرخ پذیرش ارزهای دیجیتال است و پس از آن هند و پاکستان قرار گرفته‌اند.

همچنین بخوانید: سه‌چهارم خرده‌فروشان ایالات متحده ظرف دو سال آینده ارزهای دیجیتال را می‌پذیرند

نظرسنجی صرافی ارزهای دیجیتال جمنای (Gemini) در ماه آوریل (فروردین ماه) حاکی از آن بود که پذیرش ارزهای دیجیتال در سال میلادی گذشته در کشورهایی مثل هند، برزیل و هنگ کنگ به‌شدت افزایش یافته است و دلیل این امر هم آن بود که بیش از نیمی از پاسخ‌دهندگان در این کشورها اعلام کرده بودند که طی همان سال به جرگه سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال پیوسته‌اند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

2 دیدگاه
علیرضا
علیرضا
۲ سال قبل

پول همواره در حال تغییر بوده و هست و آینده از آن پول دیجیتال خواهد بود و در آن شکی نیست

سامان اسلامی
سامان اسلامی
۲ سال قبل

با سلام یه مقایسه اشتباه که کالاهای ضرروری زندگی رو با کالای سرمایه ای مقایسه میکنید،
ماشین وسیله ای ضروری برای یک خانواده محصوب میشه،
یا تلفن وسیله ای ضروری جهت ارتباط هست توی ایران زمانی که فقط نوکیا انتن دارا بود و فقط خط همراه اول به دلیلی قیمت بالا هرکسی قادر به تهیه اون نبود وگرنه بحث پذیرش نبود،
بنظرم بهتره بگردین یه کالای سرمایه ای مثل کریپتو پیدا کنید که نداشتنش ضرورتی نداره مقایسه کنید