ارز‌ها: ۳۲,۰۳۳
ارزش بازار: ۳.۴۵۶ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۵,۰۲۰ تومان

سیاست بانك مركزی در قبال ارز دیجیتال؛ نه منع كند و نه اجازه دهد

سیاست بانك مركزی در قبال ارز دیجیتال؛ نه منع كند و نه اجازه دهد

طهماسب مظاهری، رئیس اسبق بانک مرکزی، در مصاحبه با یک برنامه رادیویی، اظهارات جالب توجهی درباره بیت کوین و ارزهای دیجیتال داشت.

سیاست بانك مركزی در قبال ارز دیجیتال؛ نه منع كند و نه اجازه دهد

رئیس سابق بانک مرکزی گفت:

بانک مرکزی نه باید منع کند و نه باید اجازه دهد بلکه باید شفاف کند و به مردم توضیح دهد که این کاری که دارد اتفاق می افتد چیست و چه ریسک هایی را در خود دارد تا مردم خودشان به سراغ بیت کوین نروند.

برنامه «رویداد» رادیو گفت و گو با موضوع و با حضور دکتر طهماسب مظاهری استاد دانشگاه و رئیس اسبق بانک مرکزی و وزیر اقتصاد و دارایی دولت اسبق به روی آنتن رفت.

طهماسب مظاهری با تاکید بر اینکه بیت کوین، ارزی نیست که بخواهد آن را کسی خرید و فروش کند، گفت:

بیت کوین به معنای رایج ارز نیست که تحت ضوابط بانک مرکزی و با ضمانت نهادهای مالی آن کشور منتشر می شود و ارزشی دارد و متناسب با اقتصاد ملی آن کشور است.

وی افزود:

بیت کوین و امثال ان، به عنوان ارز دیجیتالی مطرح است، یک روش تبادل بین افراد است که در وام دادن به همدیگر یا پول دادن یا اعتبار دادن به همدیگر می باشد مثلا در بازی های رایانه ای فردی امتیاز می گیرد و این تبدیل به ارزش پولی می شود و اصلا پولی وجود ندارد و در سطح وسیع تر از بازی های کامپیوتری، ارز دیجیتال است.

رئیس اسبق بانک مرکزی اظهار داشت:

بیت کوین، نه مبنای پولی و نه مبنای اقتصادی دارد و امتیازی است که یک کسی ممکن است در یک ارتباطی بگیرد و می تواند آن امتیاز را به فرد دیگری بفروشد و آن امتیاز برای فرد خریدار شود.

وی با بیان اشاره ارز واحد جهانی در قالب ارز دیجیتال، بیان کرد:

ارز دیجیتالی نقطه شروعی بر یک جریان عمومی است که در حدود ۱۰ الی ۱۵ سال آینده ما به یک ارز واحد جهانی خواهیم رسید. البته هنوز کسی نمی تواند بگوید چه شکلی خواهد بود، یک روند تکاملی است که حداکثر تا ۲۰ سال آینده، آن ارز واحد جهانی، مبنای معاملات همه مردم قرار خواهد گرفت و این روند رو به رشد و قطعی و حتمی الوقوع است.

مظاهری در خصوص عملکرد بانک مرکزی در رابطه با ارز دیجیتال عنوان کرد:

بانک مرکزی نه باید منع کند و نه باید اجازه دهد. بلکه باید بیاید و شفاف کند و به مردم توضیح دهد که این کاری که دارد اتفاق می افتد چیست و چه ریسک هایی را در خود دارد و چه نا اطمینانی هایی در آن وجود دارد و اگر مردم متوجه شوند که در چنین کاری، دارایی و ثروت شان را که برایش علاقه مند و ارزشمند هستند در معرض خطر قرار می دهند، خودشان به سراغ این نخواهند رفت.

وی ادامه داد:

کار دوم بانک مرکزی و وزارت اقتصاد که باید امروز انجام دهند، این است که تیم و گروه هایی را از دوستان جوانی که در مسایل اینترنتی و ارتباطات الکترونیکی آشنا هستند، بگذارد که بر این مسئله مسلط شوند و از حالت انفعال بیرون بیاییم و در حدود ۱۵ سال دیگر که ارز جهانی با چنین مشخصاتی مبنا قرار می گیرد، با آن بیگانه و نا آشنا نباشیم و بتوانیم کشور را در مقابل آن حفظ کنیم.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

4 دیدگاه
سعید
سعید
۶ سال قبل

بیزحمت یه هزار تا از این امتیازای بی ارزش به من بدید ممنون میشم.
بعد میگیم چرا دلار شد ۶۰۰۰ تومان وقتی یه همچین اقتصاد دانی داریم

کاوه پژوهشی
کاوه پژوهشی
۶ سال قبل

خیلی برام جالبه که مدیران اقتصاد کشور ما اینها هستن! دوستمون هنوز مفهوم ارز دیجیتال رو نفهمیده.
از مسئولین دولتی و کشوری خواهش میکنم یه دوره فشرده ارزهای دیجیتال برای روئسا و مدیران بانکها بذارن!

طه ماس ب
طه ماس ب
۶ سال قبل

از این جمله سطح سواد خودشو نشون داد : بیت کوین، نه مبنای پولی و نه مبنای اقتصادی دارد و امتیازی است که یک کسی ممکن است در یک ارتباطی بگیرد و می تواند آن امتیاز را به فرد دیگری بفروشد و آن امتیاز برای فرد خریدار شود ...

yolo
yolo
۶ سال قبل
پاسخ  طه ماس ب

شایدم اینجوری گفته که دیدگاه دیگر فرهیختگان فعلی رو نرم کنه از موضعشون یکم پایین بیان :))))
بنظرم اینکه گفته نه منع بشه نه اجازه تا حدودی نشون میده ایشون دیدگاه افراطی نداره مثل بقیه. هرچند الان کاره ای نیست و در حد همون پند و اندرز حرف هاش.

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب