کتیزن
تا لیست شدن کتیزن:

اقدامات اخیر بانک مرکزی آمریکا به نفع بیت کوین تمام می‌شود

اقدامات اخیر بانک مرکزی آمریکا به نفع بیت کوین تمام می‌شود

آمریکا چند روز پیش بار دیگر نرخ بهره بانکی را کاهش داد؛ مسئله‌ای که به نظر می‌رسد نام بیت کوین را بیش از پیش به عنوان یک سرپناه امن در مقابل تصمیمات سیستم‌های متمرکز مالی، مطرح می‌کند و تاثیری مستقیم بر افزایش قیمت پادشاه ارزهای دیجیتال خواهد گذاشت.

به گزارش کوین دسک، در عین حال که ممکن است کاهش نرخ بهره، یک نکته منفی برای ارزهای دیجیتال باشد، اما برخی از متخصصین این حوزه معتقدند که تاثیر شبکه‌ای بر قیمت به نوعی مثبت است.

فرانسس کوپولا (Frances Coppola)، نویسنده حوزه اقتصاد، می‌گوید تسهیلات کمی و کاهش نرخ بهره بانکی در دهه گذشته باعث شده تا قیمت بیت کوین افزایش یابد. او در این باره عنوان می‌کند:

کاهش نرخ بهره بانکی، باعث افزایش قیمت کالا‌ها می‌شود و در مورد کالاهای جایگزینی مثل بیت کوین هم همین اتفاق میفتد.

به گفته کوپولا، در حال حاضر این مسئله که بیت کوین با جریان اصلیِ اقتصاد همبستگی ندارد و راهش از بقیه سواست، با واقعیت پیش رویمان چندان سازگار نیست و همانطور که هفته گذشته دیدیم، ویروس کرونا باعث شد تا ۵۰ درصد از ارزش بیت کوین کاسته شود.

بانک‌های مرکزی در بازه‌ای بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۵، طی چندین دوره، بهره بانکی را کاهش دادند و این اقدام آنها موجب شد تا شاخص S&P500 بیش از ۲۰۰ درصد افزایش یابد. طلا به عنوان یک سرپناه امنِ پر سابقه برای سرمایه‌ها، طی سه سال از ۸۰۰ دلار به ۱,۹۲۱ دلار به ازای هر اونس رسید و سرانجام دسامبر (آذر) سال ۲۰۱۵ به ۱,۰۵۰ دلار سقوط کرد. از زمان رکود اقتصادی اخیر که در سال ۲۰۰۸ شاهدش بودیم، کاهش نرخ بهره بانکی کمک کرده است تا کسب‌وکارهای انحصاری بر ثروت خود بیفزایند و ثروت خصوصی با رشدی نیم درصدی به ۱۶۶ تریلیون دلار برسد.

اقدامات اخیر بانک مرکزی آمریکا به نفع بیت کوین تمام می‌شود
بیت کوین، یک جایگزین برای S&P500 با رقم بتای بالای یک

کاپولا در ادامه صحبت‌های خود می‌گوید تصور بر این است که چاپ پول در اقتصادهای توسعه یافته باعث بروز یک ابرتورم می‌شود و این ایده‌ای است که در ذهن برخی از طرفداران بیت کوین وجود دارد و اشتباه است:

هیچ مدرکی دال بر اینکه کاهش نرخ بهره باعث بروز ابرتورم می‌شود، وجود ندارد. هدف از این کار، وارد کردن فشار بر سرمایه‌گذاران برای حرکت به سمت دارایی‌هایی با سوددهی بالا مثل بیت کوین است. این دارایی‌ها با وجود اینکه سود سرمایه‌گذاری در آنها بالاست، اما پر نوسانند. به همین دلیل چیزی که گیرتان می‌آید، حباب (افزایش قیمت غیرواقعی) است و بیت کوین را هم شامل می‌شود.

در وضعیت فعلی، راه چاره فدرال رزرو، بانک مرکزی آمریکا، موفق به ایجاد ثبات در بازار نشده است و در بحبوحه هجوم سرمایه‌ها به سمت پول نقد گم شده است. فدرال رزرو برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، اعلام کرد که ۷۰۰ میلیارد دلار اوراق قرضه را می‌خرد و نرخ بهره بین بانکی را تا ۰.۰ الی ۰.۲۵ درصد کاهش می‌دهد.

سایمون پیترز (Simon Peters)، از تحلیل‌گران بازار در ای‌تورو (eToro)، عنوان می‌کند که به محض فروکش کردن موج ابتلا به کووید ۱۹ در چین، سرمایه‌گذاران به سمت دارایی‌های نظیر بیت کوین می‌روند. پیترز در ادامه افزود:

سرمایه‌گذار پیش خودش فکر می‌کند که «خب حالا که این همه پول نقد دارم و با وجود افزایش عرضه پول، چه کار باید بکنم؟ پول‌ها را کجا باید وارد کنم؟ در این شرایط نگه‌داری پول نقد درست نیست، چرا که ارزش این ارزها در حال کاهش است و قدرت خریدتان کمتر و کمتر می‌شود؛ پس این پول‌ها را باید چه کرد؟ اینجا درست همان‌ جایی است که بیت کوین و دیگر دارایی‌های نظیر بیت کوین به کار می‌آیند.

اثر کانتیلون (Cantillon Effect) به تغییر در قیمت نسبی یک دارایی گفته می‌شود که در اثر تغییر در رویه عرضه پول ایجاد می‌شود. گابور گورباکس (Gabor Gurbacs)، مدیر ون ایک (VanEck) و پیر روشارد (Pierre Rochard)، تحلیل‌گر، می‌گویند که در این زمان، دارایی‌هایی نظیر سهام و مستغلات بیش از اندازه افزایش قیمت دارند و این بدان معناست که دارایی‌های نظیر بیت کوین جذاب‌تر از قبل خواهند شد.

الگس ماشینسکی (Alex Mashinsky)، مدیرعامل پلتفرم وام‌دهی سلسیوس می‌گوید:

بر اساس اتفاقاتی که در ارتباط با جریان اصلی اقتصاد در حال رخ دادن است، بیت کوین همچنان به عنوان یک دارایی «برای روز مبادا» به حساب می‌آید. [بانک‌های مرکزی] در حال چاپ پولی هستند که تا دیروز وجود نداشت و این پول‌ها را به همه می‌دهند. ولی نمی‌توان گفت که ما هم کرونا داریم، پس باید پنج میلیون بیت کوین دیگر تولید کنیم یا بگوییم باید برای دوره دوم هم رای بیاوریم، پس ده میلیون بیت کوین دیگر تولید کنیم. [اشاره به اینکه عرضه پول افزایش می‌یابد اما عرضه بیت کوین ثابت است]

کیتلین لانگ (Caitlin Long)، مدیرعامل گروه اقتصادی آوانتی و یکی از افرادی که نقش بسزایی در قانونی‌شدن بلاک چین در وایومینگ داشت، می‌گوید:

تاریخ از تصمیم کمیته فدرال بازار آزاد در خصوص کاهش مسئولیت بانک‌ها حمایت نخواهد کرد.

به گفته لانگ، بانک‌های مرکزی در حال اجرای همان سیاستی هستند که همیشه اجرا می‌کنند و این سیاست کارساز نیست. او در ادامه می‌افزاید:

اگر میزان تسهیلاتی که برای مقابله با شرایط فعلی در نظر گرفته‌اند را با تسهیلات کمیِ اول و دوم در سال‌های پیش مقایسه کنید، به گستردگی آن پی خواهید برد. آنها این بار چندین تسهیلات کمی، هم با اندازه نمونه اول را تنها در عرض یک روز اجرا کردند و این در حالی است که در آن دوره، تسهیلات کمی در یک بازه چند ماهه اجرایی شده بود.

اولین برنامه تسهیلات کمی، از دسامبر سال ۲۰۰۸ (آذر ۸۷) تا مارس سال ۲۰۱۰ (اسفند ۸۸) ادامه داشت. در این مدت، فدرال رزرو ۶۰۰ میلیارد اوراق بهادار رهنی و ۱۰۰ میلیون دیگر اوراق قرضه را خریداری کرد.

لانگ، برای اولین بار در چند سال گذشته، گفت که پس از سقوط اخیر بازار، هفته گذشته بیت کوین خریداری کرده است. او همچنین افزود که این کار تنها اقدامی شخصی بوده و نباید آن را یک پیشنهاد سرمایه‌گذاری تلقی کرد. او افزود:

تنها می‌دانم که بیت کوین یک دارایی است که بابت خریدش از کسی طلبکار نخواهید شد. ترجیح می‌دهم سبد سرمایه‌گذاریم را با یک دارایی متنوع کنم که بابتش از کسی که نمی‌دانم توانایی پرداخت قرض را دارد یا نه، طلبکار نباشم.

در عین حال که بازارهای سنتی افسار خود را به دست تسهیلات کمی داده‌اند، بیت کوین در مسیری مخالف در حال حرکت است.

دو ماه دیگر، عرضه بیت کوین نصف می‌شود. این نصف شدن در عرضه به واسطه عملکردی با نام هاوینگ یا نصف شدن پاداش استخراج، صورت می‌گیرد. الکس بلام (Alex Blum)، مدیرعامل شرکت فینتک تو پرایم (Two Prime)، در ارتباط با هاوینگ می‌گوید:

همانطور که دولت ایالات‌متحده به دنبال چاپ چند تریلیون دلار دیگر است، این کار باعث تسریع روند افزایش تورم و کاهش ارزش پول می‌شود. در طرف دیگر ما همچنان محدودیت ۲۱ میلیونی برای بیت کوین را داریم. هاوینگ در زمانی که باید رخ می‌دهد.

به عقیده کوپولا، کمیابی بیت کوین و ارتباطش با ارزش این ارز دیجیتال، یک بیان ایدئولوژیکی از ایمان به آن است. وی در ادامه می‌افزاید:

همیشه افرادی هستند که باور دارند کمیابی به تنهایی باعث ایجاد ارزش می‌شود. در واقع چیزی که آنقدر کمیاب باشد که کسی دلش نخواهد آن را بخرد، هیچ ارزشی ندارد. چنین چیزهایی باید نقدپذیر باشند.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

3 دیدگاه
majid
majid
۴ سال قبل

سلام ممنونم به نظر من الآن خرید نکنید صبرمطالعه تا چهل و پنج روزه صبر کنید تشکر بی پایان حجاریان

هادی
هادی
۴ سال قبل

ممنون بابت این مطالب با ارزش همینطور ادامه بدین با سپاس

majid
majid
۴ سال قبل

سلام ممنونم ازشما آقای فلاح عزیز ازبابت خبرنامه ارزها تشکر .امانتیجه روبازگونکرده آقای Alex masninskZy وغیره هنوزدرگفتارهاشون تویک شک اقتصادی هستند سپاس فراوان مجید