ارز‌ها: ۳۱,۴۴۸
ارزش بازار: ۲.۸۷۸ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۶۸,۴۵۲ تومان

ترازنامه فدرال رزرو از ۶ تریلیون دلار عبور کرد

ترازنامه فدرال رزرو از ۶ تریلیون دلار عبور کرد

بانک مرکزی آمریکا سعی دارد با همه توان خود و صرف هزینه‌های گزاف، تأثیرات اقتصادی ویروس کرونا را مهار کند. این تلاش‌ها به اندازه‌ای بوده است که ترازنامه‌ فدرال رزرو به رقمی بیش از ۶ تریلیون دلار رسیده‌ است.

به گزارش دیکریپت، ترازنامه فدرال رزرو با افزایشی ۵۰ درصدی در ماه گذشته، از مرز ۶ تریلیون دلار عبور کرده است. این به معنای جهشی ۲ تریلیون دلاری از ماه اکتبر سال گذشته میلادی (آبان ۹۸) تا کنون است.

ترازنامه فدرال رزرو، سندی است که در آن مجموع دارایی‌های این نهاد ذکر می‌شود. هرگاه فدرال رزرو، به‌عنوان بانک مرکزی آمریکا، قصد افزایش عرضه پول را داشته باشد، خرید دارایی‌هایی مثل اوراق قرضه دولتی را افزایش می‌دهد.

این ترازنامه با چنین حجمی از دارایی، از طرفی حاکی از آن است که این بانک مرکزی هر کاری که بتواند برای ایجاد تغییر وضعیت فعلی اقتصاد انجام می‌دهد و از جهت دیگر نشان از قدرت بالای این نهاد دولتی دارد. بیت کوین در مقابل، بانکی مرکزی‌ ندارد و به همین دلیل هیچ مرجع متمرکزی نمی‌تواند میزان عرضه واحدهایش را به جامعه تحمیل کند.

ترازنامه فدرال رزرو
افزایش ناگهانی ترازنامه فدرال رزرو

 فدرال رزرو نرخ بهره بانکی را تقریباً حذف و در عین حال، صدها میلیارد دلار اوراق قرضه‌ با پشتوانه خزانه و با پشتوانه وام مسکن خریداری کرده است. ارائه طرح‌های محرک مالی نیز از دیگر برنامه‌های فدرال رزرو برای مقابله با وضعیت فعلی است. نکته جالب اینجاست که سرعت چاپ پول این نهاد در مدت اخیر به ۱ میلیون دلار در ثانیه رسیده است.

همانطور که از شواهد پیداست، فدرال رزرو برای سرکوبِ اثرات اقتصادیِ ناشی از شیوع ویروس کرونا در جهان دست به هر کاری می‌زند. صندوق بین‌المللی پول در اطلاعیه تازه خود، بحران مالی کرونا را «قرنطینه بزرگ» نامید و آن را از زمان «رکود بزرگ» که در دهه ۳۰ میلادی گریبان اقتصاد جهان را گرفت، بی‌سابقه توصیف کرد.

ویروس کرونا تاثیرات گسترده‌ای بر ایالات‌متحده گذاشته است. مطابق آمار ارائه‌شده در سایت آماری ورلدمیتر (Worldmeter)، آمار مبتلایان آمریکا از مجموع آمار کشورهای ایتالیا، فرانسه و آلمان پیشی گرفته است. آمار مبتلایان ایالت نیویورک به تنهایی از ایتالیا، کانون شیوع پیشین این بحران، بیشتر است.

موتور اقتصاد این کشور نیز با چالش‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کند و تقریبا از حرکت ایستاده است. فعالیت واحدهای تولیدی در نیویورک ۸۰ درصد کاهش یافته است و جی پی مورگان (JP Morgan)، یکی از بزرگ‌ترین بانک‌های آمریکا، انتظار دارد که تولید ناخالص ملی آمریکا هم در سه‌ماهه دوم سال تا ۴۰ درصد کاهش پیدا کند. سود درآمدهای بانک جی پی مورگان در سه ماه اول سال، ۶۹ درصد افت پیدا کرده است.

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند که نرخ رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰ به منفی سه درصد برسد. به عبارت دیگر، طبق پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول، نرخ رشد اقتصادی جهان به نسبت ماه ژانویه، کاهشی ۶.۳ درصدی را تجربه خواهد کرد. صندوق بین‌المللی پول همچنین پیش‌بینی کرده است که در صورت برطرف شدن این بحران در نیمه دوم امسال، نرخ رشد جهانی در سال ۲۰۲۱ دوباره به ۵.۸ درصد خواهد رسید. در این زمان اما، همچنان باید انتظار افزایش رقم ترازنامه فدرال رزرو را داشت.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب