ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۵۴ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۱۰۴ تومان

کاهش ۶۰ درصدی جرایم حوزه ارزهای دیجیتال

کاهش ۶۰ درصدی جرایم حوزه ارزهای دیجیتال

هک، سرقت و کلاه‌برداری در حوزه ارزهای دیجیتال در ۱۰ ماهه اول سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹، حدود ۶۰ درصد کاهش داشته است. این در حالی است که بر اساس گزارشی که سایفرتریس (CipherTrace) منتشر کرده است، جرایم حوزه دیفای (DiFi) افزایش پیدا کرده است.

به گزارش کریپتوپوتیتو، در سال ۲۰۱۹ جرایم مربوط به ارزهای دیجیتال اعم از سرقت، هک و کلاه‌برداری به ۴٫۵ میلیارد دلار رسید. داده‌های اخیر شرکت سایفرتریس، فعال در حوزه جرم‌شناسی بلاک چینی، نشان می‌دهد که این عدد در سال جاری به ۱٫۸ میلیارد دلار رسیده  که ۶۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد. با این حال، حوزه دیفای شاهد انفجار در زمینه فعالیت‌های مجرمانه بوده است.

دیو جیوانز (Dave Jevans،) مدیرعامل سایفرتریس، در گفتگویی با خبرگزاری رویترز گفت که صرافی‌های ارزهای دیجیتال و تسهیل‌کننده‌های معاملات دارایی‌های دیجیتال، سازوکارهای امنیتی خود را ارتقا داده‌اند. یک دهه از آغاز سوءاستفاده هکرها و خرابکاران از پلتفرم‌های ارزهای دیجیتال می‌گذرد و تازه این سازوکارها دارند اجرایی می‌شوند.

این موضوع احتمالاً کاهش ۶۰ درصدی جرایم حوزه ارزهای دیجیتال از ۴٫۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ به ۱٫۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ را توضیح می‌دهد. دیو جیوانز در این رابطه گفته است:

چیزی که مشاهده کرده‌ایم این است که صرافی‌ها و سایر نقش‌آفرینان حوزه ارزهای دیجیتال رویه‌های امنیتی بیشتری را در پیش گرفته‌اند. آن‌ها دستورالعمل‌ها را پذیرفته و رویه‌ها را برای امنیت بهتر سرمایه خود به کار گرفته‌اند. بنابراین هک‌هایی با مقیاس بزرگ را کمتر مشاهده می‌کنیم.

اما پژوهشگران شرکت سایفرتریس در سال جاری روند نگران‌کننده‌ای را هم مشاهده کردند.

گزارش شرکت سایفرتریس نشان می‌دهد که هک‌ها و سرقت‌های مرتبط با دارایی‌های دیجیتال به‌استثنای اختلاس و کلاه‌برداری، تا پایان اکتبر (ابتدای آبان) به ۴۶۸ میلیون دلار رسیده است. این عدد افزایش ۳۰ درصدی را نسبت به کل سال ۲۰۱۹ نشان می‌دهد. گفتنی است میزان هک‌ها و سرقت‌ها در سال گذشته برابر با ۳۶۱ میلیون دلار بود.

بنا بر اطلاعات شرکت سایفرتریس، هک‌های مرتبط با حوزه دیفای ۲۰ درصد از آمار سال ۲۰۲۰ را تشکیل می‌دهد. مدیرعامل شرکت سایفرتریس می‌گوید:

حدود ۲۰ درصد از این هک‌ها یا تقریباً معادل ۹۸ میلیون دلار در حوزه امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای رخ داده است. این هک‌ها و سرقت‌ها شامل تراکنش‌هایی بوده است که بر روی پلتفرم‌هایی که وام‌دهی را خارج از فضای بانکی تسهیل می‌کنند انجام شده‌اند.

سایفرتریس روند افزایشی حملات را در حوزه دیفای به اکوسیستم مبتنی بر اتریوم آن نسبت می‌دهد که در سال ۲۰۲۰ رشدی انفجاری را تجربه کرده است. مجموع ارزش دلاری که در پروتکل‌های امور مالی غیرمتمرکز قفل شده است در حال حاضر به مرز ۱۳ میلیارد رسیده است.

این عدد در مقایسه با سال گذشته که ارزش کل بازار دیفای صرفاً به ۶۸۰ میلیون دلار می‌رسید، رشد خیره‌کننده‌ای را نشان می‌دهد. جیوانز می‌گوید که میزان هک در سال ۲۰۱۹ در حوزه دیفای تقریبا ناچیز بوده است. او می‌افزاید:

اما امسال شرکت‌ها و افراد در حوزه دیفای محصولاتی را با عجله به بازار عرضه کرده‌اند که راستی‌آزمایی‌ها و اعتبارسنجی‌های امنیتی در آن رعایت نشده است. بنابراین افراد درک می‌کنند که نقطه‌ضعفی در اینجا وجود دارد.

مدیرعامل شرکت سایفرتریس حتی پا را از این هم فراتر گذاشت و حوزه دیفای را پناهگاهی بالقوه برای پول‌شویان معرفی کرد. سؤال اینجاست که چرا؟ زیرا پروتکل‌های دیفای از نظر طراحی بدون مجوز هستند و این موضوع به‌طور چشمگیری موانع دسترسی را برای کاربران در سراسر جهان کاهش می‌دهد. او می‌گوید:

بدون مجوز بودن شبکه‌های دیفای از نظر طراحی، اغلب بدین معنی است که این شبکه‌ها به‌طور کامل با قوانین و مقررات منطبق نیستند. هر کسی در هر کشوری می‌تواند به آن‌ها دسترسی داشته باشد بدون آنکه فرایندهای سخت اعتبارسنجی مشتری را طی کند.

حوزه دیفای اتریوم به‌سرعت در حال رشد است، اما آیا این موضوع هکرها را ترغیب می‌کند که سوءاستفاده‌های گسترده‌تری در آینده انجام دهند؟ علاوه بر این آیا این حوزه به ابزاری برای مجرمان مالی تبدیل خواهد شد؟ برای پاسخ به این سؤالات باید همچنان منتظر ماند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب