استاد اقتصاد: ارزهای دیجیتال تنها به درد خدمت به کلاهبرداران میخورد!
استیو هنکه (Steve Hanke)، اقتصاددان و استاد دانشگاه جونز هاپکینز، بار دیگر به انتقاد از ارزهای دیجیتال پرداخته است.
به گزارش یوتودی، هنکه در اظهارنظری در خصوص پروژه کلاهبرداری پلاس توکن (PlusToken)، ارزهای دیجیتال را «بی ثبات» و «ناامن» خواند. او در توییتر خود نوشت:
ارزهای دیجیتال تنها برای یک هدف مناسبند: خدمت به پروژههای کلاهبرداری و دزدها. ارزهای دیجیتال ناامن، غیر قابل اتکا و بی ثبات هستند. این داراییهایی که به شدت پرنوسان هستند، راه درازی برای تبدیل شدن به یک ارز واقعی دارند.
هنکه یکی از سرسختترین منتقدین بیت کوین است. وی سال ۲۰۱۸، وقتی که پادشاه ارزهای دیجیتال دومین دوره از بازار نزولی خود را پشت سر میگذاشت، آن را با حباب گل لاله مقایسه کرد.
پس از رسیدن قیمت بیت کوین به رقم ۴,۰۰۰ دلار در اواخر سال ۲۰۱۸، او در توییتی خرید بیت کوین را «بازی احمقها» خواهند و از سرمایهگذاران خواست که به دام آن نیفتند.
هنکه پس از فاش شدن تقلبی بودنِ ۹۵ درصد از حجم معاملات بیت وایز (Bitwise) بار دیگر بر صحبتهای پیشین خود تاکید کرد.
اهمیتی ندارد که بیت کوین چند بار دیگر پس از سقوطش روی پای خودش بایستد، هر بار باز هم حرفهای منتقدین و مخالفان آن به گوش خواهد رسید و کاری نمیتوان در خصوص آنها کرد. پیتر شیف (Peter Schiff) یکی از همین منتقدین است. وی که یکی از طرفداران بازارهای سنتی و به ویژه طلاست، علیرغم رشد خارقالعاده بیت کوین طی یک دهه پس از عرضهاش به بازار را کلاهبرداری خواند و گفت که سرانجام شاهد سقوط کامل این ارز دیجیتال خواهیم بود.
پاول کراگمن (Paul Krugman) و نوریل روبینی (Nouriel Roubini)، برندگان جایزه نوبل اقتصاد نیز از جمله مخالفین بیت کوین هستند. روبینی بارها بیت کوین را طرحی کلاهبرداری خوانده است.
استیو هنکه، پاول کروگمن، نوریل روبینی و پیتر شیف هر کدوم به تنهایی خدای علم اقتصاد هستن که بعضیشون جایزه نوبل اقتصاد دارن. این ها صدها کتاب و مقاله دارن که تبدیل به بزرگترین منابع علم اقتصاد شدن. به اینا اقتصاددان های بزرگ دیگه هم اضافه کنید که همه مخالف بیت کوین هستن. چرا واقعا؟ یعنی ما از همه این نوابغ تاریخ اقتصاد دنیا بیشتر میدونیم؟ یا تعصب چشم این نوابغ رو کور کرده و گوششون رو کر یا چشم و گوش ما رو.